U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 5
Het Israëlische leger onderzoekt een video waarop te zien is hoe Israëlische soldaten juichen nadat ze een Palestijn neerschieten die - zo te zien ongewapend - op een grenshek afloopt. Op de video, die maandagavond op de Israëlische tv werd uitgezonden, is te zien hoe drie mannen het he ...

11 maanden geleden door Uit Den Haag

REAGEER MET EEN EMOJI
1
14
2
8

Ze hebben toch veel overgenomen vanuit de concentratiekampen helaas....

1 SociaalRadicaal!    
11 maanden geleden door SociaalRadicaal!
32
Meld

* Verwijderd door de redactie *

2 IJzervreter    
11 maanden geleden door IJzervreter

Uit het artikel,

"Minister van onderwijs Naftali Bennett verdedigde de soldaten, die volgens hem in stressvolle omstandigheden hun werk moeten doen. Op het radiostation van de strijdkrachten zei hij: "Iedereen die ooit op het slagveld is geweest, weet dat mensen die vanuit Tel Aviv of een tv-studio commentaar geven op soldaten die onze grenzen verdedigen, niet serieus te nemen zijn."

Dit is dan opgetekend uit de mond van een minister. Beste minister, een goed militair moet juist met stress om kunnen gaan en dan de juiste beslissingen nemen. En, was er sprake van stress in deze specifieke situatie?

Kritiek niet serieus nemen? Dat is geen nieuws als het van regeringswege gezegd wordt.

3 Hendrianus    
11 maanden geleden door Hendrianus
26
Meld

Uit het artikel

"Het was beter geweest als de blije reacties niet naar buiten waren gekomen, maar om op basis daarvan te zeggen dat er iets mis is, is belachelijk."

Wederom een Israėlische minister aan het woord. Er wordt niet op basis van de 'blije reactie' gekeken of er iets mis is maar op het schieten op een zo te zien ongevaarlijk persoon.

4 Hendrianus    
11 maanden geleden door Hendrianus
26
Meld

@1

Als je niet weet wat het karakter van een concentratiekamp was ga er dan eens wat over lezen. Je reactie vind ik beneden peil.

5 Hendrianus    
11 maanden geleden door Hendrianus
30
Meld

@2

1. Je weet de afstand niet.
2. Je kan niet weten of het een 'mooi' schot was.
3. Het gaat hier niet om de afschot van een hert.

6 Hendrianus    
11 maanden geleden door Hendrianus
25
Meld

Israël gaat dit "onderzoeken"......
In Nederland noemen we dit "in de doofpot stoppen" question

Dossier: Israëlische soldaten vielen Franse journalisten van het Internationale Persbureau AFP aan om te voorkomen dat hun berichtgeving in de media kwam
haaretz.com
Nu pas, 5 jaar later, krijgt de advocaat van de aangevallen journalisten het dossier in handen ■ Vijf journalisten werden gevangen gezet tijdens een demonstratie in 2012 ■ één van de soldaten gaf toe dat de verslaggevers 'gewoon op straat wandelden' ■ De officier die de hand van de journalist brak ...
https://www.nieuwskoerier.nl/news/260258-dossier-israelische-soldaten-vielen-franse-journalisten-van-het-afp-aan-om-te-voorkomen-dat-hun-berichtgeving-in-de-media-kwam

7 Uit Den Haag    
11 maanden geleden door Uit Den Haag
24
Meld

Heel vreemd dat die Israëlhaters nooit te horen zijn als die arabieren precies hetzelfde doen. Of als ze massaal op straat gaan juichen als er weer een jood is vermoord door zo'n "dappere verzetsstrijder"-die dat helemaal niet is.
We horen ze ook nooit als er weer schalen met snoepjes worden rondgedeeld als er weer Israëlische slachtoffers vielen.

Maar als er een arabier is vermoord -onder vreemde omstandigheden, zeker!- dan zien we ze hier volop krokodillentranen janken en geveinsde verontwaardiging ten toon spreiden. Walgelijk, die éénzijdigheid. question

8 weerman    
11 maanden geleden door weerman
18
Meld

@8 Net zo vreemd om daden van terroristen hierbij te halen. Een mens, die geen directe bedreiging is, neerschieten is al onacceptabel. Daarnaast ook nog eens niet een beetje gepast respect op kunnen brengen, maar te gaan juichen maakt het nog even erger.

9 Winston    
11 maanden geleden door Winston
15
Meld

@9
Er moet eerst goed onderzocht worden wat daar nou precies gebeurd is. Het is een feit dat we veel te vaak maar een deel van een totale gebeurtenis te zien krijgen. De arabieren zijn daar erg goed in; zaken verdraaien en presenteren alsof het slachtoffer dader is, of juist andersom. Ook hier zie ik alweer veel te veel lieden die heeeeeel zeker weten wat daar gebeurde. Dat vind ik erg knap, zo maar aan de hand van een stukje film, zonder mensen te spreken, weten WAT er precies gebeurde. Dus ik oordeel niet, ik wacht onderzoeken af.
En ik wacht op het moment dat hamas óók eens kritisch onderzoek doet naar z'n eigen daden, want daar ontbreekt het voor 100% aan. Al zolang zij bestaan.

10 weerman    
11 maanden geleden door weerman
18
Meld

@8 weerman

Even gekeken of je zelf berichten hebt geplaatst over wat je schrijft. Nee, geen berichten.
Kun je de links geven van draadjes op nieuwskoerier die daar wel over gaan? Ofwel, kun je aantonen wat je beweert?

11 Hendrianus    
11 maanden geleden door Hendrianus
23
Meld

@8 weerman
Arabische landen roepen niet dat zij een "Westerse Democratie" zijn....

Over de Israëlische "democratie" gesproken:
Na de Lord Mayor van Dublin is nu weer een Franse burgemeester de toegang tot Israël geweigerd wegens zijn steun aan DBS.
https://www.haaretz.com/opinion/daily-cartoon/haaretz-cartoon-1.6009237

Ja, ja, een "Westerse Democratie" question


12 Uit Den Haag    
11 maanden geleden door Uit Den Haag
22
Meld

@1 Dat kinderlijke tribale gejuich hoor je ook vaak bij Amerikaanse militairen als ze op afstand weer een groepje 'unlawful combattants' opblazen....! .....hebben ze zeker van de Indianen overgenomen?

13 CoolMemories    
11 maanden geleden door CoolMemories
11
Meld

@10 weerman
Je schrijft:
Er moet eerst goed onderzocht worden wat daar nou precies gebeurd is.

Ja, ja, Israëlische "onderzoeken" question
@7 geef ik een voorbeeld van Israëlische "onderzoeken" question

14 Uit Den Haag    
11 maanden geleden door Uit Den Haag
21
Meld

@10 weerman
Je schrijft:
De arabieren zijn daar erg goed in; zaken verdraaien en presenteren alsof het slachtoffer dader is, of juist andersom.

Israël is daar ook héél goed in!
Hier is een voorbeeld. Al snel nadat het Israëlische leger zich tot haar afgrijzen realiseerde dat de clip op sociale media was geplaatst en vervolgens werd getoond op landelijke nieuwsuitzendingen, tweette het woordvoerder van de IDF het volgende:

"Met betrekking tot de korte video met de soldaten aan de grens van de Gazastrook, lijkt dit een incident te zijn dat enkele maanden geleden plaatsvond. Het incident zal grondig worden onderzocht."

Excuseer mij??

Of het leger zegt dat er maanden voorbij zijn gegaan en het incident niet is onderzocht, of dat het is onderzocht, maar op een slordige manier. Of het leger zegt dat de schietpartij helemaal geen onderzoek verdiend heeft, totdat het de sociale media aanstak en een gênant middelpunt was van het avondnieuws.
https://www.nieuwskoerier.nl/news/278324-de-gaza-moorden-geloof-geen-woord-van-wat-israel-zegt

15 Uit Den Haag    
11 maanden geleden door Uit Den Haag
21
Meld

@10 Haal nou niet steeds andere groepen erbij, die ook terecht bekritiseerd worden als ze aanslagen plegen op burgers of militairen.

Voorlopig is er inderdaad alleen het filmpje, maar daarop is toch vrij duidelijk te zien dat een man van grote afstand doelbewust wordt neergehaald, met bijbehorend commentaar. Zelfs als de beschuldiging waar is, dat die man verdacht werd van het organiseren van een opstand bij het hek, is dat nog geen reden voor een standrechtelijke executie. Zeker niet in een naar eigen zeggen beschaafd land.

16 Winston    
11 maanden geleden door Winston
9
Meld

@11

Het maakt niets uit of iemand hier artikelen instuurt, dus wat je daar doet is een slap probeersel om een poster af te rekenen op wat en op hoeveel hij hier instuurt. Daar is geen regel over, en dat weet je wel. Er zijn er meer die dat probeerden. Het is volledig off-topic en weer een poging om van hetgeen ik schreef af te wijken.

@12
Weigering op grond van dat racistische BDS? Prima, nooit toelaten, dergelijke jodenhaters. Ze sturen maar een ander. question Ze hebben vast nog wel normale mensen met dergelijke kennis.

Het gaat er niet om wat die arabische landen wel of niet beweren. Het ontslaat ze natuurlijk nooit van dezelfde verplichting die men dan Israël oplegt. Dus omdat die landen bijna altijd gore, religieuze dictaturen zijn met een dagelijkse schending van de Rechten van de Mens, gaan jullie er mee akkoord dat zij geen onderzoek naar die schendingen doen? Nee, je moet dan _juist_ eisen dat ze dat doen, maar dat doen jullie nooit...

@14
"Zo de waard is, vertrouwt hij zijn gasten." Ik ken je haat nu wel. Genoegzaam bekend bij iedereen hier.

Voorlopig weten de Israël-/jodenhaters hier weer heeeeeel zeker hoe en wat, maar de realiteit is dat ze dat NIET weten.


17 weerman    
11 maanden geleden door weerman
12
Meld

En niemand van de haatclub die inhoudelijk ingaat op mijn @8 . Nee, ze zouden eens moeten toegeven dat de haatbaarden inderdaad heel vals blij zijn als er weer een Israëlische burger is vermoord. Daar wordt weer zorgvuldig omheen gekletst... question

18 weerman    
11 maanden geleden door weerman
15
Meld

@8 Heel vreemd dat die Palestijnenhaters nooit te horen zijn als die Joden precies hetzelfde doen. Of als ze massaal op straat gaan juichen als er weer Palestijnsekinderen zijn vermoord door zo'n "dappere IDF soldaat"-die dat helemaal niet is.
We horen ze ook nooit als Joden feestend op een heuvel zich verkneukelen over Palestijnse dode kindertjes.

Maar als er zo'n onmenselijke soldaat wordt gedood, zeker!- dan zien we ze hier volop krokodillentranen janken en geveinsde verontwaardiging ten toon spreiden. Walgelijk, die éénzijdigheid. Of niet Weermanyahu?

19 Oebie    
11 maanden geleden door Oebie
14
Meld

@17 weerman
Je reactie @12 is duidelijk.
Jij bent een van de mensen die het laatste restje democratie in Israël graag vermoordt door tegenstanders van de Israëlische bezetting het spreken onmogelijk te maken.

Het Israëlische Dagblad Haaretz schreef ook al over Israël:
Ondemocratisch van de Jordaan tot de Middellandse Zee

Undemocratic From the River to the Sea
Calling Israel a democracy when less than half its subjects live in freedom is a propaganda trick that has worked better than one would have thought
https://www.haaretz.com/opinion/.premium-undemocratic-from-the-river-to-the-sea-1.5995873

20 Uit Den Haag    
11 maanden geleden door Uit Den Haag
22
Meld

* Verwijderd door de redactie *

21 nofakenews    
11 maanden geleden door nofakenews

@17 weerman

Je schrijft in @8 , "'Heel vreemd dat die Israëlhaters nooit te horen zijn als die arabieren precies hetzelfde doen. Of als ze massaal op straat gaan juichen als er weer een jood is vermoord door zo'n "dappere verzetsstrijder"-die dat helemaal niet is. We horen ze ook nooit als er weer schalen met snoepjes worden rondgedeeld als er weer Israëlische slachtoffers vielen."

In @11 vraag ik je of je je bewering hard kan maken. Nogmaals verzoek ik je nu eens aan te tonen wat je schrijft.

22 Hendrianus    
11 maanden geleden door Hendrianus
20
Meld

In Amerika noemen ze zoiets: suicide by cop.

23 Dune    
11 maanden geleden door Dune
11
Meld

@23 En dode kolonisten noemen we voortaan zelfmoord door bezetting.

24 Oebie    
11 maanden geleden door Oebie
13
Meld

Yeahhhhhhhhhhhhh.....Ook ik juich mee...doen ze andersom ook!

25 Peka8    
11 maanden geleden door Peka8
13
Meld

@21

Even gekeken bij uw berichten, nul berichten. Dus u hebben we, evenals weerman, er zeker niet over
gehoord

26 Hendrianus    
11 maanden geleden door Hendrianus
21
Meld

@25 Mag ik meejuichen aan uw kant ??

27 Undertaker    
11 maanden geleden door Undertaker
10
Meld

@22 Dit bedoeld weerman denk ik 'joodse kolonisten juichen om dode peuter'
https://www.theguardian.com/world/2015/dec/24/video-jewish-extremists-mocking-death-of-toddler-wedding-israel

Het is niet zo dat ik lieg in @20

28 Oebie    
11 maanden geleden door Oebie
11
Meld

@24

Anderen springen zonder hulpmiddelen van een brug of gebouw af, gaat u dat ook doen?

29 Hendrianus    
11 maanden geleden door Hendrianus
19
Meld

@25 ik juich ook mee! weer een provocerende allah akbar schreeuwende etterbak minder, mij zouden ze.ook maar al te graag willen vermoorden, met een hoop gelach en ge allah akbar! zit in hun "religie"/he!

30 nofakenews    
11 maanden geleden door nofakenews
11
Meld

@29 Geef jij het voorbeeld sukkel?
Of had je het tegen @23 ?

31 Oebie    
11 maanden geleden door Oebie
11
Meld

@19

Je scheldt weet, dus ik ga niet in op je reactie. Je doet allang niet meer mee, als je zo praat, dat weet je toch?

@20
Karaktermoord, op-de-man. Ook jij doet niet meer mee. Ik ga geen figuren netjes beantwoorden die zo praten; het oude, vertrouwde tactiekje weer van jou.

@22 Jij kunt wel zo véél 'verzoeken'; het is niet aan jou om de discussie te sturen, op die manier. Voorlopig ben je te laf om @8 te beantwoorden.

@26
Wederom grote onzin. Alsof alleen mensen mogen antwoord geven die minimaal 1 bericht postten. Waarom denk je dat je dat aan elkaar kunt koppelen? Echt onzinnig, typerend weer. question

Goed, het wordt alweer snel een man-tot-man gevecht hier. En dan ook nog een krijsende, scheldende puber erbij; de club is weer compleet.

Ik wens jullie een fijne dag verder; dit niveau is mij te laag en te donker. Jech.


32 weerman    
11 maanden geleden door weerman
13
Meld

* Verwijderd door de redactie *

33 Oebie    
11 maanden geleden door Oebie

@31

Excuus, @29 is voor @25 Peka8

34 Hendrianus    
11 maanden geleden door Hendrianus
17
Meld

@33 Je bedoelt natuurlijk Palestijnen die vanuit scholen raketten afschieten.

35 Dune    
11 maanden geleden door Dune
10
Meld

@32

Ik reageer wel degelijk op @8 en vraag je hard te maken wat je daar schrijft. Vervolgens ga je mij betichten van het sturen van een discussie. Wie plaatste nu @8 ?

Je kan of wil @8 dus niet hard maken. Prima, schaar ik het onder de categorie, ' niet aantoonbaar geraaskal"

Je knijpt er tussenuit lees ik, fijne dag verder.

36 Hendrianus    
11 maanden geleden door Hendrianus
17
Meld

En zie hier een oorlogsmisdaad vastgelegd op camera.

37 Gewoon een student    
11 maanden geleden door Gewoon een student
12
Meld

@8 Het zegt wel wat als je bij een vergelijking voor het IDF dezelfde standaarden moet hanteren als die van moslimterroristen.

38 Gewoon een student    
11 maanden geleden door Gewoon een student
11
Meld

@33
Je scheldt wéér. Je doet niet meer mee. question

@36

Nee, niet liegen. Je reageerde met je onzin in @11 op mijn @8 . Daarna ging je over op op-de-man gespuug en onzin. En nee, ik "knijp er niet tussenuit", ik verlaat het moddergooien en op-de-man geleuter, plus het eeuwige gescheld van de zéér geachte nieuwe poster 'Oebie'. altijd weer inhoudelijke bijdrages van haar. Dus ik ga mijn tijd nuttiger besteden; jullie mogen elkaar lekker versterken en helpen in al jullie haat.

39 weerman    
11 maanden geleden door weerman
10
Meld

@37 Die worden zo vaak vastgelegd zie de documentaire 5 broken camera's of bel eens met B'tselem die de camera's uitdelen en de beelden opslaan.

40 Oebie    
11 maanden geleden door Oebie
11
Meld

@37 En hier op het draadje een heleboel, "ja maar zij zijn ook niet aardig" reacties.

triest.

41 Winston    
11 maanden geleden door Winston
9
Meld

@39 Maar natuurlijk scheld ik op de kleuter die dagelijks andere gebruikers uitmaakt voor Hamasfan, antisemiet enzovoorts..

42 Oebie    
11 maanden geleden door Oebie
12
Meld

@38
Nou, vooruit. Neeeeeee, dat zijn geen "moslimterroristen", dat zijn volgens diverse lieden hier "zeer dappere vrijheidsstrijders!"

Kijk uit met wie je babbelt, hier....

We wachten dus rustig dat onderzoek af.
Iets wat we nooit bij die "dappere vrijheidsstrijders" hoeven te doen; die onderzoeken nooit de dood van iemand, die delen snoepjes op straat uit en vieren dan feest. Het zullen je vrienden maar zijn. question

43 weerman    
11 maanden geleden door weerman
10
Meld

@41 Ik vind het gewoon waanzinnig dat mensen dit uberhaupt verdedigen. Ongewapende burgers neerschieten die op geen enkele andere manier een directe bedreiging vormen is hoe je het ook wendt of keert een oorlogsmisdaad. Daar hoeven de Palestijnen verder helemaal geen lievertjes voor te zijn. Het verandert niks aan dat feit.

44 Gewoon een student    
11 maanden geleden door Gewoon een student
11
Meld

@43 Er zijn ook Palestijnen die als vrijheidsstrijders gezien kunnen worden. Net zo goed als dat er Palestijnen zijn die je niets anders kan noemen dan moslimterroristen.

Ik kies er liever voor dat onderscheid te maken, i.p.v. mee te gaan in het op één hoop gooien van een bevolkingsgroep van enkele miljoenen mensen.

Andersom geldt natuurlijk hetzelfde. Ik hekel in diverse gevallen het optreden van het IDF. Maar het is nou ook weer niet zo dat ik op basis daarvan mijn opinie over het Joodse volk vorm.

45 Gewoon een student    
11 maanden geleden door Gewoon een student
10
Meld

@44

Weet je voor 100% zeker dat je geheel wéét wat daar gebeurde, of oordeel je alleen over wat je zag...? DAt is wat je moet doen: rekening houden met het feit dat je slechts datgene ziet wat ze willen dat jij ziet. Zeker arabieren zijn daar al decennialang ERG goed in... Realiseer je dat je 'gestuurd' wordt in je mening.

En als het inderdaad gewoon onnodig was om die man neer te schieten, dan worden die personen aangepakt. Zo gaat dat in dat land; niet bij de buren. die delen snoep uit als er ieen Israëliër is doodgeschoten...

46 weerman    
11 maanden geleden door weerman
10
Meld

In de video wordt beweerd dat er een geweerschot klinkt en de man op de grond valt. Ik hoor en zie geen van beide.

47 Dune    
11 maanden geleden door Dune
7
Meld

@46 Beetje een Kremlin reactie. "Er kunnen allerlei scenarios aan voorafgegaan zijn". "Misschien is het wel een opzet", of "de video is gemanipuleerd".

Voorlopig zie je op de video duidelijk dat er geen directe dreiging is en past het verder ook met eerdere incidenten.

48 Winston    
11 maanden geleden door Winston
7
Meld

@5
Ik vind juichen om het doden van iemand beneden alle peil.
Verder ben ik zeer op de hoogte van wat zich in de kampen heeft afgespeeld of ga jij me nu wijsmaken dat de duisters die daar werkzaam waren rouwden om de doden????
Ik ben geen moslimknuffelaar maar zeker ook geen joden liefhebber (politiek gezien) een volk dat zo veel heeft geleden en kiest voor zo een monsterlijk belijd is gewoon....laat maar

49 SociaalRadicaal!    
11 maanden geleden door SociaalRadicaal!
8
Meld

@46

Aangepakt. In heff uitzonderlijke geval d at er een ISsF soldaat opgepakt wordt zijn de straffen zeer licht vergeleken bij de straffen die Palestijnen oplopen.

Elor Azaria pleegde geen moord maar doodslag, aldus de Israëlische rechter.
https://youtu.be/zFZE7DI8_ec

Ben Dary schiet een zeventienjarige Palestijn dood. Komt weg met de smoes dat hij dacht met rubber kogels te schieten en via een plea bargin wordt het een lichte straf.
https://youtu.be/KRzcvLM7iP8

50 Hendrianus    
11 maanden geleden door Hendrianus
17
Meld

@50 Maar met de platte hand een soldaat slaan levert een paar jaar cel op voor een tienermeisje.
Nee joh het is geen apartheid...

51 Oebie    
11 maanden geleden door Oebie
8
Meld

@50
Correctie,
In het uitzonderlijke geval dat er een IDF soldaat etc.

52 Hendrianus    
11 maanden geleden door Hendrianus
17
Meld

@51

Kan er nog een excuus af voor 'sukkel' uit @31 ? Correctie gelezen @34 ?

53 Hendrianus    
11 maanden geleden door Hendrianus
16
Meld

@37 inderdaad, zo zie ik het ook.

had deze video al dagen geleden gezien op 2 verschillende websites en niet hier geplaatst. omdat men dan ging zaniken over de site waar het vandaan kwam. meen Krapuul en Dutchturks.

54 info    
11 maanden geleden door info
8
Meld

* Verwijderd door de redactie *

55 Oebie    
11 maanden geleden door Oebie

* Verwijderd door de redactie *

56 Louis Vandaal    
11 maanden geleden door Louis Vandaal

@55

Beetje fatsoen doet toch geen pijn

57 Hendrianus    
11 maanden geleden door Hendrianus
13
Meld

@56

Een fraaier voorbeeld van puur, onervalst antisemitisme zien we niet vaak, hier. Maar dit is er eentje. question

58 weerman    
11 maanden geleden door weerman
7
Meld

@58 Nee joh mensen die ongewapende burgers en kinderkes kapot schieten zijn helden aldus mensen zoals uzelf. En wie er iets van zegt is een antisemiet.


59 Oebie    
11 maanden geleden door Oebie
8
Meld

@59
als je daar "een volk" op aanspreekt, ben je inderdaad een antisemiet. Gaan we alle meisjes die Oebie heten, aanspreken op jouw zee van persoonlijke aanvallen, gescheld en smerige opmerkingen? Nee, dat zou generalisatie zijn want de andere Oebies weten zich WEL te gedragen en zijn misschien zelfs gewoon aardig. Dus spreken we alleen die Oebie op dit forum aan; de meid die andere posters zo smerig aanpakt. Dat is nou het verschil.

duidelijk?

60 weerman    
11 maanden geleden door weerman
7
Meld

* Verwijderd door de redactie *

61 Louis Vandaal    
11 maanden geleden door Louis Vandaal

@61

Nee, ik heb het over jouw antisemitisme, als je in @56 praat over "een vies volk". Dat is puur, onvervalst antisemitisme.

62 weerman    
11 maanden geleden door weerman
7
Meld

@46

Dat is geen slechte houding in deze tijd van nepnieuws, het is alleen wel opmerkelijk dat je dit slechts 1 richting op doet.
Alles wat Israel tegen palestijnen doet trek je in twijfel en ga je verder niet op in. Alles wat palestijnen tegen israel doen neem je wel weer voor waarheid aan.

63 Pegasus    
11 maanden geleden door Pegasus
5
Meld

@63

Jouw mening, ik heb een andere. Ga lekker klagen bij die jodenhaters -waar dit forum helaas weer van wemelt. Beoordeel hen net zoals je mij denkt te moeten beoordelen.

64 weerman    
11 maanden geleden door weerman
8
Meld

@63

Jammer van de 'maar hullie doen het ook' opmerking en het gestrooi met 'jodenhater'.
Ga vooral niet in op de kwestie die ik aanstip, maar probeer de aandacht op iets anders af te leiden.

Jammer, heel jammer.

65 Pegasus    
11 maanden geleden door Pegasus
6
Meld

@65
Ik was met die antisemiet in gesprek, daarvoor met Oebie die weer een persoonlijke sneer moest uitdelen, en nu met jou. Waarom zo op-de-man, Pegasus? En waarom nooit dat belerende toontje naar die Israëlhaters? Vreemd. Het enige wat ik opmerkte was, dat ik graag meer bewijzen wil zien voor hetgeen daar gebeurde. Maar de joden- en Israëlhaters hier hebben allemaal al hun oordeel klaar, maar op grond van dat filmpje? Daar zou geen rechter mee akkoord gaan. Maar het 'hakt' zo lekker. Je opmerking is beneden het niveau van wat ik jou normaliter gewend ben. Erg jammer.

66 weerman    
11 maanden geleden door weerman
8
Meld

@66

Simpelweg omdat ik op dit draadje kwam, het artikel las en vervolgens de bovenstaande discussie, en het mij opviel dat je deze bronen snel zonder feitelijke onderbouwing verwerpt, maar wel met bronnen als israeltoday komt.

Dat trok mijn interesse vanwaar ik mijn reactie @63 schreef.

- "En waarom nooit dat belerende toontje naar die Israëlhaters? Vreemd." -

Om de doodeenvoudige reden dat jij daar al goed op ingaat. Welke meerwaarde heeft het als ik nog eens dezelfde commentaren en vragen ga stellen? Een ander antwoord zal er niet op komen, als die er uberhaupt al komt.

67 Pegasus    
11 maanden geleden door Pegasus
4
Meld

@67
Huh? Ik keek nog eens terug, maar ik zie in dit draadje nergens idat ik verwijs "Israëltoday"... En wat zou er trouwens mis mee zijn?
Verder verwerp ik geen bronnen, ik verwerp het feit dat men hier alléén maar oordeelt en veroordeelt op grond van dat ene filmpje. Waar net zo goed enorm in geknipt kan zijn; nergens is duidelijk wat er voor deze gebeurtenis plaats vond. Dat is het enige wat ik opmerkte; plus dat ik nooit op grond van alleen zoiets zou gaan oordelen -zoals vele hier WEL doen. That's all..!

68 weerman    
11 maanden geleden door weerman
8
Meld

De mentaliteit in dit geval ..Israelis ...zegt al genoeg

69 Gazelle    
11 maanden geleden door Gazelle
6
Meld

@68

- "Huh? Ik keek nog eens terug, maar ik zie in dit draadje nergens idat ik verwijs "Israëltoday"." -

Niet in dit draadje. Eerder verwees je er wel naar als bron.

- "Waar net zo goed enorm in geknipt kan zijn; nergens is duidelijk wat er voor deze gebeurtenis plaats vond. Dat is het enige wat ik opmerkte; " -

En dat is nu wat mij zo opvalt. Is er net nieuwsbericht dat er een ongewapende palestijn is doodgeschoten, dan kom je met de argumentatie dat dit waarschijnlijk leugens van hamas zijn en beschuldig je anderen van het aanhalen van hamas propaganda terwijl men simpelweg een Nederlandse bron citeert.
Komt er een filmpje van zo'n dergelijk incident dan verplaats je je doelpalen door te stellen: 'we weten niet wat er buiten het filmpje om is gebeurd'.

Je stelt dat je dit doet om geen valse conclusies te trekken, en dat is lovenswaardig, maar het is wel opvallend dat je de andere zijde van het conflict niet met diezelfde argusogen bekijkt. Dit doet bij mij de logische vraag rijzen: 'waarom?'.

70 Pegasus    
11 maanden geleden door Pegasus
5
Meld

@70
nogmaals, en dan stop ik hier want het gaat allemaal veel teveel off-topic, het is jouw mening en jouw idee. Verder denk ik niet dat het verstandig is om het waarheidsniveau van de aldaar strijdende partijen op één en hetzelfde niveau te zetten. De ervaring van de laatste 70 jaren laat zien dat de arabieren behoorlijk vaak de media bespelen. Volgens mij minder vaak dan dat Israël dat doet. Verder hebben we hier genoeg lieden die dan op hun beurt de Israëlische kant van de zaak voortdurend in twijfel trekken, dus dat hoef ik dan niet te doen. Daarentegen stel je mij deze vraag, maar niet aan de andere partijen. Dan is _mijn_ logische vraag: waarom bij mij WEL, en bij die lieden NIET? Waarom bij mij wel je vraag, maar niet bij de arabische aanhang? Ik vind dat een onterecht onderscheid.
Maar nogmaals; da's een heel andere discussie en kunnen we beter elders voeren.

71 weerman    
11 maanden geleden door weerman
8
Meld

@71

- "De ervaring van de laatste 70 jaren laat zien dat de arabieren behoorlijk vaak de media bespelen. " -

Behalve dan dat dit filmpje van de israelische kant komt.

72 Pegasus    
11 maanden geleden door Pegasus
3
Meld

@72

Ja, dat kan. En ik wacht af tot het resultaat van het onderzoek bekend is. Het is vreemd gedrag, wat ik er op zie. Ik wil de toedracht weten, bijvoorbeeld. Alleen dat filmpje is veel te weinig om over te oordelen -zoals velen hier doen- dus oordeel ik niet.

73 weerman    
11 maanden geleden door weerman
9
Meld

Misschien dat het filmpje meer duidelijkheid biedt, maar die figuur roept "Wat een video" helemaal blij? Waar is hij dan zo blij om? Dat diegene is geraakt, of dat de video ervan zo goed gelukt/getimed is, of wat?

74 Wendel    
11 maanden geleden door Wendel
8
Meld

@74 U kijkt wel erg vee weg. Het is overigens biet de eerste keer dat dit gebeurt. Als mensen 'antisemitisme' gaan roepen als er kritiek op moordenaars is, dan moge duidelijk zijn waar de haat en nijd zit.

75 E.Meel    
11 maanden geleden door E.Meel
10
Meld

@7 inderdaad en @75 klopt

76 info    
11 maanden geleden door info
6
Meld

Dit gebeurt in iedere oorlog. Hoe uitzinnig waren de Bevrijdingstroepen niet als ze moffen konden doden.

77 schrootflint    
11 maanden geleden door schrootflint
3
Meld

@77 Dankzij het verzet en die bevrijdingstroepen is in "onze oorlog" de bezetter verdreven en leven wij nu in vrijheid. De burgers in Palestina leven al ruim 50 jaren gebukt onder bezetting, kolonisatie, etnische zuivering, apartheid en nog veel meer door Israël veroorzaakte ellende.

78 Barbapapa-7,5    
11 maanden geleden door Barbapapa-7,5
22
Meld

@73

Ik zag dat filmpje ergens vorige week op CNN.

Ongeacht wat er aan vooraf is gegaan, lijkt het me logisch dat het neerschieten van een ongewapende oude mevrouw en vervolgens gaan lachen iets is dat we moeten veroordelen.

Er is niets dat vooraf kan zijn gegaan om deze oude, strompelende dame neer te schieten, terwijl ze met de armen omhoog loopt. En dat van meerdere honderden meters afstand.

79 Aufklärung    
11 maanden geleden door Aufklärung
3
Meld

Walgelijk ! Dit gedrag hebben ze rechtstreeks van de nazi's overgenomen.

80 B55    
11 maanden geleden door B55
4
Meld

* Verwijderd door de redactie *

81 M.Arias    
11 maanden geleden door M.Arias

* Verwijderd door de redactie *

82 M.Arias    
11 maanden geleden door M.Arias

@82
O, die kom je overal tegen, en altijd met dezelfde mantra's, verzinsels, leugens en haat question

83 weerman    
11 maanden geleden door weerman
4
Meld

@77

Ongewapende burgers vermoorden gebeurd inderdaad in elke oorlog, dat maakt het niet minder verachtelijk.

84 Hendrianus    
11 maanden geleden door Hendrianus
13
Meld

@79 : Dat verklaart een boel. Ik kan het filmpje niet kijken, dacht dat het over een stenengooier ging.

85 Wendel    
11 maanden geleden door Wendel
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Eindrapport Mueller beveelt geen nieuwe aankl...
Tegen president Trump en zijn entourage zijn...

1 dag geleden door Aardbezie

Linkse ‘anti-racisten’ roepen ope...
Antifa-tuig belaagt journalisten

22 uur geleden door Inter

De Jonge: ik vond het noodzakelijk om even ee...
Zijn oproep tot verzet tegen Baudet noemt Fre...

1 dag geleden door NOS

‘Alsjeblieft tien doden, we hebben een...
Op extreemrechtse fora werd opgewonden gereag...

1 dag geleden door Vwpeter

Thierry Baudet heeft de zelfbenoemde ‘v...
Dat 'verstand' slaat overigens snel om in agr...

1 dag geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
helena
Basisschooldocent leert kinderen boe te roepe...
@49 Bedankt voor je medeleven! Probeer je emo...

minder dan een minuut geleden door helena

purelogica
Gökmen Tanis levenslang? Hij kan ook over 13...
Gek. Ik had gedacht dat hij alweer vrijge...

minder dan een minuut geleden door purelogica

DagmarA
Gökmen Tanis levenslang? Hij kan ook over 13...
Correctie reactie 1."4. Vergeet die pl**ris...

minder dan een minuut geleden door DagmarA

solidsteel
Trump door Mueller vrijgesproken; ‘Democrat...
@15 Je weet dat jij een complottertje bent in...

1 minuut geleden door solidsteel

samcash
Eerst groeit de maatschappij, dan komt er een...
@12Pertinent onjuist. De meeste oorlogen vi...

1 minuut geleden door samcash

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig