Henk Krol wil jongeren aan werk helpen door de AOW-leeftijd te verlagen, maar zo werkt dat volgens economen niet (businessinsider.nl)


Henk Krol wil de AOW-leeftijd weer omlaag halen naar 65. Niet alleen voor de ouderen, die nu langer moeten doorwerken dan zij hadden verwacht. Maar ook om de jongeren weer aan een baan te helpen. Het is nog nooit aangetoond dat dat werkt. Dit heet de ‘lump of labour fallacy‘ noemen; de misvatting dat als een groep werkenden stopt met werken, er automatisch plaats ontstaat voor een andere groep. ...

door Studentje69 in Politiek  ·  77 Reacties

  • 0
  • 814x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@43 ik hoop voor jouw dat je nooit iets krijgt of om welke reden dan ook ongeschikt wordt voor de arbeidsmarkt. Dan mogen ze van mij voor jou de wao cq bijstand de aow afschaffen want alle zijn collectieve uitkeringen want jij zorgt toch voor jezelf. Aan een egoïstisch maatschappij die jij nastreeft heb je alleen verliezers. Trouwens sinds wanneer maakt alleen meer winst dan collectief...weinig kapitaal maakt weinig winst veel kapitaal maakt veel winst dat moet jij toch weten met jouw egoïstische insteek

0
51 Jojotje

De meeste mensen halen 65 niet eens. Alleen graaiers, ambtenaren, politici, artsen, allemaal beroepen waarin leeftijd geen rol speelt en niet aan economische wetten gebonden zijn. Nederland heeft er daar VEEL te VEEL van. In normale beroepen uit de REEELE economie, die, hejjjjj, da's weer handig, die kent en erkent de 'politiek' helemaal niet, de 'partijen' die zeggen van wel hebben nog NOOIT een werkende OOIT gezien, wordt je ruim voor de 65 gewipt, gesaneerd of domweg ontslagen. ZONDER reden! Dus, de pensioenleeftijd verhogen is een elite spelletje die NOOIT met pensioen gaan en alleen als bezuinigingsmaatregel zien maar om de ontslagen vloot, die de "politici" ZELF veroorzaken, langer in de uitkering te houden, al dan niet met dwangarbeid, denk hierbij aan de inspanningen van Fraulein Kleinsma(!!!!) of door de ouderen te ontslaan en tegen half loon terug te nemen, TOCH zal het de vernietigingspolitiek MEER geld KOSTEN!
Het goedkoopst is het invoeren van het basisinkomen vanaf 55, DAAR moet de discussie over gaan!

2
52 Nu of Nooit

@47 Of je neemt een gepensioneerde met een 0 uren contract, dat scheelt ook weer in de kosten. Daarbij gaat de gepensioneerde er ook op vooruit.

9
53 Arische Gemeenschap

** gebruiker verwijderd **

@43
Oh nou best, laat de grootste steuntrekker van ons land dan ook maar op eigen beentjes staan.
Geen geld meer van zionisten, geen salaris, maar betalen per tweet.

54 ---deleteduser---

@51 Laat iedereen voor zichzelf een inkomensverzekering afsluiten, hebben verzekeringsmaatschappijen er ook een verdienmodel bij. Waarom moet ik bijdragen voor chronische werkweigeraars? Draagt enkel bij aan onnodige belasting/ regeldruk.

11
55 Arische Gemeenschap

** gebruiker verwijderd **

@50
yep, gewoon de brievenbusfirma's eens aanpakken en de multinationals die winsten verleggen.

56 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@55

''chronische werkweigeraars''? volgens mij ben jij piepjong en heb je nog niets meegemaakt in je leven. zal tijd worden.

57 ---deleteduser---

* Verwijderd door de redactie *

58 Pxf7+

@52 Graaiers is een beroep..? In vergelijking met andere landen heeft Nederland een kleine overheid. Zijn er echt teveel artsen? Manmanman, je kletst in generalisaties zonder te weten waar je het over hebt. Waarom al die woorden in kapitalen?

4
59 Hoofd bijzaken

@57 inspraak zonder inzicht leidt tot uitspraken zonder uitzicht.

2
60 Arische Gemeenschap

Er worden al jaren vele aanslagen gepleegd op alles dat mensen in hun loopbaan aan eigendom hebben opgebouwd. Veel mensen klagen, terecht, over het feit dat bij alles het woningbezit meetelt en ze de woning maar moeten opeten. Hoe dacht u dat dat werd, als er ook een individueel pensioen komt? Kijk maar naar US, daar mogen ze ook hun hele persoonlijke 401K pensioenfonds inleveren als ze onverhoopt in een verpleeghuis terechtkomen.

Mochten ze toch nog wat weten over te houden, doordat ze niet naar het verpleeghuis hoeven en ook geen medische zorg nodig hebben die, zoals in US, steeds meer voor eigen rekening komt, in zijn geheel, dan is er daarna altijd nog de erfbelasting, en uiteindelijk durven in die situatie mensen hun kinderen niet eens meer te helpen met studiekosten. Lees eens wat Amerikaanse sites, dan worden heel veel dingen duidelijk.

Echt, ieder bezit dat niet van hun is, is de bovenbazen een doorn in het oog, totdat ze het onder hun nagels hebben getrokken, en omdat Nederlanders spaarzaam zijn, liever niet lenen, niet in creditcards trappen, hebben vooral oudere Nederlanders gemiddeld, met nadruk op gemiddeld, behoorlijk veel, vergeleken bij andere Europeanen alleen al.

De private partijen, de bedrijven dus, hand in hand met de overheid, willen iedereen, die ook maar iets van waarde bezit, dat alles zo snel mogelijk afpakken. Vandaar deze idiote onverwachtse bewegingen met verhogen van de pensioenleeftijd, VUT afschaffen en ga zo maar door, natuurlijk op zo'n moment en manier dat er heel veel mensen financieel het schip in gaan. De overheid mag contractbreuk plegen naar believen, ons dwingen tot het sluiten van contracten, het betalen voor overheidsdiensten zoals vergunningen en identiteitsbewijzen, eenzijdig aansturen op veel te hoge huren en andere lasten, terwijl het vroeger vanzelf sprak, dat zoiets niet door de beugel kon.

Als de overheid met onlogische, duidelijk niet kloppende argumenten komt bij een voor ons nadelige maatregel, dan liegen ze, en hebben ze dus andere redenen dan ze ons aan de neus hangen. Daarom komen wij er niet uit hoe ze nou zo onlogisch kunnen doen. Als ze achterlijk waren, zaten ze daar niet zo comfortabel en onaantastbaar want straffeloos te grijnzen op het pluche, en als ze dommer waren dan wij, zaten wij daar, niet zij. Wat ze WEL zijn, is gewetenlozer, oneerlijker en egoistischer, maar dommer echt niet. Dus als ze onlogisch of dom doen, dan liegen ze. Vuistregel die steeds weer blijkt te kloppen.

0
61 Wendel

Ik heb niet zoveel met Henk Krol en zijn partij..... maar hier heeft hij m.i. wel gelijk.

0
62 LoydMorris

Stem wijs zodat na maart 2017 die idiote verhoging van de pensioen- en AOW leeftijd weer teruggedraaid kan worden.

1
63 Trump2017

"volgens economen " Zijn dat niet die jongens die de vorige eco-no-mi-sche crisis absoluut niet aan zagen komen en het normaal vinden dat de echte economie maar 0,5% van de virtuele economie is ...

0
64 kenny013

"volgens economen " Zijn dat niet die jongens die de vorige eco-no-mi-sche crisis absoluut niet aan zagen komen en het normaal vinden dat de echte economie maar 0,5% van de virtuele economie is ...

0
65 kenny013

Matthijs Bouman is één van de grootste eurofielen van Nederland dus die zal nooit toegeven
dat iets iets mogelijk is wat goed is voor de werknemers en dus zijn broodheren mishaagt.

0
66 knuter

Laten economen en de politici die zo sterk voor het verhogen van de pensioenleeftijd maar eens aantonen dat de werkgevers zo gebrand zijn op het hebben van bejaarden met een dienstverband. Laat de werkgevers maar eens kiezen tussen een bejaarde en een jongere. Laat ze maar eens aantonen dat een bouwvakker of stratenmaker zijn uren nog kan maken. Tussen iets politiek en economisch vinden bevind zich ook nog de realiteit. In de meest cynische realisatie krijgt deze economen of politici gelijk omdat deze bejaarden merendeels in de bijstand of wao zitten, waar de knoet van Jetta er vervolgens overheen mag.
Een leeftijd waarop je met pensioen gaat is daarbij niet afhankelijk van wat het kost, maar ook wat je er als samenleving voor over hebt.

0
67 Tussenderegels

Als iemand op zijn 65e stopt met werken komt er óf een vacature vrij, óf de baan komt in zijn geheel te vervallen. Dat laatste is niet zo gek, met alle automatisering en robotisering om ons heen.
Stel dat de baan behouden blijft en er een jonger iemand op die plek komt. Dan hoeft de overheid die jongere geen uitkering meer te geven (ervan uitgaande dat dat eerst wel zo was).
De oudere kan zijn pensioen laten uitkeren (waar dan op dat moment ook (eindelijk) de belasting over wordt betaald). En die oudere kan dat (zojuist belaste) geld ook gaan uitgeven, want daar is dan eindelijk tijd voor.
De jongere kan pensioen gaan opbouwen en misschien een huis gaan kopen. Wat goed is voor de banken en pensioenfondsen.
En zoals gezegd, de overheid hoeft geen uitkering aan die jongere te geven.

Allemaal zaken waar dus geld mee gewonnen wordt.
Het enige wat geld kost, is die AOW die weer naar 65 gaat.
Tja, dan ben ik geen wiskundige (want die heb je hiervoor nodig, geen econoom) die kan uitrekenen hoeveel het oplevert en hoeveel het kost.

0
68 xtremy

** gebruiker verwijderd **

Diezelfde economen beweerden ook dat de euro een zegen zou zijn.
En zie het resultaat...

69 verwijderd9139144

@69 of dat de zorg goedkoper zou worden

0
70 Tussenderegels

@69 en @70 Precies. En de politici zeiden maar wat graag hetzelfde.
Beiden blijken niet betrouwbaar.

0
71 xtremy

@9
Rutte zet ons al jaren op het verkeerde been met zijn liegen en bedriegen.

0
72 Interessant

@43 Dan wil ik wel al mijn betaalde premies en belastingen terug.

0
73 de kikker

Het probleem is dat ik en velen met mij altijd de vut premie hebben betaald, en in mijn geval leid dat vaar vierenhalf jaar langer werken.
Werkzaam bij een van de grootste staalbedrijven in Nederland heb ik het aantal werknemers zien afnemen van 23000 man naar 9000 man en wil men je graag kwijt.
Langer doorwerken is dan ook iets onzinnigs, zeker gezien de automatisering..
Daar komt bij dat zekerde oudere werknemer die op jonge leeftijd is gaan werken zijn premie wel heeft betaald, zeker zoals ik 32 jaar volcontinu diensten heb gedraaid.

0
74 Hein2

@70
En dat de wachtlijsten zouden verdwijnen.
Nu spreken ze niet meer van wachtlijsten, maar van 'het maximum aantal behandelingen voor dit jaar is bereikt'. Alsof dat voor de patiënt iets uitmaakt, die moet nog steeds wachten op z'n behandeling.

0
75 kenny013

@70 : Dezelfde economen voorspelden ook dat er een tekort aan arbeidskrachten zou ontstaan.

0
76 Reagentje

Duidelijk weer zo'n gevalletje Feiten vs. Meningen ... en gezien de meningen van 'Economen' de laatste jaren meer dan duidelijk 'meningen' zijn gebleken die op geen enkele feiten te stoelen waren, ga ik toch liever voor de feiten...

minder arbeidskrachten levert minder concurrentie, levert dus banen op voor anderen..

0
77 mightimouse

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Kan je als christen op de PVV stemmen?

Een stem op de PVV heeft meer kans op het behouden van hun geloof .Of ze willen zich vrijwillig laten bekeren tot de islam voordat ze aangepak...

1 minuut geleden geplaatst door ongelovenloos

wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@8 Ja, en heb je weleens Wierd Duk daarover geluisterd? Wierd Duk heeft daar veel over te vertellen. Hij is historicus en weet dus ook veel van ...

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

Het is een gebed zonder eind om alles wat maar binnenkomt op te vangen en van woningen etc te voorzien terwijl ze tig veilige landen hebben door...

3 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Strongoli
Kan je als christen op de PVV stemmen?

Er zijn ook boeren die niet op de BBB, maar op de PVV stemmen, met zoals katholieken en ander soort gelovigen. So what?Daarom slaat zo'n poll ...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Snorrie
Vaccinatiefile bij De Tref - De Orkaan

@5Ja, dat ze veilig zijn is ondertussen wel bewezen.Die paar sprookjes, verzonnen door nep doctoren, veranderen daar niets aan.Miljarden g...

5 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Krav
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

Het heeft een ander deugbaantje gekregen....

6 minuten geleden geplaatst door Krav

Sarcoff
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@7 Soms word ik ook wel eens een beetje moe van bepaalde figuren, die denken iedereen de maat te kunnen nemen, en gehele volkeren discrimineren ...

10 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Strongoli
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@27Het lachen vergaat hem wel. Wacht maar gewoon af, totdat deze Nederlandse asielindustrie, aan zijn eigen ondergang, ten onder gaat.Lang ...

11 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Slavink
Advies: maak meer van het Bijlmerramparchief openbaar, zodat burgers ‘hun eigen verhaal kunnen vinden’

Maar die mensen hebben na dertig nog steeds geen Nederlands geleerd, die spreken nog steeds Swahili ... 😎...

15 minuten geleden geplaatst door Slavink

Slavink
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

Maar die man zijn Volkspartij heeft verlies geleden? Wat een grote broek trekt Timmermans hier aan. Alhoewel, groter dan de broek die hij op tv ...

16 minuten geleden geplaatst door Slavink

NK. App
Marathi Video SexSexlg ComAriana Grande SextapeNolina NyxTamil Sex Dance VideoSlow Sex GifHot Sexy BlueSexvidooJapanese Mother Daughter PornBest Free Sex GamesMireille Enos NudeJennatrapNudists Women PicsXxnxxxxxJapan Cheating XnxxVladislava Shelygina OnlyfansUncensored Japaness PornFull H D PornChiggy SexBrazzers With AuntParty BlojobSummer Time Saga PornHentai-foundryFat PornstarsAnalvidFlora Saini Sex Video自慰 视频Priya Rai NudeJerking Mom SonLista De Site PornPublic CumshotXcideodTyler Mahoney NudeNajwa Nimri NudeKennedy KresslerFreeyoupornSkylar Blue EromeFilmes Brasileiro PornôName.that PornoStrap-on LesbianMan Fingering WomanJapaneese Porn VideosSunn Leon Xxx.comNude Austrailian WomenJapanese PornSexual CowgirlElylabella PornDesi Chut Ki VideoHappy New Year SexXnxx Village HdSkinny And Big TitsAnime Porn HuhHyderabad X VideoBehind The Scenes NudeFreeporn For HerReal Naked WifeBiggest Boobs In World PornFree Brazzers GideosSitusbokep JepangCalendrier PornographiqueAnimo PronMujer MamadaSex12Solo Bbw SquirtMilfseekerElay Smith PornhubDeisy Garcia PornXxxdateChino BlacIndian Hardcore XxxIs Rarbg BackR34 AnimationsSex Rep XxxBaap Beti Ko ChodaKrissy Lynn BbcReal Xxx MoviesMirabel Garlick HentaiVintage Xxx MoviesNew Sex KeralaIndian Aunty Sex HotGhetto GaggerStrıpchatPorn For MNipple SuckerEbony DoggystyleFolladas DuroGayold Men PornXxnx DeshiVoyertvG-tasteWhooty2166Best CumswallowHuge Ebony Boobs PornR Nsfw GifsPornosexHindi Sex Call RecordingBangla Blue PictureHindi Full Hd Sex3d Monster Sex VideosXxx Video Hd Fast TimeFleshed PornVoyeur PeeingStep Daughter SexxxTom Holland NudSwap FamilyxxxPizza Wala Viral VideoButtman MagazineSunny Leni XxxFree Video Hot PornRule 34 HentJezebel VesserXxx Dot ComePussy And Boobs SuckingLive Xxx Video ComListcrawleFuntinari PornSexocamPorn OlfBryan Silva PornhubAfrican VaginaSexbjInden Xxx VedeoIndian Orn VideosBest Porn Videos ComXxxbf ComVideo Pornol GratisEmma Mae NudePornporsSkye Sutton OnlyfansKerala Aunty Sex Video HdTamil Voice Sex VideoBig XxxxJunjou Decamelon Episode 1Hd Old Mom SexPia Zidora NudeTop Porn ActresHanime VostfrQueria Ver Um Filme Pornô BrasileiroBrazzers FatherMeth PornographyTheprondudeAva Moore AnalSpider Gwen Rule 34Olf Man PornAnne Gunn NudeBrezzar Hot VideosHailey Rose BbcEipril AnimationHood AnalWhat Is Brazzers