door Havermout in Gezondheid  ·  87 Reacties

  • 4
  • 1017x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50 Je moet wel de quote helemaal geven: "For cardiovascular disease subtypes other than myocardial infarction, there were no clear thresholds below which lower alcohol consumption stopped being associated with a lower disease risk."

Daar staat dus dat er geen veilige drempel lijkt te zijn. Minder drinken leidt dus tot een lager risico; 2 glazen per dag is beter dan 1 glas, en een half glas is beter dan 1 glas, en nul glazen beter dan een half glas. Je trekt dus de foute conclusie uit het onderzoek.

Gevolgd door: "These data support adoption of lower limits of alcohol consumption than are recommended in most current guidelines." Volgens mij wordt nergens in het artikel een voorstel gedaan voor waar die guidelines zouden moeten liggen, maar ik geef toe dat ik het alleen diagonaal gelezen heb.

1
51 Attercopus

Roken is dodelijk, maar alcohol gebruik ook, dus ook daar moet een verbod op komen.
Roken en Alcohol beiden verbieden idem messen en pistolen bij je dragen.........

6
52 corretje

@51 Er is wel in meerdere onderzoeken aangetoond dat veelvuldig veel / overmatig alcohol drinken allerlei problemen zoals kanker kan veroorzaken....
maar de media hype die nu beweerd dat zelfs 1 glas=30 minuten sneller dood:
DAT is dus grote (wiskundige) onzin, omdat dankzij de "foutmarges in analyse en meetresultaten" men geen 30 min. verschil op 42 miljoen min. ( mensenleven ) kan meten of berekenen!

0
53 FeHa

@53 Eén ding tegelijk: de onderzoekers zeggen dus dat er geen veilige ondergrens is voor "cardiovascular disease subtypes other than myocardial infarction". Grappig genoeg: "By contrast, increased alcohol consumption was log-linearly associated with a lower risk of myocardial infarction." Er is dus ook goed nieuws.

Ten tweede zeggen ze: "our study shows that among current drinkers, the threshold for lowest risk of all-cause mortality was about 100 g per week." Er blijkt dus een soort van drempel te zijn voor sterfte bij 100 g alcohol per week, wat meer als een standaardglas per dag.

Wat de media er van maakt is niet de schuld van het onderzoek. Hoe ze die 30 minuten berekend hebben weet ik niet. Het hoeft geen wiskundige onzin te zijn, want je hoeft die 30 minuten helemaal niet te meten. Als je kunt berekenen dat men gemiddeld x jaar korter leeft bij een inname van y glazen alcohol per dag, dan kun je uitrekenen wat een glas je gemiddeld kost. Daar is niets mis mee.

1
54 Attercopus

@52 Heel veel zaken zijn ongezond, en zelfs dodelijk, maar daarmee hoeven zaken niet verboden te worden (dan zou er niets overblijven). En dat is ook helemaal niet de strekking van dit onderzoek.

1
55 Attercopus

Vergeet alles wat je in je leven over gezondheid hebt geleerd of gehoord. De Rolling Stones hebben aangetoond dat het allemaal leugens zijn question

1
56 Reconquista

@56 Elke keer als je een sigaret rook ... gaat er een uur van je leven af
En dat uur komt dan bij Keith Richards erbij question

1
57 RonMVV

@57
Dan kan hij voorlopig nog wel even vooruit question

0
58 Reconquista

Het onderzoek zal wel gesponsord zijn door Saoedie Arabie en de Verenigde Emiraten.

5
59 Ness

@59 , Moet nu echt alles een islamdiscuasie worden??

2
60 Weet geen naam

@60 Het plezier om mee te doen met discussies hier op NK wordt daardoor steeds minder!

4
61 =*(++)*=

@60 : okay dan is het een politiek correct onderzoek omdat Britten zich regelmatig lam zuipen en men de overlast zat is. Vooral van de jeugd. Die begint al jong te zuipen, met grote risico's op verslaving. De Nanny-staat heeft de akelige gewoonte steeds met opgeheven wijsvingertje te zwaaien en het ongeletterde plebs op te voeden - een verkapte zucht naar macht, die deel uitmaakt van de vrouwelijke machtsstructuur en dus als zodanig niet herkend wordt als door instinct aangedreven gedrag want van vrouwen begrijpt men niet veel. Zo horen oudjes van 85 jaar of ouder dat hun dagelijkje glaasje of rokertje 'niet goed voor hen is'. Dat geeft degene die terechtwijst een kick - pure machtsuitoefening getriggerd door oestrogeen. Zo beter?

3
62 Ness

Dan was ik al lang dood

0
63 Framazi

Aiii dan kan ik maar beter alvast beginnen met het regelen van mijn begrafenis ben ik bang.

3
64 Gewoon een student

@62 Nee, het is gewoon een wetenschappelijk epidemiologisch onderzoek wat laat zien wat we uit een grote steekproef kunnen achterhalen over de langetermijn gezondheidseffecten van alcohol. Niets meer en niets minder. Mogelijk worden daardoor de adviezen in diverse landen wat aangescherpt. Het onderzoek zegt NIETS over wat mensen zouden moeten doen. Helemaal NIETS! Dat wil blijkbaar maar niet door die dikke hersenpan van je doordringen.

1
65 Attercopus

** gebruiker verwijderd **

@64 Onder het genot van een lekkere neut? question

66 verwijderd23941

@66 Hahaha ja als ik toch al mijn doodsvonnis heb getekend kan een extra pilsje nog weinig kwaad denk ik.

3
67 Gewoon een student

Vroeguh een sticker op de auto: "Ik rook, ik wip en ik zuip" Over een paar jaar staat er misschien allen nog op "Ik wip".................

0
68 Tiidmasine

@68 teveel wippen zal binnenkort ook wel niet meer mogen, is op de duur slecht voor je hart. question

0
69 MARCUSAURELIUS

@66 Of een goudgele rakker.

0
70 MARCUSAURELIUS

Nog even dit:

Statisch is het natuurlijk flauwekul wat er staat:

Zelfs als er negatief effect is dan lijkt me het heel erg onwaarschijnlijk dat het effect van acht glazen vier maal zo groot is als van twee glazen.

Natuurlijk ff afwachten wat er in het origineel staat, is dat zo dan herken ik de hand van D. Stapel.

1
71 MARCUSAURELIUS

@59 Dat denk ik niet.
Maar het is wel een leuke gedachte.

0
72 MARCUSAURELIUS

@65 : oh het is wel doorgedrongen, maar je wijst zelf al op de rol van de media. Het gaat niet om het onderzoek zelf maar om hoe het naar het plebs toe wordt gepresenteerd. En het is de presentatie die naar ongewenste opvoederij en opgeheven vingertjes riekt.

3
73 Ness

@73 U noemt het onderzoek gesponsord door Saoudi-Arabië in @59 , politiek-correct onderzoek in @62 , maar het gaat u niet om het onderzoek zelf? Heel overtuigend kan ik dat niet vinden, als ik eerlijk ben.

3
74 Smiling

@74 : Het zal mij en zeker 95% van de mensen hier totaal worst wezen wat je vind. Heb je soms last van betrekkingswaan? Dit is niet de eerste keer dat je blijk geeft van grove zelfoverschatting.

3
75 Ness

"daar drink ik op.... Proost!"

1
76 TedjeR

@73 Dan had je, zoals @74 haarfijn aangeeft, je woorden beter wat anders kunnen kiezen. Je @75 is dan ook ronduit bizar ...

1
77 Attercopus

Ja en is doch mijn Leven da heft niemand over iets te zeggen , ook het asociale kabinet Rutte niet de CU SGP VVD CDA D66

2
78 Gunther

Oh shit, gisteravond weer 2 uur op mijn leventje bekort. question Maar het was wel gezellig en dat is ook wat waard. question

0
79 Gandalf

Als dit zou kloppen moest Bonny al 50 jaar dood zijn

0
80 knorkokkie

@80 Zo ziet ze er wel uit...

0
81 Oebie

@80 Om je leven met 50 jaar in te korten zou je, volgens deze berekening, 876000 glazen alcohol moeten drinken. Zelfs als je dat over 50 jaar zou mogen uitspreiden (wordt wel een tikkie lastig, als je start met drinken in je puberteit, en je levensverwachting met 50 jaar inkort, maar goed, even voor de sake of argument) heb je het nog over 48 glazen per dag. Hinderlijk veel.

0
82 Attercopus

@82
Conclusie : Als je stevig door drinkt door elk half uur van de dag een alcoholische versnapering naar binnen te werken, halveer je zodoende je leven.

0
83 Gandalf

@83 Niet helemaal, maar het lijkt me sowieso niet dat je zo'n getal rustig kunt extrapoleren van een paar glazen per dag naar 48 ... question.

0
84 Attercopus

@84
Helemaal wel !
Hoe goed is je wiskundige inzicht? question

Dat we extrapoleren naar een vocht-inname van meer dan 10 liter per dag, dat lijkt mij sowieso niet bevorderlijk voor je gezondheid. question

0
85 Gandalf

@85 alleen als je als baby al begin te drinken.

0
86 Attercopus

@85 ik zie al waar je op doelde. Je bedoelde het halveren van het aantal jaren wat je nog te leven hebt, en ik dacht aan het halveren van de leeftijd waarop je sterft.

0
87 Attercopus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Statushouders ook in de wachtrij

@8Ja klopt. Molukkers zijn ook van een andere cultuur. Daar had niemand last van.In elk geval is voorrang bij woningtoewijzing, in de huidig...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

@3Als het zou stranden,veaarom zou dat dan aan de PVV moeten liggen en niet bijvoorbeeld aan Omtzigt, die doet, alsof hij de aanjager wordt va...

8 minuten geleden geplaatst door Strongoli

sockknitter
Statushouders ook in de wachtrij

@6Niemand wil een groep statushouders bij zich in de buurt hebben. Dus ook niet in barakken....

10 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Strongoli
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@20Het probleem is Halsema, die hier blijkbaar al van wist.Zij moet dus zorgen dat deze figuren uit beeld blijven, als ze doet, wat ze heeft...

15 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Zie Hier
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Deze linkse activist Frank van der Linde laat even heel duidelijk zien waar zich de echte fascisten en respectlozen zitten!Ik hoop dat de po...

20 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

soapbox
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@22 Spiegeltje spiegeltje weer....

20 minuten geleden geplaatst door soapbox

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@21 "geen" Jij bent een misselijknakend uitgekotst stuk vreten. Gedraag je hufter. ...

24 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Nederland mag asielzoeker niet buiten EU aanvraag laten doorlopen

@4Er zou eigenlijk één zone in Europa aangemerkt moeten worden als asielcentra. Daar worden dan de controles gedaan, veilige landers eruitge...

24 minuten geleden geplaatst door Strongoli

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@19 Schelden? op de man spelen, beledigen -> wangedrag. . . .Ik ga het niet melden hoor! Ik ben geen volksverrader, geen nazi, geen lafbek....

26 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Saari Sex VideoLive SexstreamPorn HispanasHentae GratisEm1lina OnlyfansCarrie Emberlyn PornWwe FuckDefeated PornMother And Son Porn ComicsPornoja.comGlamour PornBig Pussy Sex VideoXxx In BengaliPorhub Free VideosSharing The WifeScarlett Johansson NkedNew Zealand XnxxStrippersinthehoodxxxSunn LoeneHuge Tirs18 Year Indian PornNude Gay TeenagersRosszlnyokMahabharat XxxAshwini Sex VideoReal Sex Scenes In MoviesTied To The BedViolet Myers KazumiCamrabbitChubby Black Gay PornPornhd HqViolated Heroine WikiSax VidosXxc Sexy VideoEbony Tickled PornHannahowo Of LeakedXxx BhuHot GirlsbuttsSexstories.asstrWw Sex Video BanglaIndian Sex MastiBigtits SuckedMiddle Eastern PornographyMilfamatuerLezbian Face SittingJav Mating PressChaturdateBig Assbig BoobsRoller Coaster Nipple SlipXxxsexmGrindrpornVanessa Decker Fucking All Night LongTantaly DollPegging CartoonsShardha XxxSapphireeeDesi Mom XxIndian Suhagraat Sex VideoIndian 18 PornPornos De ChapínMelkor Mancin Porn ComicsXxx Live ShowJapan Boy SexKajal Sex Photos ComIndian Femdom MistressWife PussyXxxvideos.comFree Full Legth Porn MoviesBleck.com PornAdultwork .comJap Lesbo PornAbigail Spencer LeakSasur Bahu Chudai VideoXnxx Com Hd IndiaKorean Hot KissXxx 89comAmateur Sexe FrAllie JamesMale And Male Sex VideoBangladeshi Chuda Chudi MovieDesi Porn AuntiesCory Chase AnalWaifumiia OnlyfansWetasspussyDesi Xvideo HindiHindi Sex ComJapanese Sex ComFight Sex XxxMizuno Asahi UncensoredHindi Suhagrat Ka VideoGabbie Carter CreampieNaked Hot GirlHot Pron FilmIncrstflixFind PorntubesBrazzers Mom NewLena The Plug PornScarlett Alexis Dp DivaNaked LesbianErotice StoriesBhabhi Ki JawaniSex Free VedioSerial Actress SexMasturbation With HandIndian Actress NipslipHentai BikiniNaughty AmericanDownload-pornhubFree Porn Mom And SonFree Mayure PornStripper In Publicпорно зрелыхFree Xxx PicksMr Deepfakes.conSexstories FamilyIndian Porn PhotosShania Twain Sex TapeBarista AlixHot Nude RomanceHot Naked CheerleadersCyberfuck 2069Liberty SlotsRussiasexygirlsKitty CaprTeri Hatcher NudDesi Sexy ChutHot Indian Actress PornPo R NDirtyroetteTiny TexieLocal BfMallu Aunty Hot Romance VideoSmut VideosOriginalindianpornFruit Roll Up BlowjobYoutube On PornPornos ExtremoStrip LiveCummed Meaning In HindiIndian Women Xxx VideosMia Malkova New Porn VideoDani Daniels Video DownloadTeencuntPorn Lesbians HardLena The Plug CumshotChristine Nguyen Hard CoreXvideosfeticheNinaxcarolinaSklar ReneSilvrdaddies