Blanken in Suriname gemolesteerd (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Victory! in Buitenland  ·  39 Reacties

  • 4
  • 963x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

1 Lone Wolf

De hetze tegen de blanken van Sylvana Simons en Verene Shepherd, begint zijn vruchten af te werpen.

7
2 Marrie

Bedankt Sylvana. Dit soort praktijken is zij dus mede schuldig aan, omdat ze de haat aanwakkert.

9
3 xtremy

@2 hier kan ik niets aan toevoegen.. Buiten misschien een paar andere namen, maar het dekt de lading wel zo..

Kno'Ledge Cesare aka Jerry King Luther Afriyie
Jerry Afriyie

6
4 Logic

Is dit racistische voorval in Suriname een incident of toch structureel van aard ? Vermoed de eerste veronderstelling. Hoe 't ook zij, deze blanke slachtoffers mogen blij zijn dat ze het er nog betrekkelijk ongeschonden vanaf gebracht hebben, vergeleken met de veelal dodelijke zwarte slachtoffers wereldwijd van blank racisme. Toch komt dit voorval niet helemaal uit de lucht vallen. Zo heeft Nederland nu eenmaal een verleden in de zwarte slavenhandel. Daarnaast worden de zwarte bladzijden van de Nederlandse geschiedenis niet uitgewist door ze institutioneel te bagatelliseren. Het verleden ettert immers door.

33
5 Black65

Dit is al de zoveelste racistische aanval op blanken. We zien het al structureel gebeuren in die andere twee shitholes Zuid-Afrika en Zimbabwe. Als het aan mij ligt bombarderen we tot de laatste centimeter al die landen compleet plat, maar nee hoor men pakt liever landen aan als Irak en Syrie die ons nooit iets misdaan hebben.

13
6 Victory!

Dit kan niet racistisch zijn want de daders zijn niet blank..

snap dat dan !

:/

6
7 Bakkie

* Verwijderd door de redactie *

8 M.Arias
9 Doehetlekkerzelf

@5 Mja alsof blanken dat alleen maar deden.

2
10 Reagurius

Dit is geen racistische aanval, want we hebben bepaald dat alleen witte mensen racisten kunnen zijn question.

10
11 DikkeTor

Onder veel donkergekleurden is het al vrij normaal dat blanken "white trash" worden genoemd.
De blanken daarentegen zijn bezig met de vraag of "neger" nog wel mag en dat "blank" "wit" moet zijn.

4
12 Spraypaint

@5
en dan te bedenken dat de eerste slavendrijver/handelaar zwart was.
in Arabische landen leeft de slavenhandel trouwens nog steeds en dat mag schijnbaar weer wel .

3
13 ongelovenloos

ik neem aan dat er vanuit de politiek nog een verklaring komt ?
of is dit weer zo´n bekend geval wat af word gedaan met "we hebben er alle vertrouwen in dat suriname dit op een goede manier oplost."

2
14 ongelovenloos

@5

Als je het over het verleden wil hebben waarom hebben de mensen die hun vingertje wapperen naar blanken mensen het nooit over b.v. de Turken en hun bloederige verleden, hoe de zulu's de oorspronkelijke bewoners van zuid Afrika af hebben afgeslacht en hun land overnamen, de Arabische slavenhandel die groter was en langer duurden dan de westerse en waar zelfs tot de dag van vandaag slaven worden verhandelt, hoe albino Afrikaanse kindjes en volwassenen worden behandelt vanwege hun huidskleur, De miljoenen blanken slaven die de ottomanen, barbarij corsairs en Arabieren hielden, Afrikaanse stammen die elkaar haten omdat ze een andere tint huidskleur hebben of een andere gemiddelde lengte hebben etc.

De enige die hier aan het bagatelliseren is ben jij door dit valt mee want kijk maar wat blanken hebben gedaan deflectie .
Selectief over blanken racisme beginnen in plaats van te erkennen dat racisme naar blanken toe net zo'n groot probleem is zegt al genoeg over je mind set.

1
15 siberianhotsprings

@5 Je weet dat er overal slaven waren en racisme. In heel veel gevallen vele male erger dan dat de blanken dit hebben gedaan.
En je weet dat blanken , tot nu toe, de enige zijn die slavernij hebben verbannen?

1
16 solidsteel

@5 heeft toch wel een punt als hij stelt dat dit geweld niet structureel is.

Ik ken best veel mensen die in Suriname op vakantie zijn geweest en die vonden het allemaal geweldig.

In Frans Guyana vond ik de mensen wel wat vijandig tegen blanken. Daar liepen de kinderen in t-shirts van Osama Bin Laden (ik praat over een tijdje terug, 15 jaar of zo).

Maar goed, de kolonisator die is dus nog steeds best welkom in Suriname, en in Indonesie komt hij ook vooral veel vriendelijke mensen tegen. Ik weet niet precies hoe dat komt. Vast niet omdat wij zo aardig waren maar misschien wordt er mild geoordeeld omdat wij vooral een handelsnatie waren met handelsposten, en niet zozeer een cultuur wilden opleggen (als je het vergelijkt met de Britten en Fransen, en zeker met de 19e eeuwse kolonisatoren Belgie en Duitsland).

Een rover is allereerst een ordinaire dief. Die kan voor zelfzelf wel een leuk verhaal verzinnen over wraak op blanken maar hij houdt zichzelf dan voor de gek. Een dief gewoon, niets beter dan andere dieven.

0
17 provo

@5

"Zo heeft Nederland nu eenmaal een verleden in de zwarte slavenhandel. "

En daar zijn de huidige Nederlanders schuldig aan???

2
18 silversurfer

@18 Vergeven zat niet in het boekje, wel wraak question

0
19 DikkeTor

@5
"Het verleden ettert immers door. "

je bedoelt dat het tussen je eigen oren ettert. Denk je dat het slachtoffer een slavendrijver was .. En ook nog een slap argument om alles in de rest van de wereld te betrekken. Denk je dat de daders en slachtoffers dar echt aan dachten. Het zit blijkbaar aardig scheef met je wereldbeeld.

2
20 sparta

@18
Wraak van 2 zielige dieven die niet representatief zijn voor de Surinaamse bevolking.

Die reageren woedend op dit voorval.

Als hier 2 puberjochoes een homo molesteren en het Nederlandse volk komt uit solidariteit met de homo in opstand dan vinden we onszelf heel aardig voor homo's. Laten we dan het Surinaamse volk ook zo beschouwen: in grote meerderheid toffe lui in een prachtig land.

0
21 provo

Ja, er zijn veel racisten. Nee, ze zijn niet allemaal blank!

"Dat onderlinge racisme is ook te vinden binnen de Surinaamse gemeenschap, waar lichtgetinte Surinamers nog vaak neerkijken op donkergetinte Surinamers, en andersom. Veel Creoolse Surinamers gebruiken ‘djoeka’ – afstammelingen van Afrikaanse slaven die naar Suriname zijn verscheept – als scheldwoord voor Surinamers met een donkere huidskleur. Maar waar het racisme tussen minderheden echt openlijk en ongeremd wordt, is als het Hindoestanen betreft. Wie op Twitter op ‘koelie’ – pakslaaf – zoekt, ziet jongeren van allerlei komaf alles wat maar Hindoestaans oogt uitmaken voor koelie."

https://www.vice.com/nl/article/gq4nmj/ja-er-zijn-veel-racisten-nee-ze-zijn-niet-allemaal-blank

Surinaamse krant over racisme/Sylvana Simons:
‘Racisme is geen éénrichtingsverkeer’

https://www.srherald.com/ingezonden/2017/03/21/racisme-is-geen-eenrichtingsverkeer/

0
22 Nieuwsgierig

@17 Mijn laatste bezoek aan Frans Guyana was in Saint Laurent en was van ongeveer 35 jaar geleden.
De bevolking daar is niet echt te vergelijken met die van Suriname of met die van Brits Guyana.
Maar ook in Suriname heb je racisten die het niet zo op hebben met blanken of met andere bevolkingsgroepen zoals de Javanen, chinezen of hindoestanen, indianen of de creolen (stadse en marrons, genaamd boscreolen) en je hebt er ook bij die enorm opzien tegen blanke (Nederlanders)

https://decorrespondent.nl/3125/hier-in-de-tropen-leeft-men-als-een-god-in-frankrijk-of-toch-niet-helemaal/128150000-e0950527

0
23 Nieuwsgierig

@17 Vier gebieden zijn door Frankrijk in Frans Guyana tot gevoelige zones verklaard. Cayenne, kouros en Saint Laurent. Weet niet of de lijst nog recent is bijgewerkt.

https://sig.ville.gouv.fr/atlas/ZUS/

0
24 Nieuwsgierig

Er is natuurlijk ook een kans dat die boefjes maar wat roepen en slavendrijvers roepen is natuurlijk lekkr makkelijk.

3
25 griepje

Ik dacht dat de gewone burgers die eren schuld al betaald hadden met de onafhankelijkheid van Suriname in 1975.
Er is 25 miljard overgemaakt aan Suriname voor de 350,000 bewoners terwijl er toen zo'n 400,000 Nederlandse Surinamers in Nederland wilde blijven.

1
26 eigenmening

Wat een opgeklopte reacties. Ik ben een aantal keren in Suriname geweest, nooit op geen enkele manier gediscrimineerd of aangesproken op mijn blank zijn. Daarnaast zijn er vele Nederlandse stagiaires in Suriname, nooit iets gehoord over discriminatie richting hen.
Dit zal ongetwijfeld gebeurd zijn maar is wel een incident.

3
27 mo

@27 En wat jij meemaakt geldt natuurlijk voor iedereen. Iedereen heeft exact dezelfde ervaringen als jij.

question

2
28 Bluth

@28 . Zeker niet maar ik heb voldoende ervaring in Suriname, met Surinamers en met Nederlanders in Suriname om dit te durven stellen.

Ps. Misschien lukt het je eens om gewoon eens een vraag te stellen ipv meteen te sneren. wat probeer je daar nou mee te bereiken?

7
29 mo

@29 Wat stel je dan exact? Jij hebt dingen meegemaakt, anderen hebben iets anders meemaakt, en aan de hand van wat jij hebt meemaakt is wat anderen hebben meegemaakt onzin/opgeklopt. Jij stelt dus jouw ervaringen als de norm. "Ik heb het niet meegemaakt, dus het kan niet!".

Ik kan me herinneren dat jij hier wel vaker een handje van hebt, een soortgelijke discussie hebben we al eens gehad.

Een sneer? Het was geen sneer, maar gewoon een opmerking. Het is wel frappant dat jij door een normale opmerking zó snel op je teentjes bent getrapt.

2
30 Bluth

@30 je vult alweer in.
Nogmaals wanneer je ergens regelmatig komt, er veel mensen kent en veel Nederlanders kent die er vaak komen en nog nooit zoiets gehoord/meegemaakt hebt dan kun je gerust stellen dat dit een incident is.
Of heeft u nieuwsberichten die het tegendeel bewijzen?

De opgeklopte reacties vind ik reacties als dat we deze landen maar plat moeten bombarderen bijvoorbeeld. Dat is geen ervaring dat is gewoon wat roepen. Er is een andere reactie die uit ervaring spreekt en die geeft ook aan dit niet te herkennen. Misschien is het dan wel gewoon zo, daar wel eens aan gedacht?

Ik ben overigens niet op mijn teentjes getrapt maar vind uw manier van neerbuigend communiceren simpelweg naar.

2
31 mo

@31 Er staat toch en vraagteken? Hoezo vul ik dan in?

Jij bent niet regelmatig in Suriname geweest, maar een aantal keren. Dit is illustratief voor mensen die verhaaltjes vertellen, het overdrijven om een punt te maken.

Jij stelt dat omdat jij nooit met discirminatie te maken hebt gehad, dit voor anderen ook geldt. Anders moet je toch echt even iets doen aan je algehele zins opbouw, of even wat langer nadenken over hoe je dingen verteld.

Nieuwsberichten die het tegendeel bewijzen? Dit nieuwsbericht bijvoorbeeld. Heb jij nieuwsberichten die bewijzen dat blanken niet met discirminatie te maken krijgen in Suriname?

Haha, neerbuigend communiceren. Jij komt met een domme opmerking aanzetten, daar leg ik de aandacht op. Jij kan hier niet tegen, en dan ben ik neerbuigend. Ik ben gewoon recht voor zijn raap en hou geen rekening met de emoties van anderen.

2
32 Bluth

@32 lees het nog eens rustig door zou ik zeggen. Ik stel helemaal niet dat omdat ik er niet mee te maken hebt gehad dat het er niet is. Ik geef wat anders aan
Nu beticht je me weer van verhaaltjes vertellen. Triest gewoon.
Maar prima dan geloof je me niet ik vind het allemaal goed.

2
33 mo

Ik durf wel te wedden dat er in Suriname veel niet-blanken beroofd en gemolesteerd worden. Wat een sensatieberichtje zeg.

1
34 Vandeprinsgeenkwaad

@5 : Nederland heeft zegge en schrijve één handelaar gehad, die daadwerkelijk een klein aantal slaven heeft gekocht en weer verkocht. Die woonde in Amsterdam, het pand is een monument.

Nederlanders hebben ook nooit zelf slaven uit dorpjes gerukt, dat deden de Arabieren, met name, en veel andere volkeren in Afrika zelf al, om ze daarna per opbod te verkopen op permanente slavenmarkten. Tot zelfs leden van hun eigen clan die hun niet aanstonden, of die ze teveel vonden, of gewoon om zich te verrijken. Dat is precies de achtergrond van het clan-gedrag en de groeps-agressie, die in de islam tot norm wordt verheven, en die men hier naar hartelust botviert met het excuus "slavernij-verleden".

Mensen, die zich beroepen op afstamming van slaven, hebben dus dikke kans dat ze een paar generaties eerder afstammen van een slavenhaler of clanlid, dat mede-clanleden verkocht of andere dorpen plunderde en daar slaven vandaan haalde voor zelfverrijking en om hun territorium in te pikken.

5
35 Wendel

Overigens illustreert dit, waarom blanke West-Europeanen een keihard recht hebben, hun enige vaderland met hand en tand te verdedigen tegen de invasie van afstammelingen van slavenhalers, die zich nog steeds zo gedragen tegenover met name blanken. Blanken waren altijd de duurste want bruikbaarste, intelligentste en best opgeleide slaven, vandaar de strooptochten tot in het uiterste noorden van Europa door de voorouders van de huidige klagers.

3
36 Wendel
37 verwijderd111

@36 Het illustreert niks het bewijst alleen dat donkere mensen net als blanken wel eens mensen beroven met een racistisch motief.

0
38 Oebie

@33 Je verteld toch ook een verhaaltje? Een verhaal kan op waarheid zijn berust, of niet. Het is grappig dat jij er direct vanuit gaat dat ik met "verhaaltje" onzin bedoel.

Ik heb je reactie rustig doorgelezen. Zoals wel vaker haal jij jouw eigen ervaringen aan als de norm, en aan de hand van die ervaringen stel je dat iets is opgeklopt.

"Daarnaast zijn er vele Nederlandse stagiaires in Suriname, nooit iets gehoord over discriminatie richting hen. " -- Jij kent alle Nederlandse stagiaires in Suriname, en jij weet van allemaal dat ze nooit met discriminatie te maken hebben gehad. Dit is alweer overdrijven om een punt te maken zoals je eerder ook al deed. Je kan hier ook mee stoppen zodat ik je er niet meer op kan betrappen en dan hoef je je ook niet meer aangevallen te voelen op je onwaarheden.

1
39 Bluth

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LVosje
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

Zouden meer trump fans moeten doen....

2 minuten geleden geplaatst door LVosje

Zie Hier
De Rockefeller- en Bill Gates-stichtingen staan ​​op de sponsorlijst van EU-besluitvormers - Dissident.one

https://sites.google.com/site/dehoaxwijzer/valse-nieuwssites...

3 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@88 Ik heb weleens naar die PG geluisterd, maar dan word je echt misselijk. Mja... Dat zijn dus mensen die nul komma nul integriteit hebben. Je ...

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Hendrianus
De campagne om UNRWA af te schaffen - SAP antikapitalisten

Inmiddels wordt wel duidelijk dat het Israël niet lukt om de UNRWA te ontmantelen. Het blijft echter noodzakelijk om heel goed in de gaten te h...

6 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Mevrouw Stemband
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@35 aardstralen en de Van Allen Belts, soms is het beter om niets te zeggen........

7 minuten geleden geplaatst door Mevrouw Stemband

Biscanna
Wat ging er allemaal mis bij GroenLinks-PvdA?

Die groene Kabouter Obesitas dacht het wel even te doen, en toen ging het op prachtige wijze mis, en begon ze te huilen. 😂 Komt allemaal door...

10 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Sarcoff
AH gedagvaard om kassabonfouten

Inderdaad, bij lidl en aldi gebeurt dit veel minder, bij de AH is het bijna altijd wat, koop je wat denk je reclame, blijk je als je afrekent ee...

11 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@87 Ik zie hem dus als iemand die alleen zijn eigen belangen vertegenwoordigt.Met subsidie.https://www.geenstijl.nl/5151972/de-vier-rollator...

15 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

Eerst hebben een paar figuren oneindig veel geld aan dat gas verdiend. En nu dit. ...

16 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Pornstar Hardcore Sex VideosLisa LipsPorn In Massage ParlorAlexa Pearl LeakedJapanese Mom Sex XnxxLeabian PoenSmoking CreampieKongcomixLilredzoe PornMonstercockanalCynthia Addai-robinson NudeIsland Boy Sucking DickTatoo XnxxDash XxxAsm HentaiBig Titty Goth GfNude Walk On The BeachBecky Crocker LeaksNude Women Free PicsSilas Brooks PornHdsexxxxFreebrazzervideosScat LiteroticaSoniya Singh RajputOld Man Fucks TeenReallifecamvoyeurMotherless PornYoupronoBabes Of PenthouseMmd SexNet Video Gril PornNeha Gupta HotMasala GirlsPornos InterracialMario PornBokep.indoPunjabi Porn MoviesCute Shemale PornPorn For Free WatchStay Away From My Daughter Ava AddamsKarlee Grey PovShar'dayshaLa Sirena PeruanaCukold TubeMiranda Cosgrove SexyFollando CulonaAbigal LustIncest VideosPorn VidoBhai Behan Ka Sex VideoSexy SisterKatsumi FuckingPornographic Memes日本成人动漫HotspanishCollege Girl Sex Video HdVideo Call AuntySnacky Chan LeakedMallu Video SexBeauty Teen SexBangladeshi Girl Porn VideoCartoon Xx Video HdXxx Bathroom DesiStep Sis Blow JobPussyboobsCute Nude TeenagersLesbian ScisoorMom Son XxxBlow Job ViedosIndian Sex In HotelIsland Boys Incest VideoImagens PornograficoMary Moody PornBbw Sex Video ComXxx Hindi Language VideoPoto XxxTushy HdGuatemalapornBrandi Love OrgasmJogo PornLittletastey OnlyfansLiv Morgan PornLena The Plug And Jason LeakedRajasthani Pornएक्सएक्सएक्स18XxxfuckingvideosHot Indian Babe XxxJogos Pornos Em PortuguêsSeexxSaxy Videos XxxFacial Overload 4That1igcoupleRazzers Free VideosPornou AmadorSri Lankan PornographySavanh FoxPron Sideفیلم سوپرسوسانوNew Bazzer PornBhai Behan XnxxAagmalVooviSexenglishX Vidoes DownloadXvideos Melhores Do MundoJordi All VideosSnapchat Nudes IndianBlack Dick PornChanging Room Spy CamLana SharpovaGranny Sex HdRae Lil Black HentaiedLesbian Squirt PornhubBeautiful Indian Aunty SexFull SaxPiornSofe ReyezVr For PornhubCumming On ToesSquirt AnalShojuo RamonePussy Licking VideosAdult Homemade XxxBangbrosnetworkSouth Indian Xxx VideoWww Tnaflix ComKorean Teacher And Student SexKamsutra OldSensualidad PornWhie PornAndréa HighxXxx Bra Sex VideoGay Cartoons PornTatievansSisloves Me PornRomantic Boobs Kissing VideosSensual HandjobHentiepornR Nsfw ListPhonerotica HindiThick Latina BjLesbian AnalstraponHombre MasturbandoseSpectsFcuk Full FormLadkiyon Ki ChudaiXxx Hd Porn ComReal Hidden Camera Sex VideosDesi Sex In HotelX Video Nude