“Aanval op de democratie” (spiegel.de)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Crannbuidhe in Buitenland  ·  25 Reacties

  • 4
  • 455x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Die kunnen zich goed verdedigen dus gewoon doen tegen dit tuig.

1
1 corretje

Ja hoor, dus joden aanvallen met een riem is een aanval op de democratie? Haha, stik dan maar lekker in jullie "democratie", dan wil ik daar geen deel vanuit maken. Nu geven ze eigenlijk nog toe ook dat de democratie een jodensysteem is dat alleen voor de bescherming van joden staat.

15
2 Victory!

@3 De boodschap is dat iedereen die een ander vanwege diens ethnische afkomst of geloof, verbaal of non-verbaal aanvalt, een aanslag op de democratie pleegt. In dit geval betreft het Arabische ant-Joodse radicalen in diverse Duitse steden, een niet te onderschatten probleem voor een open democratie.

2
3 Crannbuidhe

@2 : nou dat lijkt me wel heel ver gezocht. De eerste echte democratie functioneert nog steeds prima, in IJsland. Democratie is een Grieks woord en het is uit die cultuur afkomstig. Joden hebben intern nooit blijk gegeven van enige democtaie, daar leent de religie zich niet voor. Maar je hebt wel gelijk als je zegt dat dit geen aanval op de democratie is. Want het is een aanval op de CULTUUR. Wij kennen dat nauwelijks, dat groepsdenken.

Voor ons is een jood met een keppel een individu, en of hij zich nou gedraagt of niet, wij gaan dat gedrag normaal gesproken niet aan het hele jodendom wijten. En omgekeerd, wat Israel uitvreet of niet valt de keppelpersoon ook niet te verwijten. Zelfs niet als hij er pal achter staat. Dan nóg blijf je met je smerige tengels van iemand af. Pas als mensen stereotiep groepsgedrag vertonen, in hun eentje of in een groep, dan krijg je gezeur over bv 'bontkraagjes' of 'jankerds'.

1
4 Ness

Tsja, als je het land van een ander steelt en weigert dit probleem op te lossen, dan maak je jezelf niet erg populair.

Heeft helemaal niets met klassiek antisemitisme te maken!

8
5 Realisme graag!

Afschuwelijk. Maar hoezo 'aanval op de democratie'? Intolerantie, xenofobie, haat voor wat anders is zijn onacceptabel en helaas maar al te vaak aan de orde van de dag. Maar met onze democratie heeft dat niets te maken..

5
6 BlackNinja

@3 : je dient je definities te herzien. Het nazisme is uit een democratie ontstaan hoor. Democratie sluit discriminatie geenszins uit. Als de overgrote meerderheid het met het mishandelen van iemand vanwege zijn afkomst eens is dan zal er mishandeld worden. Dit is typisch een gevalletje 'volksaard'. Ook in ww2 was het gros van de mensen het totaal oneens met de democratisch bedisselde afvoeren van joden. Want dat ligt niet in onze aard. Niet in Duitsland en niet hier. Er kwam heel wat dwang, geïntimideer, gelieg en propaganda bij kijken. Het was oorlog heh...

4
7 Ness

@6
De stelling wordt in het artikel onderbouwd:
""Eine demokratische Gesellschaft kann nur funktionieren, wenn man sich gegenseitig respektiert und achtet. Die Politik muss dafür Sorge tragen, dass diese Rahmenbedingungen erfüllt sind", so der Antisemitismusbeauftragte."

Er is toch wat voor te zeggen?

1
8 PipoDeC

@5 Het artikel vermeld dan ook "Kein Mensch wird als Antisemit geboren", (datzelfde geldt ook voor anti-moslim). Onder de streep geldt dat je van anderen af moet blijven. Als het respect voor elkaar verdwijnt (en dat geldt, zonder uitzondering, voor iedereen), is de democratie ook verloren.

3
9 Crannbuidhe

@8 hear, hear.

4
10 Crannbuidhe

@9
Het probleem hier is wel dat een normaal mens altijd via de rechter haar recht kan halen, waarbij de Istaat Israël weigert de VN resoluties uit te voeren. Dan resten er nog maar weinig alternatieven natuurlijk.

De sleutel voor de oplossing van dit probleem ligt uiteindelijk bij Israël zelf.

7
11 Realisme graag!

Aanval op de democratie haha. het is de "democratie" die deze man ooit binnen liet komen.

1
12 xDDD

@11 Dat is een probleem maar staat hier helemaal los van, toch?

0
13 PipoDeC

@11 De huidige geopolitiek daargelaten is elke staatsrechtelijke democratie toch zelf verantwoordelijk voor de handhaving van de eigen (grondwettelijke) normen. Dat er staten zijn, zoals Noord-Korea, Rusland, Turkije of Syrië, doet daar niets aan af. Ik vind deze Duitse reactie op deze specifieke gebeurtenis dan ook terecht, net zoals de Duitsers ook terecht zullen reageren op rechts-radicale of links-radicale respectloze daden of uitingen.

1
14 Crannbuidhe

@8 er valt zeker wat voor te zeggen en mooi zou t zijn, maar met de stelling dat dat de voorwaarden voor een functionerende democratie zijn ben ik het met de auteur niet eens. Een functionerende democratie is mi een maatschappij die de instituten en normen en waarden in place heeft die respectloos gedrag op legitieme wijze bestrijdt.

2
15 BlackNinja

@15 Dat zijn wel de voorwaarden inderdaad.

2
16 Crannbuidhe

@14
Helemaal waar, maar je voorkomt daarmee niet dat de Arabieren waar ook ter wereld een hekel hebben aan Israëliërs.

5
17 Realisme graag!

@15 Hij of zij zegt niet dat het "de" voorwaarden zijn, wel dat het "een" voorwaarde is. Ik probeer te zien waar jouw schets af wijkt, volgens mij garandeert een goede implementatie van wat jij schrijft ook wat de schrijver schreef.

Maar hoe dan ook, het lijkt me evident dat als je jezelf niet kan zijn, je jouw politieke positie ook niet afdoende kunt verdedigen, en dus ook niet dmv democratie kracht kunt geven.

Joden, moslims, homo's, vrouwen, kunnen hun politieke belangen alleen verdedigen als ze zonder gevaar openlijk "zichzelf" kunnen zijn.

0
18 PipoDeC

@17 Zolang die hekel zonder gevolgen blijft is dat ook alleen maar jammer, niet zozeer schadelijk.

0
19 PipoDeC

@17 Maar wel de Arabieren die in eigen land een hekel/haat tegen Israëliërs ten toon spreiden. Het zou eigenlijk overal verboden moeten worden die haat op grond van geloof of ethnische achtergrond. Onze Nederlandse grondwet bezit deze voorwaarden uiteraard.

1
20 Crannbuidhe

@8 ,9: Wat jullie bedoelen is een democratische rechtsstaat. Want grenzen aan menselijk gedrag moeten in de wetgeving worden opgenomen. Vandaar Artikel 1. Maar je bent de marges aan het verruimen als je een democratie van allerlei oneigelijke toeters en bellen gaat voorzien. De wet bepaalt hier hoe de democratie zal worden uitgevoerd, waar zij begint en waar zij stopt. In andere landen gelden andere wetten en dan zal de democratie er ook anders uitzien. Je kunt democratisch beslissen alle homo's op te hangen bv. Democratie an sich is een bestuursvorm die je vooral niet moet gaan idealiseren. Het is géén morele code. https://www.ensie.nl/redactie-ensie/democratie

5
21 Ness

@21 Een hedendaagse democratische rechtsstaat heeft internationale verdragen zoals het EVRM of UVRM (naar aanleiding van de ervaringen van WOII) geïncorporeerd in de eigen grondwet, zo ook Nederland, ben je het daar niet mee eens, moet je vooral je ‘geluk’ zoeken in een land waar dat niet zo is. Dat geldt ook voor immigranten die zich niet kunnen verenigen met de Nederlandse grondwet.

2
22 Crannbuidhe

@21 Dat is niet wat ik bedoel en ook niet wat het artikel bedoeld. Bedoelt wordt dat een democratie niet als democratie kan functioneren, als we door onderdrukking (op basis van afkomst, religie, enz.) van anderen niet de vrijheid en ruimte krijgen waar we allemaal recht op hebben.

Als je eerst het recht van de sterkste laat gelden (op politieke of demografische basis!) kun je niet daarna nog even rustig gaan stemmen en debateren over politieke details.

Als mensen dus aangevallen worden op basis van zijn afkomst of Joodse religie, maar net zo goed Arabische religie, dan heb je dus niet alleen een persoonlijk, maar uiteindelijk (als dit voort kan duren) ook een democratisch probleem.

0
23 PipoDeC

@23 Jij bent, zo te zien helemaal geen Pipo

0
24 Crannbuidhe

** gebruiker verwijderd **

Wat een zotte kop bij dit artikel, het lijkt wel alsof de werkelijke kop:

"Moslimsasielzoeker slaat een joodse jongen omdat die jongen joods is".

niet getoond mag worden.

25 verwijderd924924212

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Voor het eerst groot onderzoek naar lawaai in Nederland: ‘Het is een onzichtbaar probleem’

@3 Hendri jij kan toch ook wel even de herrie vast leggen als je vrijdag naar het gebed gaat? 😉...

11 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

wildersfan
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik neem aan dat de ME erop ramt net als destijds met de wappies....

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

3 uur geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

3 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

3 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

3 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

3 uur geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
XxxxxxxxxxxxzNepali Sex Video Nepali Sex VideoGay Bpys TubeVouyer NudesPornos NalgonaBlewchewWww.dreammovies.xomWidowmaker NudePorn Gay Video FreeCartoon Girl SexIndian Ass NudePornxxxcomLivejasmonStreaming HentiaSambaporno . ComXxx Mom StepCaillou Rule 34Indian Sez VideosSeal PornSimpson Comic PornPorn InosentRebeux SexeKarleegrey OnlyfansHard ChutUma Devi HotTity BounceMoms Goth Best Friend Edges My CockJaponesas PornTeenager VoyeurFree Chubby PornPorn Movies In MobileFlarusBi Latin Gay PornJessie GoldLaurateen PornDescarga Pornos GratisMissax Mommy Cums FirstSybil A HotDrowning In Cum成人 影院Porn PinTwinks VideosHd Teeb PornPprnhatCnc Kink PornHentay PicsFik FakFilme PornorQuivering OrgasimsXxx WwwcomPorn XhamstrrXxx Www Dot ComPiumi Hansamali XxxPornhub ToysRocco SifreddiBerzzers XnxxNubile Films PornHentai English DubbedGonzo Xxx MoveisVideo Chat Pornos18 禁 漫Catherine Tresa XxxBrazzers Xxx NewSexy Bf Sunny LeoneDesi Bhabi Xx VideoDesi Love Sex VideoMaria GejiliSarah Banks GifJoseline Hernandez PornMexicanascogiendoParejas PornosFuq RubeShadbassAsiate NueSex Video Sunny Leone KaSunny Leone Sunny Leone SexyAmateur Allure CompilationYoujizz.vomTenn Porn PicturesFurrysex ChatzyXvixdosPakistani Fucking VideosOakleyraeee LeaksGta V NudeSpankbanghChut Wali ChutKitty CamsPlaygirlcrisUrine Pass SexSex Bf In HindiPorn Lesbian GrindPostcum TortureWearehairy.comJeri Rayn NudeNude FlashTamil Village Sex ComXvideo Hindi DubbingBewafa SexSex Muslim SexRulle 34 XxxVideo Caseiro DesexoLive De PornSofia Rose AnalFemdom HentaiHot Indian Xx VideoHusband Wife Hot VideosFrwe Hd PornMelhores Manhwas HentaisMaddie May PornScarlett Johansson LeakVirgyn PornEva Violet NudesIndian Actors XxxSarah SundayAnjali Arora Mms PornMalayalam Actress Xxx VideoFotos Caseiras De Mulheres NuasSaleemarrm1Varerie KayBelesa FlimsSling Shot Ride BoobsKorean Hot Sex MovieBirthday Party Sex VideoRiver PornTamil Full Blue FilmAnime Girl Big BoobsBubblebratz BrazzersBreckie HilMulheres Mais Gostosas NuasPornoxxxxxPorn VergenRuule34Sex Movie FilmDeshi Village XxxTablet Sex VideoHeadscissorBig BlackanalPornzogSteven Universe PornDom RystanGay Porn RoleplayElla Knox HdJapanese Daughter PornMature JoiEbony Onlyfans LeaksVietbunny LeaksNude Gallery PhotosLelastartm Pornسكس ايطاليةDickpics Snapchat