Haagse grabbelton

Mark Rutte belooft beterschap over tijdig informeren Tweede Kamer

11-04-2018 17:43

Minister-president Mark Rutte gaat kijken of het kabinet  de Tweede Kamer beter kan informeren. Vaak hebben media beleidsvoorstellen in handen voordat Tweede Kamerleden deze hebben.  Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib stuurde Rutte vorige maand een kleine dertig voorbeelden van dergelijke gevallen in de maand maart en eiste een einde aan dit ‘vanuit staatsrechtelijk oogpunt zeer ongewenst verschijnsel’. Woensdag belooft hij beterschap.

PVV Kamerlid Fleur Agema klaagde eerder deze week over het eerder inlichten van de pers. Ze voelde zich dinsdag  ‘buitenspel gezet’ door het ‘gesjoemel’ van het kabinet. Dat de pers voorrang krijgt op de Kamer is haar al een doorn in het oog, ‘maar ook de coalitie wordt eerst in stelling gezet voordat wij zelfs de krant kunnen lezen’. Dinsdag bleek dat de plannen van minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) voor de verpleeghuiszorg al in De Telegraaf stonden voor hij ze naar de Kamer had gestuurd. Dat regeringspartij VVD over die plannen bovendien al een debat aanvroeg voordat ze in de krant stonden stak Agema en andere oppositiepartijen extra.

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens