RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Irissa's opa Dirk (81) nog steeds vermist: 'Hoop ebt langzaam weg'

Irissa van den Belt. Beeld © Freddy Schinkel

Nog steeds geen spoor van de opa van Irissa van den Belt (22). De 81-jarige Dirk van den Belt uit Kampen kocht precies twee weken geleden een treinkaartje naar Alkmaar en kwam niet meer thuis. Irissa was er al bang voor: het onderzoek is vastgelopen.

"We zitten nog steeds in hetzelfde schuitje", vertelt de kleindochter aan RTL Nieuws. "Na de media-aandacht van vorige week zijn wat tips binnengekomen bij de politie, maar die hebben helaas niets opgeleverd."

'Als er maar een antwoord komt'

Miniatuurvoorbeeld

De politie trekt wel tips na, maar zoekt niet meer actief naar Dirk van den Belt. De familie is nog geen grote zoekactie begonnen, omdat het totaal onduidelijk is waar gezocht moet worden. "De hoop ebt langzaam weg. Het enige dat we hopen is dat hij überhaupt gevonden wordt. Dood of levend, als er maar een antwoord komt."

Het enige lichtpuntje deze week: er zijn nieuwe camerabeelden opgedoken van Irissa's opa, in Alkmaar. Dat betekent dat hij die zondag 8 april dus op zijn bestemming is aangekomen. "Mijn vader en oom zijn daar woensdag geweest om te zoeken. Met een foto zijn ze langs winkels gegaan met de vraag of iemand mijn opa heeft gezien. Dat was niet zo." 

Hij reisde nooit met de trein

De politie vond al eerder camerabeelden van Dirk van den Belt op het treinstation in Duivendrecht. Irissa en haar familieleden hebben de afgelopen tijd gezocht op alle plekken die ze konden bedenken. Ze kunnen nu niet anders dan afwachten.

De situatie is voor de familie onverklaarbaar. Met haar opa was niets aan de hand, zegt Irissa. "Tenminste, niet dat wij weten. De week van de vermissing was ik nog bij hem." Ook vreemd: hij reisde nooit met de trein.

'Oma slaapt niet meer'

Irissa's oma is radeloos nu haar man is verdwenen, vertelde Irissa al eerder. "Mijn oma slaapt niet meer en is continu alert. Opa heeft een sleutel bij zich, dus oma denkt telkens dat hij thuis komt. Ze schrikt van alles wat ze hoort." 

App om vermiste mensen te vinden

De politie wil bij zoekacties beter en gecoördineerder samenwerken met burgers. Een speciale zoekapp moet daarbij gaan helpen. RTL Nieuws mocht vast even aan een prille versie van de app snuffelen.

Meer op rtlnieuws.nl: