REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Google verliest rechtszaak om recht "om vergeten te worden"

Een zakenman heeft een rechtszaak tegen Google gewonnen waarin hij eist dat de zoekrobot oude zoekresultaten over hem verwijdert. De rechter oordeelde in het voordeel van de man, die wilde dat strafrechtelijke feiten uit zijn verleden niet meer zouden kunnen opduiken wanneer iemand zijn naam intikt op Google. De uitspraak van de rechter kan een belangrijk precedent vormen voor andere, gelijkaardige zaken.

7 reacties

  • Philip Maes

    6 jaar geleden
    Rody Franks, wat hebben slachtoffers met deze discussie te maken ? Iemand die veroordeeld wordt tot een straf wegens het plegen van een misdrijf, wordt enkel veroordeeld tot die straf. Niets minder maar ook niets meer. Hij wordt niet veroordeeld om levenslang gebrandmerkt te kunnen worden op de straatstenen van het internet.
  • Rody Franks

    6 jaar geleden
    Daders worden weer eens beschermd, slachtoffers staan open en bloot in de kou.
  • Jeff Smulders

    6 jaar geleden
    Het is te gek voor woorden dat mensen die iets verkeerds hebben gedaan en gestraft zijn toch de rest van hun leven daardoor getekend zijn. Ze hebben straf gekregen en zou het vergeten moeten worden., Maar nee zegt het politieke systeem u blijft ook de rest van uw leven gestraft. Dat is de maatschappij waar wij jaren in leven de materialistiscghe maatschappijn met het nawijzen van anderen en zichzelf buiten beeld laten. Een waardeloze maatschappij met wraak als enige redmiddel.
  • Marton Chapmann

    6 jaar geleden
    Het is niet aan Google om te bepalen wat "Algemeen belang" is!
  • Ka Ka

    6 jaar geleden
    Kun je ooit echt vergeten worden op het internet? Het is niet alleen google en facebook die gegevens opslaan. Let op met wat je deelt en hou in hoofd dat alles elk moment publiek kan worden.