door Keulen in Economie  ·  37 Reacties

  • 4
  • 585x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En terecht !!

19
1 Dachtutniet

Ach ja, je moet wat over hebben voor een goede zaak.

10
2 Hein2

Zo zie je dus de idioterie die er in dat land heerst.
Maar gewoon blind blijven volgen....

5
3 Eastwood

Als die bedrijven hun omzet willen behouden moeten ze gewoon hun visie 180° omgooien.

6
4 Nicks R. Van

Tja wat wil je met groeperingen als aipac.

7
5 solidsteel

Onvoorstelbaar dat anno 2018 bedrijven geboycot worden vanwege hun princpiële standpunt aangaande de bezettingspolitiek van Israël. Terwijl toch ook de VS de kolonisatie van door Israël bezet gebied veroordeeld blijkt lokaal gezag, afzonderlijke staat, dat niet te volgen.
Een stap verder is dan wetgeving maken die maakt dat mogelijk is wat het artikel beschrijft.
Dat brengt teweeg dat wat in de ene staat verboden is wordt toegestaan in een andere.

Het is niet gemakkelijk om als bedrijf je poot stijf te houden t.o.v. dit soort economische terreur van diverse VS staten. Ik hoop dat de betrokken bedrijven bij hun standpunt blijven en geen producten uit de door Israël bezette gebieden gaan aanbieden. Verder hoop ik dat mensen die dit soort wetten invoeren ooit tot inzicht komen.

22
6 Hendrianus

@4

Zo simpel is het niet. Een honderdtachtig graden draai kan consumenten doen besluiten de bedrijven die dat doen te mijden. Ga er verder maar vanuit dat het besluit om geen producten uit bezet gebied aan te bieden, samenwerking aan te gaan of te investeren op juridische en economische grond is genomen.

18
7 Hendrianus

Tijd om wat Amerikaanse bedrijven in Europa te boycotten dan lijkt me.

13
8 Oebie

@6

Wacht even, boycotten is alleen geoorloofd als je zelf de boycotter bent?

Ik kan mij toch echt wel voorstellen dat je maatregelen treft als een van je toeleveranciers er een behoorlijk afwijkend standpunt op na houdt,

Of je het er mee eens bent of niet het is die bedrijven een goed recht deze bedrijven te boycotten, zoals dat omgekeerd ook geld.

Principes kosten nu eenmaal geld, en dat moet je niet achteraf gaan jankeballen.

5
9 DaStef

@9

Er is geen enkele morele goedkeuring te vinden in het uitvaardigen van wetgeving om, van de overheden uit, bedrijven te boycotten die zich houden aan de wet en maatschappelijk verantwoord willen opereren.

18
10 Hendrianus

@10

Actie-reactie,

Dat concept blijkt tegenwoordig een beetje weg te zakken. Prima dat je op je morele hoge paard wilt klimmen, maar houdt ook rekening met de consequentie dat er mensen zijn die het niet met je eens zijn en daarnaar gaan handelen.

Zoals gezegd principes kosten geld, en ga niet lopen jankeballen als dit inderdaad het geval blijkt te zijn.

4
11 DaStef

@11 Het gaat hier dus niet om bedrijven die kiezen geen zaken te doen met toeleveanciers, maar om wetgeving op staatsnivo. ook gaat het niet om anti-israel beleid van deze bedrijven, maar gewoon om het volgen van algemene VN richtlijnen.

Het is dus niet een geval van "een moreel hoog paard", maar gewoon verantwoord ondernemen. Als deze boycots bedoeld zouden zijn om ondernemingen te bewegen daar van af te zien, zou ik eerder spreken van een poging tot chantage.

6
12 Winston

@12

Je kunt ook argumenteren dat het instellen van een boycot ook een vorm van chantage is.

Verantwoord ondernemen is prima, maar houd er rekening mee dat dit gewoon geld kan gaan kosten omdat niet iedereen in de rest van de wereld jou manier van denken aanhangt, zeker overheden niet

Dus als Nederland sancties zou instellen, hoe goed bedoeld ook, ga er dan maar vanuit dat dit per kerende post terugkomt, en die prijs moet je willen dragen.

3
13 DaStef

Bijgevoegd een schrijven van de directie van Vitens aan de aandeelhouders m.b.t. het stoppen van het zoeken naar samenwerking met het Israëlische waterbedrijf Mekorot.
https://tinyurl.com/ycsdj73h

Wie zijn de overheden van Arizona om dat bedrijf om deze afweging te boycotten. Ligt Arizona op de
Westbank?

18
14 Hendrianus

@13

Je moet ook de prijs, reputatie, handelen tegen de richtlijnen van BUZA, betalen als bijv. Vitens wél met Mekorot was gaan samenwerken. Welke landen, bijv. M.O. gaan je dan weer boycotten? Kortom, het is zeker ook een economische afweging.

16
15 Hendrianus

@13 Bedrijven kiezen ervoor (vrijwillig) geen producten af te nemen uit bezette gebieden. De Amerikaanse staat Arizona (en twee anderen) reageren daarop met wetgeving.

Het een is vrijheid van onderneming. Het andere machtsmisbruik.

8
16 Winston

@14

Maakt dat wat uit waar Arizona ligt in dit geval, Arizona heeft blijkbaar een probleem met een boycot van een bevriende natie, en neemt haar maatregelen. Nederland ligt immers ook niet op de west bank.

Ik vind het prima dat een Nederlands bedrijf een dergelijke maatregel meent te moeten treffen, ik heb alleen een beetje bezwaar tegen die verongelijkte kijk als blijkt dat dit een tegenreactie kan veroorzaken.

5
17 DaStef

@17 Je kan het niet eens een boycot van een bevriende natie noemen, als de Hema gewoon wel producten uit Israel afneemt, maar alleen niet uit bezette gebieden.

4
18 Winston

@18

Dat maakt allemaal helemaal niet zoveel uit, blijkbaar zijn er in Arizona mensen die vinden dat een dergelijke boycot oneerlijk is en hebben daar maatregelen tegen getroffen, Hema had dat kunnen weten en weet daarmee ook dat een dergelijke opstelling geld kan gaan kosten, daar is niets mis mee, maar ga er niet achteraf over zeuren, zoals gezegd actie reactie.

4
19 DaStef

@19 De Hema zeurt volgens mij niet eens.

Maar als je ook leest:

"Het roept ook de vraag op of de zwarte lijsten worden gebruikt om bedrijven op andere manieren te chanteren, zoals elders in Europa gebeurt. Zo zijn bijvoorbeeld in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk grote banken door ‘pro-Israël’-organisaties en -politici onder druk gezet om rekeningen van organisaties met ‘anti-Israëlische’ opvattingen op te heffen, onder dreiging dat hun Amerikaanse kantoren op zwarte lijsten worden gezet."

en

"Dat het Nederlandse bedrijfsleven meer onheil tegemoetgaat lijkt onafwendbaar. Europa is door de zogeheten internationale Israël-lobby uitgeroepen tot het voornaamste slagveld in de strijd tegen de ‘anti-Israëlische’ buitenwereld. De Amerikaanse zwarte lijsten worden openlijk aangemerkt als een wapen tegen Europese bedrijven die de mensenrechten respecteren."

Dan lijkt me "zorgen maken" eerder dan "zeuren" wel op zijn plaats.

5
20 Winston

"Chanteren" is wollig taalgebruik

de Hema "Chanteert" immers ook zij hebben een economische boycott ingesteld, om Israel tot een andere politiek te motiveren.

Dat vervolgens bondgenoten van Israel het zelfde doen, was te verwachten.

6
21 DaStef

@21 Ik zie toch twee verschillende dingen. Als een bedrijf ervoor kiest geen palmolie meer te gebruiken, boycot het dan Indonesie? Nee. Dat bedrijf maakt dan gewoon een afweging welke producten ze wel en welke ze niet willen gebruiken, voor het milieu in dat geval.

Maar als een staat effectief zegt dat een bedrijf bepaalde keuzes moet maken, omdat het anders op een zwarte lijst terecht komt, waardoor een bedrijf ook andere handel misloopt; dan vind ik dat toch vrij kwalijk.

4
22 Winston

@17 DaStef

Je schrijft, ' Nederland ligt immers ook niet op de west bank.'

Het gaat om zakendoen met de bezette gebieden. Als de staat Arizona dat wel wenst, hun keuze. Als anderen dat niet willen is dat hun keuze. Ga je dan elkaar dwarszitten? Wat een onzin. Uit solidariteit met de illegale kolonisatie van door Israël militair bezet gebied. Oh my God.

18
23 Hendrianus

@21

Deze bedrijven volgen de richtlijnen van BUZA, willen hun reputatie beschermen en wensen niet in het pro Israël noch pro Palestina kamp getrokken worden. Zij maken een keuze waarschijnlijk uit louter economische en juridische motieven.

De staat Arizona? Wie zet hen onder druk?

17
24 Hendrianus

Alle acties tegen het enige democratische land in het midden oosten dienen keihard afgestraft te worden. Zolang de vernietiging van de joodse staat word nagestreefd valt er niet te praten.

4
25 Ceesje

@25

Gelooft u nu echt dat de HEMA uit is op de vernietiging van de Joodse staat?

17
26 Hendrianus

Geboycot vanwege een boycot haha. Karma enzo.

5
27 Yisrael

Mooi.

4
28 chouffleur

Dat er maar meer mogen volgen

4
29 chouffleur

Het opnemen van eisen en opkomen van mensenrechten in je inkoopbeleid zoals bij HEMA, ASN Bank, Royal HaskoningDHV, Vitens en nog zeker drie andere grote Nederlandse bedrijven is te respecteren. Dat dit wordt "vertaald" als ‘anti-Israël-beleid’ behoort tot de tactieken van de bezettingsmacht in hun "strijd" tegen de vreedzame en geweldloze BDS om Israël te stimuleren.

En blijkbaar wordt dat ook door de vele Dotan's hier op NK (het Hasbara-leger) zo gezien.

Afsluitend: het bewijs alleen maar het succes van BDS.

19
30 Barbapapa-7,5

bewijst

20
31 Barbapapa-7,5

@30 Allemaal maar moeilijk. Om links extremisten en rechts extremisten met elkaar te verzoenen. Zo is het ook pro-Israël en anti-Israël gedoe.

De US willen Palestijnen en Israëliërs met elkaar verzoenen. Mja... in eigen land is het niet veel beter tussen al die verschillende groeperingen.

0
32 alexandroepimenco

@10 Het discrimineren van Israel is niet "maatschappelijk verantwoord", het is discriminatie van Joden omdat ze Joden zijn.

Waar hebben we dat ook al weer eerder gezien?

5
33 Uzi

@12 Maar Israel chanteren is weer geen enkel probleem?

4
34 Uzi

@14 Ligt Vitens in Judea en Samaria? Waarom zouden zij Israel moeten gaan boycotten?

Als zij de Joodse staat willen boycotten, moeten ze niet gaan janken als zij zelf geboycot gaan worden.

Karma is a bitch.

3
35 Uzi

@26 Geloof jij nou echt dat europa een duizenden jaren lange geschiedenis heeft van het discrimineren, deporteren, martelen, en verbranden van Joden? Met als hoogtepunt de holocaust waarin 6 miljoen onschuldige burgers verbrand werden, waaronder 1.500.000 kinderen?

Geloof je nou echt dat europa na 70 jaar weer terugvalt in haar oude kwalijke gewoontes?

Ik geloof dat in elk geval allemaal wel ja.

En ja, in de jaren '30 begon het ook met economische boycots: http://tinyurl.com/kauf-nicht

4
36 Uzi

Het houdt maar niet op met europa en de Joden, niet vanzelf....

2
37 Uzi

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Peiling: kwart wil PVV stemmen bij Europese verkiezingen

@1Er zijn maar enkele reacties u het Europees Parlement. Je moet als kiezer dus wèl weten bij welke alliantie je partij aangesloten is. Dat k...

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

Bop
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Fijn, weer een moslim-afzeik-draadje. Tja, er wonen nu eenmaal moslims in ons land. Wen d'r es an. ...

4 minuten geleden geplaatst door Bop

Marrie1
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Uit het artikel komt duidelijk naar voren dat de islam een schizofrene ideologie/religie is.Als iets de moslims aanstaat bv hoofddoekjes bij ...

5 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Strongoli
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Je zal ze de kost geven hoeveel er, het vasten aan hun laars lappen. Hypocrisie is bij moslims een deugd.Hetzelfde geldt voor "bezinning". De ...

8 minuten geleden geplaatst door Strongoli

ABRACADABRA
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

totdat Poetin "per ongeluk" een kruisraketje op Polen of Letland schiet en aldaar ontploft...

8 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bop
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@71 En misschien heb jij hier iets aan?https://fatzoen.nl/over-fatzoen/...

13 minuten geleden geplaatst door Bop

Oeps112
Peiling! NSC totaal VERNIETIGD krijgt geen enkele zetel in Europees Parlement

https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/peiling-nsc-totaal-vernietigd-krijgt-geen-enkele-zetel-in-europees-parlement...

22 minuten geleden geplaatst door Oeps112

Strongoli
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Eén keer een dergelijk item met beelden plaatsen, is ècht wel genoeg. De reacties hierop vanuit verschillende achtergronden, blijven hetzelfde...

23 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Biscanna
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Op de zeebodem, zou een mooie aanlegplek zijn....

25 minuten geleden geplaatst door Biscanna

icnivad
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Volgende maand laat hij er 100000 versneld door het coa heenwalsen en heeft dan de melding dat er 100000 woningen tekort zijn....

32 minuten geleden geplaatst door icnivad

NK. App
Suni LieonSnowbunny BbcBlu ChanelleAfrican Sexing VideosDemon Slayer FutanariVtube SexBokep JikbabLeolisPics Of Mature Nude WomenWjs07Xxx Hot Mom Porn VideoJew PornCherie Deville SoloOtomigamesMelissa Fumero HotEnglish Blue VideoDehati Sex XxxHigh Speed SexOld Woman Hot SexAunty Sex Video PleaseMaya NijouPornstar PisAvalon Hope NudeVideos Of A Man MasturbatingSecondlife PornFat Tits NudeClea GlautierDany DanielleLena The Plug HotXnxx ChubbyPlay4funGame Of Thrones NudityBig Ass Milf Stepmom Fucked By Teen StepsonDownload Bokep JepangMilf GolferBrazzers Vids FreeXxx MoveaXvideos JapanesePashtoxxx VideoEva Maxim PornAunty Ki BfStrike The BloodSashafoxxFree Mom On Mom PornXxx 3gpkingAex VedioSoniya XnxxAll Sex Video PlayPornbrutalMaid Blow JobsEmily-willis PornoPorn Naked WrestlingPorn DeepfakeFourm PornMilf With ThongAnneler PornosuDads PrincessXxx Chudai Video HindiJessie Rogers DpLink Grupo PornografiaAlexandra Paul NudeHeels PornstarsXxx Video Hindi MaiTelugu Blue FilmIndian Home Sex VideoKarina Kapoor Sex VideoNurse BrazzersGrilsexMompov ShawnaSexo Gay JaponRicky Martin NudeYou Porn HayThe Habib Show FullIndian Movie XvideoIncest GrannyDafrsexBdsm StoeiesSky Blue PornSurveen Chawla Hot SceneHindi Sex Video InDesi Villagesex VideoVídeo De Sexo ForçadoSilverdaddieBbwxvideoAshley Tervort TitsMeena Sexy VideoCant Handle BbcLesbian Make Out PornAriana Grande Pornstar LookalikeYou PornolarBest3d PornCrazy Videos RedditSex Porno GratuitSexdiaryXnxx 2015Indian Old Couple SexJabardasti Ka Sex VideoTwo Girls XnxGirls MastiBunni3png Onlyfans LeakedCelebjihaf.conThe IncrediblespornHot Indian ChicksSex Videos With SareeBittu AnandKendra Lust-analRiverdale PornRintohsakaسكس انمسPorn AsmtXxx MiniHot Movies Web SeriesLeah Gotti CreampieBaddie HibLobstrrtubeVídeos X PornôJem Wolfie NudeBlonde Hair Porn StarsممحونهFran Drecher NudeTamil Aunty Ool VideosPapa KatsuMa Chele Sexy VideoPietro Boselli NudeXxx XiHandjob Tits CumshotLesbin Strapon PornRubi Rose EromeAnime Sex SceneRajasthani New Sex VideoBokep Jilbab Indo TerbaruAlbedo Overlord HentaiTia Carrere PornosShakeela Telugu SexWww Sex Video Marathi ComHindi Indian Sex HdSite PornogayPus SyKeerthy Suresh XnxDesi Aunty Xnxx VideoIndianxxxwwwForcefuck AnalTawny Roberts PornHentiaeLana Rhondes PornStranger Things R34Porn BabwNude MalecelebsShweta Menon Sex VideosSunny Leone Pov