thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Algerijnse weigert mannelijke ambtenaren de hand te schudden en krijgt geen Franse nationaliteit

Een Algerijnse die weigerde de hand te schudden van plaatselijke ambtenaren, krijgt de Franse nationaliteit niet. De vrouw vocht dit aan, maar krijgt ongelijk van de Franse Raad van State.

41 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Hier op het Franse platteland geven de mannen aan de vrouwen twee kussen. De vrouwen geven elkaar ook twee kussen. Getrouwd of niet getrouwd, dat maakt niks uit. Als ik de burgemeester tegenkom, geef ik die twee kussen. Zo gaat dat hier. Dit is het echte Frankrijk. Handen geven doe je bij mensen die je niet goed kent of voor de eerste keer ontmoet. Het is een kwestie van elementaire beleefdheid.
  • Ben Strubbe

    6 jaar geleden
    Je kan dit soort uitspraken alleen maar toejuichen. Het wordt hoog tijd dat wij - en de rest van Europa - laten zien wat onze waarden en normen zijn. De tijd wat wij onze normen aanpassen aan de inwijkeling moet verleden tijd zijn. Net zoals in Denemarken de overheid en politieke partijen eindelijk beginnen inzien dat multicultuur niet bestaat, niet verenigbaar is met onze manier van denken en zijn.
  • philippe dusablon

    6 jaar geleden
    zo hoort het! de eerste stap naar integratie is aanpassen, zoniet....terug
  • Jack Coolman

    6 jaar geleden
    Welke foefjes worden door Theo wijsgemaakt en aan wie meneer J. Goossens?
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Nog verder ! Bij handdruk weigeren, indien wél in bezit van 2e nationaliteit, ze gewoon "afnemen". Geen verschil in deze, tussen "niet-krijgen" of "afnemen". Geeft zelfde (prima) resultaat.