Alcohol: wetenschappers weten het (niet) (faqt.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Faqman in Gezondheid  ·  27 Reacties

  • 0
  • 440x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

blijft gewoon een feit dat het een chemische stof is, die een uitwerking heeft op de hersenen.
en verslavend is.
dus echt goed kan het niet wezen, als het vorige week uitgevonden zou worden zou die stof nooit maar dan ook nooit toegestaan worden in de dranken/voedsel industrie!!

1
1 ikzelf

aanvulling op @1
maar ik drink ook gewoon een biertje op zijn tijd hoor question

0
2 ikzelf

* Verwijderd door de redactie *

3 Dirk2137

@1
Ja hersenen hebben dat nodig in deze krankzinnige wereld, verslaving is een keuze.

3
4 Nerva

Twee vragen:
1- Wat heeft dit alles te maken met de gezondheidsschade die het nuttigen van alcohol veroorzaakt?
2- Waar zijn de bronnen voor de twee positieve claims over alcohol?

0
5 Neobullseye

@1 elke stof is een chemische stof.... daarnaast wordt alcohol geproduceerd door gisten als een verdediging tegen andere micro organismses. Dus een biochemische stof is het om precies te zijn.

Dat, wanneer je een gif neemt, dit niet gezond is kan iedereen wel bedenken. Dat het verslavend is maakt niks uit, moet je maar mee om leren gaan.

2
6 Grasshopper

@4 Onzin, verslaving is absoluut geen keuze. Ja, het is je eigen keuze om jezelf in de eerste plaats bloot te stellen aan de verslavende stof, maar daar is ook alles mee gezegd.

0
7 Neobullseye

Doet er niet toe. Gewoon lekker op z'n tijd.

1
8 1050 hPa

Wat ik het mooie aan wetenschappers vindt is dat ze iets onderzoeken vervolgens moeten ze wat ze onderzocht hebben , de conclusie, weer bijstellen. En gaan daarna weer verder onderzoeken ze leren nog steeds elke dag wat bij en zijn nooit uitgeleerd. Ze durven wel alles toe te geven en dat maakt hun bijzonder.

0
9 Erika

@4
ooit iemand met een (bijna) verslaving in uw omgeving gehad?
dan praat je wel anders, het is vaak een glijdende schaal, en sluipt er langzaam in!
heb nog nooit iemand gehoor die zij "ik ga vanaf vandaag eens lekker verslaafd worden aan drank, gokken of drugs"!!

0
10 ikzelf

Waarom is verslaving een hersenziekte?
Bij het ontstaan van verslaving zijn verschillende delen van de hersenen betrokken:

* Het zogenaamde beloningscentrum. Dit centrum in de hersenen zorgt ervoor dat je je lekker voelt.
* Het geheugen. Het geheugen zorgt ervoor dat je positieve ervaringen herinnert.
* De nieuwe hersenen. Een deel van de nieuwe hersenen zorgt ervoor dat niet meteen toegegeven wordt aan allerlei verlangens.

Bij mensen die een vergroot risico op verslaving lopen en bij verslaafden functioneren deze delen van de hersenen anders of minder goed. Sommige medicatie kan op deze delen van de hersenen ingrijpen.

https://www.jellinek.nl/vraag-antwoord/waarom-is-verslaving-een-hersenziekte/

2
11 =*(++)*=

@6
klopt maar wij destileren het en nemen het tot ons in verhoogde concentraties, dan in een natuurlijk proces.
dat is een groot verschil.

1
12 ikzelf

@7 ja dat is het wel. Je kiest zelf voor dat biertje, je kiest zelf voor die joint, je kiest zelf voor dat snuifje. Verslaving is 100% je eigen verantwoordelijkheid en jij als persoon dient ermee om te gaan. Tuurlijk, genetica speelt ook een rol (verslavingsgevoeligheid) alsnog kies je er zelf voor.

2
13 Grasshopper

@4

Weet niet of een verslaving een keuze, een verslaving zoals ik ervaren heb met mijn eigen familie sluipt er stilletjes in. Ze beginnen eerst met weinig, bijvoorbeeld alleen de avond, maar als dat uitgewerkt is komen de zorgen weer terug, dus nemen ze weer wat om de pijn niet te voelen, dan doen ze de middag erbij en later komt de morgen erbij. Op den duur moeten ze steeds meer nemen om zich prettig te voelen net zolang tot ze er niet meer zonder kunnen.
Zo heb ik het met mijn ogen zien gebeuren.

0
14 Erika

@12 dat geldt voor sommige dranken heeft u gelijk mee. Alsnog bier en wijn zijn drank soorten die je op een natuurlijke manier kunt produceren.
Alles wat wij mensen maken is via een natuurlijk proces. Wij zijn echter slim en kunnen die processen versnellen. Alsnog blijft het een natuurlijk iets

1
15 Grasshopper

@13 Zie @11 .

2
16 =*(++)*=

@13 Mensen kiezen zelf voor de verslavende middelen (iets wat ik overigens ook zeg), maar dat is wat anders dan er voor kiezen om verslaafd te raken. Er is niemand die alcohol gaat drinken met het doel om op een ontwenningskliniek te eindigen. Dit neemt verder niet weg dat het je eigen verantwoordelijkheid is om in de eerste plaats die spullen tot je nog nemen, iets wat ik overigens ook nergens heb ontkend. Ik ga alleen maar in tegen de botte woorden van @4 met diens "verslaving is een keuze".

0
17 Neobullseye

@13
ben het met U eens dat je zelf kiest voor dat drankje, die joint of dat muntje in die gokkast te gooien.
maar om dan te stellen dat de eventueel daarop volgende verslaving 100% je eigen keuze is is wel heel kort door de bocht.
dat hangt van heel veel factoren en (veranderende) omstandigheden af, nogmaals niemand die een drankje pakt zal dat doen met de intentie om verslaafd te gaan worden.

0
18 ikzelf

@16 tuurlijk heeft verslavingsgevoeligheid ermee te maken, dat ga ik zeker niet ontkennen want ik ben zelf ook verslavingsgevoelig. Alsnog kun je ermee leren omgaan door verantwoordelijke keuzes te maken. Je kiest er alsnog zelf voor om door te gaan met je verslaving.

Behalve dat je gevoeligheid ervoor hebt kun je ook verslaafd raken om de dagelijkse problemen te vergeten of doen alsof ze er niet zijn. Drugs zijn dan een goed iets om je af te leiden van een probleem.

Daarnaast geeft uw tekst ook weer dat het gaat om een verhoogd risico, en niet een doorslaggevend iets. Er moet een trigger zijn om die verslaving op te roepen. Voor mij was het proberen te vergeten van mijn financiële problemen. Een verslaving komt niet alleen door een verhoogd risico.

1
19 Grasshopper

Ben hele leven verslaafd geweest aan roken, ook gestopt, een keuze, dat sommige mensen dat niet kunnen, het zij zo.
Moet je alles maar gaan verbieden, dacht het niet!

1
20 Nerva

Niks mis met zelfmedicatie, die troep van artsen word je ook niet vrolijker van.

2
21 Nerva

@17 het is zeker een botte manier van zeggen, maar de kern van de boodschap klopt. Verslaving is een keuze, je kunt namelijk ook ervoor kiezen om naar verslavingszorg te gaan voor behandeling. Echter moet je zelf hier wel de beslissing voor maken.

2
22 Grasshopper

@18 heeft u helemaal gelijk mee. Niemand begint om daarna verslaafd te worden. Alsnog als je eenmaal verslaafd bent is het wel je eigen keuze om verder te gaan. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen acties

2
23 Grasshopper

@22
" je kunt namelijk ook ervoor kiezen om naar verslavingszorg te gaan voor behandeling. Echter moet je zelf hier wel de beslissing voor maken"

ook dat klopt helemaal, maar dat is juist een verslaving, niet kunnen of willen toegenven dat je afhankelijk bent ook dat is geen 100% bewuste keuze, je kan alleen de keuze maken om er wat aan te gaan doen.
en het dat speelt pas als je al verslaafd bent, dus daarom ben ik het niet eens met uw stelling dat een verslaving een keuze is.

0
24 ikzelf

Wat het rottiger is aan mensen die alcohol verslaafd zijn die geven jou van alles de schuld jij hebt hun problemen veroorzaakt zeggen ze dan.
In direct was ik ook heel moeilijk voor hun want ik deed er niet aan mee heb ze gevraagd te stoppen wilde hun graag terug, Weet nu dat gelukkig dat het mij schuld niet is maar dat ze het zelf lekker vonden om te gaan drinken dat ik er geen hand in heb gehad.

0
25 Erika

Deze onderzoeken mag je dus scharen onder de rubriek, prutswerk.

1
26 Hein2

@24 was zelf verslaafd aan alcohol maar toch wist ik wel dat het niet goed was. Duurde wel tijdje voordat ik erheen ging, maar deed het wel. De keuze blijft altijd bij jezelf, niemand anders is verantwoordelijk voor je doen en laten. Zo ook met deze kwestie.

Misschien heb ik het verkeerd verwoord, een verslaving is geen keuze doorgaan met de verslaving als je weet dat je verslaafd bent wel.

0
27 Grasshopper

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
baba jaga
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@121 Jij bent de tokkie deal with it.Ik ben niet extreem recht dat denk jij graag omdat ik het niet met je eens bent.BEwijs eens dat ik extr...

zojuist geplaatst door baba jaga

Rio Grande
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@10 "Als ze aan de woke kant actief zijn, dan..."Hoezo 'als'? Woke is continu uit op allesomvattende macht. Waarom denk je dat ze andere m...

1 minuut geleden geplaatst door Rio Grande

Bop
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

@34 Ik heb het gelezen en ik zie dat jij een nieuw woordje hebt geleerd. Maar dat neemt nog steeds niet weg dat jij asielzoekers en moslims als ...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

FrisseBries
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@120Net als jij. Extreemrechts, net als de Nazi's. Kots....

4 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@118Ik heb, en dat heb ik zoeven al gezegd, zelden een grotere tokkie meegemaakt dan jij.Jij bent extreemrechts, net als de Nazi's waren...

4 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Biscanna
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@110 Je komt dus weer met je ontwijkende geneuzel, zo voorspelbaar. Hoe jij opgevoed bent, laat je in @64 duidelijk zien. Tokkie eerste klas....

6 minuten geleden geplaatst door Biscanna

baba jaga
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@115 En ga nou maar weer stil zijn op 4 mei om 20.00 uur.Ik wel ja jij en je islam knuffels natuurlijk niet zo aso zijn mensen als jij nou een...

7 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@116Heb het niet over taalgebruik. Jij kent er de helft niet van.Ga nou maar weer stil zijn op 4 mei as. terwijl je weet dat je zelf een...

9 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

sockknitter
Land en volksverrader!

Een Xje van een rechtsextremist.->next...

9 minuten geleden geplaatst door sockknitter

baba jaga
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@115 Alweer een domme aanname.Ik neem het je maar niet kwalijk je bent nou eenmaal een downie en weet niet wat je zegt.Ga je nog wat nuttigs...

10 minuten geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
Sambaporno.comKriti Sanon Hot NavelPoonam Pandey NipplesBrazilain AnalMicaela SchaeferFreepirnSex With My BfHqhentayDouble Penetraton PornXnxxx Porn VideoMaa Ko Kaise ChodeJen Bretty NakedBiharixxxxAmerican Porn Sexy VideoLauren Phillps PornGirlsgettingsleepyElite NudeLena The Plug & Jason LuvHdjavClub NudesAna Rose PornJapanese Porn BbcMilffoxesAallissDoggy Face CameraEscortnewsSecretbenefitsRosario Dawson NudaXxx Hd Brazzers ComGirls Nude PicsMom GangbangFree Porn FilmsHot FacesittingLlesbian PussyTranny Cum While FuckedBest Porn On TwitterPhotoacompanhatesTwitter CreampieTryst SiteFemale Celebrities In The NudeSoicy JDenjar Sex VideoRakhi Sawant FuckGay Frotting PornBlack Lesbo TribbingBw FacesittingCartoon Xxx VediosDoe PornNora Fawn NudesBriana CoppageSaiilormoonxxx NudeBrandi Love Lia LorPegging CaptionNaked NadiaMike In BrazilLuisa Kovanski NudeReal Strip Club PornGatitaserpasMy Milf Stepmom GameDrew Barrymire NudePorn De PerritoMature Horny WomenDefiantpanda LeakedAugust Ames MoviesXhamster GratuitPigboyrubenEygiptian PornSahara Knite NudeBig Dick Gay PornFirst Time SexPig XxxXcideos.Saxy Video DownloadKristina BellAsian Massge Near MeHdpussyDaughter Anal PornKirstie Alley NakedLesbian Spank PornKiss Sex Video DownloadSnake PussyChloe Surreal PornAdult Gay PornMom And Son Incest PornMr. SkinFurry PornoFree BerazzersYamato Nude9 Lives Of A Wet PussyStepmom Kiss PornChinese HotpornNude Web CamEscorts IrelandLucy FoxxSuccubus Hentai PornShin Chan XxxPorn Video JasmineTen Top Porn StarHot New Indian PornFreee Amatuer PornTitanic Nude CeneWomen Pleasuring ThemselvesBrutal Fem DomPornoanal.Free Por N SitesDaughterswqpRap XxxxExibtionismMiami StrippersCom4kTelugu Puku SexEva Elfie BjPerfectgirls.netFreeuse LiteroticaSites De Films PornographiqueApex Legends PornSunny Leone Xxx Hd DownloadInrerracial PornAsian Mature PornMatire Lesbian PornHeccymar XxxCar Sex VideoJacqueline Fernandez XnxxYou Sex ComBf Kannada BfSquirt GifNaked AnalCarmen Electra PlayboyTsukasaa AoiMaria Elisa Camargo NudeHomo Sex VideoRafaella SantosHiding PornTournikeVilla VoyeurFree Hardcore PormImagens EróticosLesbian TeacherpornHindi Porn Short FilmSola AoriMotherlesdCharacter Ai SexFlingterNblock PornMrskin.comNude Ava AddamsPegged By The WifeBbw Mature NakedRedlight Greenlight JoiAnasuya Nude Photos