door ongelovenloos in Gezondheid  ·  26 Reacties

  • 2
  • 766x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Na het Groningse gasgedoe, gaat dit de volgende ellende worden als we straks allemaal op elektra stoken, koken, verwarmen en rijden.....

5
1 LoydMorris

* Verwijderd door de redactie *

2 Captain Hero

Als het echt gevaarlijk was zou het niet onduidelijk zijn of het effect er wel of niet is. Het gaat dus in het ergste geval om een kleine extra kans op kanker. Goed om te bekijken, maar niet iets om van in paniek te raken (paar keer op wintersport, paar keer barbecuen, biertje erbij, en je hebt een grotere dosis kankerverwekkers gekregen dan welke hoogspanningskabel dan ook kan leveren).

0
3 Attercopus

Naar mijn weten zijn de kabels zodanig geplaatst dat de magnetische velden elkaar opheffen. Iemand die hier wat meer licht op kan werpen?

1
4 Scalple

@3 het is al jaren bekend dat veel mensen last hebben van deze magnetische velden. Hoofdpijn, slapeloosheid, aandachtsverlies etc zijn bekende symptomen.
Maar niet alleen van die draden maar heel veel last van die 3,4,5g zendmasten.

Er zijn genoeg onderzoeken naar dit fenomeen geweest. Dankzij de lobby van de providers en energieleverancier te vergelijken met de wapenlobby in Amerika wordt er niets aan gedaan.
Wetenschapper hun levens zijn zelfs geruïneerd door deze leveranciers middels eeuwig durende rechtszaken.

Op Lagere scholen in Frankrijk is het al bv verboden om mobieltjes mee te nemen en volgens mij ook zoiets in België. Veel lampen hebben ook een magnetisch veld om zich heen. Tel alles bij elkaar op dan leven we in een wereld vol straling. Maar ja de staat verdient er gigantisch aan.

10
5 Pluten1

@5
Zonder straling is er geen leven.

0
6 kwatta

@5 je moet niet elke complottheorie geloven die je op internet aantreft.

0
7 Attercopus

@7 psst ...Niet alleen op internet.

2
8 solidsteel

@5 Dat kan allemaal gemeten worden. De sterkte van het magnetisch veld van hoogspanningsleidingen is op z'n hoogst (vlak bij de draad) zo'n 5 microtesla. Op 50 meter afstand is dat afgenomen tot minder dan 1 microtesla. Ter vergelijking: het aardmagnetisch veld is hier aan de oppervlakte zo'n 50 microtesla.

0
9 Dune

@9 dank. de conclusie is dus dat kinderen mogelijk een verhoogde kans op leukemie hebben als ze in de buurt van de aardoppervlakte komen. Ik stel voor kinderen alleen nog maar in flats te laten wonen.

0
10 bierneus

@5
Jouw verhaal loopt niet bepaald over van kennis van zaken... De magnetische velden van elektriciteitsdraden en transformatoren zijn echt iets totaal anders dan de elektromagnetische velden van GSM en aanverwanten -- zo ligt de frequentie van 5G (vanaf 26 GHz) ruim 500 miljoen keer hoger dan de frequentie van elektriciteitsdraden (50 Hz). Het is alleen al om deze reden extreem onwaarschijnlijk dat beide soorten velden dezelfde uitwerking op mensen zouden hebben; het verschil is nog veel extremer dan bijvoorbeeld tussen zichtbaar licht en gammastraling.
Maar ik zal je uit de droom helpen: er is ondanks dit enorme verschil één overeenkomst: beide soorten velden hebben geen meetbare uitwerking op mensen. Elektrohypersensitiviteit bestaat dan ook niet; de klachten van de mensen die zeggen hieraan te lijden zitten voor 100% tussen de oren, en zijn doorgaans te herleiden tot stressreacties en (in extremere gevallen) angststoornissen.
De maatregelen in Frankrijk zijn dan ook volstrekt onzinnig vanuit oogpunt van lichamelijke gezondheid -- al vind ik wel dat mobieltjes schadelijk zijn, maar dan om andere redenen dan 'straling'.

0
11 RichardR

"Mogelijk een verhoogde kans op X" betekent "we kunnen het niet uitsluiten, maar we hebben niets kunnen vinden dat aantoont dat er een verhoogde kans op X is". Non-nieuws dus, ietwat tendentieus geformuleerd.

0
12 bierneus

* Verwijderd door de redactie *

13 Robin

@13 De meeste vormen van straling vormen geen enkel probleem.

"Goh, waarom krijgen steeds meer mensen kanker?"
Omdat mensen steeds ouder worden, robin.

0
14 LanCaster

@7 Enkel die over een discussieforum dat actief berichten verwijdert over de terugkeer van reacties op hun grote voorbeeld. Die is namelijk waar.

0
15 PipoDeC

@15 Inderdaad, heel kinderachtig van NK.

Maar ik kan me de lange tenen bij nu.jij ook nog maar al te goed herinneren en opdoeken en na anderhalf jaar weer verder gaan komt ook niet erg betrouwbaar over. Blijkbaar liepen bezoekersaantallen - en daardoor de inkomsten - drastisch terug.

Op mijn sympathie hoeft sanoma, na het verzieken van schoolbank, sowieso niet te rekenen.

0
16 LanCaster

Persoonlijk gaat het mij niet om sympathie, maar om discussiëren met het breedst mogelijke publiek en deelname.

NK heeft inderdaad zeker wel credits verdient door ons al die tijd op te vangen.

0
17 PipoDeC

@15 Ik had het gemerkt. Ik denk dat @16 gelijk heeft en dat de bezoekersaantallen gedecimeerd zijn na het opheffen van het forum; zonder forum is NU weinig meer dan een site die andermans nieuwsberichten verkeerd weergeeft (en dan durven ze hun overschrijvers nog als 'journalisten' aan te duiden ook ... het lef). Wat ik heb gezien zou NUjij nwe stijl alleen reacties toestaan op de berichten van NU, dus een soort koppelverkoop. Dan hoeft het van mij niet.

@17 bwah credits ... het is gewoon een businessmodel (en ze hoeven alleen een server in de lucht te houden want modereren doen ze ook nauwelijks). Ik zou wel een forum willen hebben waar minder extreemrechtse malloten en andere complotgekkies komen.

0
18 Attercopus

@18 Ik twijfel hoe veel er echt te verdienen valt met zo'n platform draaiend houden. En ik denk dat je onderschat hoeveel gezeik je hebt aan onderhoud van zo'n site. Plus ze mogen dan veel door laten, er wordt wel wat gemodereerd, en dat levert een shitload aan werk op. Dag in dag uit. Ik heb het opheffen van nujij altijd wel een beetje begrepen. Ik heb enige persoonlijke historie met opzetten en onderhouden van een Cloud dienstje (uit de begintijd, toen die term nog lang niet gemeengoed was), en dat was geen hele positieve ervaring.

0
19 PipoDeC

@19 Ik vermoed dat NK goed in staat is de kosten heel laag te houden (het modereren ziet er meer naar uit alsof het met bots gebeurt, en ook geen reactie op emails). Ik vermaak me we hoor, maar ik heb geen medelijden met NK (of met NU).

0
20 Attercopus

@20 Ik heb juist de indruk dat het modereren door mensen (mogelijk zelfs maar ééntje) gebeurt.
Soms worden gemelde berichten meteen verwijderd, een andere keer duurt het uren.

Alsof iemand na het echte werk ook nog even kijkt wat er allemaal gemeld is, in de tussentijd.

0
21 LanCaster

@21 Bijna elke keer dat ik een bericht gemeld heb is er niets mee gebeurt, of werd het pas na 1 of 2 dagen verwijderd (met mijn reacties die op de kwalijke reactie reageerden erbij). Ik heb het maar opgegeven. Het zal wel een mens zijn, inderdaad, want kunstmatige intelligentie is al een stuk verder gevorderd dan dit.

0
22 Attercopus

Toen wij in belgie woonde 20 jaar terug kreeg je dat al te horen daar. En nu na 20 jaar later hier op nieuwskoerier nieuws?

0
23 vis

@23 Toen waren er al zwakke aanwijzingen, maar geen bewijs, en dat is nu nog zo. Veel nieuwswaarde heeft het niet, behalve dat de GR zegt dat de aanwijzingen ietsje sterker zijn zonder significant te zijn. Al met al zou ik me er niet teveel zorgen over maken.

0
24 Attercopus

@24
Wat het hele verhaal ook wat zwak maakt, is dat er geen enkel plausibel mechanisme is *hoe* die zwakke, laagfrequente magneetvelden DNA-schade kunnen aanrichten die weer tot leukemie kan leiden.

Het enige wat ik zelf (biomedisch elektrotechneut) kan verzinnen is dat het niet zozeer de magnetische veldsterkte is die een rol speelt, maar de hoge spanning -- en wel indirect: de hoge spanning ioniseert van alles en nog wat in de lucht, wat weer kan leiden tot ongebruikelijke chemische reacties, waardoor er uiteindelijk rondom hoogspanningsdraden een lichte verhoging ontstaat van ongezonde stofjes.
Ik zou echter niet weten hoe je zelfs maar begint met dit te onderzoeken.

0
25 RichardR

@25 het gebrek aan mechanisme is inderdaad lastig. Lijkt me toch dat dit wel te testen is, hoogspanningsleidingen genoeg. Celkweek erbovenop plakken en na x weken kijken of er wijzigingen zijn opgetreden (met een reeks omics technieken moet je in ieder geval wel kunnen zien *dat* er iets verandert). Maar goed, dit ligt zo voor de hand dat het ongetwijfeld al gedaan is (en blijkbaar kwam er niets uit).

0
26 Attercopus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
soapbox
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@17 Jij vind het respectloos, waarom?En vind je dat erger dan al het lichamelijk letsel dat ze veroorzaken in vrouwen competities?...

2 minuten geleden geplaatst door soapbox

Slavink
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

Maar het zijn toch tot vrouw omgebouwde mannen/kerels?...

2 minuten geleden geplaatst door Slavink

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@11 Het is een respectloze term. Ook zonder die te gebruiken kun je je punt maken....

3 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@10 Lees mijn eerste zin op 7 nog even.Ik vind de term "omgebouwde kerels" respectloos. Die wordt ook niet gebruikt in het artikel. Maar jij ...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

Graaier1000
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

FrisseBries: "Nee, natuurlijk niet. Zo gaat het steeds met wat men (rechts extremisten) hier post. Whahaha."baba jaga: "Ik zie het ja nouja da...

5 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Slavink
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Ik dacht dat moslims nog respect voor de Oudere Mens leren te hebben ......

6 minuten geleden geplaatst door Slavink

soapbox
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@9 Omdat ze de competitie aangaan met vrouwen en bij fysieke sporten ze vrouwen tot pulp slaan. ...

7 minuten geleden geplaatst door soapbox

Tussenderegels
183 bestuurders op de bon geslingerd voor rijden met mobiel in hand

Mensen zijn ook knettergek, levensgevaarlijk is het. ...

7 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

MARCUSAURELIUS
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

@3De Staat onderhoudt geen eerlijke mensen....

9 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

NK. App
XnxxbigboobsHot Video Hindi XxxJay Banks PornChubby UpskirtAnime Hen TaiR Gone Wild RedditEscort AdviserSloppy DeepthroatSploot PornTegan PresleySex Video Hd CartoonSexidentAsian Facial PornتxnxxKristen Hancher SexXnxx Step FamilyClose Up PusySexy Porn ForcedTs FocxyBig Tit LesbianpornPono FotoXnxx BangladesiDress FuckHot Cute NudeTentancle PornIndia American PornBoobspressingHoli PornIndian Sex Mp4Surekha Reddy RomanceShudh Desi RomancePorn Sleeping TeensLesbans HumpingMia Bailey PornUma Jolie Cum4kTurkish PornvideoHolly Molly PornBbw JapanesepornIndian Girl PussyChudai Ki Sexy KahaniSabrina CalvoTastyblacksexRaveena Tandon Hot PicsIndian Small PenisJanice Griffith HotAdult SiteSpank BrosDehati Bhabhi XxxSneha Sex ImagesXxx Sexy Aunty VideosThe Legendary Hero Is Dead HentaiBangla Bhabi PornHot CamgirlJav Big BoobsSex Land PicXnxx Bro Sis IndianNude Mirror SelfiesNude Bengali BoudiIndian Couple Car SexBig AssmaturePlayboy ThreesomeBrianna Beach MilfCelebirty Leaked NudesGay Porn AppSlim Thick AsianChristina SapphireXxx Porn Hd NewHard Sex StoriesChelsie Deville NudeXxx ShrutiMan And Boy XxxTamil Mallu Hot Sex VideosAngelina Jolie SexsceneUk TicklingPussyinpornGay Porn StarsMia KhilafaBallsucking GifKerala Aunty XnxxBisforblowjobPorn On GoogleThenicoletIndian College Lovers Sex VideosPorn Actress ReshmaFree Black Teen PornTortured BreastsPornos LiveAnal CaatingHairy Pussy XxxAmanda Wilde NudeShare NudzPornok HdPakistani XnxDesi Sex With Hindi AudioFree Black PormCheating Gf BbcMonster BbcXxx Www BfMaría Pedraza SexTamil Blue Film Sex VideoAmateur PawgMadurascogiendoSex Video Download SexHindi Beeg VideoNaked ChiropractorThepiratebay.orfPornografi XxxPorn On TubiBest Of Mia KhalifaSex Sex Sexy BfBeastality Moviesسكسي تيك توكSexual Double PenetrationIndian Homemade Porn VideosDani Daniels DoggystyleXxxx Sex HardPornxxx IndiaCheating Wife Hidden CamRedgubeLilicapieKristin Davis NakedNayanatara XnxxBengali Sex Porn VideoBoudi Sex BengaliHorse FutaBlonde DpPornktube VideosReal Couples PornLesbian.porno.hdSangeeta SexPr9nInstagram BlowjobJapanesevr PornWater Sex PornFree Celebrty PornOral Creampie CompilationAlexa Grace NudesSunny Leone Hindi SexFucktattooBdsm GangbagEv Green NudeX College VideoLayladeline OnlyfansBrazzers NurseBigtits BrazilSexys Porn StarsIndonesiaan PornBaap Ne ChodaMom Sex GamesSexy Camel Toe