Buitenland
  • 2
Jonge Palestijnen in de Gazastrook demonstreren iedere dag met gevaar voor eigen leven langs de grens met Israël. Het wordt een hete lente in Gaza. ...

8 maanden geleden door Doehetlekkerzelf

REAGEER MET EEN EMOJI
1
4
4

Tis toch wat met die jonge Gazianen.

1 Jan met de korte achterlul    
8 maanden geleden door Jan met de korte achterlul
7
Meld

Volkomen terecht. Als mensenrechten bestaan dan gelden ze ook voor de Palestijnen.

2 samcash    
8 maanden geleden door samcash
21
Meld

Tegen beter weten in. Ga die puinhoop in Gaza lekker ontwikkelen, lijkt me nuttiger.

3 Yisrael    
8 maanden geleden door Yisrael
6
Meld

"TErugkeer"???? Hou op, alles wat daar nog leeft is daar geboren. Niks "terugkeer". De meeste Gazanen hadden ouders die uit Jordanië en Egypte kwamen (het was jarenlang Egyptisch gebied) en de weinige oudjes die er nog leven en die uit Israël kwamen, hadden allang gewoon een paspoort van hamas, of destijds van Egypte, moeten krijgen.
Dat heel "terugkeer"-sprookje is verzonnen om Israël te sarren, te pesten en dwars te zitten.

wie er ooit vluchtte, had in het land waar ze heenvluchtten, na korte tijd gewoon een status en een paspoort moeten krijgen. NET zoals met elke andere vluchteling, waar ook ter wereld, gebeurt. Alleen NIET met die arabieren die voor de oorlog wegtrokken (na een oproep daartoe van de Grootmoefti van Jeruzalem). Die mensen worden al ruim 70 jaar misbruikt door de arabieren. Zij geven hen geen status, rechten en paspoort omdat ze dan indirect Israël zouden erkennen als land. Dat willen ze niet, en dus blijven die mensen, plus hun nakomelingen, tot in de eeuwigheid der dagen "vluchteling" heten. En wij betalen hen, via de UNWRA. Ze leven op onze belastingcenten!
Meer over de morele en financiële chantage, oer de ruggen van die mensen heen op:
https://brabosh.com/2011/01/03/pqpct-9yr/

En wat er in de Gazastrook werkt is nauwelijks afkomstig van mensen die ooit in wat nu Israël is, woonden. Nogmaals; ze komen bijna allemaal oorspronkelijk uit Egypte, Jordanië of de Gazastrook zelf. Deze jonge "palestijnen" heeft echter alleen maar de hamas-propaganda vernomen en blaten die nu braaf na.

4 weerman    
8 maanden geleden door weerman
6
Meld

Er is helemaal geen "recht" op inname van een deel van Israël. Wie dat aan deze jonge terroristjes voorspiegelt is wel heel verkeerd bezig.

5 PFL    
8 maanden geleden door PFL
4
Meld

Volgens internationaal oorlogsrecht en een speciale VN resolutie hebben Palestijnen en hun nakomelingen recht op terugkeer naar het geboorteland van hun voorvaders. Ze hebben er ook een enorme erfenis aan bezittingen liggen in de vorm van landerijen en woningen.
Volgens internationaal recht vervalt dat recht niet zoals ook het joodse volk heeft ervaren. Wat voor Joden geldt, geldt ook voor Palestijnen, misschien wel dubbel.

6 samcash    
8 maanden geleden door samcash
19
Meld

@6
Het internationaal recht werd door de arabieren vanaf dag één van het bestaan van de staat Israël geschonden. Verder hoefde niemand weg in 1948. Wie bleef, kreeg een paar dagen nadat de arabieren teruggeslagen waren, netjes een stus als in wonder van Israël met een paspoort. wie weggetrokken was, was officieel 'vluchteling' en had in de naburige arabische landen waar ze toen zaten, volgens internationaal recht een vluchtelingenstatus en een paspoort moeten krijgen.

Dus verwijt niet Israël wat juist de arabische landen doelbewust en stelselmatig ruim 70 jaar vertikken.

7 weerman    
8 maanden geleden door weerman
5
Meld

Gelul weerman. Oeverloos gezwam. De zionisten waren vanaf dag 1 de agressors. Achthonderdduizend Palestijnen zijn verdreven van hun woonerven en landerijen. Plan Dalet heeft daarvoor gezorgd. Er komt een dag dat de rekening vereffend zal worden.

8 samcash    
8 maanden geleden door samcash
21
Meld

* Verwijderd door de redactie *

9 tsja    
8 maanden geleden door tsja

@8

Tja, met schelden en op-de-man komt je niet ver. Je hebt geen inhoudelijk commentaar EN je "vergeet" voor het gemak de bijnä één miljoen verdreven joden. Moesten weg uit de arabische landen, met achterlating van alles wat ze hadden; letterlijk dus huis, haard vee, kapitaal.

Maar een Israël-/"zionisten"hater (= gewoon 'jodenhater') zal dat nooit toegeven. Je gescheld, en de vuiligheid van je maatje @9 , maken dat met jou/jullie geen normaal gesprek mogelijk is. Dus ik ben klaar met je.

10 weerman    
8 maanden geleden door weerman
3
Meld

@10 . Wanneer ga je nou eens professionele hulp voor je ziekelijke projectie neigingen zoeken? Is je al door velen aangeraden.

11 tsja    
8 maanden geleden door tsja
11
Meld

@11
Graag ON-topic, niet schelden, niet op-de-man maar gewoon inhoudelijk discussiëren. Wat je nu doet is je zoveelste zwaktebod, en dat maakt jouw standpunt echt niet duidelijker, beter of inzichtelijker. Als je per sé je gelijk wil hebben moet je niet op een openbaar discussieforum komen, want dan krijg je andere meningen en inzichten te horen. Die dan beantwoorden met "gelul" getuigt van zeer puberaal gedrag.

We moesten eigenlijk hier maar eens om een leeftijdsgrens van een jaar of 21 vragen, want die anti-joodse pubers met roots buiten Europa vervuilen het forum voortdurend. Jammer.

12 weerman    
8 maanden geleden door weerman
3
Meld

@12 . "volgens internationaal recht een vluchtelingenstatus en een paspoort moeten krijgen"
Ik reageer daar inhoudelijk op in @9 .
Vervolgens negeer je dat en kom je in @10 met "de bijnä één miljoen verdreven joden". Nog meer onzin dus.
He je nou echt niets beters dan meuk uit de jaren '50 Hasbara doos? Denk je nu echt iemand die ook maar een beetje op de hoogte is daarmee te kunnen overtuigen?

13 tsja    
8 maanden geleden door tsja
10
Meld

@13

Ik hoef niemand te overtuigen, de feiten spreken voor zich. Aangezien je blijft schelden ('hasbarameuk") en blijft denken hier de Grote Waarheid te verkondigen, zijn we klaar met dit gesprek.

Desalniettemin wens ik je een heeeeel prettige dag, en wie weet tot een volgende keer, als je tenminste geleerd hebt normaal te reageren.

14 weerman    
8 maanden geleden door weerman
2
Meld

Voor wie werkelijk denkt dat er GEEN joden zijn verdreven uit de arabische landen, lees dit dan maar:
https://www.rd.nl/tussen-1938-en-1973-werden-1-miljoen-joden-uit-de-arabische-wereld-verdreven-1.609493

15 weerman    
8 maanden geleden door weerman
2
Meld

@4

"Terugkeer? Hou op, alles wat daar nog leeft is daar geboren. Niks "terugkeer"."

En dat schrijft iemand die vindt dat" joden" recht op héél Palestina hebben vanwege het feit dat er in een oeroude geschrift beloofd zou zijn dat Palesta voor het uitverkoren volk (door wie uitverkoren valt niet te achterhalen) was.

En wie daar nu woont heeft Europese, Russische of Ethiopische roots. Allemaal gekomen vanaf de 2de helft van de 19de eeuw met een piek na de Tweede Wereldoorlog.

Grijns, het menselijk brein heeft vele blinde vlekken als het het geboorterecht op Israël betreft. Ik kan dit soort "onderbouwing" steeds minder serieus nemen.

16 ~ Echelon II ~    
8 maanden geleden door ~ Echelon II ~
20
Meld

@8 Een miljoen Joden zijn uit omringende Arabische landen gevlucht. De rekening is allang vereffend. Verder geen speld tussen te krijgen wat @7 zegt, vandaar jouw onderbuikgebral.

17 Yisrael    
8 maanden geleden door Yisrael
2
Meld

@16 "En wie daar nu woont heeft Europese, Russische of Ethiopische roots."
En de Israëlische Palestijnen dan? En de Bedoeïenen? En de Mizrahim? En de Amerikanen? En de Indiërs? En de Argentijnen? En de Chinezen? En de Candezen? Ik kan wel door blijven gaan hoor...

18 Yisrael    
8 maanden geleden door Yisrael
2
Meld

@16 Israel is gecreëerd door de volkerenbond, de voorloper van de VN, en door de powers that be (were) in die dagen.
De VN heeft het bestaan van Israel bekrachtigd, dus we hoeven niet te gaan discusseren over het bestaansrecht van Israel. Israel is een feit, en Israel is het Joodse thuisland.

En dat Joodse thuisland gaat niet uitgedeeld worden aan arabieren die al meer dan 600 keer zoveel land hebben als de Joden.

Dat europa haar continent aan de arabieren wil uitdelen mag het helemaal zelf weten, maar in tegenstelling to europa is Israel is niet levensmoe, integendeel, dus van Israel blijven ze af.

19 Uzi    
8 maanden geleden door Uzi
2
Meld

@2 "Volkomen terecht. Als mensenrechten bestaan dan gelden ze ook voor de Palestijnen."

Alleen zijn er nogal wat Palestijnen van mening dat Joden geen recht hebben op mensenrechten, en dat het Joodse volk volledig uitgeroeid moet worden. Hamas is een organisatie die hierna streeft, en de Palestijnen hebben voor de politieke tak van deze organisatie gekozen.

Het zou hetzelfde zijn als dat Syrië voor Daesh kiest...

20 Bluth    
8 maanden geleden door Bluth
1
Meld

@20 Is in Israël niet anders hoor betreft de Palestijnen. En ze hebben ook nog een veel meer middelen en dat zie je ook in het aantal slachtoffers.

21 solidsteel    
8 maanden geleden door solidsteel
4
Meld

@21 Dat is in Israël wel anders kan ik je vertellen.

Als Israël alle Palestijnen uit zou willen roeien, dan hadden ze dit al lang al gedaan. Dat is namelijk kat in het bakkie voor Israël.

22 Bluth    
8 maanden geleden door Bluth
2
Meld

@22 Zo dom zijn ze niet, want dan krijgen ze de hele wereld op hun dak.

23 solidsteel    
8 maanden geleden door solidsteel
6
Meld

@23 Dat krijgen ze toch al, mocht je het nog niet door hebben... Nee, je bent de aandacht aan het verleggen van de haat van de Palestijnen richting het Joodse volk. Hamas heeft in de statuten staan welke Palestijnen voor Hamas te hebben gekozen in hebben gelezen, dat alle Joden uitgeroeid moeten worden.

Denk jij dat Israël zoiets heeft? Of toch niet?

24 Bluth    
8 maanden geleden door Bluth
2
Meld

@24 Hun godsdienst heeft het wel en velen handelen daarnaar.
Verder verleg ik de aandacht niet , ik bekijk het gewoon niet zo eenzijdig als jij.
Beide zijn fout op veel vlakken en beide willen voorlopig nog geen oplossing.

25 solidsteel    
8 maanden geleden door solidsteel
3
Meld

@21 Zegt de zogenaamde expert lol. Gewoon niet reageren als je niets zinnigs te zeggen hebt.

26 Yisrael    
8 maanden geleden door Yisrael
3
Meld

@26 Ben geen expert, maar ook ben ook niet overduidelijk voor 1 kamp zoals jij Yisrael.

27 solidsteel    
8 maanden geleden door solidsteel
1
Meld

@25 Nou kom maar eens met een uitleg over die godsdienst dan.

28 Yisrael    
8 maanden geleden door Yisrael
2
Meld

@27 Dat zal me een fuck schelen. Waarom zou je als Europeaan überhaupt partij kiezen.

29 Yisrael    
8 maanden geleden door Yisrael
3
Meld

@25 Waar staat in de Thora dat alle Palestijnen uitgeroeid moeten worden? En hoeveel Joden handelen hierna?

Je verlegt de aandacht wel want je negeert de feiten omtrent Hamas en de Palestijnse bevolking volledig. Je wijst alleen met het vingertje naar Israël. Ik bekijk het eenzijdig omdat deze vorm van haat/uitroeien maar van één kant komt.

30 Bluth    
8 maanden geleden door Bluth
2
Meld

@2 Hoezo, tijdens de vliegtuigkapingen en de aanval in München golden voor de slachtoffers van de Palestijnen geen mensenrechten.

31 Johnboy    
8 maanden geleden door Johnboy
2
Meld

Onthoud een ding jerusalem shel zahav (ik zie de minnen wel komen)

32 Espede    
8 maanden geleden door Espede
2
Meld

@32 Jerushala'im*

33 Yisrael    
8 maanden geleden door Yisrael
3
Meld

De Palestijnse ijscoman doet goede zaken zegt hij, is er toch nog 1 Palestijn te vreden met deze situatie!

34 Niet wit niet zwart    
8 maanden geleden door Niet wit niet zwart
0
Meld

@10
Schelden weerman? Waar scheld ik jou uit? Je hebt weer eens geen inhoudelijk weerwoord dus dan kom je maar met een ad hominem aanval.

En ik vergeet niets. Niet de holocaust waar de Palestijnen part noch deel aan hadden en evenmin de verdrijving van Joden uit een deel van het Midden Oosten waar de Palestijnen part noch deel aan hadden, maar de zionisten des te meer. Israël is al voor haar stichting begonnen met het plegen van terreurdaden en ze zijn daar nooit mee gestopt. Terreur en chantage, daarmee houdt Israël zich staande in de westerse wereld. Op een kwade dag is het genoeg.

35 samcash    
8 maanden geleden door samcash
12
Meld

Israël zou er verstandig aan doen dit probleem op te lossen zolang ze nog de sterkste partij zijn. Zoals altijd, er komt een dag dat de situatie omgekeerd is. En dan zullen ze het berouwen......

36 Realisme graag!    
8 maanden geleden door Realisme graag!
1
Meld

@35

Lees even je eigen @8 : "Gelul weerman. Oeverloos gezwam." Dat is schelden, en bovendien onzin. Hilarisch dat je een ruime dag later nog effe komt natrappen. question

Verder 'vergeet' je uiteraard de terreur en moordpartijen op joden, door arabieren, vóór 1948. Je kletst weer lekker éénzijdig, zoals altijd. Derhalve ben ik allang klaar met jou want je voegt niets zinnigs aan welke discussie dan ook toe, maar komt slechts op-de-man spelen, vol haat. Maar evengoed een erg mooie dag gewenst. En nu maar uit m'n zonnetje, ja?!

37 weerman    
8 maanden geleden door weerman
2
Meld

De arabieren mogen "terugkeren" naar Arabië. Israel is van de Joden, daar blijven ze vanaf.

38 Uzi    
8 maanden geleden door Uzi
2
Meld

@38 Maar dan moet Israël wel ophouden met het uitbreiden en eigenlijk terug gaan naar de destijds afgesproken grenzen.

39 solidsteel    
8 maanden geleden door solidsteel
3
Meld

@39 Israel breidt niet uit, Israel wordt steeds kleiner: http://tinyurl.com/land-peace

40 Uzi    
8 maanden geleden door Uzi
3
Meld

@40 En nu eentje van 48 toen Israël werd opgericht en de grenzen werden bepaald.

41 solidsteel    
8 maanden geleden door solidsteel
1
Meld

@41

Waarom?? Die grenzen werden niet gerespecteerd door alle omringende arabische landen! Dus dat criterium van '1948' is flauwekul; al meteen dezelfde dag door de vredelievende arabieren door de plee getrokken middels een massale aanval.

42 weerman    
8 maanden geleden door weerman
2
Meld

@42 Waar Israël de eerste was die begon met aanvallen.

43 solidsteel    
8 maanden geleden door solidsteel
2
Meld

@43
Feit is dat in 1948 de arabische troepen massaal Israël aanvallen en het niet willen erkennen, en dus ook de nieuwe grenzen niet erkennen. Wie wat anders beweert, ontkent de waarheid en de realiteit.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Arabisch-Isra%C3%ABlische_Oorlog_van_1948
https://kunst-en-cultuur.infonu.nl/oorlog/21458-israelisch-arabische-oorlogen-1-oorlog-van-1948.html

Maar blijf lekker "in denial". question

44 weerman    
8 maanden geleden door weerman
2
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Aanslag Frankrijk
Aanslag in Straatsburg. Vier doden, twaalf ge...

1 dag geleden door Mrs. K

’Nederland kan klimaat niet redden...&r...
Nederland in zijn eentje weinig kan uitricht...

1 dag geleden door Moskowfiets

Nieuwe beelden versterken de Palestijnse bewe...
Het Israëlische leger beweerde dat de 23-jari...

23 uur geleden door Uit Den Haag

Emotionele reacties op documentaire Verdacht:...
De NPO-documentaire Verdacht, waarin veertien...

1 dag geleden door AD

Franse aanklager: verdachte schietpartij riep...
De man die gisteren in ieder geval twee mense...

22 uur geleden door AD


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Undertaker
DNA Jos B. zat volgens OM 'overal' op onderbr...
@23 Waarin jouw voorkeur duidelijk bij de ped...

minder dan een minuut geleden door Undertaker

Voorzittershamer
Peter R. de Vries vergelijkt edelherten met v...
@9De edelherten en de vluchtelingen hebbe...

minder dan een minuut geleden door Voorzittershamer

Honda RA302
Europese rechter: steden moeten worden besche...
@5 Wel nee joh, die verkopen we aan Afrika. H...

minder dan een minuut geleden door Honda RA302

info
Protesten in Boedapest na aanname Hongaarse '...
@40 nu nee,pfffttt niet te geloven.have ...

minder dan een minuut geleden door info

chouffleur
Trouw: ‘Immigratie heeft het moslimgeweld i...
Tijd voor remigratie of de-emigratie ...

1 minuut geleden door chouffleur

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig