CDA: grijp in bij Europese corruptie (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Kiki in Politiek  ·  40 Reacties

  • 18
  • 652x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Corruptie zoals bij die benoeming van dat vriendje van Juncker, pas geleden?
Of zoals bij Rutte3, die weer eens wat informatie achterhoud als hij cadeautjes van 1.4 miljard weggeeft aan toekomstige werkgevers?

2
1 xtremy

Het CDA over "corruptie"??? Laat me niet lachen... neem hun eigen corrupte gedrag rond de dividendbelasting en de memo's...

Het CDA is zelf een corrupte bende.

6
2 TedjeR

En weer is het Pieter Omtzigt die het aanhangig maakt. Zowat het enige kamerlid wat zijn taken serieus neemt. Topper

2
3 Querulijn Xaverius,

"Omtzigt is nu al maanden bezig om het omkoopschandaal in de Raad van Europa te helpen onthullen. En daar maakt hij geen vrienden mee, er zijn bijvoorbeeld ook mensen bij het schandaal betrokken die bij de CDA’er in de Europese fractie zitten. Christendemocraten uit andere landen."
Althans zo noemen ze zich dus..Helaas is dat dus geen waar. Laat Omtzigt het kaf dan maar van het koren scheiden om maar eens een toepasselijke bijbelse term te gebruiken.

1
4 Querulijn Xaverius,

@4

Toen de man en zijn partij in de oppositie zaten beet hij zich vast in het mh17 dossier waar hij afgehaald is omdat hij te vervelende vragen stelde en die komen niet uit nu er mee geregeerd wordt. Als op dit onderwerp ook teveel aan bagger bovenkomt zal zijn partij hem onder druk van de EU terug fluiten.

3
5 Voorzittershamer

@5 Ik vrees ervoor ja.. Don Quixote...

0
6 Querulijn Xaverius,

Het is buitengewoon jammer dat Omtzigt bij het CDA zit, hij zou volgens mij veel beter bij de SP passen.

5
7 Scorpio

@6

De man zal als zijn politieke loopbaan om is een boek schrijven over de tegenwerking die hij kreeg van eigen partij. De Buma's en de Keijzers zullen hem verwijten met modder te gooien en zullen de aantijgingen uiteraard ontkennen. Bij anderen zal hij herinnerd worden als iemand die zich vast beet in zaken zoals echte politici horen te doen. Andere partijen hebben ook voorbeelden zoals Azmani van het vvd die je ook nog maar zelden hoort en die te kennen gegeven is zich wat meer in te houden dit om scheuren in de coalitie te voorkomen.

1
8 Voorzittershamer

De Europese Commissie: een corrupte bende waar Erdogan nog wat van leren kan!
Hef die corrupte kliek op en start opnieuw met een Unie waar macht geen betekenis heeft. Laat het daar enkel gaan om de economische structuur en betrekkingen. Geen enkel lid van de huidige Unie mag daar meer zitting in krijgen wegens gebleken en bewezen corruptie.

1
9 Nicks R. Van

@9 . Die corrupte bende kan maar op 1 manier opgeheven worden: guillotine. Een andere manier is er helaas niet.

2
10 SergioLeone

Hup Pieter hup!
Ik zou willen dat er meer politici zich achter hem schaarden maar kennelijk hebben die minder moeite met corruptie......

0
11 Nuchtere Belg

@8 Azmani zeker..idd ook een vreemde eend in de bijt bij de VVD. Hij pleitte ervoor dat je als land zelf moet kunnen bepalen wie er binnenkomt (immigratie) en wilde tevens het businessmodel van de mensensmokkel omver werpen. Maar rubberen Rutte durft nu eenmaal geen vuist te maken in Brussel..

0
12 Querulijn Xaverius,

@4
Wat hebben mensen toch met die Omtzigt ?
Ik vertrouw hem niet.
Hij heeft al toegegeven dat hij fout zat in het MH17 verhaal.
Hij stelt corruptie aan de kaak maar in het corrupte dossier van de dividendbelasting hoor en zie je hem niet.
Hij zal braaf meestemmen met het CDA.

12
13 abessijntje

Uit Europa, nu!

3
14 chouffleur

@13
Omtzigt is een rasechte opportunist, meer is het niet.

14
15 Rinze

@13 Van MH17 is het een ongelukkige samenloop van omstandigheden geweest..Hij verzette daar veel werk en is daarbij gestruikeld, maar er was geen kwade opzet..Hij is er bij de onderhandelingen (en de afschaffing van de dividendbelasting) niet bij geweest...Maar ik ben het met je eens dat je je terecht kunt afvragen wat hij bij het CDA doet.

2
16 Querulijn Xaverius,

@14
Ga je verhuizen?

11
17 Rinze

@15
Hoi Rinze.
Leuk je weer eens te zien reageren.

5
18 abessijntje

@18
Heu Ab

5
19 Rinze

@16
De fractie van het CDA is toch akkoord gegaan met het regeringsakkoord ?
Nee, deze man deugt niet.

11
20 abessijntje

@15
"Iemand die zonder principes handelt wordt wel een opportunist genoemd. De term opportunisme wordt ook wel gebruikt voor voordeel zoeken in de mogelijkheden wanneer ethiek geen rol speelt, bijvoorbeeld in het dierenrijk of in sport en spel."

Ik weet niet wat jij verstaat onder opportunist maar zoals blijkt uit de definitie is Omtzigt dat allesbehalve. Mijn inziens is hij de meest ethische en principiële kamerlid omdat hij dingen benoemt en belicht met een passie en inzet zoals dat geen enkele andere kamerlid dat doet. Met name over zaken waar bij de meeste kamerleden al lang een consensus over bereikt is zoals over voor de Nederlanders zeer belangrijke onderwerp "pensioenen". Zijn kennis van zaken maken het voor veel bewindslieden zeer ongemakkelijk om met hem in debat te gaan.

Hier een artikel over hem: https://www.volkskrant.nl/binnenland/hoe-pieter-omtzigt-zich-ontwikkelde-tot-een-van-de-invloedrijkste-politici-op-het-binnenhof~a3809189/

Ik ben zelf geen CDA stemmer en zal ook nooit op deze partij of partijlid stemmen maar ik kan hem verder als kamerlid prima waarderen.

0
21 Beowulf

@20 deze man deugt wel degelijk.
Een handelsunie zou moeten volstaan

1
22 chouffleur

@15 jammer dat de afkorting COA al vergeven is, anders had het CDA zich kunnen omnoemen naar Christelijk Opportunistisch Appel.. Het democratisch gehalte van die club heb ik namelijk nooit hoog ingeschat en zeker met Buma is het nog harder terug gelopen.

6
23 TedjeR

Die zal er wel een A4-tje voor schrijven.

2
24 niet-alles-geloven

Rutte zal er wel een A4-tje voor schrijven.

1
25 niet-alles-geloven

Nou, die Omzicht die maakt wel waar wat ie zegt. Ik denk dat mensen gestemd hebben op Omzicht vanwege zijn persoon. Natuurlijk is hij niet in alles vrij. Maar hij roeit met de riemen die hij heeft.

0
26 alexandroepimenco

Pak eerst maal de corruptie aan in de tweede kamer en bij allen Gemeenten dit is belangrijker.

3
27 Gunther

Pak eerst maar de corruptie in de tweede kamer aan en bij alle Gemeenten dit is belangrijker.

2
28 Gunther

@28 De EU corruptie is gevaarlijker

2
29 Ikke44

Blijft toch vreemd dat ik hier NIKS over bij de NPO's en hun "duidingsprogramma's" gezien of gehoord heb.
Staan die toch nog steeds onder rechtsstreeks Befehl van hun voormalige Keizer Franz, Zimmerfranz??
Wel prachtige "documentaires" over de door ANTIFA ( T. Huis die ze binnensmokkelt tegen subsidiegeld) binnengehaalde en "geintegreerde" gelukszoekers...

3
30 FNKTD

@7

De SP jammert maar onderzoekt niks.
Nee dus.

1
31 No newstoday

Kennelijk kent men het verschil tussen de EU en de Raad van Europa niet.
In het laatste zit bv. ook Rusland .
Als je het over corruptie wilt hebben , weten die ook van wanten .

1
32 No newstoday

@30

Frans doet iets bij de EU.
Die heeft niks met de Raad van Europa waar het over gaat.
Dat is een heel andere club.

1
33 No newstoday

@27

Zoals welke ??

1
34 No newstoday

@13 Een politicus die toegeeft dat hij een foutje heeft gemaakt is uniek. Dat zal je Rutte en Pechtold en nog een aantal gladjakkers nooit horen doen.

0
35 Verwonderd

@20 Omzicht is niet DE fractie. Je reactie's komen meer over als schoppen tegen de schenen en weinig inhoudelijk.

1
36 Verwonderd

Ben benieuwd, hoeveel er na een onderzoek nog overblijven in de R. v. Eu.

0
37 Rig de Goeiste

@5
Dat is niet (geheel) waar.

Tweet van Pieter Omtzigt: "In mijn gedrevenheid op dit dossier (MH17!) om vragen beantwoord te krijgen heb ik op deze bijeenkomst onzorgvuldig gehandeld. Dat betreur ik"

En kijk, zijn toegeven in deze tweet, dat was de directe reden dat hij bij het CDA van het dossier ging.
Ook hij ziet blijkbaar zaken soms als 'maakbaar'

1
38 tegenzinnig

Gisteren nog las ik dat hij zelfs het initiatief nam tot het onderzoek en het steeds aanzwengelde tot het uiteindelijk gebeurde. Jammer, dat hij van het CDA is. En nee, het is niet het CDA geweest zoals in de titel wordt gesteld, maar Pieter Omzigt. Eerst hem terugfluiten, en dan met zijn veren pronken.

@38 : Als u die affaire nauwkeurig had gevolgd, had u ingezien dat het een set-up was om hem bij MH17 vandaan te krijgen. In plaats van de welles-nietes discussie aan te gaan daarover, verontschuldigde hij zich. Dat is de enige uitweg als politici onderuit worden gehaald, jammer dat het zo is en dat velen het niet inzien.

2
39 Wendel

Ik vind dit een hele slimme zet van de EU. De burgers willen er voor het overgrote deel uit, exit, zo'n beetje van alle landen. Toen kwamen ze met: "We zullen ons hervormen, ons leven beteren" en ze werden terecht weggehoond.

Nu doen ze net, alsof ze onvrijwillig op corruptie worden doorgelicht, zodat mensen erop zullen vertrouwen, dat wat overblijft zuiver op de graat is. En ze zullen gewoon doorgaan met zijn wat ze zijn: Een eindstation om politici te parkeren die braaf hebben meegedaan aan de omvolking en verpaupering van autochtone Europeanen en dat soort mensenrechten-schendende, genocidale smeerlapperij.

EU is volkomen ondemocratisch, heeft géén mandaat van het NL volk, had dat ook de eerste keer niet bij de Ieren, en een keiharde voorwaarde voor het oprichten van de EU, werd de bevolkingen geruststellend medegedeeld, was dat de bevolkingen van alle betrokken landen "ja" zouden stemmen. In het geval van Ierland werd er campagne gevoerd en opnieuw gestemd, in het geval van Nederland durfde men een nieuw referendum niet aan.

Beide zaken hadden moeten leiden tot het afzien van oprichting van de EU, maar ze gingen er gewoon mee door, tegen onze wil en over ons hoofd, dus bij de oprichting al hebben ze hun belofte aan de bevolkingen van de EU-landen geschonden, en die oprichting is dus onrechtmatig.

Ze hebben, met andere woorden, door hun vervalste oprichting, van niemand mandaat, maar vooral niet van Nederland. Ze zijn volkomen onrechtmatig over ons aan het beslissen. De EU moet opgeheven worden en de situatie zo goed mogelijk hersteld, dit onderzoek is gewoon een afleidingsmanoeuvre, een doekje voor het bloeden, een schaamlap, waarna ze gewoon weer verder gaan met waarmee ze bezig waren. Individuen worden geofferd zodat de profiteurs-kolonie als geheel kan blijven bestaan.

2
40 Wendel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Slavink
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

Het cynisme van Bop in @6 is me ontgaan. Met haar geschiedenis van op de persoon spelen en nooit een inhoudelijke reactie is dat logisch. Het pr...

2 minuten geleden geplaatst door Slavink

rebo
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@31 Als het in het Leidsche Dagblad staat dan twijfel ik er geen seconde aan dat het echt is. Een krant zoals de Telegraaf wil er nog wel eens v...

3 minuten geleden geplaatst door rebo

Bop
Offtopic

@2349 Hé Baba, lang weekend? 😁...

4 minuten geleden geplaatst door Bop

Reconquista
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

Zie je het al voor je, Nederland stemt massaal rechts en dan zouden NSC en VVD een links kabinet mogelijk moeten maken?! Dat gaat natuurlijk ni...

7 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Zie Hier
‘Stem hem weg en sluit hem op!’: potentiële juryleden voor rechtszaak Trump onder het vergrootglas

De juryleden worden net zolang door gelicht tot het zeker is dat er alleen nog fans van hem zitten!Echt objectief!...

12 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
“Alles voor Duitsland”: AfD-leider Björn Höcke riskeert drie jaar gevangenis voor nazislogan

Eigenlijk raar gelul als je reclames op de duitse TV zien word er altijd bij vermeld geproduceert in Duitsland!...

17 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Slavink
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@23 alles om het artikel te bagatelliseren en zelfs te suggeren dat het een leugenverhaal is. Maar het staat wel degelijk in het Leidsch Dagblad...

18 minuten geleden geplaatst door Slavink

Slavink
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

Opvallend, in het artikel staat grote woning maar hoeveel kamers heeft die woning dan?...

19 minuten geleden geplaatst door Slavink

wildersfan
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

@22 Timmermans gaat juist de boel opruimen. Stuurt gewoon iedereen naar het front. ...

20 minuten geleden geplaatst door wildersfan

baba jaga
Offtopic

@2348 Leugens verspreiden is wat jij goed kunt.Het zal nooit aan jou of FrisseBries liggen.Nee het is mijn fout.Nou goed het zal wel.Ik ...

23 minuten geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
Jayme LongfordWtf PornBehind The DunePornbizzareIndian Xnxx VideoBengali XSexy Romantic Porn VideosXxxxxxeVbeoTeanna Trump Full VideosJoshi LuckyHannah OwoTaboo I Kay ParkerTelugu Telangana Sex VideosSunny Leone Latest VideoWorldstarhiphop IcandyLivejamsinافلام سكس المحارمسِكِسِ عربيSex In BedPorn Sexy GirlPinay GangbamgRip Her Up PornPornos AsiáticaCade Madox PornZoey HollowayDogs Licking ClitBodpremiumIndian Wet PussyTop Vr Porn SitesMelissa Mccarthy NudeXxxxxvideo ComXxxmaxxxBlack People SexBiggest Boobs MoviesPorn StepdadJaybankClass De Otoko Wa Boku HitoriThreesome Sex VideosMalayalam Mallu PornW Wwx XxBlacked Porn VidsXxx Sex StoryXnxx SexmexSaudi Arab Ki Blue FilmBrooke TylerOnline Sex ToysSexe AmatuerDiffusion Orgasms By YanapmvsPornos Caseros MexicanasAva Devine TwitterNaked ChicaFalling DevilDoggystyle SexualGabby Ortega PornEbony Black PornosWww.youpprnSexo VivoLisa SparxxGay Police PornSupergirl R34Bzarres VideoโดจินJanet Mason TwChina PornhdPorn Movies On HdDouble AnalVr Xhat PornJordan Bush NudeFast Time X VideoDana Vespolicoco Lovelockcharlie FordeFolla MadrastraLilo And Stitch HentiFree Youngsters Porn舔 脚Indian Sex Stories In MarathiAptil OlsenLove AnalGilf BoobiesPorn ImaagesReality TvsexSunny Leone Lexi StoneRose Monroe ThreesomeLesbian Bdsm VideosAdult Image BoardNude Milf GifRajasthani Hd SexBangla BaulIndian Cousin SexFemdom CanedX Video Sexy GirlFabdwingetsPorn TuveFreesexvieoMature Women In LingerieHorney StepmomDiwali Xxx VideoElly Clutch PornSleping Sister PornChat With A SexbotFilm Pornographique Lesbienne GratuitEbony Big TittiesSasha Alexandra NudeSexxxxcHamsterdesiDeepali SainiBhojpuri NakedHot Sexy Chinese GirlsCumming SleepNut In HerGay Twinks CumshotsScanloverLesbian Porn CheerleadersReagenfoxxXhamster GermanHentai MoaningCreamy Asian PussyBella DelphineDirty ChewbaccaHot Porn MoviesDesi Village SecWww.nugty America.comZbideosSex Wale VideoJhanvi Kapoor Hot PicsPorn Anna Nicole SmithThe Loud House PornBrynn Woods XxxHot And Sexy Naked GirlsScrew WifeFish Hook PornUm Filme PornôHeidi Klum NakedMother And Son Xxx VideoNyna FerragniJoybearAnal DeeperSarah Arabic BrazzersXnxx DawanlodPornhubnurseSlutysBanana TittyThe Last Of Us Ellie NudeXnx Indian SexPcomic PornPics Big TitWwwx VideoscomStrp Dad PornChastoty CaptionJalter Hentai