Nieuws

Gaslek onder flat Wageningen gedicht; bewoners terug naar huis

Zo'n 50 appartementen en een garagebedrijf aan de Troelstraweg in Wageningen zijn woensdag ontruimd geweest vanwege een gaslek. Aan het begin van de avond meldde de Veiligheidsregio Gelderland-Midden dat de bewoners weer terug konden. © Rudy van 't Sant
WAGENINGEN - Zo'n 50 appartementen en een garagebedrijf aan de Troelstraweg in Wageningen zijn woensdag ontruimd geweest vanwege een gaslek. Aan het begin van de avond meldde de Veiligheidsregio Gelderland-Midden dat de bewoners weer terug konden.
Volgens een woordvoerder was er een gaslucht geroken in een woning in de flat van vijf verdiepingen. De eerste melding was even voor 11.30 uur.
Het lek is uiteindelijk gevonden in de kruipruimte onder de flat en gedicht. De brandweer en netbeheerder Liander hebben het gebouw daarna geventileerd. Hoe het lek is ontstaan, is niet bekend.
Zo'n 50 appartementen en een garagebedrijf aan de Troelstraweg in Wageningen zijn woensdag ontruimd geweest vanwege een gaslek. Aan het begin van de avond meldde de Veiligheidsregio Gelderland-Midden dat de bewoners weer terug konden. © RonV Media

Opvanglocatie

De omgeving rond de flat was urenlang afgezet met linten en de Troelstraweg deels afgesloten. De bewoners van de ontruimde appartementen konden terecht in wijkcentrum De Nude aan de Kortestraat. Dat was aangewezen als opvanglocatie.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl