.
Volledig scherm
. © rv

Honderden Titanic-slachtoffers konden gered worden, maar deze kapitein besliste daar anders over

Net na middernacht op 15 april 1912 gebeurde het ondenkbare: de Titanic raakte een ijsberg en begon te zinken. Meer dan 1.500 opvarenden stierven in het ijskoude water van de Atlantische Oceaan, maar dat had helemaal anders kunnen lopen. Helaas besliste kapitein Stanley Lord daar anders over. Hij negeerde alarmsignalen van de Titanic, ook al bevond zijn schip zich op amper 20 kilometer.

56 reacties

  • Stef Geentjens

    4 jaar geleden
    Maarten Descamps dit artikel heeft een fout gemaakt niet Cameron. De Carpathia kwam enkele dagen na het ongeluk met de overlevenden van de Titanic-ramp aan in New York. Kapitein Arthur Henry Rostron kreeg verschillende eretekens en werd ontvangen op het Witte Huis. Zes jaar later kwam de Carpathia dan uiteindelijk zelf aan zijn einde. In de ochtend van 17 juli 1918 werd het schip voor de kust van Ierland getroffen door Duitse torpedo's. Vijf bemanningsleden lieten daarbij het Leven RIP.
  • Alejandro Pedrosa

    6 jaar geleden
    Inderdaad @Norbert Gloden, heb die documentaire ook gezien.
  • Jeroen Van Simaeys

    6 jaar geleden
    Mijn mening is nutteloos, ik was er niet bij.
  • Nicole Gloden

    6 jaar geleden
    @Maarten Descamps: de overlevenden van de Titanic werden opgepikt door de Carpathia en naar New York gevoerd...
  • Norbert Corten

    6 jaar geleden
    Laats een documentaire op national geographic gevolgd, waarvan er sprake was van een mirage of luchtspiegeling waardoor de ijsberg te laat werd opgemerkt en dat er eigenlijk door gezichtsbedrog veel inschattingen toen verkeerd zijn gelopen.