door Havermout in Politiek  ·  36 Reacties

  • 2
  • 713x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"Het Europees Parlement overweegt robots dezelfde rechtspersoonlijke status als mensen te geven"
Serieus?

2
1 wijs

Het beste bewijs dat er in het EP een clubje Vollidioten zit.

4
2 Vandeprinsgeenkwaad

Dan zou een vrijgezel die in de bijstand zit, en een huishoudrobot in huis heeft, ineens een uitkering krijgen voor een stel???

0
3 3RN5T

Dit is toch zeker de speld?
Anders moeten we zo snel mogelijk van geheel dat EU parlement af, die lui behoren in een gesloten afdeling.

4
4 Positivo

"Tegelijkertijd stellen robotica-experts dat de EU zich teveel laat beïnvloeden door sensationele berichtgeving over kunstmatige intelligentie. ,,Het wetsvoorstel is gebaseerd op een perceptie van robots vervormd door science fiction en een paar recente sensationele nieuwsberichten.''

Als dat zo is, wat is dit dan voor BS-voorstel?

"Voorstanders van de wet willen denkende machines op deze manier juist verantwoordelijk stellen voor hun acties. Omdat robots die zelf leren en beslissingen nemen veel minder voorspelbaar zijn, wordt het veel ingewikkelder om verantwoordelijkheid voor eventuele schade neer te leggen bij de producent, de eigenaar, de programmeur of degene die het apparaat de opdracht heeft gegeven waaruit de ellende is ontstaan. Door ze een menselijke status te geven, te registreren en verplicht te laten verzekeren, zou het veel makkelijker worden om schade door robots vergoed te krijgen."

Poen, dus. En hetzelfde argument als waardoor het giftige idee "rechtspersoonlijkheid" überhaupt ooit is ingevoerd, waarmee de hele ellende is begonnen.

Hadden bedrijven nooit rechtspersoonlijkheid gekregen, zaten we nu niet tot over onze oren in de ellende met oppermachtige bedrijven die over de hele wereld mensen vergruizelen, soms individueel maar over het algemeen met hele groepen, hele landen tegelijk.

2
5 Wendel

Krijgen die lui bij het E.P. daar voor betaald? Wat een mafkezen......

2
6 LoydMorris

Poen, en het ontlopen van persoonlijke verantwoordelijkheid voor anti-sociale individuen die aan de knoppen zitten, daar gaat het om.

2
7 Wendel

SA heeft dat al gedaan me Sofia....

3
8 skata

@8 Er ging wat mis het is deze

2
9 skata

Ik heb net tegen mijn pc gezegd, dat ie vanaf morgen moet werken voor zijn geld. Hij neemt maar een krantenwijk of wordt EP-lid.

0
10 Rolmops

Wat vreemd als ik de link hier zet is het gewoon https://www.youtube.com maar als ik op enter druk komt wat ervoor staat erbij??
Redactie verwijder maar aub.

0
11 skata

@10
IK heb foto's van naakte vrouwen en fotomodellen in de scanner gestopt.
Na een blikseminslag kwam er toch iets uit de kast lopen.

1
12 Destroyer

Als dit zo is, dan moeten er direct honderden busjes uitrukken met witte jassen ... Die gasten functioneren niet in hun bovenkamer.

1
13 sparta

Ach, er zijn zat mensen die mijn inziens ook geen mensenrechten verdienen ivm hun daden. Denk bijvoorbeeld aan terroristen.

Misschien heb ik tegen die tijd wel meer vertrouwen in robots dan mensen van vlees en bloed. Als robots tegen die tijd net zo menselijk en net zo intelligent zijn als gewone mensen, mogen ze wat mij betreft betere rechten krijgen.

14
14 Darth Vader

Ja de EU is heel erg griezelig bezig. Robots DENKEN niet. Maar dat snappen politici niet want dat zijn zelf een soort robots. Geprogrammeerden in hebzucht. Kijk bij robots trek je gewoon de stekker eruit, houden ze prompt op met denken. Lijkt wel een mens, hmm, kan doodgaan. Maar nee. Stop de stekker er weer in en ziet het gaat weer *leven*. Die grap gaat voor mensen niet op. Hetzelfde geldt voor corporaties die in de VS mensenrechten hebben gekregen van een omgekocht stel rechters. Het is sowieso een krankzinnig idee, maar corporaties hebben in principe het eeuwige leven. Robots ook. Mensen niet.

1
15 Ness

Misschien functioneren die robots wel beter in het EP dan wat er nu aan klapvee zit.

0
16 Rolmops

* Verwijderd door de redactie *

17 SergioLeone

Logisch, het EP staat onder toezicht van extraterrestrials en dat zijn toevallig robots.

2
18 alexandroepimenco

De gekoesterde droom van de Europese elite, die van volkomen vervanging van Europese burgers raakt ontaard en dan doet zich ook nog eens de mogelijkheid voor door toekenning van rechten aan robots te komen tot het noodzakelijk verdwijnen (op de meest goedkope wijze) van de teleurstellende nieuwe instroom.
Dat zal wel het sleutelbegrip achter dit besluit zijn.

Want laten we wel zijn, voor deze Europese elite sluiten robots veel beter aan bij het Europese toekomstideaal, na ver door gevoerde Europese eenheid één van de leidende producenten- en handelsnatie van deze wereld te willen zijn

Denk dat het zelfs het EP de ,performance' van de huidige instroom als teleurstellend en ondermaats beginnen te ervaren,
Want naast slopers van gehele sociale samenlevingen te zijn, een taak die ze aardig vervullen, blijft die instroom als vervangend en nieuw (super goedkope) werkvolk erg onder de maat.
Je mag wel stellen dat er op dit vlak weinig tot niets gepresteerd word.
Daar door zijn zij dus geen alternatief en veel te duur.

Ja, zelfs de 'Macher' daar in het Europarlement, zij kunnen er wel eens faliekant naast zitten en zich dan gedwongen voelen beleid te corrigeren.

Maar gelijkberechtigde robots, die zijn natuurlijk ideaal, die hebben al die speciale menselijke voorzieningen die handen vol geld- en bakken aandacht kosten niet nodig.
Enkel een geavanceerde robotproductielijn, om hen te produceren, wat dagelijkse laadpunten, een enkele voor robot-reparatietechnieken geprogrammeerde robot en wat onderdelenwarehouses op strategische plekken..
Een robot kan zo gemaakt worden dat deze 24/7/365 doorgaat en ondanks gelijkberechtig nergens om zeurt.
Een droom voor producenten!

Dus zo neemt het Europarlement van het 'vierde rijk definitief afscheid van de 'gewone' mens!
De ultieme droom van de 'echte' Europeaan.

Het is alleen zo jammer en vervelend ook, dat er van de zijde van Elon Musk omtrent het produceren van zijn Tesla 3 met maximale inzet van robotica hele andere verhalen opklinken.

Maar hoe dan ook, deze vooraankondiging van zo'n maatregel (mensenrechten voor robots) zet de het EP wel in een publicitair zonnetje.
Geeft hen die broodnodige uitstraling.

0
19 tegenzinnig

@17 Met een tribunaal en vervolgens een levenslange gevangenisstraf wegens verraad ben ik al helemaal tevreden.

0
20 thestranger

* Verwijderd door de redactie *

21 Undertaker

@5 Vroeger werden mensen vaker vergruizeld dan tegenwoordig. Je rechtszekerheid als simpele aardling is echt veel beter dan 50 jaar, 100 jaar, 500 jaar geleden.... En dat is mede omdat het rechtspersoon is geintroduceerd.

0
22 oeioeioei

Rechtspersoonlijkheid is wat anders dan natuurlijke persoonlijkheid.

0
23 oeioeioei

Wat een idioot gedoe, die lui bij het EP zijn helemaal van het padje af.

0
24 greenpollo

Griezelig tekst wat Sophia, de eerste robot die staatsburgerschap kreeg daar bij de VN uitsprak. Ik ben heel trots en vind het een grote eer'', sprak ze nadat ze zichzelf officieel burger van Saoedi-Arabië mocht noemen.
Het EP spoort niet, als ze robots mensenrechten willen geven, om hun aansprakelijk te stellen voor hun daden
Zorg maar dat de programmeurs en fabrikanten altijd aansprakelijk zijn en blijven, als een robot zelfstandig misdaden begaat.

0
25 Marrie

De experts die waarschuwen zijn mogelijk robotica of AI experts, maar duidelijk geen legal experts...

0
26 oeioeioei

Lol, nog meer mensenrechtenflauwekul.
Als je een robot de nek omdraait, ga je 10 jaar de bak in. question

0
27 Wild Rover

Het lijkt me trouwens ook gewoon een grap dit.

0
28 greenpollo

Mensen die nog de illusie hebben dat een AI te controleren valt, dit is eugenetica tot de derde macht maar invulling zal ook zelfvernietiging inluiden want een AI zal zich tegen mensen keren op een gegeven moment, daar helpen ook de wetten van Asimov niet: https://nl.wikipedia.org/wiki/Drie_wetten_van_de_robotica

En dan heb ik het nog niet over fouten / mankementen / beschadigingen waardoor een AI op hol zou kunnen slaan maar simpel over een kunstmatige 'intelligentie' die niet te bevatten noch te controleren is.
Pak daarbij wat er al mogelijk is aan drones (vliegtuigen, tanks etc.) en de gevolgen zijn niet te overzien.

Maar zoals gewoonlijk is men al veel en veel verder dan in het openbaar komt, is de ethiek al die tijd buitenspel gezet en ook nu, eerst worden ze tot mens verklaard en daarmee hebben ze al mensenrechten.

0
29 Proemevla
30 Proemevla

Het is al erg genoeg dat bedrijven als rechtspersoon zien.

Nu willen ze robots de zelfde rechten geven zo dat de persoon van wie de robot is (lees bedrijven) niet meer verantwoordelijk is.

0
31 meneer van het nieuws

honden hebben al meer rechten - die kunnen ongestraft op straat schijten

1
32 Jeb

"Tegelijkertijd stellen robotica-experts dat de EU zich teveel laat beïnvloeden door sensationele berichtgeving over kunstmatige intelligentie. ,,Het wetsvoorstel is gebaseerd op een perceptie van robots vervormd door science fiction en een paar recente sensationele nieuwsberichten.''

Brussel gelooft wel meer in Science Fiction en sprookjes...

0
33 Querulijn Xaverius,

"Het Europees Parlement overweegt robots dezelfde rechtspersoonlijke status als mensen te geven."

Hebben ze zoveel tijd te veel daar?

0
34 Vilseledd

Maar laat ze wel loonbelasting betalen, anders lopen we financieel vast, door het wegvallen van menselijke krachten, banen

0
35 Hein2

Mogen de robots dan ook stemmen?

0
36 Remkraan

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

@1 Het deugt niet dat deugers de orde willen verstoren....

6 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@64 Je bedoelt deugers binnen de overheid....

10 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@62 Zou best kunnen eh. Voor WO1 was de kerk helemaal niet populair. Na WO2 was de kerk ineens razend populair. Dat is opzich niet vreemd. Maar ...

12 minuten geleden geplaatst door wildersfan

LoydMorris
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

Zo ziek, verrot is de huidige samenleving inmiddels. . . Hier zijn de mensen voor gevallen, die wij op deze 4e mei herdenken. . . ...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

@1 Er liep nog nooit iemand met een Nederlandse vlag demonstratief te zwaaien op 4 mei, tijdens de dodenherdenking op de Dam. . . ...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

eh
Muziekdraadje

@2912 aj, sterkte....

2 uur geleden geplaatst door eh

Sarcoff
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

De Nederlandse vlag is dus ook verboden? dus zij vielen blijkbaar niet voor onze vrijheid?...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Eliot Higgins van Bellingcat: ‘Voor dit werk moet je obsessief zijn’

Bellingkat, werd alom gelauwerd, omdat het door westerse overheden gewenst nepnieuws bracht. ...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

5 uur geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Xxnx Porn SexGabriella HotJapani PanuMuslan PornEye Contact Blow Jobsسكسكي متحركBig Mom Boobs PornNusist PornFrench Kiss VideoEliza SansesJakerman PornWww Hindisex ComNaked Babes HotLifeselector F95Alexa SxoutBra Porn VideosSex Movie Video LiveClip SexsiRough BlackpornMelhor Site De AcompanhantesFull Romance XxxHd Hindi XxxxBengali FucDaughter Cream PieBoobies JoiCory Chase BjTrannyvideosxxxPornez DownloadTerry Thatcher NudeBath Porn GayAuntysexxJade Baker LesbianMet Art PicsIndian Hijra NudeBra Boobs PressHandjob Cumming GifsKolkata Housewife Sex VideoKelly Rohrbach NakedDevar Bhabhi Ka BpMassage Japan PornAnal Francesca Leعر ب نارChica PlaceNude Web Series VideoPornhub UnblockBbw SexhdPaginas De PoroMy Pig Princess PornBambola MovieFree U Tube PornPornzog ComFree Hd Sex VideosJenna Starr PornAnimated Hard Core PornDigitplaygroundDoggy Syle PornAmerican Hot Sex MovieSquirt ContestFemefun.comEscort In OkcHuge Tittie TeensGay Sexs AsianSex Video KahaniPornfileIvana PornDani Daniels Danny DValentina Nappi StepmomStepmom Fucked By Stepson On VacationSexo LessbicoSpainish Porn StarsMom San X VideoAdult Movies Online FreeFamiy Guy XxxArmpit FetisDeep PenetrationAwards For Porn StarsHegre Art Orgasm ChairSabrina NocholePorn Video SoftXxx Movies OnlineKelly Brooks NudeBangali Sex ComBlack Porn OnlyXxx LesbeanNico Robin Cosplay PornAdult WebcomicsFreexnxMia Malkova Tonights GirlfriendBelow Job PornMohter Son PornBdsm Porn TubePeriscope Porno.Elena Kampouris NudeDeep Throat CumingMaribeth Monroe NudeHindi Sex Videos Xnxx ComBikini Cream PiePerfect Porn BoobsBeaufiful Naked WomenXxx Bf Hd VideoKamsutrHusband Watches Wife FuckSp-390jac-144Threesome TeensFemale CummimgBrooklyn Chase NudeSarah Vandella NudeDog PornKarnataka Aunty Sex VideoRedo Of Healer Sex SceneZhang YunxiShae SummerUncensoredyaoiKitchen Xxx VideosAdore Movie Sex ScenesAplicación Para Ver PornografiaBbw XxxxSaugandh FilmIndian Village Porn MoviesKing Kong PornEmily Willis Anal CreampieSexing MovesNude Beautiful ModelsBlacked Raw Hd PornAna De ArmassexSouth Ki Sexy BfBannana FeverMandy PornIndin PormYuan Herong NudeHongkongdollStuck Step Sister PornBody Rubs Near MePorn SpankingNin AhartleyHot Gril XxxJav Miaa-935Sexy Adult FilmHindiporn VideosGirls Playing With BoobsHindixxxmovieCartoon Xvideo HdEva StraussPerfect Nude TitsToonily MangaAnnabel ChongTracy Lordes NudeBazaar Xxx VideoJapanese Black PornHot Playboy Girls