Aandeel Boeing in de min door nieuwe tegenvaller voor Rolls-Royce

14 april 2018 - 5:47 | Door: 
Reismedia / ANP
| Foto: Rolls-Royce

NEW YORK - Het aandeel Boeing verloor vrijdag 2,4 procent. Als reden wordt aangevoerd dat Rusland dreigt te stoppen met de export van titanium naar de vliegtuigfabrikant als vergelding voor de Amerikaanse sancties tegen het land. Verder zijn er nog steeds problemen met de vliegtuigmotoren van Rolls-Royce die Boeing gebruikt in de 787 Dreamliner.

Rolls-Royce moet nog meer vliegtuigmotoren onderzoeken omdat ze mogelijk niet stevig genoeg zijn. Het Britse industrieconcern meldde eerder al een probleem met bepaalde types van de Trent 1000-motoren die door Boeing in zijn Dreamliners worden gebruikt. Het gaat om 380 motoren die momenteel bij luchtvaartmaatschappijen in gebruik zijn.

Rolls-Royce verwacht dat de extra controles overlast gaan opleveren voor luchtvaartmaatschappijen. Bij eerdere problemen met de Trent 1000 moesten tientallen vliegtuigen van onder meer Virgin Atlantic en British Airways onder de loep worden genomen. Dat kostte Rolls-Royce vorig jaar 220 miljoen pond (254 miljoen euro).

De kosten voor de controles worden gedekt door wat te schuiven in de uitgaven. Daardoor hoeven de financiële vooruitzichten niet te worden aangepast.

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen