door Inter in Politiek  ·  39 Reacties

  • 32
  • 1118x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Omdat hij te laf is zijn stuk van de taart te pakken en lafjes zijn onderhandelingstactieken bij verwaterde vakbonden in handen laat. Ook komen mensen niet samen om te onderhandelen.

18
1 Chaimileh

** gebruiker verwijderd **

Omdat er ministers aan het bewind zijn zoals Wouter Koolmees.
Welke idioot zorgt ervoor dat werkgever nóg makkelijker van een werknemer af kan komen.
En dat gelul van opstapelen van problemen: mijn reet.
Ik zie Koolmees over 3.5 jaar op een werkgeverszetel zitten.
En daarom zorgt hij er nu voor dat hij straks het makkelijker krijgt.
Smeerlappen zijn het: en maar lullen dat de flexibilisering is doorgeschoten.

2 verwijderd9139144

Waarom profiteert de gewone/normale Nederlander niet van de groei?
Omdat zodra de Nederlander er 5 euro loon verhoging is de belasting of iets dergelijks met 7 euro omhoog gaat?

3
3 Truffelaar

Vervang IS voor er bij krijgt.

8
4 Truffelaar

@2 op Ecuador na is Nederland het enige land in de wereld waar vaste werknemers niet ontslagen kunnen worden zónder tussenkomst van een rechter. Dat is gewoon bezopen! Dat een commercieel bedrijf naar de rechter moet stappen om van een van zijn werknemers af te komen. Vind je het gek dat werkgevers geen vaste contracten meer geven. Zoals veel werkgevers zeggen “ik kom makkelijker van mijn vrouw af dan van mijn personeel”. Het socialisme hier is te ver doorgeslagen.

Maar goed, ook in dit wetsvoorstel is nog steeds de tussenkomst van een rechter nodig om iemand met een vast contract te kunnen ontslaan. Dus zelfs dat verandert niet.

38
5 Diederik82

Omdat de zogenaamde groei kunstmatig is en niet op de werkelijke stand van de economie gebaseerd is.
Zodra de ECB stopt met het drukken van monopolygeld zal het gehele kaartenhuis instorten en zal de werkelijke stand van de economie te zien zijn en die ziet er niet best uit.

3
6 Nexit-En-Snel

Zolang er in dit land een heleboel idioten rondlopen die van mening zijn dat een gemiddelde bepalend is voor de welvaart/rijkdom van groepen zullen alleen die al te veel verdieners blijven profiteren!

2
7 Zie Hier

De (be)lastingen stijgen en word niet in ons en ons land terug gestopt.

5
8 Gratiebarmhart

* Verwijderd door de redactie *

9 E.Meel

Het is helemaal niet de bedoeling dat "gewone" Nederlanders ergens van profiteren. Gewone Nederlanders moeten vooral zwoegen om de rijken nog rijker te maken.

1
10 thestranger

Ik zie geen licht aan het einde van deze tunnel. De lasten zijn dit jaar alweer fors gestegen en zullen begin 2019 ook weer stijgen.

Al krijgt de werkende Nederlander volgend jaar 5% loonsverhoging dan komt er nog niets bij!

2
11 Garp

** gebruiker verwijderd **

@5 : Jij gelooft toch niet dat als ontslag nog makkelijker kan verlopen, de werkgevers wél vaste contracten gaan geven?
Dan leef jij toch in een andere wereld dan de meeste burgers die blij zijn dat ze op het eind van de maand nog te vreten hebben.

12 verwijderd9139144

Omdat de meerderheid op een anti arbeiders partij stemt die graag kadootjes geeft aan het grote geld geeft.

De SP is nog de enige partij die nog iets probeert voor de arbeider onder 2 x modaal de PVV is alleen met moslims bezig en kijkt weg voor de andere problemen . De VVD heeft nog nooit iets gedaan voor de deze groep behalve uit buiten en gebruiken als brandhout voor het grote geld . CDA doet niks D66 ook niet PVDA heeft deze groep ook laten vallen. FvD heeft enorme last van het links rechts syndroom en doet en wil niks enz

Kortom we gaan gebukt onder het VVDistme en zijn dus aan de ratten overgeleverd.
Zolang dat de VVD aan de macht is gaan we langzamerhand terug naar de jaren 30 waar de bazen de macht hebben en alle rechten. Alweer mogen we inleveren vakbonden zijn middelen kwijt geraakt arbeidsrechten zijn in het voordeel van de werkgevers. En oost europeanen mogen hier gewoon werken voor een voor minder loon als concurrentie We mogen nu tot 68 werken wat voor vele onhaalbaar is enz. En toch zijn er debielen met een gewoon inkomen op hun eigen onheil blijven stemmen.

2
13 magikeven

https://www.nu.nl/carriere/4754058/werkloosheid-in-nederland-daalt-en-aantal-vacatures-stijgt.html

Dalende werkeloosheid vind ik zelf altijd erg goed voor de gewone Nederlander.

7
14 Utrecht_83

Wat een redenering verder, we betalen meer voor de zorg maar dat is ook een vorm van welvaartsstijging? Dat is wel heel creatief boekhouden.

4
15 Utrecht_83

Omdat de top laag zich drie slagen in de rondte staan te graaien waardoor het lijkt dat er groei is over de hele linie.

5
16 Rattocasi

Wil de economie aantrekken zullen we toch naar een salarisverhoging moeten gaan van 20%.
1,6% salaris erbij op een netto salaris van 1500€ is maar 24 euro, en met alle stijgingen, jaar in jaar uit, stelt dat niets voor, wat heb je nu aan 24 euro er bij per maand.?
Allemaal peanuts.

3
17 Hein2

@12 met de huidige regels worden er ook geen vaste contracten gegeven. En de redenen daar van zijn bekend: verplicht twee jaar doorbetalen bij ziekte en de rigide ontslagbescherming waar een rechter aan te pas moet komen.

8
18 Diederik82

@18 Er worden geen vaste contracten gegeven omdat, geheel tegen de economische wetten in, flexwerkers goedkoper zijn. Wat je dus moet doen is flexwerkers duurder maken dan een vaste medewerkers dan is het probleem snel opgelost.

1
19 Salitos

** gebruiker verwijderd **

Of flexwerkers goedkoper zijn betwijfel ik. Ik ken de uurprijzen op mijn bedrijf. Maar je kunt er makkelijker vanaf, dus draait het daar om.

20 verwijderd9139144

@17 : Wil de economie duurzaam aantrekken dan GEEN salarisstijgingen maar minstens 20% lastenverlaging op alle fronten (belastingdienst, gemeentelasten en alle verzekeringspremies).

Gevolg:
Consumentenvertrouwen stijgt explosief en buitenlandse concurrentie versterkt en iedereen kan aan het werk!

0
21 Garp

@17 : Wil de economie duurzaam aantrekken dan GEEN salarisstijgingen maar minstens 20% lastenverlaging op alle fronten (belastingdienst, gemeentelasten en alle verzekeringspremies).

Gevolg:
Consumentenvertrouwen stijgt explosief en buitenlandse concurrentie versterkt en iedereen kan aan het werk!

2
22 Garp

@17 : Wil de economie duurzaam aantrekken dan GEEN salarisstijgingen maar minstens 20% lastenverlaging op alle fronten (belastingdienst, gemeentelasten en alle verzekeringspremies).

Gevolg:
Consumentenvertrouwen stijgt explosief en buitenlandse concurrentie versterkt en iedereen kan aan het werk!

2
23 Garp

Het enige wat helpt is de lasten omlaag brengen, dan is een loonronde ook niet nodig.
De belasting op alles is veel te hoog. Dat komt omdat deze Kabinetten herhaaldelijk laten zien niet met geld om te kunnen gaan.

0
24 Nicks R. Van

Hoe kan onze economie in 17 jaar tijd met 12% groeien en tegelijktijd ons besteedbaar inkomen met 3% dalen? Leg dat maar eens uit aan de burger.
https://www.ad.nl/economie/we-zijn-rijk-maar-kopen-er-niets-voor~a76d46d9/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

@3
Nadat Rutte riep dat we er allemaal op vooruitgaan ben ik eens gaan rekenen. Ik ga er inderdaad 6 euro per maand op vooruit. Wat Rutte er niet bij vertelde is dat ik 9 euro per maand meer aan gas en licht ga betalen, me ziekenfonds 14 euro per maand duurder is geworden en de jaarlijkse huurverhoging er weer bij komt enz. We gaan er dus gewoon weer op achteruit terwijl de politiek en hun journalistieke handlangers het verkopen als winst voor iedereen.

0
25 Reconquista

Omdat graaien de norm is geworden

0
26 Ongelooflijk

@26 Graaien de norm: het heeft meer van schrapen door de politiek.

0
27 Belker

Voor het, ondanks de vermeende krapte, niet stijgen van de lonen komen een aantal verklaringen in aanmerking :

Flexwerkers kunnen en willen meer uren maken.

Er zitten veel mensen, ongeregistreerd, thuis, die zodra er vraag is komen opdraven. Verborgen werkloosheid dus.

Bedrijven hebben vanwege de kostprijs een maximum aan de lonen gesteld. In het verleden werd samen met de lonen de prijs van de producten verhoogd. Veel bedrijven kunnen (wereldmarkt) of willen (aandeelhouders en aandeel koerse) dat niet.

Omdat de omzet vanwege de economische groei wel stijgt en de lonen gelijk blijven gaat er naar verhouding steeds minder van de winst naar de werknemers. Kapitaal wint het van arbeid en dat al 40 jaar! Nog 'even' en u bent niet meer nodig.

0
28 Myth63

het lijkt wel of de VVD alleenheerser is in de politiek en dat geen enkele partij meer op komt voor de burgers op een paar spaarzame woorden voor de burgers opkomende SP na dan

1
29 Roomboterbabbelaar

@20 Flexwerkers zijn voornamelijk mensen met een nul-uren contract tegen het minimumloon, dus zijn die voor de werkgevers wel degelijk goedkoper dan de krachten met een vaste overeenkomst!

0
30 dummydum

@5

Daar is een reden voor.

Er zijn Nederlandse werkgevers geweest die het heel bont hebben gemaakt!

0
31 garriet

dat komt omdat die goudzoekers onderhouden moeten worden.
dat mogen wij dan weer wel.

2
32 ongelovenloos

Gewone Nederlanders moeten werken en uitgeven
anders kan die andere groep niet groeien
het is de masse die daar voor zorgt
en de beloning is? een mager pensioen en als je wat heb inleveren
verhoging van 1,6% is 1.60 van de 100, is 16 van de 1000 nou dan gaat alles omhoog
en inderdaad dat is dan 2x zoveel
we doen allemaal alsof het goed gaat, we houden het zelf intand omdat we allemaal denken dat we beloond worden in plaats van bestolen

0
33 Sier

Zolang werkgevers steeds het overleg met de bonden en De Stichting van de Arbeid laten stuklopen, omdat ze geen looneisen willen inwilligen, zal Rutte zijn kletspraatjes moeten bijstellen, dat iedereen erop vooruit gaat.
Hij gaat namelijk niet over de CAO-onderhandelingen met Bonden, werkgevers en werknemers. Daar heeft hij niets over te zeggen.
Het laatste overleg is óók wéér mislukt, dus weinig hoop, dat ze er bij het volgende overleg wél uitkomen.
U moet dus nog even wachten op het "succes" van de economie.
"Vertrouwen in de toekomst" moeten we hebben, aldus Rutte..
Hij gelooft z'n eigen leugens nog het meest.

0
34 Strongoli

D66 Minister van sociale Zaken Wouter Koolmees blijkt een beroepsfraudeur met cijfers.

Koolmees verklaart vol trots in de Tweede Kamer dat de reële koopkracht van de Nederlander dit jaar met 3,5% nog harder stijgt dan de bbp-groei, 3,1%.
En volgend jaar stijgt Uw koopkracht met 3,1% bij 2,7% bbp-groei.

Hoe de tot Minister ontaarde aartsknoeier dat doet? Hij telt de hogere zorguitgaven , dus gestegen zorgpremies en eigen risico op bij Uw koopkracht. Gedwongen (semi-)overheidsconsumptie kat hij om naar reële, individuele welvaartsgroei.

Dus: stijgen de belastingen en premies enorm en bent U gedwongen nering te doen bij falende ministers, volksvertegenwoordigers van de akeligste partijen en zichzelf verrijkende politiek benoemde managers, dan moet U roepen: "Hoi, hoi, wat stijgen mijn welvaart en koopkracht! ".


Meesteroplichter Heer Koolmees, -bijna was dit brein Minister van Financiën geworden in Rutte III -, gooit alles door elkaar wat boekhoudkundig en zuiverheidshalve gescheiden moet blijven.

Hij noemt het zelf overigens "andere werkelijkheden".
Spreekt een Trump-getrouwe van "alternative truths" dan zweet en deint de Nederlandse pers nog weken na van verontwaardiging, maar bij Koolmees bericht men zijn financiële onbetrouwbaarheid maar half.


Overigens, als het meezit stijgt Uw reële koopkracht dit jaar 0,6% . Vorig jaar 0,3%. In weerwil van de hoogconjunctuur. Volgens jaar zit er misschien 0,8% in het vat. Als de loonstijging zo meezit als de regering Rutte , dus inclusief engerd Koolmees, wil doen geloven.

Grootste bedreiging? Belastingen en premiestijgingen natuurlijk.

0
35 marielouisevankleinmareslag

De gewone man is een melkkoe voor de overheid, multinationals en Europa.

0
36 DONKEY R

Misschien moet de mensen bij de volgende verkiezingen eens nadenken waar ze op stemmen en vooral voor de dames vergeet dat onderbuik gevoel en gebruik je verstand een keer!

0
37 Zie Hier

Welke groei?

1
38 Wendel

Omdat men alle plaatsen waar mensen spontaan samenkomen heeft weggewerkt en alleen nog toestaat, dat er gezamenlijke activiteiten van autochtonen zijn onder toezicht van overheid en met islamieten ertussen. Er is goed gekeken waar het type personen, dat eventueel in opstand komt, bij elkaar komt, en men heeft gezorgd dat ze te hard bezig zijn met marginaal overleven.

2
39 Wendel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Botlleneck
Rutte over toenemend antisemitisme: 'Dit moeten we als samenleving collectief aanpakken'

Rutte,jij en je politieke poppetjes moeten dit aanpakkenwaar betalen we jullie voor,lafbekken...

3 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

Sarcoff
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Ik weet nog plaats, in de loopgraven in de Oekraine....

3 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@6 Misschien wel ja. Maar jij hebt zelf de term "ongebouwde kerels" toegevoegd, toch? Daaruit blijkt dat je het spannend vindt. Anders had je ...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

LVosje
Onderzoekers leggen een verband vast tussen verdachten van de terroristische aanslag in Moskou en Oekraïne - Dissident.one

Russische onderzoekers 😂, hoe ongeloofwaardig wil je het hebben....

4 minuten geleden geplaatst door LVosje

Reconquista
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@6Ik denk niet dat je kan wennen aan een intolerante en racistische religie. Daar aan wennen gaat tegen ieder gevoel van rechtschapenheid en r...

4 minuten geleden geplaatst door Reconquista

sockknitter
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@17Dus iedere beller bij de supermarkt is moslim? Ik zie bijna iedere klant in de supermarkt met een telefoon of oortje aan zijn hoofd. Die te...

4 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Botlleneck
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Zie hier genoeg hoofd doekjes die in de middagpauze van school de supermarkt uitkomen,knagend aan een broodje...

6 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

GreyB
Kremlin-vriendelijk verleden blijft de PVV achtervolgen

@4Alleen Nazi.one en Oeps.nl voldoen hier op deze baggersite NK nog blijkbaar.....

7 minuten geleden geplaatst door GreyB

Biscanna
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@6 Deugend englinks is natuurlijk helemaal gewend aan messentrekkende, verkrachtende, stelende moslims. Ik kan er maar niet aan wennen, en zie e...

10 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Reconquista
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@6"" Strijders die geen direct gevaar vormen mag je krijgsgevangen maken maar niet zonder enig proces executeren.""Ik denk dat Hamas jouw ...

12 minuten geleden geplaatst door Reconquista

NK. App
Tamil Mother Son SexPornerfullXnxx CuteX New VideosXxx Video MadamPorn DoubleMalu Trevejo TwerkAdriana CheckiSex Gif Free DownloadSimpsons Porn ComicsSexo PornograficoAdult FilmsCuckold HdPerfect HandjobBj Close UpKpopdeepfakesSexe Amateur BeurettesXnxx Dani DanialBlair Williams Step SisGay PornstoryIndian Sexual MoveGigantitsTwitter Sexo GayXvideos.cokSpider Gwen TransMelissa O Neil NakedStarfire NakidMongolpornoMature Blow PornIndia Super SexJr Idol GravureAdultsesrchTik Toker PornMy Sex DollAlina PopaLittle Buff BabeSexy Passionate SexHot Movie SongsLesbian Tits On TitsFoctionmaniaPornôs FilmesLauren PhillipsTina KyeHairy Pussy FuckDrugs XxxThehabibshowCuckold PornoMaduras FollanHidden CameraxxxRobert Van DammeSade XxxHot Girls Boobs PicKatie Kox PornAmanda Bynes SexyFeet TicklingAnime Porn UncensoredHyd Sex ComDeviance PornMeninas Novinha NuasMr Hands VideoDouble Penetrtion PornGoko .toHery-136XxxhdfullWifecrazystacieXxn EnglishBrutal X ComVexn PornHentaihaven XxxFnsf PornJapanissexTamil English Sex VideoDevar Bhabhi Real Sex18 Teen Xxx ComSon And Mom Anal PornHannah OnlyfansPoonam Pandey LeakedMaked CelebGujrati FuckImage FapduPorn With HookersPourn Videos IndianWet Pussy PornGenshin Impact P O R NFirst Night XPorn GamrsSanto InferninhoXhasmesterXhartubateJustina Valentine NakedWowpornLisa_sparxxxIndia Desi SexAsian MassagepornForsed Mom PornAlohatuvbeDirty Roulette GayDanielle Rose Russell NudeScobbydoo PornYoung Xxx HdLadybug In HindiStep Sister Hot SexCelebirty. PornMom First AnalMulheres Pelada No TiktokXnssSkylar Vox NudeStephanie Mcmahon NudesBig Boobs Tik TokParty Games PornTiny Nude TitsMilf Flashing In PublicPorno Estrupoسکس هاتOnlyfans FindeSisloevsmeAlly Lotti NudeBest CumshotsDesimobiIndian Desi SexxSelf HandjobPervstepmomMidnight SexPorn PamNude Walk In PublicArabshentaiPorn.zogChat NjrRule 34 ZeldaNormal Sex VideoXvideos 3comWild Indian PornHardcoresexBig Booty Anime PornBuafodaBeautiful XnxxXxx SophiaFrench Porn MoviesXxx Hindi Sexi VideoCastingcouch HdMature4kAnal MadurasGay Porn TiktoksMygrilfundTrans Fatal ModelDebby Ryan NakedSingapore XxxFree Malayalam Kambi KathakalMarathi Sex Video XxxFirsttimeporn