Column

BRIEFJE VAN JAN – Aan Hans Laroes

22-04-2018 07:01

Audio & beeld

Beste Hans,

Ben jij nog altijd hoofdredacteur van KRONCRV en dus van programma’s als Jinek, BrandpuntPlus, de Monitor, de Ochtend en Reporter? En lid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei?

Laten we zeggen: iemand die uit hoofde van zijn functies het nieuws volgt én iemand die enige kennis heeft van wat identiteitspolitiek vermag?

Hoe kan het dan dat je gisteravond om twee minuten over tien nog twitterde: “Nippend aan mijn appelsap zie ik de dappere jonge mannen van ’t Identitair Verzet na een dagje kraken thuis komen, de stropdas afdoen en bij hun moeder in huilen uitbarsten omdat ze een gemeen links meisje waren tegengekomen”?

Terwijl de waarheid was dat die lui op bezoek waren bij een legaal in een kraakpand wonende vriend. Dat de uitgeprocedeerde gelukszoekers die zo’n twintig woningen in dezelfde straat in Amsterdam-Oost illegaal bewoonden en het extreemlinkse gajes van de AFA ze met stenen en vuurwerk bekogelden. Dat de politie hén ‘adviseerde’ de woning van de vriend te verlaten omdat ze niet kon instaan voor hun veiligheid (en het echte schorremorrie ongemoeid liet). En dat Jozias van Aartsen, de lulletje lampekap die tijdelijk burgemeester van Amsterdam is, weer niks van zich liet horen omdat het geheel zich buiten kantoortijden afspeelde.

Uiteraard verwijderde je je tweet toen je ontdekte dat je het nieuws nogal eh… gemist had. Dat doen mensen die het woord ‘sorry’ niet kunnen uitspreken altijd.

Ik denk dat ze bij het Nationaal Comité 4 en 5 mei blij mogen zijn met een verzetsheld zoals jij.

Groet,

JanD

PS. Vooruit. Omdat je 62 jaar bent: 62% korting (en een dikke nominatie voor de volgende editie).

Baby & kinderkleding algemeen