De textuur van eten (romig, glad, krokant) wordt steeds belangrijker
De textuur van eten - is iets glad of ruw, knapperig of zacht - vormt een steeds belangrijker aspect voor consumenten. Voedingsproducenten spelen slim op die behoefte van klanten in.
Steeds meer producenten voegen textuurbeschrijvingen toe aan hun product. Volgens een onderzoek van marktonderzoeksbureau Mintel werd dit in 2017 bij 20 procent van de nieuw gelanceerde producten vermeld. In 2016 was dit nog 17 procent. Producenten doen dit omdat voedsel steeds meer zintuigen van de consument moet prikkelen en dus de aandacht trekken. Volgens het onderzoek van Mintel ziet de consument deze producten namelijk steeds meer als een ontsnapping van hun routine en stress.
Hiernaast vonden de onderzoekers dat geluid, gevoel en bevrediging die komen kijken bij nieuwe texturen, steeds belangrijker worden. Producten als kauwbare dranken en ijs met knapperige stukjes winnen aan populariteit. Dit heeft ertoe geleid dat ruim een op de vijf Europeanen steeds meer open staat om eten en drinken met een ongewone textuur te consumeren.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Deze inkomsten moet je opgeven bij de belastingaangifte: ‘Risico op boetes’
-
Arts: Meeste mensen kunnen beter naar groenteboer dan apotheek
Tienduizenden artsen moeten zich in hoog tempo laten bijspijkeren over de rol van voeding op de gezondheid. Voorzitter Tamara de Weijer (36) van Vereniging Arts en Voeding stelt dat miljoenen patiënten hun medicijnen erdoor kunnen laten staan. -
eigen tuin eerst
Met deze vergeten planten kun je ook zonder tuin tuinieren
Niet iedereen beschikt over een grote tuin. Wil je toch met je groene vingers aan de slag, denk dan eens aan deze vergeten plant die ooit zo populair was en veel geschilderd werd in de 17de eeuw. -
consumentenbond
Met deze koffiecupmachine zet je een lekker kopje espresso, en hij komt als beste uit de test
Wat is de beste koffiecupmachine? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit is de allerlekkerste slagroomtaart: ‘Perfect van smaak, niet te zoet en mooi stevig van structuur’
Minder alcohol en meer sporten is natuurlijk prima. Toch mogen we af en toe nog wel onze vingers aflikken omdat er wat te vieren valt. Drie professionele zoetekauwen testten acht kant-en-klare slagroomtaarten. ,,Van binnen en van buiten is deze taart precies in balans, daar gaat het om.’’
-
consumentenbond
80 verschillende airfryers getest: dit is de beste
-
-
-
PREMIUM
Slager Jakob (25) maakt vanaf nu weer dé paardenworst waar mensen voor omreden
De beroemdste paardenworst van Dordrecht en verre omstreken, die van Slagerij Verkerk, maakt een comeback bij Slagerij Gelderblom in winkelcentrum Sterrenburg. De weduwe van slager Aart Verkerk heeft het recept overgedaan aan Jakob Simons (25). ,,Zelfs de kinderen van mijn jongste zoon zweren erbij.’’Dordrecht -
PREMIUM39
Lieve Debby: ‘Ik wil geen seksloos leven, ik ben bang dat ik het ergens anders moet zoeken’
Debby Gerritsen weet raad als het gaat over de liefde, lust en relaties. Deze week wederom een seksuele kwestie: de man van Marlene wil geen seks meer en wil er ook niet over praten. Ze wil niet bij hem weg, maar wel graag weer een seksleven.
-
PREMIUM
Bert van Leeuwen en de acht gouden regels voor een gezellig kerstdiner
-
PREMIUMvoor jou geproefd15
De magere kwark uit deze supermarkt wint onze test: 'Zo hoort kwark te smaken’
Kwark is een goede eiwitbron, bevat vitamines B en calcium en relatief weinig calorieën. Perfect voor wie dit nieuwe jaar wat kilootjes wil verliezen maar geen honger wil lijden. Drie experts proefden twaalf merken magere kwark uit de supermarkt en gaven hun oordeel. ,,Een mooie stevige structuur met een ietwat zure nasmaak.’’ -
-
Kaasmakers zijn fraude met boerenkaas beu