De Amerikaanse president Donald Trump is flink tekeergegaan, na de inval van de FBI bij zijn persoonlijke advocaat Michael Cohen.

Naar verluidt heeft Trump zelfs zijn sterkste bondgenoten doen schrikken met zijn reacties op het strafrechtelijke onderzoek naar Cohen. “De mensen die Trump het best kennen, zijn het meest bezorgd”, zegt een voormalige campagnemedewerker van de president tegen nieuwssite Axios. “Mensen zijn heel erg bezorgd, want het is Michael f*cking Cohen. Wie weet wat hij heeft gedaan?”

Cohen werkt al tien jaar voor Trump en is in verband gebracht met betalingen aan vermeende seksuele partners van Trump. Cohen is “een potentieel kruitvat met betrekking tot het laatste decennium van Trumps leven als burger”, schrijft Axios.

“Zelfs mensen in de Trump Organization weten niet precies wat hij allemaal doet”, aldus de bron. “Het bestaat allemaal uit onderlinge overeenkomsten en handel onder de toonbank. Trump weet het zelf niet allemaal; hij weet wel wat, maar niet alles.”

Stafrechtelijk onderzoek Michael Cohen

Naar Cohen loopt een strafrechtelijk onderzoek met zijn zakelijke overeenkomsten als onderwerp. Cohen verklaarde uit eigen persoon en beweging een betaling te hebben overgemaakt naar pornoactrice Stormy Daniels (echte naam Stephanie Clifford), die zegt dat ze in ruil voor het bedrag haar mond moest houden over een vermeende affaire.

Stormy Daniels heeft tegen verslaggevers gezegd dat Cohen "al jaren doet alsof hij boven de wet staat" en over zichzelf heeft gezegd "dat hij Trumps 'fikser' is".

Daniels' advocaat Michael Avenatti sprak maandag een omineuze waarschuwing uit met betrekking tot Michael Cohen: "Ik heb afgelopen vrijdag en dit weekend al gezegd dat Michael Cohen radioactief is, en dat iedereen die de afgelopen 20 tot 30 jaar met hem geassocieerd is, zich ernstige zorgen moet maken."

Avenatti vervolgde: "Wat we in de hoorzitting al te horen kregen over Cohens relatie met Sean Hannity bewijst precies mijn punt. Hij is radioactief."

De onderzoeken naar Cohen en Trump zelf lijken een climax te naderen. Een tweede bron heeft tegen Axios gezegd dat "de zorgen over het onderzoek naar Cohen zorgen voor een bedrukte stemming bij de president".

 LEES OOK: Trump briest na FBI-inval bij zijn advocaat Cohen: ‘Het is een aanval op ons land’