NPO-topvrouw Shula Rijxman
NOS NieuwsAangepast

NPO-baas: kabinet komt mooie woorden niet na

Het kabinet moet meer aandacht aan de publieke omroep besteden. Daarvoor pleit NPO-topvrouw Shula Rijxman in een ingezonden stuk in het AD.

In het regeerakkoord staat dat een "sterke publieke omroep onmisbaar is voor een vitale democratie". Maar volgens Rijxman komt het kabinet zijn mooie woorden in het regeerakkoord niet na. "De minister presenteert zelfs een extra korting." De omroep moet volgend jaar mogelijk zo'n 60 miljoen euro bezuinigen door de terugloop van reclame-inkomsten.

Volgens Rijxman gaat het nu goed met de publieke omroep en wordt de "eredivisie van tv en radio door teams van de publieken gedomineerd". "Het gaat goed, maar het is niet zo vanzelfsprekend dat dat zo blijft", schrijft ze. "Als het kabinet ons zo zou behandelen als zo ongeveer alle andere sectoren, dan had de publieke omroep jaarlijks zo'n 200 miljoen euro meer kunnen besteden aan nog mooiere, betere en relevantere producties van en voor ons allemaal. Wij hebben geleverd, Haagse politici; waar blijven úw daden?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl