Man die verkrachter van dochter vermoordde, aanvaardt celstraf van 40 jaar zodat zij niet moet getuigen

Een Amerikaanse man heeft maandag een gevangenisstraf van veertig jaar gekregen voor de moord op de verkrachter van zijn dochter. Een straf die hij aanvaardde om te voorkomen dat zijn dochter moest getuigen in de rechtbank.

nadb

Tussen de leeftijd van vier en negen jaar werd Julia Maynor meermaals misbruikt door Raymond Earl Brooks, haar grootvader. De man pleitte in 2002 schuldig voor de misdaden, en kreeg een celstraf van vijf jaar. Een straf waarvan hij slechts 18 maanden uitzat.

Een decennium na zijn vervroegde vrijlating ging vader Jay Maynor over tot actie. In juni 2014 schoot hij de verkrachter van zijn dochter dood in Alabama.

Voor die moord pleitte de vader maandag schuldig. Hij werd veroordeeld tot een celstraf van 40 jaar. “Hij heeft het zo aangepakt om te voorkomen dat ik de verkrachtig moest herbeleven in de rechtszaal. Om te voorkomen dat alle herinneringen terugkwamen en ik mijn uitleg opnieuw moest doen voor een groep onbekende mensen.”

“Mijn vader wilde me beschermen, zoals iedere vader zou moeten doen”, gaat Julia verder. “Hij is een fantastische vader, de beste eigenlijk. Hij houdt zo veel van me.”

Toch vindt de nu 24-jarige vrouw dat haar vader een oneerlijke straf heeft gekregen. Zeker tegenover de lichte straf die haar grootvader ooit kreeg. “Hij nam mijn kinderlijke onschuld af en moest maar achttien maanden naar de cel. Ik draag er nog elke dag de gevolgen van. Het is niet eerlijk.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen