door Havermout in Binnenland  ·  42 Reacties

  • 12
  • 829x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Mogelijke oorzaak:
Generatie Ipad wordt opgevoed door generatie Smartphone/Facebook.

1 verwijderd2420

Dit is gewoon kindermishandeling die strafbaar gesteld moet worden en heel rap!!

3
2 vis

@1 @2 Niet alles op de ouders gooien aub.

Ik kon destijds nog gewoon buiten spelen. Mijn kinderen kwamen al veel eerder thuis omdat ze als hangjongeren weg werden gestuurd.

Ik ben bang dat het met hun kinderen nog veel erger wordt. Verdraagzaamheid is geslonken tot het vriespunt.

12
3 Criticaster

@3 als je als hangjongere wordt weggestuurd dan komt dat omdat ze als groep overlast geven.
(mompel iets met opvoeding)

Door het internet zijn kinderen veel meer naar een schermpje gaan kijken, of het echt erg is voor de ogen en niet goed is voor de nachtrust weet ik niet want die verhalen lijken veel op de verhalen van vroeger met te lang naar de tv kijken en dan krijg je vierkanten ogen en het is slecht voor je maar toch worden mensen steeds ouder en zijn langer gezond met een jonge uitstraling als toen er nog geen tv of internet was. (vroeger was iemand van boven de 50 echt oud en ze kleden zich er ook naar)

3
4 TheoTheo

** gebruiker verwijderd **

@3
Verdraagzaamheid is i.d.d. geslonken.

Net als tijd (ouders) hebben voor kinderen.
Net als respect hebben voor "mijn en dijn" (hetgeen een kind geleerd moet worden).

5 verwijderd2420

Onze kleinkinderen kunnen niet buitenspelen, want de speeltuintjes worden bezet door hangjongeren en drugsdealers.

4
6 Keesklets

@4 "(mompel iets met opvoeding)"

Ik denk zelf dat de mensen die "last hebben van het geluid van skates" maar eens een extra opvoeding moeten hebben.

5
7 Criticaster

"Vroeger" kon je nog urenlang op straat spelen omdat er amper verkeer was! Kom daar nu nog maar eens om!

6
8 =*(++)*=

@6 als je slim bent dan ga je verhuizen want anders worden jou kinderen net als hun vriendjes de volgende generatie die daar de hangjongere is en drugs gebruikt.

Je wordt besmet met je omgeving (al wil het niet zeggen dat dit een garantie is welke kant ze opgaan maar de kans is veel groter)

0
9 TheoTheo

@7 je hebt het eerst over hangjongeren en nu opeens over kinderen die geluid maken.

Zijn toch 2 heel verschillende dingen.

2
10 TheoTheo

@10 Ik zei dat ze "als hangjongeren weg werden gestuurd".

Voor de duidelijkheid, het waren nog steeds spelende kinderen op skates.

3
11 Criticaster

@11 worden ze weggestuurd door bewoners of de politie.

Als ik kinderen had die weggestuurd werden omdat ze op een pleintje geluiden maken die horen bij kinderen dan zou ik ze niet laten wegsturen. (ik ga natuurlijk wel eerst een dagje kijken tot ze weggestuurd worden en mogelijk film ik het dan ook)

Is het de politie dan zou ik vragen gaan stellen bij de burgemeester en zijn het de buren dan zou ik daar langsgaan en een gesprek houden.

1
12 TheoTheo

@1 Niet alleen ipad of tablet, maar ook dat men alles gewoon volbouwt. In mijn jeugd hadden we voor ons huis een voetbalveld en achter een park. Dus gelegenheid om te spelen, kastie, voetbal, badminton, etc. genoeg. Moet je nu niet meer komen. Voetbalveld staan nu huizen en park is ook al voor de helft gebouwd. Enige wat men als kind nog kan is bij de Rijn of de plassen. Vind je het dan gek dat de meeste jonge gezinnen naar dorpen of kleine plaatsen gaan.

0
13 Doehetlekkerzelf

Het is buitengewoon zorgelijk en het zal alleen maar erger worden ben ik bang.
Buitengewoon hier eigenlijk, als buiten-ongewoon!

0
14 Bleke Betty

** gebruiker verwijderd **

@13
Heb hier, tegenover mijn huis, een groot (goed onder- en schoongehouden van hondenpoep) speelveld met goaltjes, schommel e.d.
Geen kind dat er speelt (al jaren niet).


Nu gaan ze het veld i.d.d. volbouwen en raad eens:
de mensen mét kinderen (die er dus nooit spelen) schreeuwen om het hardst dat het speelveld kleiner wordt (ca.30%) en uit 2 delen gaat bestaan.
De Gemeente gaat nu, althans dat is het voornemen, een speelveldje voor 2 tot 7 jarigen (bij parkeerplaats-gescheiden door bossage- met wipkip, schommel, hinkelpad, zitje e.d.) inrichten én een speelveld voor de kids vanaf 7 jaar (omheind met goals, basketbalpalen, schommels, zitje e.d.).

Zal het gebruikt worden (zoals de bestemming bedoeld is nl.spelen)?

De tijd zal het leren.

15 verwijderd2420

@13 er zijn te veel mensen op de wereld en ook in Nederland.
Er zou gekeken moeten worden naar de stop van de bevolkingsgroei.

Ik baal ook dat ik het overal zie volbouwen maar je vergeet de asfalt die er bij komt en de files die er ondanks meer banen er nog steeds zijn.

Ik ben voor een maximum 2 kind beleid en ook dan zal de bevolking de eerste jaren nog groeien. Het liefst natuurlijk wereldwijd.

Van 1950 tot 2000 is de wereld bevolking verdubbeld (in Nederland iets van 25% gegroeid)
Het kan echt niet doorgaan want iedereen wil eten en ook op vakantie en andere luxe.

2
16 TheoTheo

@8
Kom op zeg, wat een onzin. Het stikt van de woonerven en op elke hoek is er wel een speeltuintje voor kinderen en voor oudere jongeren schitterende sportfaciliteiten met onwijs mooie apparatuur, skatebanen, korfbalveldjes enz. je had vroeger helemaal niks vaak niet eens een fiets die deelde je met iemand als je ging spelen. Boefje met verlos ofzo en je ging naar een veldje om in de bagger te spelen, er was niks je moest alles zelf verzinnen en zelf regelen. Ze hebben het vergeleken met vroeger geweldig voor elkaar. Als je dan ziet wat ze om de haverklap aan mooie apparatuur kapot maken onderspuiten met graffiti en. f.ck.off geen enkel respect voor spullen en maar klagen!
Ik heb geen medelijden met ze, ze hebben juist veel teveel wat hun 'hartje' begeert. Behalve welgemeende aandacht van ouders, enz.. Dat niet! De samenleving is gedoemd om steeds anti-socialer te worden. men begrijpt nog nauwelijks lichaamstaal of een gezichtsuitdrukking, maar alleen nog maar emo'tjes en icoontjes! Een trieste inhoudsloze samenleving.
Mijn hard bloedt als ik kinderen zie die volledig afgestompt in een karretje hangen met moeders of/en vaders die alleen maar bezig zijn met dat stomme schermpje en zich totaal niet bezig houden met hun kind, ze nergens op attenderen of stimuleren, en zelfs niet met de hond die er ook vaak van de stress maar bij staat te gapen.
Sukkels vind ik het, sorry maar ik vind het grote sukkels. Het aantal likes vna volkomen vreemden die allemaal liegen, wordt stukken belangrijker gevonden dan het echte leven met echte mensen en dieren!

1
17 Bleke Betty

Zou dat beton misschien de oorzaak zijn? question

Er zijn hele steden waar je echt moet zoeken naar een stukje groen helaas.

0
18 progressiefliberaal

@16
Helemaal met je eens! De enige mogelijkheid om een leefbare aarde te behouden, En misschien wel noodzakelijk voor de overleving vd mens an sich. Als het al niet veel te laat is. maar ach, de 'natuur' kan soms ook keihard ingrijpen zowel van buiten af bv. e en meteoriet of zonnevlam tot een pandemie die vreselijk om zich heen slaat. Tja....

0
19 Bleke Betty

@19 Welja, laten wij vanuit middelbare leeftijd maar beslissen dat de jongeren moeten stoppen bij 2 kinderen.

9
20 Criticaster

En ? Er zullen in de toekomst ws nog veel meer ongezonde mensen (ws al op jongere leeftijd) bij komen terwijl de zorgkosten nu (80 miljard per jaar) al boven het zorgplafond uit aan het rijzen zijn. Kanttekening hierbij: is trouwens niet alleen maar omdat het klant/patiënt budget het meeste geld opslurpt.

2
21 Tante Annie

Buiten spelen geeft akelige risico's. In mijn buurtje spelen kinderen buiten zodra het maar enigszins kan. En niet omdat ze geen iPads hebben maar omdat het hier probleemloos kan: geen treiteraars en etters en ander tuig dat het op hen voorzien heeft zodra er geen toezicht is.

2
22 Ness

@20
Daar zaten ze vroeger ook niet mee. In de jaren ' 50, '60 en '70 werd ook opgeroepen om maar het liefst geen kinderen te nemen want NL en de wereld waren al overbevolkt, Wat ook zo was, en nu is het nog veel erger en wordt het ook steeds onleefbaarder.

3
23 Bleke Betty

@16 Niet alleen bevolkingsgroei, maar wat men ook binnenhaalt. Nederland is gewoon te vol.

4
24 Doehetlekkerzelf

@24
En die planten zich ook allemaal weer voort. Dus dubbel op!

5
25 Bleke Betty

Plus dat precies de helft van de allochtone kindertjes - de meisjes - niet buiten mogen spelen. Er woont hier 1 Somalisch gezin: het jongetje kom je praktisch overal tegen, de 4 meisjes zie je NOOIT. En aangezien een aanzienlijk deel van de kinderaanwas uit minderheden bestaat plus het effect op 22 genoemd zie je steeds minder kinders op straat.

6
26 Ness

** gebruiker verwijderd **

@20
Áls het je gegeven is om kinderen te krijgen danwel te adopteren dan moet je er ook veel vrije tijd én geld in steken om die kinderen op te voeden.
Eten en drinken is níet voldoende.

Je bepaalt zélf, als je kinderen kunt krijgen óf adopteren, hoeveel kids je op de wereld zet.
Zórg er ook zélf voor.

27 verwijderd2420

@17
Als ik je reacties zo bekijk ben je zelf een mooi voorbeeld van een anti-sociaal persoon.

8
28 Realisme graag!

Nou mijn kinderen zijn niet naar buiten te schoppen. Uiteraard moeten ze gewoon buiten spelen maar komen ze om de haverklap binnen.. ik heb het koud, het waait te hard, het regent, het is te warm, er is niks om mee te spelen... En ga zo maar door. Ze hebben zat om mee te spelen een heel park bij ons huis maar als ik ze naar buiten stuur zitten ze over het algemeen op 1 speeltoestel te ZITTEN. Ze willen liever gamen en tv kijken maar ze weten dat dat bij mij niet gaat gebeuren . Echter heb ik co ouderschap en in de andere week hoeven ze nooit naar buiten en mogen ze 24/7 beeldscherm. Ook met 30 graden plus. Dus zeg het maar iemand tips... want naar buiten gaan doen ze alleen omdat het moet en daar doen ze niks..

0
29 Ik weet het niet

Hier spelen de kinderen nog lekker buiten .
De fietsjes en skelters , poppenwagens staan buiten en in de voortuin een trampoline.
Op een grasveld achter ons huis wordt gevoetbald en er een wipkip, een wip en een grote zandbak.

3
30 No newstoday

Buiten dat een Ipad veel interessanter is dan een wip wap. Is er buiten gewoon te vol! Vol met huizen etc. Denk je dat kinderen blij worden van al dat gemaakte(speel tuinen) plekken. Echt niet.
En als ze ergens op een voetbal veld hangen en er is wat lawaai dan belt de buurman gelijk de politie. (ja lullo had je niet naast een voetbal veld moeten gaan wonen). Maar zo is het met veel dingen tegenwoordig. Je kan niks meer of er word niks meer gegund.
Vroeger hadden we ook veel struiken naast het schoolplein waar we lekker in konden spelen. Hutten bouwen etc. Maar dat is tegenwoordig een akelige kale vlakte geworden.

1
31 Knikezel

** gebruiker verwijderd **

Een typisch randstedelijk verschijnsel door de vinex wijken waar je niet meer gewoon buiten kunt spelen , onderzoek heeft ook aangetoond dat kinderen in dorpen wel veel buiten spelen en gezonder leven dan kinderen in het westen in de randstad .

32 verwijderd682241

Er is veel meer aan de hand, een boek lezen is ook zoiets ongehoords, laat de film maar zien.
Ach ja de wereld is aan het veranderen, het zal wel.

0
33 Al

In de tijd van mijn opa en oma's jeugd miste er nog iets uit het straatbeeld waardoor kinderen nog zorgeloos buiten konden spelen.

0
34 Bamischijf

Vind men het gek dat kinderen niet meer buiten spelen? Vind het zelf niet verwonderlijk, tenminste als je kijkt waar de meeste mensen wonen en dat is zogezegd in kippenhokken soms ook wel flats genoemd, en om die kippenhokken staan metalen voertuigen geparkeerd en als het kinderen lukt om daar langs te geraken komen ze terecht in een gebied waar die metalen wezens loslopen en snelheden bereiken tot soms wel 50 kilometer per uur, die metalen wezens wegen tussen de 1000 en 2000 kilo. Afijn om een lang verhaal niet nog langer te maken. Ouders die hun kinderen zonder begeleiding in deze hel vrij laten, krijgen vroeger of later een telefoontje om wat nog over is van hun kroost in een ziekenhuis te bekijken en een begrafenis te regelen.
Er zijn nu eenmaal nog maar weinig plekken waar kinderen nog veilig alleen buiten kunnen spelen.

1
35 doxbar

@17 Ik begrijp je relaas, Betty en ben het grotendeels met je eens, maar je geeft, m.i. zelf ook het grootste probleem aan, nl.:

"Boefje met verlos ofzo en je ging naar een veldje om in de bagger te spelen, er was niks je moest alles zelf verzinnen en zelf regelen."

Dat "zelf regelen" is weggepland.

Speelveldjes met schommels, wippen, glijbanen etc. zijn eventjes leuk, maar stimulering op geen enkele manier de fantasie of bewegingsdrang van kinderen.
Daarvoor is "onbewerkte" ruimte nodig en dat is in Nederland nou eenmaal amper vooradig.

0
36 Mappie

@7 ; Het ligt er aan waar dat skaten (rolschaatsen, steppen e.d.) plaatsvindt. Ik woon in een maisonnette, met een mooi doodlopend privéweggetje van asfalt voor het gebouw. Maar waar gaan de kinderen skaten? Tja. Op de galerij. Dat dreunt door het hele gebouw heen en iedere keer dat zij tegen de balustrade aan tikken komt daar nog het geluid van een gong bij.

Dus ja, dan stuur ik ze naar beneden.

0
37 Mariska3

@8 ; Is de verkeersdrukte de laatste 5 jaar dan zo toegenomen?

0
38 Mariska3

@38 : In @8 staat duidelijk "Vroeger".

4
39 =*(++)*=

@37 Dat was met name op een soort van parkeerplein met garages, geasfalteerd en wel.

0
40 Criticaster

@40 ; Ik kan me voorstellen dat dat aardig kan galmen tegen die garagedeuren aan. Misschien eens met de buurt om de tafel gaan zitten of daar niet want struiken geplant kunnen worden zodat het minder galmt en de kinderen er dus gewoon kunnen spelen?

0
41 Mariska3

@36 precies! Je beschijft het precies goed.

0
42 Knikezel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

4 uur geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

6 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

6 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

7 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

7 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

7 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

7 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

7 uur geleden geplaatst door Rinze

NK. App
Andrea Abeli PornLeskissPorner ProTwerking WebsitesPorns TubesFree Porn XhamaterDoggiestyleDonita DunnesPorn First Time PainWife ImpregnationPornforumWifeloverscomünlüpornoMontre MinouNl Mature PornXxx SdIndian Porn PhotosFree Hd Porn ComHd Hard PornFull Hot BfHollywood Xxx Movie DownloadPublic VoyeurRnglish PornGames Of XxxVanna White NideFrancys BelleMalaika Arora NakedPoorna Sex VideosHeidi's PornEmmastarlettoSlr PornSunny Leone Sex XxxxFull Hd Sex Hindi VideoXxx Indian ShowDidlosPornos DiariosComo Descargar PornSoftcore TubeIndia SummerCumming In Gay MouthXnxx IndonesoaIzzy Green NakedDise PronSucking VeginaIndian Desi Lesbian PornHot Naked XxxBrazzers Hd Long VideoTied Up GangbangedHot Movie SceneFoto De PornôHd Blue Film Hd Blue FilmMermaid Sex VideoSandhya SexTamil Sex Tamil Sex TamilBokep Indo OjolMird-150Xnxx Tamil OutdoorIndian Sex Dirty TalkMoriah Mils AnalR SexcomicsIntimate PornographyHd Sexy Hd Sexy Hd SexyNaked Men SwimmingJhavajhavi MarathiXxx3 ComPirates Of Caribbean Porn MovieBig Black Porn HdPriyanka Chopra Porn HdSissy DildoFilms Pornos BlacksPornhub LesbianYusime The Hot WifeXnxx Romance HotMalayalam Actress NudeXxx Porn PussyFreemobilepornPest Porn SitesVivastreet.co.ykWww Xvideos Indian ComLeaked Nudes IndianBoobs Nakee3gp King Desi ComTransa LésbicaMarge Simpson NudeCheating Wife XnxxDelhi Mms VideoAbigaiilRiley Reid Interracial ThreesomeDeep Fake PorniCoco Bliss TwerkingPron Video Free Download18 Plus VideosVagina Licking PornHalle Berry PornTriole AnalTrannyvideosx.xomFoto De Sexo AmadoUschi DagardKajol SexTatti PicsMilitary Classified GaypornIndian Porn XxHuge Titties TitfuckWw Xxx Sex VideoDesi Doggy PornBeautiful Indian Xxx VideoMom Porn RealSleeping Ebony PornCarmela CluckInfleuncersgonewildStar Wars Xxx A Porn ParodyKannada Village Sex VideoSexy Bf 2Nara FordUgly Porn WomenDouble Penetration Strap OnMomsteachsex VideosKendra Spade OnlyfansDaniel Greene ActorOnehour OupleYourstrawberryflame LeaksSexemodel.comHorsesex VideosSispie ComValentine Day Porn VideoTinto Brass MoviesXvideos Com Free DownloadBengali Xxx MmsSchool Ki Sexy Video HdBang Bus VidsJaye Rose PornstarReddit IndiangirlsEscort HireTeensexcoupleLatin PussyJetm VideoSamantha Hot NudeBuddah BangFatalmodemIssanutbabyAnushka Real Sex VideosSunny Leone Sexy Video DownloadCosplay GangbangSunny LeoneanalInian Porn StarPornhub PhotoDesi Bhabhi Boob SuckPornhub GomFoxy DRajasthani Bhabhi Sex