U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Gezondheid
  • 2
Het leek er even op dat de griepepidemie in Nederland bijna voorbij was, maar het aantal patiënten met griepachtige verschijnselen is afgelopen week toch weer licht toegenomen. ...

11 maanden geleden door Nu.nl

REAGEER MET EEN EMOJI
1
2
LEES MEER OVER

Zou het aan de inentingen kunnen liggen?

1 Positivo    
11 maanden geleden door Positivo
16
Meld

@1 nee

2 Utrecht_83    
11 maanden geleden door Utrecht_83
6
Meld

@2 Je weet maar nooit, met een cocktail van griepvirussen, er kan best een hele rottige bij zitten.
U krijgt geeneens garantie op dit product.. En nóg sterker.. De fabrikant wijst zelfs alle aansprakelijkheid af.

3 Positivo    
11 maanden geleden door Positivo
16
Meld

@3
Van een griepprik kan je geen griep krijgen, want er zit geen virus in de vaccinatie.

4 kwatta    
11 maanden geleden door kwatta
5
Meld

* Verwijderd door de redactie *

5 RichardR    
11 maanden geleden door RichardR

@5 Hap hap.

6 Positivo    
11 maanden geleden door Positivo
17
Meld

@6
Dus je wilde alleen maar lollig doen of wat?!

7 Wilmama    
11 maanden geleden door Wilmama
4
Meld

Reactie 5 weg ermee ,vals beschuldigen!


Maar ga vooral zo door. Dankzij lieden zoals jij gaan er sinds drie jaar weer structureel Europese kinderen dood aan onder meer mazelen (1-2 per week), omdat hun onzekere ouders door de eindeloze stroom paniekzaaierij en insinuaties op internet afzien van vaccinatie. Ik hoop dat je trots bent op deze prestatie van jou en je mede-antivaxxers.

8 -- Melk & Fruit --    
11 maanden geleden door -- Melk & Fruit --
11
Meld

@8
Hoezo vals beschuldigen? Het aantal ouders dat hun kinderen niet laat vaccineren neemt de laatste paar jaar sterk toe (evenals dus het aantal kinderen dat weer doodgaat aan infectieziekten).
Dit hebben we geheel te danken aan de inspanningen van lieden die hardnekkig blijven beweren dat vaccinatie allerlei narigheid veroorzaakt en dat je de voorstanders en aanbieders van vaccinatie vooral niet moet vertrouwen. Zie ook @3 , een reactie die niet alleen blijk geeft van verregaande onwetendheid over het onderwerp, maar daar bovenop ook onzekerheid probeert te zaaien door te liegen dat de vaccinfabrikant niet aansprakelijk is voor zijn producten (dat is een vaccinfabrikant namelijk wel).

9 RichardR    
11 maanden geleden door RichardR
2
Meld

@9
Heb je een link dat een vaccinfabrikant aansprakelijk is voor de producten?
Kun je bewijzen dat door mensen die stellen dat het niet te vertrouwen is ,er een terugloop is en dat daardoor het aantal doden daar aan toe te schrijven is?

10 -- Melk & Fruit --    
11 maanden geleden door -- Melk & Fruit --
10
Meld

* Verwijderd door de redactie *

11 RichardR    
11 maanden geleden door RichardR

@10
Aanvulling op @11 , en dan met name de aansprakelijkheid van vaccinfabrikanten:
In de Verenigde Staten is de productaansprakelijkheid van vaccinfabrikanten wel anders geregeld dan hier: vroeger konden burgers de fabrikanten direct aansprakelijk stellen en aanklagen, zonder eerst verhaal te halen bij de aanbieder van de vaccins (de overheid dus, zoals hier wel gebruikelijk is).

Echter in de jaren tachtig kwam er door loze paniekzaaierij uit de (hoe kan het ook anders) de antivaccinatiehoek een ware hausse aan rechtszaken van mensen die dachten dat hun kinderen iets hadden overgehouden aan DTP-vaccinatie. Dit werd verergerd door de Amerikaanse claimcultuur, i.e. advocaten die op basis van 'no cure, no pay' probeerden via juryrechtspraak schadevergoedingen van soms tientallen miljoenen los te peuteren (bij een lekenjury is droog wetenschappelijk bewijs doorgaans veel minder doorslaggevend dan een goed in elkaar getimmerd emotioneel betoog -- naja, je hebt het vast al wel eens op tv gezien).

Ondanks dat zo goed als geen enkele claim uiteindelijk door de rechter werd toegewezen, waren de weinige toegewezen claims en ook de rechtszaken in het algemeen voor vaccinfabrikanten zo schadelijk(*) dat ze in de loop van een paar jaar vrijwel allemaal stopten met de productie van vaccins voor de Amerikaanse markt.
Om een ernstige crisis in de volksgezondheid te voorkomen is toen het Vaccine Injury Compensation Program in het leven geroepen, zie https://en.wikipedia.org/wiki/Vaccine_court
Kort gezegd: vaccinfabrikanten worden in de VS deels(!) gevrijwaard van aansprakelijkheid voor schade die *mogelijk* door een vaccin is veroorzaakt; klagers hoeven in ruil niet meer te bewijzen dat de schade door vaccinatie is gekomen. In plaats daarvan is het gewoon een tabelletje afvinken: als schade X is opgetreden binnen Y dagen na vaccinatie Z, heeft de klager recht op uitkering, ongeacht of de schade daadwerkelijk door vaccinatie is gekomen. Het is juridisch al voldoende wanneer er een *mogelijk* verband bestaat.
Maar ja, helaas is deze coulante en op zich heel redelijke (doch niet erg wetenschappelijk verantwoorde) regeling door het antivaccinatievolk volkomen verkracht tot 'vaccinfabrikanten zijn helemaal niet meer aansprakelijk' (dat zijn ze wel degelijk als nalatigheid e.d. aangetoond is) en 'zie je wel, er is van alles mis met vaccins, kijk maar naar de schadevergoedingen...'. Enzovoort.

*: Nee, vaccins zijn niet echt een goudmijn voor farmaceuten, zelfs niet wanneer ze universeel worden gebruikt. Zo levert het hele Nederlandse vaccinatieprogramma (RVP + griepvaccinatie, 5,5 miljoen vaccins per jaar) de farmaceuten jaarlijks minder dan 100 miljoen op. Dit is nog geen 2% van wat er jaarlijks aan voorgeschreven medicijnen wordt uitgegeven, en aanzienlijk minder dan wat ze verdienen aan bijvoorbeeld vitaminepillen en voedingssupplementen -- dingen die de meeste mensen helemaal niet nodig hebben. Ze zouden veel meer verdienen aan de ziekten die met vaccinatie voorkomen worden (en ja, daar kan ik ook weer bewijs van leveren).

12 RichardR    
11 maanden geleden door RichardR
2
Meld

@7 Och, een normale discussie met de inentingslobby is niet mogelijk,
Wat dat betreft zijn ze even erg als vroeger de mensen die verslaafd waren aan roken en de tabakslobby.
Of koran gelovers.
Er zitten gewoon gevaren aan massaal inenten, vooral indien het verplicht word gesteld.
Er zitten ook gevaren aan GMO.
Er kunnen ook voordelen aan zitten, bijvoorbeeld dat indien de top der piramide terug wil naar 500 miljoen mensen.
Waar bepaalde lieden toch aan denken blijkbaar.
Gewoon, iedere goedgelovige ziel een spuitje tegen een naderende infectie ziekte, bijvoorbeeld.
En de sukkels gaan dood of kunnen zich niet meer voortplanten.

Het gegeven van 500 miljoen mensen kom je niet alleen tegen op de Georgia Guidestones. Dit is ook het getal wat veelvuldig wordt gehanteerd door demografen en milieuactivisten als zijnde de ideale hoeveelheid mensen voor de totale wereldbevolking. Deze bedraagt vandaag de dag rond de 8 miljard ...

Ik zeg niet dat het zal gebeuren, maar het kan.

13 Positivo    
11 maanden geleden door Positivo
9
Meld

@13
[ Het gegeven van 500 miljoen mensen kom je niet alleen tegen op de Georgia Guidestones.]
Ik begrijp nog steeds niet wat deze stenen met de vaccinatie tegen influenza/griep te maken hebben, dus leg eens uit:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones

De Georgia Guidestones zijn grote granieten zuilen op een heuvel in Elbert County, Georgia, VS. Soms worden ze een "Amerikaans Stonehenge" genoemd. Op de granieten zuilen staat een bericht, waarin 10 hoofdpunten worden weergegeven in acht moderne talen. Het bericht bestaat uit aanwijzingen voor de overlevenden van een toekomstige apocalyps die een nieuwe en vooral betere beschaving moeten zien op te bouwen. De structuur zelf is tegelijkertijd een kompas, kalender en klok.

Over het ontstaan van het monument bestaat veel geheimzinnigheid: het is niet duidelijk wie ertoe opdracht heeft gegeven en waarom, hetgeen heeft geleid tot verschillende speculaties en samenzweringstheorieën.

14 Wilmama    
11 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

@13 , Koekwaus.

15 Weet geen naam    
11 maanden geleden door Weet geen naam
0
Meld

@13

Complot-logica:
Wanneer je een geheim plan hebt dan beitel je dat in een stel stenen en plaats je die ergens pontificaal in het landschap zodat iedereen kan lezen wat je geniepige plannetjes zijn.

16 Endandit    
11 maanden geleden door Endandit
1
Meld

@16 , En als ze een paar miljard mensen willen doden, hoeven ze dat echt niet met vaccinaties te doen.

Daar hebben ze de chemtrail voor. question question question

17 Weet geen naam    
11 maanden geleden door Weet geen naam
0
Meld

@17

Ja maar, dat schiet ook nog niet echt op hè?

18 Endandit    
11 maanden geleden door Endandit
0
Meld

@18 , Overigens 2 leuke vragen m.b.t. Chemtrails voor de complotters:

1) Waarom zie je die ook boven de oceanen? Welke mensen willen ze daar raken?
2) Waarom zie je ze uberhaupt als je vloeistoffen ook transparant kunt maken.

question

19 Weet geen naam    
11 maanden geleden door Weet geen naam
0
Meld

@19

nog een paar
3) hoe beschermen degenen die het uitvoeren zich tegen die chemtrails?
4) waarom niet gewoon in het drinkwater?

20 Endandit    
11 maanden geleden door Endandit
0
Meld

@20 ,

5) En waarom zijn de complotters er immuun voor dat zij het plan wel doorzien?

21 Weet geen naam    
11 maanden geleden door Weet geen naam
0
Meld

@13 Ik geloof dat sommige niet het beste voor hebben met de mensheid en het meer om geld draait aan dode mensen verdien je niet dus denk niet dat ze dit doen, dat sommige mensen erg slecht zijn is bekend echter of regeringsleiders in de westerse wereld daar aan mee zouden werken, denk ik niet.

Dat griepvaccin een dikke flauwekul is, is dit jaar wel gebleken maar ja de motor van de farmaceut moet blijven draaien dus blijven ze het promoten.

22 Rattocasi    
11 maanden geleden door Rattocasi
10
Meld

@22 Multinationals draaien overuren om zoveel mogelijk bomen te kappen wereldwijd, de oceanen leeg te vissen (vissen vervangen door enorme bergen plastic), en het voedsel verrijken met enorme bergen aan palmolie, suiker, zout en E-nummers (voedingswaarde holt achteruit de afgelopen decennia > rara waar komen toch al die zieke mensen vandaan?).

23 Robin    
11 maanden geleden door Robin
12
Meld

@1

[Zou het aan de inentingen kunnen liggen?]

Niet uit te sluiten. Zelf was ik een jaar flink ziek na een eenmalige griepprik. Voor mij dus nooit meer. In mijn omgeving zijn mensen die na zo'n prik voor een zeer lange tijd grieperig / lamlendig voelen.

24 Robin    
11 maanden geleden door Robin
12
Meld

@24 , "In mijn omgeving zijn mensen die na zo'n prik voor een zeer lange tijd grieperig / lamlendig voelen."

In mijn omgeving geen 1.

Misschien ligt het wel aan jullie leefstijl.

25 Weet geen naam    
11 maanden geleden door Weet geen naam
1
Meld

@10

[Heb je een link dat een vaccinfabrikant aansprakelijk is voor de producten?]

Producenten proberen sowieso elke vorm van aansprakelijkheid te ontlopen en dat is ze in de meeste gevallen ook gelukt. In de VS bestaat een compensatiefonds vanuit de overheid zelf het is alleen moeilijk (vaak een kwestie van jaren) voordat iets wordt toegewezen.

Ga jij een dure auto kopen indien de producent geen enkele aansprakelijkheid wenst te nemen of dat ding uberhaupt wel rijdt en veilig in gebruik is ?????

26 Robin    
11 maanden geleden door Robin
11
Meld

@13
"een normale discussie met de inentingslobby is niet mogelijk,..."
... zei de grootste zot van allemaal.

27 RichardR    
11 maanden geleden door RichardR
1
Meld

@23 ziekte is een verdienmodel hoe meer er ziek zijn hoe beter, echter aan dode hebben ze niks daarom mag je ook niet uit het leven stappen als het voltooid is dan verdienen ze niks aan je question

28 Rattocasi    
11 maanden geleden door Rattocasi
10
Meld

@24 het lamlendig voelen had ik nooit de link gelegd met het griepvaccin toen ik hem nam daar kwam ik pas achter toen ik hem niet meer nam en mij niet meer lamlendig voelde in de griep periode.

29 Rattocasi    
11 maanden geleden door Rattocasi
11
Meld

@28 , "hoe meer er ziek zijn hoe beter,"

Oh, vandaar dat ze vaccins ontwikkeld hebben waardoor veel ziektes nu nog amper voorkomen. Omdat ze graag willen dat mensen ziek worden.

Juist ja, dat klinkt echt heel logisch.

Zucht............

30 Weet geen naam    
11 maanden geleden door Weet geen naam
1
Meld


Ziekte in toch echt een verdienmodel.

De pokken zijn uitgeroeid. Daar kan niemand meer iets aan verdienen. Vaccinatie is niet meer nodig, en behandelen (genezen) al helemaal niet. Nul verdiensten.

Bij polio dreigde dit ook te gebeuren. De ziekte was op een haar na uitgeroeid.

Helaas hebben commerciële belangen ervoor gezorgd dat we geleidelijk aan steeds minder vaccineren tegen polio. Daardoor is die ziekte blijven bestaan. Dat was niet nodig geweest, maar dankzij de commerciële antivaxxers komt polio nog steeds voor. Daardoor blijft vaccinatie noodzakelijk (verdienmodel). Ongevaccineerden die ziek worden moeten worden behandeld (verdienmodel). De gevolgen van polio blijven levenslang merkbaar (super verdienmodel).

Dus inderdaad, commercie speelt een grote rol in het ziek houden van mensen.

31 Intellector    
11 maanden geleden door Intellector
1
Meld


Bij mazelen zien we nu hetzelfde gebeuren. Die ziekte is weer in opmars.

Aan de twee kleine uitbraken in Italië verdienden de farmaceuten al evenveel als aan het vaccineren van alle vijf miljoen Italiaanse kinderen. Het hoeft ons dus niet te verbazen dat de farmaceuten graag willen dat nog meer ouders de mazelenvaccinatie voor hun kinderen gaan weigeren: dat levert dikke winsten op!

32 Intellector    
11 maanden geleden door Intellector
1
Meld

@29 Dus je voelde je lamlendig, kreeg vervolgens een griepvaccinatie, voelde je nog steeds lamlendig, nam géén vaccinatie meer, voelde je nog steeds lamlendig tot er een griepperiode aanbrak, en toen voelde je je plotseling niet meer lamlendig?

Interessant. Héél interessant...

33 LanCaster    
11 maanden geleden door LanCaster
0
Meld

@31 Je vergeet dat een gezond persoon meer oplevert dan een ziek persoon.

34 RobP    
11 maanden geleden door RobP
5
Meld

@34 Meer oplevert aan wie?

35 LanCaster    
11 maanden geleden door LanCaster
0
Meld

@30
Je vergeet de noodzakelijke tweede stap in de domino-complottheorie: "Vaccins _maken_ mensen juist ziek -- en wel chronisch ziek, want dat is het beste voor een constante inkomstenstroom"
En wanneer je er dan opmerkt dat er helemaal niets is wat erop wijst dat vaccinatie ziekte veroorzaakt (al dan niet chronisch), is het hop, tijd voor het volgende dominosteentje: "Alle onderzoekers die dit beweren zijn corrupt/incompetent/door de farma betaald"
En wanneer je dan vraagt waarom artsen niet aan de bel trekken, gaat ook het volgende steentje om: "alle artsen worden zoetgehouden door de farma"

En zo kom je in een paar simpele stappen van
'vaccins voorkomen ziekte en redden zo elk jaar miljoenen levens'
tot
'vaccins zijn een wereldwijd complot om ons tot zieke zombies te maken, melkkoeien voor de farma'.
Simpel toch?

36 RichardR    
11 maanden geleden door RichardR
0
Meld

@34
"Je vergeet dat een gezond persoon meer oplevert dan een ziek persoon."
Euh, ja? Dat heet 'productiviteit', en onze economie is hier ook op gebaseerd. Vandaar dat de overheid graag gezonde, gelukkige burgers ziet, en vandaar ook dat er een vaccinatieprogramma bestaat, en dat gezondheidszorg samen met sociale sociale zekerheid verreweg de grootste uitgavenpost vormen.

37 RichardR    
11 maanden geleden door RichardR
0
Meld

@36 , En heeft er al eens iemand aan dei complotters gevraagd waarom dat wij met zijn allen niet alleen maar chronisch zieke mensen om ons heen zien? question question

38 Weet geen naam    
11 maanden geleden door Weet geen naam
0
Meld

Er word hier niet over de ouderen gesproken. Er zijn veel meer ouderen overleden tijdens deze griepgolf dan normaal. En die laten zich toch graag vaccineren. Ik ben niet perse tegen vaccineren maar het moet wel op vrijwillige basis gebeuren. Als voorbeeld, was er er in mijn jonge tijd, fluor aan het leidingwater toegevoegd zonder dat wij dat wisten. het heeft ook niet echt bijgedragen tot een verbeterde gezondheid. Ondertussen is de gehele fluor hyp vervlogen!

39 Verwonderd    
11 maanden geleden door Verwonderd
6
Meld

@38
Oh, maar die complotters _zien_ ook alleen maar chronisch zieke mensen om zich heen. En zoals altijd zit er ook wel een kleine kern van waarheid in, want het aantal mensen met chronische kwalen is de afgelopen decennia fors toegenomen.

De voornaamste oorzaak is echter de vergrijzing, dus in wezen het succes van vaccinatie, want de sterfte aan infectieziekten neemt nog steeds verder af.

Echter ook onder kinderen en jongeren stijgt het aantal chronische kwalen -- vermoedelijk door een combinatie van overmatige hygiëne (stadskinderen hebben een zes keer(!) zo hoge kans op astma als boerderijkinderen) en slechte leefgewoonten zoals toenemende obesitas en afnemende lichamelijke beweging.
Maar er is zoals gezegd geen indicatie dat vaccinatie hier iets mee van doen heeft (en vaccinatie wordt zelfs geassocieerd met een *lagere* prevalentie van astma).

40 RichardR    
11 maanden geleden door RichardR
0
Meld

@39 Tja, in mijn jonge tijd hadden we ook een Joris Driepinter die ons 3 glazen melk per dag door ons strotje duwde. Kinderen die zich daarna niet zo lekker voelden moesten niet zo zeuren.

Ik denk dat het begrip "lactose-intolerantie" toen nog niet bestond.

41 Criticaster    
11 maanden geleden door Criticaster
2
Meld

@39

Twee oorzaken: momenteel heersen er twee griepvarianten tegelijk, wat normaal gesproken niet het geval is. De druk op het immuunsysteem wordt dus voor toch al zwakkere mensen sterk vergroot.
In Nederland zit een van de heersende varianten niet in het griepvaccin. Het is er wel, maar Nederland beperkt zich tot 3 varianten en heeft een van de 4 beschikbare vaccins dus achterwege gelaten. Laat dat nu net een van de twee heersende varianten zijn.

Je voorbeeld van fluor kun je niet vergelijken met vaccins. Die zijn er al zo lang en zo bewezen effectief dat er geen enkele twijfel meer bestaat aan de werking en de veiligheid ervan. Plus de miljoenen levens die elk jaar weer gered worden door dat simpele prikje.
PS: het griepvaccin is anders dan de normale vaccins omdat het continue muteert.

42 Endandit    
11 maanden geleden door Endandit
0
Meld

Aanvulling op @40 :
"De voornaamste oorzaak [van de toename van chronische ziekten] is echter de vergrijzing, dus in wezen het succes van vaccinatie,"

en dus kun je zeggen: "Vaccinatie is een belangrijke oorzaak van chronische ziekten".

Hebben die antivaxxende complotmalloten warempel toch gelijk!

43 RichardR    
11 maanden geleden door RichardR
0
Meld

@35 Maatschappij

44 RobP    
11 maanden geleden door RobP
1
Meld

@44 'De' maatschappij? Die bestaat uit vele delen. Waar het ene deel verdient, verliest het andere soms.
Nietszeggend, dus.

45 LanCaster    
11 maanden geleden door LanCaster
0
Meld

@45 "'De' maatschappij? Die bestaat uit vele delen. Waar het ene deel verdient, verliest het andere soms.
Nietszeggend, dus."
Ten eerste staat er niet "'De' maatschappij" maar enkel "Maatschappij" en dat is dan de totale maatschappij en niet opgesplitst in delen.
Ten tweede, "Die bestaat uit vele delen. Waar het ene deel verdient, verliest het andere soms. "
De som van de delen is positiever bij gezonde mensen.
Zoveel kan een enkel (ant-)woordje dus zeggen.

46 RobP    
11 maanden geleden door RobP
4
Meld

@46 Ah, dus 'maatschappij' is 'de maatschappij', maar dan niet opgesplitst in delen?

Interessant, hoor.

"De som van de delen is positiever bij gezonde mensen."
Reken eens voor?

47 LanCaster    
11 maanden geleden door LanCaster
0
Meld

En ja wor same shit , different shape .

48 El Matador    
11 maanden geleden door El Matador
5
Meld

@33 Waarom verdraai je mijn woorden?

49 Rattocasi    
11 maanden geleden door Rattocasi
7
Meld

@49
Als jij een woordenbrij produceert -zonder interpunctie e.d.-, kan dat broddelwerk op meerdere manieren gelezen worden en is er dus geen sprake van jouw woorden verdraaien.

50 Wilmama    
11 maanden geleden door Wilmama
2
Meld

@50 Tja ik schrijf zelf wat, andere halen alles van google en hebben zelf geen tekst, en dan wordt het moeilijk van andere te lezen.

51 Rattocasi    
11 maanden geleden door Rattocasi
9
Meld

@51 Laat maar eens zien waar Wilmama's tekst hierboven eerder op internet verscheen.

52 LanCaster    
11 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

@51 "...en dan wordt het moeilijk van andere te lezen."
Dat betekent? Of betekent het gewoon weer eens niets?

53 LanCaster    
11 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

@51
Andere wat?

54 kwatta    
11 maanden geleden door kwatta
1
Meld

Lieve schatten wijken jullie nu niet heel erg van het onderwerp af?
Gaat hier over griepgolf waarvan ze de plank mis geschoten hebben met vaccin, voor zeker het derde jaar een misser.

55 Rattocasi    
11 maanden geleden door Rattocasi
8
Meld

@55 , "de plank mis geschoten hebben "

De plankj mis geschoten.

Spreekwoorden en gezegdes, dat is er bij jou zeker met de paplepel ingeslagen he??

Hahahahahaha

56 Weet geen naam    
11 maanden geleden door Weet geen naam
1
Meld

@55 Misser? Ik heb geen griep gehad.

Volgens mij sla jij de plank pas mis met "de plank mis geschoten".

57 LanCaster    
11 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

@57 , Ja, daarmee heeft hij zichzelf in de voet geslagen. question question

58 Weet geen naam    
11 maanden geleden door Weet geen naam
1
Meld

@58 Beter half geslagen dan ten hele gedwaald, en beter één spijker in de voet dan tien punaises in de lucht.

59 LanCaster    
11 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

@47 Inderdaad interessant. Het meest interessant is dat jij, als er " maatschappij " staat, er " 'De' maatschappij " van maakt. Waarom is het ineens " 'De' " en waarom is het nu ineens weer " 'de maatschappij' ". Is maatschappij of gewoon de maatschappij niet voldoende voor jou of komt dat jou gewoon niet goed uit? Waarom zou (de) maatschappij opgesplitst moeten worden in verschillende delen cq deel-maatschappijen?

Waarom zou ik dat voor rekenen? Zie bv. @37
"Dat heet 'productiviteit', en onze economie is hier ook op gebaseerd. Vandaar dat de overheid graag gezonde, gelukkige burgers ziet, en vandaar ook dat er een vaccinatieprogramma bestaat, en dat gezondheidszorg samen met sociale sociale zekerheid verreweg de grootste uitgavenpost vormen."
Indien je daar aan twijfelt, dan staat het je vrij het tegengestelde aan te tonen.

60 RobP    
11 maanden geleden door RobP
4
Meld

@59 , En beter 1 k#t in de hand dan de lucht van 10. question

61 Weet geen naam    
11 maanden geleden door Weet geen naam
2
Meld

@60 "Is maatschappij of gewoon de maatschappij niet voldoende voor jou of komt dat jou gewoon niet goed uit?"
Nee, dat komt me inderdaad vandaag niet zo goed uit.

"Indien je daar aan twijfelt, dan staat het je vrij het tegengestelde aan te tonen."
Ik vraag je een bewering te staven en nu moet ik het tegendeel aantonen? Doei!

Zwamneus.

62 LanCaster    
11 maanden geleden door LanCaster
0
Meld

@62 "Nee, dat komt me inderdaad vandaag niet zo goed uit."
Dat dacht ik al.

"Ik vraag je een bewering te staven en nu moet ik het tegendeel aantonen?"
Ach ik baseer me gewoon op de logica van @37 . Mocht je daar aan twijfelen, het staat je vrij om hem om een onderbouwing te vragen.

"Zwamneus."
Aangenaam,
Rob

63 RobP    
11 maanden geleden door RobP
3
Meld

@57 Ik heb al 10 jaar geen griep meer gehad en dat zonder griep vaccin.
Is een wonder jehhhhhhh.

@58 Nee hoor ook geen last van de voeten.

@61 Lees dat je niet aan aromatherapie doet? Heel verstandig.

64 Rattocasi    
11 maanden geleden door Rattocasi
7
Meld

@62 , "Zwamneus"

Dat was de oplossing van 5 Horizontaal in de crypto van de Limburger gisteren. question

65 Weet geen naam    
11 maanden geleden door Weet geen naam
0
Meld

@63 Wat 'productief' is hangt helemaal af van de definitie die je eraan hangt.
Wij hebben behoefte aan voeding. Dus zijn er mensen die daar voor zorgen (verbouwen, transport, handel etc.). Die mensen verdienen er hun geld (brood) mee en zijn dus(?) productief.

Als iedereen geboren werd, van de lucht kon leven en op z'n plaats zou blijven zitten tot-ie dood ging was er helemaal geen productiviteit nodig.

Zieke mensen hebben behoefte aan medicijnen en zorg en vragen dus extra productiviteit van farma en zorgverleners. Zelfs als ze zelf niets 'productiefs' meer kunnen leveren dragen ze indirect wel degelijk bij aan de totale productiviteit.

Als je dat 'zwamneus' niet begrijpt, lees dan de eerste alinea van jouw bericht @60 nog maar eens door.

66 LanCaster    
11 maanden geleden door LanCaster
0
Meld

@65 Graag gedaan - of had je 'm al? question

67 LanCaster    
11 maanden geleden door LanCaster
0
Meld

@67 , Ik wist dat het iets met zwam was. Maar had de definitieve oplossing vanochtend al in de krant van vandaag gespiekt. question

68 Weet geen naam    
11 maanden geleden door Weet geen naam
0
Meld

@55
Omdat ik niet graag de plank missla, houd ik me liever aan de feiten. GriepACHTIGE verschijnselen zijn sowieso niet allemaal influenza (zie grafiek):
https://www.rivm.nl/Onderwerpen/G/Griep/Surveillance/Stand_van_zaken_griep

(**) Er zijn in de periode van 2 oktober 2017 tot en met 8 april 2018 2291 influenzavirussen ontvangen door het ErasmusMC: 742 maal type A (waarvan 288 type A(H3N2) en 239 maal type A(H1N1)pdm09) en 1547 maal type B (waarvan 9 van de Victoria-lijn en 936 van de Yamagata-lijn).

Grafiek van het totale aantal en het type influenzavirussen dat in de afgelopen periode van 53 weken per week is aangetoond in Nederland en gerapporteerd aan de WHO (gedetecteerd in Peilstation monsters plus gestuurd aan het NIC ErasmusMC).

Gedurende het griepseizoen wordt er regelmatig een influenzanieuwsbrief uitgebracht. De meest actuele influenza nieuwsbrief is te vinden op de website van het NIC ErasmusMC.(**)
[ werkende links in origineel]

https://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Nieuwsberichten/2018/Effectiviteit_van_de_griepprik_2017_2018

Effectiviteit van de griepprik 2017-2018

Publicatiedatum: 16 maart 2018
Wijzigingsdatum: 16 maart 2018

De griepprik van het griepseizoen 2017-2018 heeft tot nu toe ongeveer 49% van de griepgevallen bij gevaccineerde mensen in Europa voorkomen. Het B/Yamagata-griepvirus veroorzaakt dit griepseizoen de meeste infecties in Nederland, maar was niet opgenomen in de griepprik. Ook blijkt dat het andere B-griepvirus (van de Victoria-lijn), dat wel is opgenomen in de griepprik, toch voor gedeeltelijke bescherming heeft gezorgd. Dat is de conclusie van tussentijdse onderzoeksresultaten van het Europese I-MOVE-project naar effectiviteit van de griepprik. In dit project werken verschillende instituten in Europa samen, waaronder het RIVM en het NIVEL. De eerste Nederlandse schattingen geven een effectiviteit van 45% aan.

69 Wilmama    
11 maanden geleden door Wilmama
1
Meld

@66 "Wat 'productief' is hangt helemaal af van de definitie die je eraan hangt."
Dat is nu zo fijn, je kunt alle kanten uit. Vooral als je dat dan combineert met maatschappij... Gaan we dat dan splitsen in deeltjes of gaan we dat als 1 geheel zien of splitsen we het een wel en het ander niet...
Maar het staat je vrij om RichardR te vragen wat hij met productief bedoelde.

"Als je dat 'zwamneus' niet begrijpt, "

ach, het ziet er eerder naar uit dat jij:
"Aangenaam,
Rob"
niet begrijpt.
Ik ga het je toch echt niet uitleggen.

70 RobP    
11 maanden geleden door RobP
3
Meld

Wat leuk RIVM het trekpoppetje van de regering en die is weer het trekpoppetje van de farmaceuten en multinationals.

Blablabla zelfde verhaal zo van google gepukt toch wilmama?

Griepvaccin werkt dit jaar niet, om mij heen stortte ze bij bosjes neer sommig zelf 3x de griep gehad, moest wat in vallen voor alle kneuzen die gevaccineerd waren, maar ja geen griepvaccin gehad dus stond nog overeind.

71 Rattocasi    
11 maanden geleden door Rattocasi
9
Meld

@71
Toe maar! Sommigen zelfs 3x de enige echte influenza in een en hetzelfde griepseizoen. Wat iemand toch niet allemaal uit de duim gezogen krijgt.

En dan gevaccineerden óók nog denigrerend kneuzen durven te noemen. Niet te filmen!

72 Wilmama    
11 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

Nee gewoon in de praktijk wilmama, kan natuurlijk ook zijn dat deze mensen lekker thuis willen zitten en dan zeggen dat ze griep hebben en andere voor zich laten werken, maar daar ga ik niet van uit, of ze krijgen een andere griep variant ook nog een keer, hoeveel varianten zitten er ook weer in griepvaccin wilmama of is dat ook voor de kat zijn viool omdat ze niet weten welke griep voorbij komt waaien? Dat zeggen ze toch gelukkig hebben ze de andere griepen niet gekregen want die zaten gelukkig wel in het vaccin.

73 Rattocasi    
11 maanden geleden door Rattocasi
7
Meld

Die Rattocasi is toch maar mooi immuun voor alle ziektes van dit universum en ver erbuiten.

Het is maar niet te hopen dat big-farma meeleest anders zouden ze nog wel eens op de gedachte kunnen komen Ratje te extraheren en als vaccin in te spuiten bij de hele wereldbevolking.

74 Norton    
11 maanden geleden door Norton
1
Meld

@73
Onder de tweede link in @69 wordt bijvoorbeeld het Europese I-MOVE-project genoemd, en dat is toch echt geen nattevingerwerk. Geef jij anders maar eens onderbouwd aan wat er niet klopt aan deze bevindingen:
https://www.eurosurveillance.org/content/10.2807/1560-7917.ES.2018.23.9.18-00086

Interim 2017/18 influenza seasonal vaccine effectiveness: combined results from five European studies

75 Wilmama    
11 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

@74 Hoe kom je anders aan de effectiviteit van 45% als één griepvariant die heerst er niet in zit Norton?

Wat vindt Norton ervan dat je deze naam gebruikt, kijk maar uit voor je het weet zetten ze alle virussen op je computer question

76 Rattocasi    
11 maanden geleden door Rattocasi
6
Meld

@76
[ @74 Hoe kom je anders aan de effectiviteit van 45% als één griepvariant die heerst er niet in zit Norton?}
Hoe dat kan staat in de tekst van @69 en dit hoor je niet voor het eerst. Deze kruisbescherming van verschillende stammen is al herhaalde malen in andere draadjes ter sprake gekomen.

77 Wilmama    
11 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

@75
Heb even gekeken wilmama echter deze figuren zijn allemaal verbonden aan de medische wereld, wie zou ze betalen?

Zoiets van wij van wc eend?

78 Rattocasi    
11 maanden geleden door Rattocasi
5
Meld

@77 juist Wilmama zie @73 .

79 Rattocasi    
11 maanden geleden door Rattocasi
5
Meld

@78
Het geeft inderdaad te denken dat jij niet gevraagd bent om de griepprik van dit seizoen gratis te beoordelen t.b.v. Eurosurveillance: https://www.eurosurveillance.org/about [/ironie]

80 Wilmama    
11 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

@80 Nee hebben ze niet gedaan kwamen ze er achter dan niet iedereen die griep heeft een huisarts raadpleegt echter meestal het bed induikt en onder de wol blijft en na een tijd zonder problemen weer aan het werk gaan.

81 Rattocasi    
11 maanden geleden door Rattocasi
5
Meld

@81
Wat vreemd dat je nu weet te melden dat heel wat mensen zonder problemen weer aan het werk gaan. In @71 had je het nog over ernstige toestanden met zelfs drie maal achter elkaar griep voor sommigen.

Het lijkt me zodoende wel verstandig dat je het monitoren van het een en ander óók aan deskundigen overlaat: https://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Uitgaven/Preventie_Ziekte_Zorg/Griepprik/Monitoring_vaccinatiegraad_Nationaal_Programma_Grieppreventie_NPG

(**) De monitor griepvaccinatie 2016 is uitgevoerd door het NIVEL in opdracht van het RIVM. Voor de monitor zijn gegevens gebruikt van bijna 650.000 patiënten uit 179 huisartspraktijken. Deze gegevens zijn routinematig verzameld door NIVEL Zorgregistraties eerste lijn. Gepseudonimiseerde, niet-herleidbare gegevens uit de elektronische medische dossiers van deelnemende huisartsen-praktijken zijn gebruikt om de doelgroep voor griepvaccinatie en het aantal mensen dat gevaccineerd is in kaart te brengen. (**)

82 Wilmama    
11 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

@82 Staat in de link, zeker niet gelezen?
NIVEL baseert zich op cijfers van 42 huisartsenpraktijken door het land. De totale omvang van de epidemie is niet bekend, doordat lang niet iedereen zich met griep bij de dokter meldt.

83 Rattocasi    
11 maanden geleden door Rattocasi
5
Meld

@83
Voor je vaccinproductie kan je hier alvast kijken welke stammen je moet gebruiken.
http://www.ema.europa.eu/docs/en_GB/document_library/Other/2018/03/WC500246403.pdf

84 kwatta    
11 maanden geleden door kwatta
0
Meld

@83
Belangrijk is ook dat er al veel kandidaat vaccins zijn ontwikkeld tegen zoonotische influenza. Een hele geruststelling.

85 kwatta    
11 maanden geleden door kwatta
0
Meld

Kwatta dit paste niet in een bericht?

86 Rattocasi    
11 maanden geleden door Rattocasi
5
Meld

@86
Nee

87 kwatta    
11 maanden geleden door kwatta
0
Meld

@83
Ter nuancering (pagina bijgewerkt op: 18 april 2018 ):
(**) * Opmerking: de cijfers over influenza-achtig ziektebeeld zijn afkomstig van een subgroep van praktijken, de Peilstations. (**)
https://www.nivel.nl/sites/default/files/nivelsurveillance_2018_wk15b.pdf

Bij toelichting:
(**) Een deel van de huisartsen, de Peilstations, registreert het aantal nieuwe patiënten dat hen consulteert met een influenza-achtig ziektebeeld (IAZ - incidentie). Niet iedereen die 'griep' heeft is besmet met het influenzavirus, vandaar deze omschrijving. Bij een deel van de patiënten wordt een keel- en neuswat afgenomen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM, A. Meijer: RIVM-IDS virologie) onderzoekt of er een virus in de watten zit, en zo ja welk. Wekelijks worden de cijfers van de voorgaande week opnieuw berekend met eventueel nagekomen gegevens betreffende griepmeldingen en/of onderzoek van neus- en keelmonsters om een grotere precisie te bereiken. Definitieve data worden uiterlijk twee weken later ingevoerd.

Meer over de methodologische verantwoording staat op www.nivel.nl/NZR/nivel-zorgregistraties-surveillance . (**)

88 Wilmama    
11 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

@88 Nog een keer niet iedereen die griep heeft meld zich bij de huisarts.

89 Rattocasi    
11 maanden geleden door Rattocasi
4
Meld

@89
Nog een keer: dat wil niet zeggen dat er geen betrouwbare berekeningen gemaakt kunnen worden en dus nooit definitieve data ingevoerd. Ik zei het in @82 al:
[ Het lijkt me zodoende wel verstandig dat je het monitoren van het een en ander óók aan deskundigen overlaat:....]

90 Wilmama    
11 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

@89
Welke conclusie verbind je daaraan?

91 kwatta    
11 maanden geleden door kwatta
0
Meld

@89 Nee, die melden zich kennelijk allemaal bij jou.

92 LanCaster    
11 maanden geleden door LanCaster
0
Meld

Zo net zembla gezien over medicijnen, de farmaceutische wereld is nog zieker dan de patiënten.

93 Rattocasi    
11 maanden geleden door Rattocasi
8
Meld

@92 dat staat in de link.

94 Rattocasi    
11 maanden geleden door Rattocasi
4
Meld

@93
De handel in llegale geneesmiddelen heeft te maken met criminele organisaties en suggereren dat deze handel en wandel voor de héle farmaceutische industrie zou gelden, is niet juist.

95 Wilmama    
11 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

@95 De Nederlandse inspectie controleerd de papieren niet de pillen, maar tja gaat om vertrouwen zegt de inspectie.

En Peter Gøtzsche is een dorpsgek.

96 Rattocasi    
11 maanden geleden door Rattocasi
5
Meld

@96
Peter Gøtzsche heeft het helemaal niet over ilegale geneesmiddelen en met name ook niet over de kwaliteit en veiligheid vaccins! *zucht*

97 Wilmama    
11 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Eindrapport Mueller beveelt geen nieuwe aankl...
Tegen president Trump en zijn entourage zijn...

1 dag geleden door Aardbezie

Linkse ‘anti-racisten’ roepen ope...
Antifa-tuig belaagt journalisten

22 uur geleden door Inter

De Jonge: ik vond het noodzakelijk om even ee...
Zijn oproep tot verzet tegen Baudet noemt Fre...

1 dag geleden door NOS

‘Alsjeblieft tien doden, we hebben een...
Op extreemrechtse fora werd opgewonden gereag...

1 dag geleden door Vwpeter

Thierry Baudet heeft de zelfbenoemde ‘v...
Dat 'verstand' slaat overigens snel om in agr...

1 dag geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Scholar002
Familieruzie in Luik ontaardt in drama: zoon ...
Lekker familietje, usual suspects?...

minder dan een minuut geleden door Scholar002

Topperz
Afghaan doodgestoken in Gent, verdachte voort...
Waarom was hij niet bij zijn vrouw en zes kin...

minder dan een minuut geleden door Topperz

samcash
Gökmen Tanis levenslang? Hij kan ook over 13...
Ik gök op het laatste. Die jongen moet nog e...

1 minuut geleden door samcash

Dumper
Extreem-linkse demonstranten Amsterdam willen...
@7 Ben jij de alias van die uitgekotste neger...

1 minuut geleden door Dumper

Eindpenthode
We zijn in de jaren dertig beland. Oh nee, al...
Mensen zijn gewoon bang voor verandering.Ma...

1 minuut geleden door Eindpenthode

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig