RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

'Test dode veroorzaker ongeluk op drank en drugs'

Beeld © ANP

Minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming laat onderzoeken of er een bloedtest kan worden gedaan bij veroorzakers van zware verkeersongelukken, die zelf om het leven zijn gekomen.

De Vereniging Verkeersslachtoffers (VV) en de Landelijke Organisatie Verkeersslachtoffers (LOV) pleiten voor zo'n bloedproef, meldt De Telegraaf. Ze willen dat er altijd bepaald kan worden of een veroorzaker drank of drugs in zijn lichaam heeft. Nu is zo'n bloedtest verboden.

Kamermeerderheid

"Nu verkeren we vaak in onwetendheid over de omstandigheden en blijft de exacte oorzaak van een ongeval onduidelijk", zegt vicevoorzitter Nelly Vollebregt van VV.

Een Kamermeerderheid is volgens de krant voor het plan. Minister Dekker bekijkt of hij in de wet kan opnemen dat er in dit soort gevallen onderzoek gedaan kan worden op het lichaam van de overleden verdachte of dat van het slachtoffer. 

Wonen aan een gevaarlijke N-weg

Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat provinciale wegen bijna drie keer gevaarlijker zijn dan de snelwegen. Hannie Roberti woont aan een van de gevaarlijkste provinciale wegen van Nederland. Ze heeft al heel wat zware ongelukken meegemaakt die volgens haar makkelijk voorkomen kunnen worden.