VVN: Steeds meer ongevallen op fietspaden

AMERSFOORT - Er gebeuren steeds meer ongevallen op het fietspad. Daardoor belanden jaarlijks zo'n 65.000 fietsers op de eerste hulp van een ziekenhuis. Dat constateert Veilig Verkeer Nederland, waarover De Telegraaf bericht.
De toename komt door grote snelheidsverschillen tussen gewone fietsers en elektrische en racefietsers. Wat vooral opvalt is dat het aantal racefietsers met ernstig letsel de afgelopen acht jaar meer dan verdubbeld is: van 2000 tot circa 5000 gewonden, meldt de Amersfoortse verkeersorganisatie.
De druk op fietspaden neemt volgens VVN toe. "Zeker met de toename van de elektrische fietsen - inmiddels 1,9 miljoen - waardoor mensen meer en ook verder gaan fietsen", aldus woordvoerder Rob Stomphorst in De Telegraaf.
VVN merkt dat fietsers zich onveiliger voelen op de weg. "Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de fietsers weleens een andere route neemt omdat de paden overvol zijn en het er te gevaarlijk is", zegt Stomphorst. "Tien procent stapt om die reden af en neemt weer de auto, bus of tram."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.