Kamervoorzitter tegen SP'er: 'Waar is uw jasje?' (nos.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Politiek  ·  281 Reacties

  • 16
  • 2280x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Je staat niet in de voetbalkantine of de kroeg

3
251 Louis Vandaal

@248
"Hij had zich beter ziek kunnen melden die dag want er komt toch niks zinnigs uit politici."
als U al zo over ze denkt, wat maakt het dan uit wat ze aan hebben???

0
252 ikzelf

Een jasje dragen in de tweede kamer is een fatsoensnorm. Nee, er staat klaarblijkelijk nergens dat dit verplicht is maar aan de andere kant wil je natuurlijk wel fatsoen uitstralen. Dat heeft overigens weer niets te maken met het feit of iemand integer of fatsoenlijk is. Ik denk dat bij de meeste mensen die in een bedrijf werken er ook niet in de personeelshandleiding staat dat je geen boer mag laten als je met een klant aan de telefoon zit. Toch zal het absoluut niet gewaardeerd worden als je dat wel doet. Het zijn ongeschreven fatsoenregels waaraan iedereen zich te houden heeft.

Nu zijn er hier mensen die zeggen dat het alleen om de inhoud van de boodschap gaat. Hoe zouden die mensen er tegenover staat als kwint in zijn zwembroek zou komen opdragen of als hij zich had besmeurt met poep. Het staat immers nergens dat het niet mag en het is niet onderdeel van de boodschap maar je staat als kamer wel voor paal. De tweede kamer is geen privé situatie.

Ongetwijfeld weet kwint dit ook dondersgoed en het enige wat hij probeert is om op een goedkope manier wat media aandacht te krijgen.

1
253 RazorBlade

@253
" in zijn zwembroek zou komen opdragen of als hij zich had besmeurt met poep."

Dat slaat natuurlijk nergens op, overdrijven is ook een vak.
hij is toch verder netjes gelkeed, het is geen slonzich vuil T-shirt oid.
Ik snap werkelijk niet waarom hier zo'n probleem van gemaakt word.
de dames komen ook in allerlij verschillende vrolijke pakjes, jasjes, en blouses, dan weer in rok of broek.. waarom moeten zij dan niet in een "saai" mantelpakje als de heren in pak moeten??

0
254 ikzelf

@252 Rustig maar hoor, 't is maar een mening question

0
255 Kara Mustafa

** gebruiker verwijderd **

@254 . Nee, hij ziet er niet netjes uit, niet verzorgd. Dat Zeeman hemd is uitgelubberd, je kan in zijn halsopening bijna zijn navel zien. Gewoon een overhemd met een jasje.

Mevrouw Arib, zelf altijd smaakvol gekleed vroeg niet eens naar die baardknul zijn schoenen of broek. Nee, alleen een jasje.

En dan die onnozele reactie, alsof voor een kleuterklas popi-jopi wil spelen. Zijn reactie was niet zozeer verruwing van het debat maar infantilisering ervan.

Dat de rest gaat zitten lachen, ergerlijk. Als Wilder dat tegen mevrouw Arib zou zeggen, zo'n onnozel en kinderlijk antwoord was Wilders weer tot monster van het taalgebruik verklaard.

256 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@239 . Precies, ik dacht ook al: "Niet gedouched, zo op de fiets naar zijn werk, in de Tweede Kamer".

257 verwijderd924924212

Ach ja, de SP. Wat verwacht men dán?

2
258 WijzeDwaas

@132 : Ik pleit er echt niet voor dat mensen zeg maar 'slonzig' in de 2e kamer optreden, begrijp me goed. Maar

0
259 Reagentje

oeps, er ging iets mis in @259 : vervolg:
Maar
In het Reglement van Orde staan geen kledingvoorschriften voor Kamerleden. Arib (PvdA) heeft al vaker laten weten dat ze vindt dat politici er representatief uit moeten zien, maar dat ze dat niet kan afdwingen. Wat is representatief?

0
260 Reagentje

@238 Er zijn mischien ook mensen die niet van gemillimeterd haar houden maar van een kort kapsel,of vinden dat hij gladgeschoren moet zijn en niet getooid met zo'n baard en geen tshirt moet dragen maar een overhemd eventueel met stropdas.
Zo kun je wel aan de gang blijven als iedereen weer andere wensen heeft.
Je kunt ook gewoon iemand accepteren in plaats van moeilijk te doen wat mij betreft is het enige criterium dat iemand niet drie dagen in de wind stinkt.

0
261 21st Century Guy

@256
ik weet niet waar uw navel zit maar bij mij zit hij veel lager....

netjes is ook subjectief, het is opzich een prima shirt!
en niet uitgelubberd, maar gewoon een ruime hals dat is wel een wezenlijk veschil.
daarbij wat is er mis met een zuinige politicus? heb liever iemand die een goed verhaal heeft in zeeman shirt dan iemand met een onzin verhaal in een (veel te) duur maatpak.....
het blijft spijkers op laag water zoeken!!!

0
262 ikzelf

** gebruiker verwijderd **

@262 .Hij zag er uit alsof hij zo uit zijn bed kwam, slordig in een uitgelubberd hemd. Mevrouw Arib heeft gewoon gelijk, die knul hoort zich voor zijn werk fatsoenlijk aan te kleden. Dat hij een Zeeman Donald Duck-onderbroek draagt, best maar wel een beetje een nette broek, overhemd en jasje. En na zijn werk mag hij dat jasje gewoon weer uitdoen en op zijn bakfiets naar zijn kraakwoning peddelen.

263 verwijderd924924212

@263
"En na zijn werk mag hij dat jasje gewoon weer uitdoen en op zijn bakfiets naar zijn kraakwoning peddelen."

Dan ben je juist hardstikke nep!!
Dit is hoe hij is, zo loopt hij er altijd bij. en doet zich niet anders voor, dat is juist wat we willen toch, een afspiegeling van de samenleving....
Dat was al bekend voor hij de kamer in kwam dus moeten ze niet ineens gaan zeuren.
nogmaal ik vind het zeer overdreven om hier zo'n probleem van te maken!!
het gaat om wat je verteld niet om hoe je je kleed!!

1
264 ikzelf

Het zal wel een onbelangrijke meeting zijn geweest om het uiterlijk van meneer Kwint zo te bekritiseren!
Eigenlijk ben ik wel voor een 2de kamer uniform, zodat iedereen qua kleding gelijk is.
Het is misschien een idee om een op maat gemaakt oranje harig kostuum met bijbehorend masker te dragen, de spreekstoel kunnen we veranderen in een rots, waar boven op de rots een persoon zich kan uiten door middel van borstklopperij.
Of zou een grijs duur maatpak hetzelfde zijn....

0
265 Kipzonderkop

@254 Zoals je hier al merkt is dat het helemaal afhangt van de persoon aan wie je het vraagt en aan de situatie waarin de persoon zich bevind. Voor een zwemmer is het helemaal niet vreemd als hij in zijn zwembroek op zijn werk verschijnt en een beetje poep aan zijn overal zal een varkensboer ook niet veel uitmaken. Voor een kamerlid die een representatieve functie heeft is dit echter anders. Als je als enige mannelijke kamerlid echter een T-shirt draagt dan val je op zijn minst op. Het zal best zo zijn dat er mensen zijn die dit fantastisch vinden en die liever een kamerlid in een T-shirt zien dan in driedelig kostuum maar er zijn ook mensen die aanstoot geven aan een T-shirt in de tweede kamer. De vraag is natuurlijk waar je op uit bent. Wil je dat mensen aanstoot geven aan je uiterlijk of wil je dat juist niet. De kleding die je aanhebt is ook een vorm van communiceren. Wat is de volgende stap, een T-shirt aandoen naar de troonrede? Zien we straks wellicht onze koning op staatbezoek in een T-shirt? Tja, zeg het maar. Ik vind het ongepast in deze situatie en voor mij zal dat mede bepalend zijn hoe ik over iemand oordeel. Ieder mag echter zijn eigen mening vormen.

0
266 RazorBlade

** gebruiker verwijderd **

@264 "Kleren maken de man". Ook het volk ziet liever een verzorgde vertegenwoordiger van hun belangen in de Kamer dan een puber die de voorzitter van die Kamer een beetje staat te beledigen.

Onvolwassen pubergedrag.

267 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

Stel nou dat Öztürk en Kuzu in hun traditionele Anatolische boerendracht in de Kamer komen, dan luistert er toch ook geen mens meer naar ze?

Maar gelukkig laten beide heren zich goed kleden en verschijnen dus goedgekleed, met een mooie in het oog springende stropdas in onze Tweede Kamer.

268 verwijderd924924212

@267
behoor ik niet tot "het volk" ???
"het volk" bestaat ook uit een deel die er niets zo'n probleem van maken....die zijn niet zo bekrompen maar wat ruimdenkender.....

En hij begon niet met dat gedrag, hij stond daar gewoon voor een interuptie, toen ging Ariib hem als een keluterjuf vragen waar zijn jasje was.... als ze er zo'n probleem mee had had ze de bode een notitie naar hem toe moeten laten brengen toen hij binnen kwam! en hem niet op zo'n manier te kakken zetten!
er is nog steeds geen regel dat men een jasje aan moet dus zij kan dat (net als U) persoonlijk wel representatief vinden, maar ze mag niet van iemand eisen dat te doen.

1
269 ikzelf

@268
dat er verder geen zinnig woord uit komt maakt dus helemaal niets uit, gelukkig hebben ze een net pak aan, dat maakt hun boodschap niet zo erg...... zucht......

0
270 ikzelf

** gebruiker verwijderd **

@269 . Ja, allemaal goed en wel maar hij begon, hij begon door zonder jasje en in zijn krakershempje de Kamer te betreden.

Mevrouw Arib bleef heel keurig, ze vroeg naar zijn jasje, was ik voorzitter geweest, ik had de bewaking gebeld. Die stevige Turks Jongens hadden hem zo buiten gezet. Dan had Kwint op zijn bakfiets naar huis kunnen gaan om een jasje te halen.

Kritiek op politici hoort bij hun werk, kijk nou eens naar Merkel, die vrouw draagt een jurk waarin de beide Duitslanden nog gescheiden zijn. Daar, op die jurk kreeg ze forse kritiek.

Goed kijken, even naar beneden scrollen en dan niet in het decolleté van de Moeder aller Boezems:

https://nos.nl/artikel/2194572-als-het-om-kleuren-gaat-is-merkel-een-kleptomaan.html

271 verwijderd924924212

@271
hij was daar gewoon, dus begon niet, hij wou gewoon een interuptie doen tot Arib haar ongenoegen over zijn kleding keuze ging ventileren. iets waar zij niets over mag zeggen in die positie omdat er geen er is geen kledig voorschrift is!!!
nogmaals als zij er zo'n probleem mee heeft moet ze er regels voor opstellen. en ze had hem er eerder op kunnen aanspreken (via de bode in de zaal) en niet op zo'n kinderachtige manier.
dus dat dat U de beveiliging zou bellen als iemand niet uw persoonlijke smaak aan heeft is best eng, gelukkig bent U geen kamer voorzitter.
en Merkel zit niet hier in de 2e kamer dus wat doet dat er toe?

2
272 ikzelf

** gebruiker verwijderd **

@272 . Mevrouw Arib pakte het goed aan, Kwint komt nooit meer verkleed als loodgieter de Kamer in.

't Is toch niet te geloven, die man krijgt een salarsis waar je u tegen zegt, én een onkostenvergoeding en dat komt hij als kraker verkleed de belangen van zijn kiezers behartigen?

Kwint kan nog veel leren, gelukkig is hij nog jong, van zijn collega's. Ook van zijn moslimcollega's, zij kleden zich zorgvuldig als zij de belangen van hun achterban serieus nemen.

273 verwijderd924924212

@273

Een beetje kraker heeft een jasje aan, een leren, of een spijkerjasje.
Met hier en daar wat ijzer.

Echte krakers lopen nooit in alleen een hempje....

1
274 Norton

@273
Hij vertegenwoordigd ook loodgieters.....
alsof mensen in pak zo goed de belangen van de burger behartigen....
maar we worden het toch niet eens, blijft U lekker bekrompen kikken op een mooi pak...
ik kijk naar de boodschap ipv het uiterlijk en kleding!!

2
275 ikzelf

"Fraai visitekaartje" SP......

1
276 LoydMorris

@273
Vooroordelen blijken niet altijd waar te zijn
Als ex kraker kan ik je zeggen dat ik er toen netter uitzag, ivm werk, dan toen ik een huisbezitter was.

0
277 Defcte burger

** gebruiker verwijderd **

@275 , ja, maar die Kwint had geen boodschap en er zit een gat in de mouw, rechts van dat lubberhempje.

Zelfs Wilders kleedt zich in zijn Bewaakte Bunker, met al die Turkse Bewakers om hem heen beter dan deze knul?

278 verwijderd924924212

@228 En dat mag dus in de 2e kamer.

0
279 dummydum

@278
wat heb je met die Turkse bewakers???? waarom haal je dat er iedere keer bij??

maar hij kreeg hier de kans niet om zijn interuptie te beginnen, Arib begon gelijk te zeuren over een jasjse....dat hij een misscien wat kinderachtige opmerking maakte kwam omdat hij totaal overvallen werd door deze onterechte berisping, U en Arib kunnen het niet mooi vinden, maar er is simpelweg geen kleding voorschrift dus mag zij daar niet eens mensen over aanspreken!!!

daarbij is deze ene opmerking niet zijn enige boodschap!
mannen in pak hebben niet per definitie een goede boodschap...

0
280 ikzelf

@191

Domme vraag. Als hij onfatsoenlijk was geweest had hij wel op de rechterflank gezeten, tussen die achterbuurt bewoners.

1
281 Borealis

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
maarten1234
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

"die buitenlanders hebben we straks nog hard nodig vanwege de pensioengolf en het tekort aan vakmensen en ander personeel om onze samenleving dr...

1 minuut geleden geplaatst door maarten1234

maarten1234
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

tja, dan vraag ik mij af waarom er een hek om de moestuintjes van een bepaal AZC staat met daarbij teksten in de trant van 'eigendom van...' in ...

7 minuten geleden geplaatst door maarten1234

LoydMorris
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

Ondertussen. . . . https://www.telegraaf.nl/nieuws/1601058670/steeds-vaker-geweld-en-agressie-door-jonge-asielmigranten-in-opvang-personeel-...

8 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

sockknitter
Meedogenloze Russen nu zelf slachtoffer van ‘heilige oorlog’

Rusland heeft de waarschuwingen vanuit het westen niet serieus genomen. De FSB heeft het veel te druk met het opsporen van Kremlincritici, dat z...

8 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Strongoli
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

@1Welke "vluchtelingen" worden hier nu eigenlijk bedoeld?En bij passende zorg, denk ik meer, dat een betere screening bij binnenkomst, het e...

9 minuten geleden geplaatst door Strongoli

sockknitter
Tsjechië ontmantelt Russisch desinformatienetwerk, dat ook op België mikte

Het zijn voornamelijk de ultra-rechtse partijen....

16 minuten geleden geplaatst door sockknitter

LoydMorris
Eerste Kamerleden dragen pro-Palestijnse sjaal tijdens commissiedebat - NieuwRechts.nl

Pure Jodenhaat door een stelletje antisemitische wijven. . . ....

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Mia Khalifa Xxx MovieSexy Video Full Hd ComDesi Porn Sex ComJail Porn MoviesWww SexvideosPorntrex.xomSec ChatChate PornoAnal Prolapse PornGujarati Sex OpenYoga Porn PantsErotık PornaHollywood Actress Hot Sex VideosGarlpornBokep Indoneesiaسكس نياكهPenis PicsNina Adgal NudeXvideoteluguMaddiesplaywrldXxx Hindi BhabhiAnal DaughterBbw Blac PornSexo No SitioBig Dick Shemale PornSanilion SexXxx Porn Hot IndianKittylixo PornKeisha Grey LesbianBig Boob TeacherHotass VideosLeather Jacket PornBoundhibErotic Spa Near MeDiamond Jackson Sex VideosWhicked Wims ModFree Porn For LadiesPorntb.comSexo Caseiro BrasileiroCulosxxxApongebob PornXxx SixyVillage Xxx SexNehha PendsePapas Cojiendo A Su HijaCzech StreetErotica BlondesPee Porns365 Days Sex SceneOutdoorxxxRomantic Hard PornKoran Porn StarPervert Mom PornErotic Stories OnlineHot Guy TwitterGay XxxBest HeadAlexia Anders PornXxx PjotosIndian Aunty PussyIndian Husband And Wife XxxRealhome PornHenati AnalRille SteeleNudegirlsXhamdtrrBarbie AshleyLesbian Rule 34Indian Nude GallerySensual Porn GifIndian Feet SexAngela White LeakedTitanic Nud SceneReddit CumshotNude Celebrity PicsTrisha Paytas Leaked OnlyfansSexy Naked TeenagersIndian College GirlSex Hd Full MovieIran Xxx VideoTelugu Secret SexAlaxis BreezeHd Porn Story MoviesPornmixXnix PornHwnraiIvana HumpalotSkylarmaxeoBrazilian NudesXhampsgterFetlife.cxomSoap2day.idSexo VillentoBala SexMuscle Sex VideoDesi Girl FukingXxx Adult PictureBest ThroatpiesRei KatijimaGay Horse MatingAmatue NudesTurki Sex VideoBig Titty GingerKarnataka Blue FilmPornvilaNuru Massage CreampieFetish Locator 3Latina Hd Sex VideosXxx Sex Hindi VidioXx Video Indian ComHot Romantic Sex StoriesFree Interracail Porn9gag.comKrazyboneBest Of Nude CelebritiesSkylar Mae AnalGirlsdoporn 290Blacked Lena PaulEporner.cpmFamily Guy Porn ComicsFudi VideoMilf LingerieRaping Porn MoviesHelsie Fortnite PornPorn TranssexuelStepmother FriedsTayler WaneکیرتوکوسXxxen La CalleMilf GallariesBoudi XxArt Of PornographyAsian PawgMorina PornBrazers Video FreeMorgan Vera LeakedDesi RedwapLisa Spark XxxPorn In HostelPorn Tube MoHot Sax HdRed Light Area In LucknowDesi Lesbian XnxxDrunk Babes PornDaddy Audio PornMakima Chainsaw ManMeltymochiGirlpissingBrittany Renner TwerkMtf Transformation Porn