Zeventig jaar Israël: reden tot vreugde? (visionair.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door red. Visionair.nl in Buitenland  ·  137 Reacties

  • 6
  • 1087x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
101 ~ Echelon II ~

@100

"..Kortom, er is *nixkommanada* toegewezen maar vrij veel, met geweld, van de oorspronkelijke bewoners afgenomen..."

Nee, er is niks "afgenomen", dat is arabische propaganda. Niemand hoefde per se 'weg'. Dat werd ze dringend geadviseerd door die gerelicapte Moefti. De arabische legers zouden die lastige joden 'even' verjagen en daarna zou alles weer pais & vree zijn. Velen trapten daar niet in en bleven. Zij werden gewoon nieuwe staatsburgers van Israël, met dezelfde rechten en plichten als welke andere Israëlische burger dan ook.

Dus ik vrees dat JIJ niet weet waar je het over hebt. question

8
102 weerman

Over Visionair,

"Visionair.nl is een website voor visionairen; mensen die verder kijken dan het dagelijkse leven. De website heeft als doel het visionaire denken te stimuleren. Met dat doel in gedachte worden op deze website -vinden we- interessant nieuws en nieuwe inzichten bij elkaar gebracht. Laten we allemaal onze hersens aan het werk zetten, want er is nog een wereld te verbeteren…"

En dan schrijft de hoofdredacteur een artikel als dit? Waar is de visionaire insteek? Het is niets anders dan steek Israël een veer in de kont en geef de Palestijn en de Arabieren een trap na. Ik had hier een aandragen van oplossingen, visie verwacht. Maar nee, het is Israël sterken in haar settlement enterprise.

Absoluut met de hoofdredacteur dat de omliggende landen de Palestijnse vluchtelingen volledige rechten hadden moeten geven. Niet direct maar als een conflict zich eindeloos voortsleept wordt het eens tijd om mensen een perspectief te bieden.

Wat betreft de kinderen die uit deze vluchtelingen geboren worden........welke andere status dan vluchteling kunnen die krijgen? De kinderen die nu buiten Syrië in vluchtelingen kampen, in de omliggende landen, geboren worden ...welke status krijgen die? Gaan we nu eisen dat de omliggende landen miljoenen Syrische vluchtelingen volledig staatsburgerschap moeten geven? En zo Assad, ISIS, Al Qaida, Al Nusra, Erdogân, Russen, Koerden en Amerikanen in de kaart spelen?
Zegt u het maar.

20
103 Hendrianus

@103
OFF-topic.

Het lijkt mij niet de bedoeling hier een commentaar over de bron te plaatsen, maar het te hebben over de inhoud van het artikel.

6
104 weerman

* Verwijderd door de redactie *

105 E.Meel

@105
Natuurlijk ben je het met hem eens, je historie inziende... question Ik heb een andere mening. question

4
106 weerman

@104 Opmerkelijk dat juist JIJ dat schrijft. Het is "jouw" methode, met daar vaak aan toegevoegd. "de haatclub". Enfin: aan ieder vandaag een goede werkdag gewenst.
Nu weer on topic?

22
107 Barbapapa-7,5

@104

Ook het gedeelte gelezen wat over de status van vluchtelingen gaat?

Overigens, bent u niet diegene die andere gebruikers van nieuwskoerier ongevraagd off-topic advies geeft over andere gebruikers en/of gebruikers, ongefundeerd, voor Jodenhaters of Israëlhaters uitmaakt?

21
108 Hendrianus

Nee, geen reden tot vreugde. Israël is nog steeds een terreurstaat.

12
109 Commodus

Israël doet wat nodig is om te overleven omringd door Arabische vijanden. En dat doen ze nog redelijk beschaafd.

4
110 Dune

@107
OFF-topic, op-de-man en proberen een fitty uit te lokken. Ennnn een mooie dag verder.

2
111 weerman

@108
Op-de-man, off-topic. Probeer geen ruzietjes uit te lokken; reageer op het topic. Zó moeilijk is dat niet voor u, helaas WEL onverteerbaar, dat bestaan van Israël. question

2
112 weerman

@112

Is geen antwoord op mijn vraag of u het gedeelte in @103 hebt gelezen wat over vluchtelingen gaat. Graag on-topic topic reageren.

19
113 Hendrianus

Ja. Waar ter wereld kunnen joden generatie op generatie leven, in de wetenschap dat zijzelf en hun kinderen daar altijd veilig zullen zijn? Wij Europeanen kennen die luxe niet en snakken ernaar, ons eigen land zo te kunnen beschouwen. Maar ONZE overheid hecht geen waarde aan ons, die vindt ons lastig en wil ons kwijt. En overal elders ter wereld zijn we vogelvrij verklaard want blank.

5
114 Wendel

@8 Er worden geen Joden gedeporteerd, welke kleur ze ook hebben.

3
115 Uzi

70 jaar Israel is reden voor grote vreugde voor de Joden.

Het is reden voor groot verdriet voor de Jodenhaters.

3
116 Uzi

@113

Over de status van de nakomlingen van "palestijnse" vluchtelingen kunnen we kort zijn: al die mensen hadden na een paar jaar gewoon een status, paspoort en rechten moeten krijgen. De arabische landen wilden dat niet, want -zo redeneerden zij- dan zouden ze mèt die status indirect Israël als officiële staat erkennen. En dat wilden ze toen niet, en dat willen ze nu nog niet. De VN ging voor de chantage (dreiging met oliewapen bv.) en gaf die "palestijnen" een aparte status. Dat is het beruchte verhaal van de twee soorten vluchtelingen op deze planeet, en dat is fundamenteel fout. Maar de VN zwichtte voor de arabische druk, waarmee de VN officieel z'n relatieve objectiviteit liet varen en tegen Israël koos.

Het gevolg: in 1947 waren er zo'n 750.00 "vluchtelingen", nu zijn het er al tegen de 3 miljoen. Mensen die allemaal in arabische landen zijn geboren, maar voldoen aan die aparte regeling van de VN: de nakomelingen zijn automatisch óók vluchteling! Wat je noemt een "status aparte" en dat is schandalig.
De rest van de mensheid krijgt na hooguit een paar jaar een status en een paspoort, zij niet. De wereld onderhoudt hen via belastingen; dus ook Europa betaalt voor deze mensen kost en inwoning, scholing. De arabieren betalen niets; die lachen zich een kriek om onze domheid. Die mensen hebben niets, geen paspoort, geen werk, niets. Ze mogen niet weg, zitten in slechte wijken in huizen, zogenaamd te wachten tot ze "terug mogen". Een vieze arabische propagandalist. Ze worden misbruikt in een vuil, sinister politiek pestspelletje van de arabieren.

Altijd weer frappant dat Israëlhaters het altijd over deze vluchtelingen heeft, maar nooit over de miljoenen vluchtelingen in Algerijnse kampen, die de Westelijke Sahara ontvluchtten, toen Marokko het gebied inpikte. Ook hoor ik de Israëlhaters nooit over de vele honderdduizenden Tibetanen die Tibet ontvluchtten, toen China het land binnenviel en inpikte. Nooit hoor ik ze over de vele andere miljoenen vluchtelingen die niet meer terug konden wegens gewijzigde omstandigheden. Nooit over de moslims en hindu's in India en Pakistan; blijkbaar allemaal geen punt voor ze. Maar oooojee als het over Israël gaat...! Dan gaan ze vol op het orgel en wordt er op dat ene kleine landje gespuugd en gepist. Waarom?

Omdat het niet te vernietigen bleek en nog steeds bestaat. De haat is enorm. Keurig in stand gehouden, gecultiveerd en later geëxporteerd naar Europa, om daar weer te komen woekeren. Waarom? Omdat het om joden gaat. Die een eigen landje hebben. Een schandvlek in vele antisemitische ogen!

https://brabosh.com/2011/01/03/pqpct-9yr/

3
117 weerman

* Verwijderd door de redactie *

118 info

* Verwijderd door de redactie *

119 weerman

Ik denk dat het binnenkort gedaan is met de UNWRA.
Dit beleid valt niet meer te verkopen aan de wereld.
Het verdeelt de vluchtelingen in de wereld in twee aparte groepen terwijl 'Arabieren' niks meer zijn dan andere mensen.
Verder heeft dit beleid er alleen maar voor gezorgd dat de situatie voor deze vluchtelingen (+ hun nakomelingen) in stand is gebleven.
Na 70 jaar mogen we toch wel voorzichtig concluderen dat de hele opzet niks positiefs heeft opgebracht.
Niet voor de mensen in kwestie, niet voor het conflict en ook niets voor de wereld.

De opzet was 'leuk' en het proberen waard.
Maar als je het mij vraagt heeft de VN een paar zaken over het hoofd gezien.
Als we het hebben over de 'palestijnen' (vooral de oorspronkelijke vluchtelingen) dan hebben we het veelal over migranten uit de omliggende Arabische landen.
Die landen spelen een grote rol op het wereldtoneel.
Niet door hun noeste arbeid maar omdat daar olie in de grond zit.
Stel je eens een situatie voor dat die olie er helemaal niet meer is.
Die landen stellen dan helemaal niks meer voor.
Er is niet zoiets wat te vergelijken is met andere landen (industrie, landbouw, veeteelt, kenniseconomie, enz).
Kunnen die mensen weinig aan doen (nou ja.....?) maar het zit er gewoon niet in.
Iets opbouwen d.m.v. hard werken zit niet in hun mindset (dit beeld schetst het geheel, individueel starten mensen ook daar hele mooie projecten).
Zo dus ook bij de palestijnen.
Na 70 jaar geldpompen is er ......... niks.
Gigantisch veel miljonairs (in de top) maar het volk heeft niks.
-Ben bang dat er nog wel een paar generaties overheen moeten gaan voordat het besef komt dat als je iets wilt opbouwen (een land/economie) dat je dan zelf de mouwen moet opstropen. Het pamperen en nathouden van die mensen door de VN heeft en zal dus nooit het effect teweegbrengen dat zij voor zichzelf moeten gaan zorgen.-

Verder zie ik nog iets waar de VN/UNWRA geen rekening mee gehouden heeft.
Wie aan vluchtelingen denkt denkt vaak aan mensen die huis & haard zijn ontvlucht.
Mensen die het geweld ontvluchten.
Dat hebben velen van hun ook gedaan maar het gaat erom wie voor dat geweld heeft gezorgd.
Ongetwijfeld zijn velen om die reden gevlucht maar het is een 'publiek geheim' dat velen de opdracht hebben gekregen van hun oorspronkelijke landen, hun leiders, om te vluchten.
Weerman heeft het al tig keer hier vermeld; Veruit de meeste Arabische inwoners van dat gebied kregen de opdracht om te vertrekken met de bedoeling dat zij terug konden keren als de Joden in de pan gehakt zouden zijn.
Zij hebben dat gedaan in de veronderstelling dat zij terug konden keren naar een land wat alleen voor hun zou zijn, zonder Joden.
De rest is geschiedenis.
-Die hele zogenaamde 'Nakba' die de palestijnen jaarlijks vieren is daarom ook een farce. Zij houden Israël daarvoor verantwoordelijk terwijl zij hun eigen leiders hebben geloofd die hun beloften niet hebben na kunnen komen. Dat is de werkelijke 'catastrofe'; Dat Israël nog steeds bestaat en dat hun Arabische broeders/leiders dat niet ongedaan kunnen maken.-
Maar voor echte vluchtelingen heeft de wereld wel ontzag.
Echter, dit zijn vluchtelingen die op dezelfde voet zijn doorgegaan waarmee hun islamitische broeders/landen zijn begonnen; geweld.

Jarenlang is dit gedrag van de palestijnen getolereerd.
Niet omdat het rechtvaardig was maar economische en geo-politieke belangen voerden de boventoon.
Het heeft dus al die jaren ook niet om hun gedraaid maar om ons eigenbelang.
Zouden het echt zielige of sneue vluchtelingen zijn, dan zwichtte de wereld zo.
Maar zij zien een agressieve bende geloofs fanatiekelingen die geweld niet schuwen.
Zoals gezegd is dat decennialang getolereerd omdat daar een macht achter zat die een grote rol speelt op het wereldtoneel.
En dat gaat gelukkig veranderen.

De VN zal in de toekomst beter moeten kijken wie zij nu steunt.
Aan agressie heeft niemand wat.
De steun zal afnemen.
De UNWRA is als ten dode opgeschreven.

2
120 Malinois

Speciaal voor iedereen die bij het woordje "brabosch" al kotsend de tent verlaat; hier een andere bron, maar ook die wordt natuuuurlijk weggehoond. De gebruikelijke tactiek van ze. question

https://nos.nl/artikel/2213871-unrwa-geeft-palestijnen-tijdelijke-hulp-al-69-jaar.html

3
121 weerman

@121

Brabosh staat bij die mensen negatief op de plaat omdat het ook de positieve kanten van Israël en haar beleid belicht (wat de MSM veelal nalaat).
Wel eens gehoord hoeveel hulpkonvooien er dagelijks de Gaza inrijden om palestijnen te helpen die hulp ontzegt worden door het beleid van hamas?
De MSM heeft het er nooit over.
Daardoor krijgt de massa een beeld hoe die mensen leven.
Als dat ook nog gekoppeld wordt aan de foutieve dader van die situatie (Israël) dan

4
122 Malinois

@122

Bekend, dat zijn er gemiddeld _duizend_ per DAG! Hoor je niemand over. Meer op o.a.:
https://www.transport-online.nl/site/61523/duizend-vrachtwagens-per-dag-door-gaza-dankzij-extra-scanner/

2
123 weerman

Vreemd dat iemand die het maar steeds om te schrijven Palestijnen i.p.v. "palestijnen" hier als een Wannabee-Mod anderen de les meent te lezen met het bekende gescheld. Een "weermannetje" noemen we dat.

24
124 Barbapapa-7,5

@121 Dat is DANKZIJ de UNRWA en ONDANKS Israël.
Luister en kijk even naar onderstaande reportages. Mag morgen overdag ook:
Anna Baltzer een Joodse Amerikaanse vredesactiviste:

ZEMBLA: Gevangen in Gaza: https://www.npo.nl/zembla/09-09-2015/VARA_101375762
Ben benieuwd naar jouw reactie morgen.

22
125 Barbapapa-7,5

Volgens jullie jaartelling is het pas 14 mei zeventig jaar, bedenk ik me net.

2
126 Yisrael

@125

Dat is toch normaal. Stel je voor dat het vermelden van het aantal vrachtwagens wat vanuit Nederland de Belgische grens passeerde als 'goed nieuws' zou worden gebracht ... dat wil je toch niet weten.

Een bezetter die er zich op voorstaat dat hij hoogstnoodzakelijke hulpgoederen de grens laat passeren, het moet niet gekker worden.

Hef de blokkade op en je hoeft zelfs de grens niet meer te openen want dan kunnen de goederen rechtstreeks naar Gaza gebracht worden voor zolang dat nodig is.

Een vliegveld en een haven weer bruikbaar maken kost geen kapitalen. Maar nee, dat wil de boze buurman niet. Stel je eens voor dat Gaza herbouwd zou worden, alle kinderen naar school zouden kunnen gaan, geboortebeperking voldoende en altijd verkrijgbaar zou zijn en iedereen zou kunnen bijdragen aan de opbouw en de economische groei van het gebied.

19
127 ~ Echelon II ~

@92
Mijn veroordeling is een objectieve zaak. Nogmaals met welk recht gaf de VN 56% van het Palestijns grondgebied aan de zionisten? Daar krijg ik van geen enkele zionist antwoord op.

Natuurlijk gingen de Palestijnen niet akkoord met die verdeling. Ze moesten 56% van hun land afstaan en kregen er niets voor terug. De geschiedenis laat zich duidelijk lezen. De joden zijn de kolonisten in Palestina. Lees de definitie van een kolonist er maar even op na.

Het probleem met deze joodse kolonisten was dat ze een bewoond land koloniseerden onder verdrijving van de autochtone bevolking; dat heet landroof. Je kunt alleen een leeg gebied koloniseren of je moet toestemming hebben van de autochtone bevolking. Dat was hier duidelijk niet aan de orde.

19
128 samcash

@76
Niet omdat ik het verplicht ben, maar om je jte informeren.

Citaat: Geschiedenis van Israel, Wikipedia

"Op 29 november 1947 stemde de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in met het plan van de internationale UNSCOP-commissie (United Nations Special Comité on Palestine) voor de opdeling van het mandaatgebied Palestina in drie delen: een Joods, een Arabisch en een internationaal bestuurd deel (Jeruzalem en Bethlehem)."

Dat Joodse deel, zeg maar... heet....Israel.

0
129 Venividivici

@128

U gaat niet in op het gestelde in @92 De meeste joden zijn geboren in Israel en daarmee géén kolonisten. Tenzij u christen bent en gelooft in de erfzonde of zoiets?

Wat niet wegneemt dat u de toenmalige kolonisatie mag veroordelen, uiteraard.
Probleem daarbij is dat de toenmalige veroveraars dood of heel erg oud zijn.
Dus wat is uw punt dan nog?

Dan kom ik terug op een eerdere reactie van mij: Turken, Amerikanen, Russen (en anderen) hebben ook hun respectievelijke landen geroofd, gekoloniseerd of hoe u het noemen wilt. Dat is al eeuwen staande praktijk. Dat mag u ook best veroordelen, maar wat schiet de mensheid er mee op? We kunnen de geschiedenis niet overdoen, dus anno 2018 moeten Joden en Palestijnen er samen zien uit te komen. Ik zie echter bij beide partijen onverzoenlijkheid, religieuze gekte, nationalisme.

Er is geen aanleiding om pro of anti voor een van beide partijen te zijn.

3
130 WijzeDwaas

@117weerman

Wat betreft het verkrijgen van een identiteit als je geboren wordt in een vluchtelingenkamp, Het ligt allemaal niet zo simpel,

"Mahmoud werd geboren in een Libanees ziekenhuis. Zijn ouders zijn Syriërs. Mahmoud niet. Maar hij is ook geen Libanees. Door alle obstakels die Syrische vluchtelingen in hun buurlanden tegenkomen bij het registreren van zichzelf en hun kinderen dreigt een generatie op te groeien zonder enige officiële status."

https://www.nrc.nl/nieuws/2016/08/14/als-je-in-de-chaos-wordt-geboren-besta-je-niet-3746927-a1516239

Toen niet goed geregeld, nu ook niet. Als vluchteling ben je overgeleverd aan de goden.

16
131 Hendrianus

@128
Je ziet er weer eens helemaal naast. Het was niet "hun palestijns grondgebied", het was Brits Protectoraat. Daarvóór was het grond van het Ottomaanse Rijk, wat de 2e wereldoorlog verloor en daarom gebied moest inleveren.
Dan schrijf je: "Ze moesten 56% van hun land afstaan en kregen er niets voor terug." Dat is dus óók onzin en slechts arabische leugenpropaganda: ze stonden geen land af want het was niet van hen, en er kwam wel degelijk een alternatief: Trans-Jordanië.

Als je nou eerst eens beter de geschiedenis bekijkt, hoeven we jou hier niet voortdurend te corrigeren. Jammer joh, weer een gemiste kans!

@131
Klopt, en dat is schandalig dat die mensen niet gewoon een paspoort krijgen, en een status. De arabische landen gebruiken deze mensen als inzet van hun lugubere anti-Israëlische houding. En die houding wordt alleen maar in stand gehouden omdat ze via een gecreëerde "Grooote Vijand" de macht over hun volkeren denken te blijven behouden. Zoiets als "ik bescherm jullie tegen die Vijand, dus doe wat ik zeg en dan overleven we!" Want vrede sluiten is iets onmogelijks in hun ogen. In Europa hebben we daar net zo veel moeite mee gehad; de elitairen die in de oorlogsmodus bleven hangen, bang om grond, macht, aanzien en kapitaal te verliezen. Duitsland verdeeld in 50 kleine staatjes, enzovoort.
En in die fase hangen die arabieren nog. Het was de olie die hen waanzinnig verrijkte, maar dat ze nou iets nuttigs deden met dat geld.... nee. Giga-paleizen met -letterlijk- gouden kranen. Beetje goeie gezondheidszorg voor het volk; dan koop je hun instemming, in feite. En je houdt ze rustig. Maar echt iets duurzaams, op de toekomst gericht: nee. Nooit met die honderden miljarden de woestijn weer vruchtbaar gemaakt, nooit duurzame technologieën ontwikkeld, niets. Het is en blijft een nomadenvolk wat niet veel kan presteren.

En dan komt daar een groepje joden en die maken er opeens WEL iets van. Dat steekt! Dus in plaats van volwassen reageren en kijken of je kunt samenwerken om er met z'n allen iets goed van te maken en je kinderen een beter leven te gunnen, gaan ze afgeven op die joden en bewapenen ze zich, en verklaren dat landje tot Grote Vijand.

Hoe dom, kortzichtig en kinderachtig...

3
132 weerman

@130
Kinderen van kolonisten zijn kolonisten. Dat is zo volgens internationaal recht.

En scheld me niet uit voor christen. Ik haat alle religies in gelijke mate. Ze hebben niets goeds in de wereld gebracht en houden alleen maar de vooruitgang en de beschaving tegen.

16
133 samcash

@132
Je zwetst er weer vrolijk op los weerman. Je hebt de klok horen luiden maar de klepel heb je niet gevonden.

Sta mij toe dat ik even schaterend citeer:
"Daarvóór was het grond van het Ottomaanse Rijk, wat de 2e wereldoorlog verloor en daarom gebied moest inleveren."

Je verzint ze ter plekke. Ga gauw je huiswerk maken en vergeet je geschiedenisles niet. En in het vervolg niet zo jokken, kwajongen.

16
134 samcash

@133

Dan zijn we uitgesproken. Mensen geboren in Israel zijn Israelisch staatsburger, geen kolonist.

1
135 WijzeDwaas

@128 Dat is heel simpel; het gebied is NOOIT palestijns geweest. En dat is het ook nu niet.

3
136 Uzi

@134

Klopt, het moest zijn "na de 1e Wereldoorlog". Een foutje, geef ik meteen toe. Maar de rest van mijn betoog is de waarheid. Dat kun je bijvoorbeeld hier teruglezen:

Citaat:
"In het vredesverdrag van Sèvres dat op 10 augustus 1920 werd opgesteld werd er overgegaan tot de opdeling van het Ottomaanse Rijk. De Arabische provincies werden ontdaan van hun Ottomaanse machthebber en in deze regio ontstonden later landen als Syrië, Irak, Libanon, Israël, Jemen en Saoedi-Arabië. Griekenland kreeg de Westkust, Italië nam een deel van het zuidwesten, de Britten kregen Istanbul en de oostelijke grensstreek en de Fransen kregen het zuidoosten."
BRON: https://isgeschiedenis.nl/nieuws/de-rol-van-het-ottomaanse-rijk-tijdens-de-eerste-wereldoorlog

http://joostniemoller.nl/2014/11/een-eeuw-geleden-stortte-het-ottomaanse-rijk-ineen-nu-de-herkansing/

Voor de rest heb je dus géén inhoudelijk weerwoord, en dat is logisch: het klopt allemaal. Je blijft hangen in gespuug en gescheld; meer kun je ook niet. Nooit gekund ook... Je bent gewoon de zoveelste hater op dit forum, die prima in staat is het niveau vreselijk naar beneden te schoppen, met je op-de-man gespuug en gescheld.

4
137 weerman

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Querido not
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

@13 Nee, de link was niet goed - je hebt de link niet in z'n geheel gekopieerd.Bewijs : klik op de Titel hier boven.Je komt op de pagina m...

zojuist geplaatst door Querido not

Reconquista
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@31Transseksuele voetbalspeler breekt de knie van opponenthttps://www.dailymail.co.uk/news/article-12771963/supporters-transgender-woman-foo...

4 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Krav
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@14 Grote onzin!Dus Israel troepen sturen en wachten tot ze beschoten worden. Dan mogen ze de tegenstander arresteren zonder geweld zodat ze...

8 minuten geleden geplaatst door Krav

Krav
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@12 Als je de helft uitmoord zal de haat met ongeveer 40% afnemen....

12 minuten geleden geplaatst door Krav

Krav
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@34 Waarom is het repectloos?Het geeft precies aan wat het is.Omgebouwd als de verbouwing klaar is. Als de verbouwing nog loopt: Chicks with...

17 minuten geleden geplaatst door Krav

Krav
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Rammen dan in de praktijk....

22 minuten geleden geplaatst door Krav

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@28 @28 Voor normale mensen IS het een respectloze term. Maar de meesten hier hebben totaal geen moeite om transgenders respectloos te bejegen...

29 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@31 https://www.boston.com/news/high-school-sports/2024/03/01/injuries-involving-trans-basketball-player-at-mass-school-spark-controversy/En z...

30 minuten geleden geplaatst door baba jaga

baba jaga
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

@11 Ik zou niet weten wat de reden is.Het is bij meerdere items die ik plaatste gebbeurt maar de url was volgens mij gewoon goed....

31 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@24 @26 Het lijkt er meer op dat jij de onnozele uithangt....

35 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Naughty America Porn ComHot Sexy Actress NudePerfect Tits FlashPorno TelegramHentai HotLe CoqnuRevistas PornBiggest XnxxXnxx Miea KhalifaBigass Hd PornBig BoobePornos ModelosBrother Sister SxeCarol Vorderman In The NudeViolet Myers NurseSex WariCollege Boy SexLive Sex ShowShemalfuckSexy Indian Web Series VideoFull Brazzers Porn FreeJosephine Jackson VrAlena Croft Glory HoleHd Sexing69 The PositionHow To Cast Petrificus TotalusHannahowo PmvReal PronXxx Sex Hindi VideoGroped AsainOnlyfans KeakedNaked GiantessMale Masturbation ToyAlejandra Quiroz NudePolicemen Gay PornVinna ReedSri Reddy Sex VideosPerlaloverAsian FootjobKlara_si_Mommy SwallowsOldje ThreesomeJerkoff DiscordFilmes Adultos GratisMexican Big CocksلحسScobbydoo PornBabyster PornExotic SexBeautiful Fucking VideoIndian Wife Swapping VideosFantasy69Father Daugher SexMia KhalifaxxxxIndian Muslim Girl SexNatasha Nice Stepmom PornFrenulum LickingFamoussex TapesPorn AfrighaHot Romance XxxxSuhagraat XxxDelivery Man SexRebeux SexeSfw PornAspen RomanoffCumming A LotInterracial Blowjob'sKaitkrems LeakSunny Leone XxnxxBoobs SuckimgDescargar Porno GratisPhoacompanhantesPiss In AssLily Rose Depp AssPanjabipornSexy Naked Big BoobsIndianamylf Onlyfans LeakedJulio Gomez BlackedXnxx S ExElla Reese AgeSex Mex VideosBlack White Porn VideoYours Porn SexyKorean Toilet VoyeurPic Porn FreePorno Sexo ForçadoLinda Cardellini NudeJuri HentaiPornografia NegrosGlory Hole HentaisXhamser GayNaukrani Ko ChodaKushti Sex VideoSit His FaceLindsay Capuano LeakedMost Viewed PhubJapanese PornstasSexo LiveMaturetubedVivastreeyXxx Hindi ComicsTeenager Porn PartyIndian Sxe HdWw Xvidos ComLisa Ann BtsXvideos Hot HindiPorn RomntikDania DanilesPorhuMalsianNaked Girls Big TitsThai Ladyboy SexDiosa CanalesPorn Entre HombresPond SexGolden PornPublic Porn GifAmerican Sex Video HdMia Khalifa Full Hd Porn VideosGifs De PornoCarmen Electra YoungBellessq PornKannada Local Sex VideoWeb Series DesiKendar KarterExtreme DildoSexhdvideoIndian Fat Girl XxxBrazzers Home SexXnxx MarathiAdult TimeBig Lightskin TitsSfm CreampieBangbrosbusEve ParckerVideo XpornInka SexXhamster Desi HdFather And Daughter NudeMegnutt Of LeakBig Tity ModelsMysweetsophieJapanese Male PornstarGulf SexFemboy Takes BbcAunty SecXxxsexyhdRani FuckElvira NudesIndian Actress Xxx Com