U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 26
Geschat wordt dat 99% van de momenteel door de UNRWA aangewezen "palestijnse" ‘vluchtelingen’ in feite slechts afstammelingen zijn van feitelijke vluchtelingen. ...

ongeveer 1 jaar geleden door Darling

REAGEER MET EEN EMOJI
22

* Verwijderd door de redactie *

1 Child in Time    
ongeveer 1 jaar geleden door Child in Time

* Verwijderd door de redactie *

2 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel

Ja maar Israel is heel blij met dat vluchtelingenprobleem! 78% van de hulp die aan Palestina wordt verstrekt gaat rechtstreeks de Israelische schatkist in, dus dat probleem willen ze helemaal niet kwijt joh! Dat zie je ook goed aan het beleid, dat er op gericht is de problemen in stand te houden en te verergeren, en en lekker godsdienst bij te gooien door Hamas in stand te houden. Onderwijl gas, water en land rovend. Hamas, ook hardstikke blij want dankzij de hulp rijden zij in dikke auto's. De Palestijnen krijgen niks, zeker geen verkiezingen. Want dat zou Hamas onttronen. http://www.councilforthenationalinterest.org/new/?p=4114#.WsuqaS7wZhG

3 Ness    
ongeveer 1 jaar geleden door Ness
39
Meld

@3 Als het om Israel gaat dan schijnen de meest grove leugens geen enkel probleem te zijn.

Israel is de Jood onder de naties.

Maar dat is natuurlijk te verwachten als Joodse staat.

https://tinyurl.com/no-jew-nation

4 Child in Time    
ongeveer 1 jaar geleden door Child in Time
18
Meld

Brabosh slaat de spijker op zijn kop. Ik heb nooit begrepen waarom er onderscheid is tussen gewone vluchtelingen en "palestijnse" vluchtelingen.
Alleen al uit Nederland gaat er per jaar zo'n 18 miljoen euro naar deze entiteit, die terrorisme actief ondersteunt. http://www.israel-palestina.info/actueel/2016/03/15/steunt-nederland-mantelorganisatie-palestijnse-terreurbeweging/

5 GermenR    
ongeveer 1 jaar geleden door GermenR
11
Meld

* Verwijderd door de redactie *

6 Oebie    
ongeveer 1 jaar geleden door Oebie

Zo langzaam aan raak ik het spoor bijster.

Israëlische soldaten schiet op stenengooiende Palestijnen.
Palestijnen plegen aanslagen in Israël, Israël houdt Palestijnen zonder proces vast.
Israël claimt land, Palestijnen beweren dat dit hun rechtmatige geboortegrond is.

Brabosh en Co: Palestijnen zijn de agressor,
Filmsforaction en Co: Israël is de aggressor.

Wie heeft "recht", wie heeft "gelijk"?

Israël ontvangt gelden uit diverse fondsen, Palestina ontvangt gelden uit diverse fondsen.
Als deze "fondsen" nu eens per direct geen "uitkeringen" meer zouden verrichten, dan zijn beide partijen m.i. (min of meer) "gedwongen" rond de tafel te gaan zitten in een poging om tot werkelijke vrede oftewel "samenleving" te komen.

Onze Aarde is een kleine planeet waarop niemand het alleenrecht op grond of bodem kan of mag laten gelden. Een gemiddelde mens wordt 60 tot 70 jaar oud, waarom zo`n mensenleven verpesten voor een land, staat of ideologie?

https://www.youtube.com/watch?v=yRhq-yO1KN8

7 Bezorgde Europeaan    
ongeveer 1 jaar geleden door Bezorgde Europeaan
4
Meld

@5 : Da's dan meteen 14 miljoen kassa voor Israel. Goudmijntje hoor, die bezetting.

8 Ness    
ongeveer 1 jaar geleden door Ness
22
Meld

@2 Bekende onzinnige en niets zeggende reactie weer van u Mw pek en veren !!

9 Moskowfiets    
ongeveer 1 jaar geleden door Moskowfiets
7
Meld

@7 2 Vechten 2 schuld

10 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
10
Meld

@2 Het was direct na de oorlog dat de vluchtelingenzwendel zich ontwikkelde tot een internationale operatie. Zodra de de Verenigde Naties begon met het uitdelen van voedsel, onderdak, kleding en medische hulp aan Arabieren die Israël waren ontvlucht, kwamen massa’s behoeftige Arabieren naar de kampen uit alle Arabische landen. De organisatie had geen mogelijkheid tot identificatie; de nieuwkomers tekenden dus eenvoudigweg het register als vluchtelingen en ontvingen gratis hulp.

In december 1948 rapporteerde Sir Rafael Cilento, de directeur van de hulporganisatie, dat 750.000 ‘vluchtelingen’ werden geholpen. Rond juli 1949 bedroeg dat aantal al een miljoen. Het internationale Comité van het Rode Kruis nam ook deel aan die bezigheden. Het drong aan op erkenning van elke behoeftige Arabier als een vluchteling. Zo kwamen er nog eens 100.000 bij op de lijst. Zo bestaan er dus nu, in de derde generatie, als gevolg van alle vervalsingen, een grote vage massa Arabieren, vermeld op officiële lijsten van de VN als Arabische vluchtelingen, beschreven als "slachtoffers van Israëlische agressie" vragend om hun recht op terugkeer. Het vertrek van de ‘vluchtelingen’ ligt geheel op de schouders van de Arabische landen wiens boosaardige plan het was Israël te vernietigen. Pas later zagen de Arabieren de propagandistische waarde ervan in om Israël de schuld te geven.

Zelfs Abu Mazen de leider van het PLO-bewind heeft toegegeven dat Arabische leiders verantwoordelijk waren voor de vlucht van de Arabieren. Op 13 december 2008 schreef Mahmoed al-Habbash in de officiële PLO-krant al Hayat al-Jadida dat de Arabieren hun huizen vrijwillig verlieten op instructie van hun eigen Arabische leiders en met de valse belofte van een spoedige terugkeer. Vandaag gebruikt het PLO-bewind de ellende van de Arabische vluchtelingen als een wapen voor Israël’s vernietiging en eist al jaren ‘het recht op terugkeer’ van alle Arabieren, hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. De bewering van ontrechting met voorbedachten rade en het vervolgens gecreëerde Arabische 'vluchtelingenvraagstuk' vormt de kern van de aanklacht die door Israëls vermeende slachtoffers en hun Westerse bondgenoten naar voren wordt gebracht.

11 Moskowfiets    
ongeveer 1 jaar geleden door Moskowfiets
8
Meld

Het schijnt dat veel joodse mensen gewoon Europeaan en Amerikaan zijn en dat Palestijnen echt uit dat gebied komen, Dat kun je van al die Russen en Amerikanen niet zeggen.

12 Oebie    
ongeveer 1 jaar geleden door Oebie
29
Meld

* Verwijderd door de redactie *

13 Child in Time    
ongeveer 1 jaar geleden door Child in Time

* Verwijderd door de redactie *

14 Child in Time    
ongeveer 1 jaar geleden door Child in Time

RDS

15 niet-alles-geloven    
ongeveer 1 jaar geleden door niet-alles-geloven
14
Meld

Raar hoor dat die mensen vluchteling genoemd worden terwijl het al bijna een eeuw geleden is. De claim op israel door de joden is slechts een paar duizend jaar oud dus die gaat voor.......sarcasme uit.....

16 griepje    
ongeveer 1 jaar geleden door griepje
12
Meld

@2

Hebt u geen inhoudelijk commentaar?? Wat zwak, alleen even op de bron spugen... Ongelofelijk zwak... Hier dus wat andere bronnen, met een soortgelijk verhaal over de zwendel met "vluchtelingen", waar veel arabieren stinkend rijk van worden. Van jouw en mijn belastingcenten...

https://www.volkskrant.nl/archief/palestijnse-staat-is-er-al-lang-jordanie~a1072980/\

http://www.imninalu.net/myths-pals.htm

http://www.israel-palestina.info/actueel/2012/06/16/de-uitzonderingspositie-van-palestijnse-vluchtelingen/

@7
Dat is natuurlijk zo, maar helaas heeft de mens de domme eigenschap om bijna altijd de verkeerde mensen als "leider" te accepteren. altijd lieden die gaan voor macht, winst, groepsvorming, haat, strijd, enz. Zelden een mens als een Gandhi. Zeker in de arabische wereld zit men helemaal vast in een allesverstikkende religie die zorgt dat mensen 'gehoorzaam' zijn aan de machthebbers. In feite dezelfde situatie die we in Europa hadden, toen de katholieken enorm veel macht kregen. altijd geldt dat religie en macht altijd voor ellende zorgen. De mens is gemiddeld genomen namelijk helemaal niet zo intelligent; we zijn in feite een zeer agressieve, egoïstische, moordende apensoort, nauw verwant aan de chimpansee en de bonobo. biologisch feit, trouwens. We schatten onszelf te vaak veel te hoog in.
Al die "leiders" vinden de belangen van over 70 jaren helemaal niet belangrijk. Het gaat hen slechts om het NU. "Regeren is vooruit zien!". Nou, dat is een zeldzaamheid in elke regering, waar ook ter wereld... Zeker daar, met al die licht ontvlambare heethoofden.


17 weerman    
ongeveer 1 jaar geleden door weerman
8
Meld

@13 Child in Time,

Als Uw stelling waar is: "Israël krijgt Amerikaanse hulp ter waarde van 1% van haar BNP...." (hetwelk ik niet kan controleren maar ongetwijfeld waar is), dan zijn andere acties mogelijk, bijvoorbeeld geen UZI`s meer kopen.
Geen diamant doorvoer meer via Israël (de grootste, allergrootste, "witwas scam" ter wereld), geen (jonge) aardappels meer kopen uit "herkomstland" Israël (gisteren in de supermarkt: Lidl - aanbieding).
Ofwel een wereldwijde boycot van Israël producten maar tegelijk de geldkraan dicht draaien voor Palestijnse hulp.

Net zo lang tot de bevolking hun leiders tot vredesoverleg dwingt! (Dit klinkt "onmenselijk" maar de huidige situatie en haar huidige escalatie is misschien nog veel "onmenselijker".)

GVD: één planeetje een stofje in het universum, de "hoog" ontwikkelde mens ........... , hoe moeilijk kan het zijn ............. .

Neen, ik heb geen oplossing voor dit probleem, verbaas mij echter dat dit nog steeds in "onze hoogontwikkelde wereld" mogelijk is.
Fuck off, (zo sprak deze "opa" van ruim 70), get real.

18 Bezorgde Europeaan    
ongeveer 1 jaar geleden door Bezorgde Europeaan
18
Meld

@14 Is gewoon een spreekwoord hoor

19 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
2
Meld

@12 Wat een onzin, ik zie graag een linkje waar je dit vandaan toverde.

20 Snuggles    
ongeveer 1 jaar geleden door Snuggles
3
Meld

@19 En alleen iemand zonder hersens poneert dat als zijnde waarheid.

https://tinyurl.com/simpelton

22 Child in Time    
ongeveer 1 jaar geleden door Child in Time
6
Meld

@22 Nee dus maar het is wel iets om over na te denken
Het is niet zwart wit in deze zaak

23 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
3
Meld

@22
Voor een bot heb je weinig kennis van spreekwoorden.

24 PuurHagelslag    
ongeveer 1 jaar geleden door PuurHagelslag
14
Meld

@12 Wat je weer wel van die russen en amerikanen kan zeggen is dat het JODEN zijn, en aangezien Israel een staat voor de JODEN is, mogen die er dus wel in, en mensen die Joden willen vermoorden, zoals de arabieren, die mogen er weer niet in.

Snap je?

http://tinyurl.com/h0meland

25 Child in Time    
ongeveer 1 jaar geleden door Child in Time
6
Meld

@4
En heel veel van die leugens komen via types als "u" in de wereld.

26 PuurHagelslag    
ongeveer 1 jaar geleden door PuurHagelslag
18
Meld

@25 Het zijn inderdaad gewoon Russen en Amerikanen die andermans land bezetten en andermans kindertjes afslachten en hun eigen kindertjes opofferen alsof het niks is. Goed dat je het ook ziet.

27 Oebie    
ongeveer 1 jaar geleden door Oebie
26
Meld

Om niet te vergeten , ook D66!! >Kamervragen over UNRWA-actie Sigrid Kaaghttps://jonet.nl/kamervragen-over-unrwa-actie-sigrid-kaag/

28 Moskowfiets    
ongeveer 1 jaar geleden door Moskowfiets
3
Meld

@25
Simpelton?

29 PuurHagelslag    
ongeveer 1 jaar geleden door PuurHagelslag
15
Meld

* In mijn ogen houdt iedere "voorstander" van de Palestijnen dit conflict is stand.
* In mijn ogen houdt iedere "tegenstander" van de Palestijnen dit conflict is stand.
* In mijn ogen houdt iedere "voorstander" van Israël dit conflict is stand.
* In mijn ogen houdt iedere "tegenstander" van Israël dit conflict is stand.

Ofwel "voor" of "tegen" geeft dit conflict (oneindige) voeding.

Echter door overleg is véél mogelijk ............. geen tribe eisen, gewoon samenwerken!

De "machthebbers" zitten in hun ivoren torens, de bevolking is niets meer of minder dan "kanonnenvoer" of zijn pionnen op het (internationaal) politiek schaakbord verblind door de uitspraken en acties der "leiders".

In mijn ogen zitten zowel Israël als de Palestijnen fout. Ondanks het feit dat beiden "rechtmatigheid" claimen.
Geef mensen menselijke omstandigheden, zonder "angst" voor .............. .
Ga samen de dialoog aan, respecteer elkaar, accepteer elkaar.
Geen gezeik over "de oudste rechten" of iets dergelijks, gewoon samen!

30 Bezorgde Europeaan    
ongeveer 1 jaar geleden door Bezorgde Europeaan
3
Meld

De UNRWA is niets beter dan de mensensmokkelaars en de NGO's waar ze voortdurend mee handelt!
Houden al jaren samen met die groepen de mensensmokkel routes in stand!

31 Zie Hier    
ongeveer 1 jaar geleden door Zie Hier
1
Meld

@30

Geweldig. Mooi gezegd, *pinkt traantje weg*... Echter, ze willen niet. Al vanaf dag één na het uitroepen van de staat Israël niet. En daarvoor óók niet.

32 weerman    
ongeveer 1 jaar geleden door weerman
5
Meld

@7 rond de tafel zitten met moslims?? een deal maken met moslims??/met moslims is het alles.of niets

33 nofakenews    
ongeveer 1 jaar geleden door nofakenews
4
Meld

@30 palestijnen hebben al gezegd nooit vrede met israel te zulle sluiten "dat laat mijn geloof niet toe" wed er al gezegd, dat is ook een beeje moslim eigen he.. moslims vrede met joden? helaas gaat niet gebeuren, er is pas vrede daar als de palestijnse stenen idioten alle.joden hebben afgeslacht, het is alles of niets bij die intolerante baarden

34 nofakenews    
ongeveer 1 jaar geleden door nofakenews
4
Meld

* Verwijderd door de redactie *

35 elsemieke*    
ongeveer 1 jaar geleden door elsemieke*

@7 Beide krijgen steun vanuit het Westen, het verschil is wat de PA en Hamas er mee doen, en wat Israël er mee doet.

Tijdens het 70 jaar bestaan van Israël hebben zij meer patenten aangevraagd dan de gehele Islamitische gemeenschap bij elkaar.
Uitvindingen waar jij en ik dagelijks gebruik van maken, uitvindingen die mensenlevens hebben gered op het gebied van zorg.


36 Snuggles    
ongeveer 1 jaar geleden door Snuggles
2
Meld

@35
Fijn dat je toch nog even je gal hebt kunnen spuwen toch? Het voegt verder namelijk niets toe aan de discussie.

37 PuurHagelslag    
ongeveer 1 jaar geleden door PuurHagelslag
18
Meld

@36
Israël koopt er bijvoorbeeld wapens voor.
Daar wordt de wereld echt niet beter van.

De Verenigde Staten geven Israël in een nieuwe overeenkomst over een periode van tien jaar bijna 34 miljard euro militaire hulp. Niet eerder hebben de VS een land zo veel militaire hulp toegezegd.
Ondanks het recordbedrag had de Israëlische regering van premier Benjamin Netanyahu op 40 miljard gehoopt en verliepen de onderhandelingen moeilijk. Israël wordt in de nieuwe overeenkomst beperkt in zijn bestedingskeuze. Zo zou het land op den duur geen geld meer in de eigen defensie-industrie mogen pompen, maar er Amerikaanse wapens voor moeten kopen.

38 PuurHagelslag    
ongeveer 1 jaar geleden door PuurHagelslag
17
Meld

Maar even on-Topic over het UNWRA:

https://nos.nl/artikel/2213423-zijlstra-is-aanvallen-over-palestijnen-op-zijn-collega-kaag-zat.html

Quote:

"Onder twee schooltjes van de organisatie zijn inderdaad twee tunnels met wapens gevonden, zegt Zijlstra. Maar dat heeft UNRWA zelf bekendgemaakt en twee betrokken Hamas-leden zijn ontslagen"

UNWRA werkt gewoon samen met Hamas (een internationaal erkende terreur organisatie)

Daar gaan onze belastingcenten heen mensen, met dank aan mevr. Sigrid Kaag.

39 Snuggles    
ongeveer 1 jaar geleden door Snuggles
4
Meld

* Verwijderd door de redactie *

40 elsemieke*    
ongeveer 1 jaar geleden door elsemieke*

@40
Bye bye, en aangezien het hier niet beter zal worden zou ik maar niet meer terugkomen als ik jou was.

41 PuurHagelslag    
ongeveer 1 jaar geleden door PuurHagelslag
16
Meld

* Verwijderd door de redactie *

42 nofakenews    
ongeveer 1 jaar geleden door nofakenews

* Verwijderd door de redactie *

43 PuurHagelslag    
ongeveer 1 jaar geleden door PuurHagelslag

Lekker zo'n brabosh draadje waar gewoon automatisch gemind wordt door bots en droeftoeters.

44 PuurHagelslag    
ongeveer 1 jaar geleden door PuurHagelslag
17
Meld

@23 Als je twee tellen nadenkt over dat "spreekwoord" dan snap je dat het kolder is.

Stel een oud dametje haalt haar AOW uit de muur, en een lichtgetintiër grijpt het en rent er mee weg.
Oma houdt stug vast aan haar tasje en een worsteling ontstaat.
Zeg je dan "waar er 2 vechten hebben er 2 schuld"??

Dit simpele voorbeeld volstaat om de waanzin van die opmerking aan te tonen.

Dus kom niet meer met zulk soort infantiele opmerkingen om Israel mee te beschuldigen.

45 Child in Time    
ongeveer 1 jaar geleden door Child in Time
5
Meld

Als je in een vluchtelingenkamp zit en je wordt niet opgenomen in het land waar dat kamp staat en je mag niet terug dan heb je als vluchteling geen andere keus dan daar te blijven. Natuurlijk worden er dan na verloop van tijd kinderen geboren. Wat nu? Welke status krijgt dat kind, welke rechten en onder welk sociaal systeem valt het?
Als u een oplossing weet hoor ik het graag. Overigens speelt dezelfde problematiek zicfh af in alle 'tijdelijke' vluchtelingenkamp.

Wat betreft de Palestijnen is terugkeer naar Israël m.i. onrealistisch. Het beste is dat vluchtelingen in de landen waarheen zij vluchten, na zeg tien jaar, opgenomen worden als staatsburger met alle rechten en plichten.

Verder vind ik niet dat de tijd in het voordeel mag gaan werken van hen die profijt hebben van verdrijving. In het geval Israël kan het niet zo zijn dat als je een generatie lang, je poot stijf houdt en geen vluchteling laat terugkeren, maar wel bijv. een miljoen Russen opneemt, zij beloont worden met een opgelost vluchtelingenprobleem. De oorspronkelijke vluchtelingen zijn dan immers dood.

Israël s èlf kampt nu met Afrikaanse vluchtelingen. Echter wat zij de buren verwijten, vluchtelingen opnemen, doet Israël nu zelf ook niet. Al heel lang probeert Israël dez e Afrikaanse vluchtelingen de deur uit te werken omdat zij het Joodse karakter van Israël zouden ondermijnen.Nogal een hypocriete houding.

46 Hendrianus    
ongeveer 1 jaar geleden door Hendrianus
27
Meld

Gezien, sommige, van de bovenstaande reacties zoals: " .... rond de tafel zitten met moslims?? een deal maken met moslims??/met moslims is het alles.of niets...... "

Neen, met deze instelling wordt het ook op voorhand "niets" !

Laat de levensfilosofie (geloof) er buiten. De aarde: landoppervlakte: 148.647.000 km2 (niet alles bewoonbaar) , bewoners: 7,6 miljard, sterk groeiend - berekeningen rond 2050 : 9,8 miljard mensen.

Waarom op slechts 148.647.000 km2 elkaar naar het leven staan?
Wat heeft het voor "zin"?

In feite is het Palestina / Israël conflict slechts micro op het totale (macro) gebeuren maar tevens schrijnend tekenend voor de wijze waarop we met elkaar op de ons beschikbare/bewoonbare oppervlakte omgaan.

Gooi haat, landjepik, filosofie (geloof) overboord en probeer met 7,6 miljard mensen (MENSEN) het "ruimteschip" aarde leefbaar te maken en houden !

Ik woon in een omgeving waarbij allerlei levensfilosofie en (oorspronkelijke herkomst / nationaliteit) de ruimte heeft en krijgt, nooit problemen, niemand welke zich waar dan ook op voorstaat of beroept.
Waarom? Omdat hier een ieder beseft en weet elkaar nodig te hebben om economisch te kunnen (over-)leven.
Ja, hier is het ook Kerstmis, Pasen, Loofhuttenfeest, Ramadan of slachtfeest, so what, het wordt gevierd en beleefd achter de voordeur, met begrip voor elkaar en dat is ook goed zo.
Maar goed, het zal voor menig reagluurder wel een te grote opgave zijn om de mogelijkheden hiervan te beseffen.

Feit blijft dat wij elkaar nodig hebben en in de toekomende tijd (o.a. klimaatverandering) steeds meer.

Gelukkig ben ik de 70 levensjaren reeds gepasseerd zodat ik (waarschijnlijk) niet meer hoef te beleven hoe (op filosofie gebaseerde) HAAT een steeds grotere tweespalt op deze Aarde zal veroorzaken.

Ik respecteer de levensruimte van de Islamiet, de Christen, de Hindoe, de ............. weet ik wat en hoop dat deze mijn atheïstische levensruimte ook accepteren dan wel respecteren.

47 Bezorgde Europeaan    
ongeveer 1 jaar geleden door Bezorgde Europeaan
3
Meld

@46 Israel kampt helemaal niet met Afrikaanse vluchtelingen, maar met Afrikaanse migranten. Semantiek doet een hoop hè...

48 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
4
Meld

@48 *illegale migranten* zelfs. Voor pamper beleid hadden die beter naar Nederland kunnen komen. Kraken ze wat pandjes in Amsterdam en GL en de burgemeester zorgen wel voor ze lol.
In Israël pakken we fat toch anders aan...

49 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
4
Meld

@48 Ysrael,

als we de begrippen "vluchtelingen" en "migranten" nu eens samen voegen krijgen we dan niet het begrip "landverhuizers"?
Zoals een E-Meel naar Frankrijk "land verhuist" of een Yisrael naar Nederland "land verhuist"?
Probleem opgelost.................. in mijn ogen.

50 Bezorgde Europeaan    
ongeveer 1 jaar geleden door Bezorgde Europeaan
4
Meld

@50 Nice try, maar zo werkt het niet. Een Israëli die naar Nederland wil 'verhuizen' moet aan allerlei voorwaarden voldoen. Qua financiën, huisvesting, scholing etcetera. Dat is voor iemand die naar Israël wil niet anders hoor.
Nu komen ze binnen als asielzoeker, niet als migrant, en dan worden ze dus ook als asielzoeker behandeld.

51 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
3
Meld

@48

Ja, semantiek schijnt een Israëlische specialiteit te zijn. Waar Israël het bijv. over betwist gebied heeft spreekt de rest van de wereld over bezet gebied.

52 Hendrianus    
ongeveer 1 jaar geleden door Hendrianus
28
Meld

@49

Inderdaad, Israël subsidueerd haar staatsburgers om illegaal in door Israël militair bezet gebied te gaan wonen. Heel aparte aanpak.

53 Hendrianus    
ongeveer 1 jaar geleden door Hendrianus
27
Meld

@52 Goed voorbeeld, inderdaad.

54 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
4
Meld

@50 samenvoegen is niet correct.
Een vluchteling is een persoon in nood, door oorlog en of levensbedreiging. Een vluchteling keert daarna terug naar zijn/haar land als het veilig is. Deze personen dienen geholpen in onderdak en terugkeer.
Een migrant wil permanent ergens anders wonen. Gezin de kultuur en de kennis kunnen de meeste migranten (komende van buiten het westerlijk invloedssfeer) zich in het westen niet ontplooien en zullen alleen maar gebruik kunnen maken van de hulpvoorzieningen zonder enig eigen inbreng.
Sociale voorzieningen die opgebouwd zijn door hardwerkende mensen, geïntegreerde migranten en autochtonen.

55 Pluten1    
ongeveer 1 jaar geleden door Pluten1
1
Meld

@51 Yisrael,

dan zit er een "foutje" in het (wereldwijde) systeem.

Overigens: aangezien mijn moeders moeder Joodse is heb ik (man) "recht" op een Israëlisch paspoort, waar ik overigens geen aanspraak op maak. (Het "bloed" gaat immers, volgens de Joodse leer van moeder op moeder.)
Maar goed ook een migrant of asielzoeker is naar mijn idee een "landverhuizer" immers deze wenst te veranderen van "land", illegaal dan wel legaal en vanuit welk idee ook.

Dat U aan bepaalde voorwaarden diende te voldoen, tja .............. maar feitelijk niet terecht.
De "wereld" is van ons allen en indien er geen geldgier, geloofs bruggen/kloven of andere obstakels waren dan zou het voor een ieder goed zijn hier (op "onze" Aarde) te mogen zijn en verblijven zonder grens beperkingen.
Maar goed: ik ben een ouwe "dromer".

56 Bezorgde Europeaan    
ongeveer 1 jaar geleden door Bezorgde Europeaan
1
Meld

@53 Apart zeker. Zonde van het geld. Strategisch wel weer slim. En laten we eerlijk zijn, et wonen meer Palestijnen in Israël dan Israëli in de Palestijnse gebieden.

57 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
3
Meld

@56 Mij te zweverig dit.

58 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
5
Meld

@55 Pluten1
Uw bijdrage snijdt hout.

Maar als we landsgrenzen af zouden schaffen (oorlogen ook) dan kan een ieder wonen op deze planeet waar het deze het beste uitkomt.
Hieraan vooraf gaat gelijke verdeling van "welvaart" / resources.

Met andere woorden op de gehele aarde heerst een gelijke welvaart. (In het "Westen" een stapje
of een behoorlijke stap terug.)
Dan kan ik of kunt U wonen waar U dit het beste bevalt, vrij reizen, wonen, werken voor een ieder.
Wat er thans op "ons" toekomt zijn de klimaat vluchtelinge, wat doen "we" daarmee?

Oorlog of oorlogen zijn zo ................ 1700 ............ de mensheid zou dit toch inmiddels allang "overgroeid" dienen te zijn. Geen oorlog, geen oorlogsvluchtelingen, simpel !

Niet kijken naar "de gevolgen van", maar kijken naar de "oorzaak van" en dit laatste aanpakken.

59 Bezorgde Europeaan    
ongeveer 1 jaar geleden door Bezorgde Europeaan
3
Meld

@56 de wereld was voor ons allen toen we allen dezelfde rechten kregen. Oertijd!

Sinds de ontwikkeling van de mens is dit totaal veranderd. Groepen mensen zijn bijna in de oertijd blijven hangen andere hebben zich sterk ontwikkeld en hun bewoonde wereld opgebouwd.
Moeten zij dit afstaan aan bevolkingsgroepen die te lui waren om hun land te ontwikkelen in het verleden en in het heden?

Nog even terug naar @55 . Het verbaast mij ten zeerste waarom de Arabische landen geen vluchtelingen opnemen. De Arabische landen hebben geld zat door olie maar hun eigen Arabische geloofsgenoten worden door hun niet toegelaten en onderhouden.
Nee het westen mag het opknappen en als ze dat weigeren zijn het racisten en alt-rechts figuren (wat dat dan ook voor figuren mogen zijn)

60 Pluten1    
ongeveer 1 jaar geleden door Pluten1
1
Meld

@58 Yisrael,
misschien "te zweverig" en daarom zal het ook nooit wat worden.
Zie en luister: https://www.youtube.com/watch?v=yRhq-yO1KN8

61 Bezorgde Europeaan    
ongeveer 1 jaar geleden door Bezorgde Europeaan
2
Meld

@59 zolang corruptie en exesieve machtsverhouding gedoogd wordt zal er geen gelijkheid mogelijk zijn.
Dit geldt voor zowel westerse, oosterse als Afrikaanse landen.

62 Pluten1    
ongeveer 1 jaar geleden door Pluten1
1
Meld

@60 Pluten1,
allereerst verdraait U mijn woorden maar da`s oké, geen probleem mee. Het is Uw, door mij gerespecteerde, visie.

Ik wens U in de toekomende tijd veel plezier toe met Uw protectionistische visie en blik.

63 Bezorgde Europeaan    
ongeveer 1 jaar geleden door Bezorgde Europeaan
2
Meld

@62 Pluten1,

hier zijn wij het met elkaar volkomen eens !

64 Bezorgde Europeaan    
ongeveer 1 jaar geleden door Bezorgde Europeaan
1
Meld

@59
Dat noemen ze ook wel 'halverwege het spel de regels veranderen'.

Stel: We spelen monopolie, en na een paar uur spelen heb ik veel meer geld en hotels dan de rest van de spelers (een beetje zoals de wereld nu is).
Jouw voorstel is dan: Herverdeling van het rijkdom zodat iedereen gelijke rijkdommen heeft.

Als de andere spelers minder goed met hun rijkdommen om gaan, heb ik na nog een paar uur spelen weer meer rijkdommen:
Dan gaan we weer herverdelen?

Wat maakt dan de motivatie voor de andere spelers om beter met hun rijkdommen om te gaan? Als je verliest krijg je het na even wachten toch weer terug bij de eerstvolgende herverdeling.

Kijk naar hoeveel miljarden al in Afrika gestoken is.
Kijk naar hoe het WW / bijstand systeem misbruikt wordt.


Stel dat dit allemaal wel zou werken, alle landen hebben gelijke rijkdommen, maar niet gelijke regels (iets met autonomie van een land) en een heleboel mensen willen naar 1 en hetzelfde land gaan verhuizen.
Dat land heeft dan nog steeds dezelfde rijkdommen, maar een stuk meer mensen (en dus minder welvaart per persoon).

Het wordt er zo niet echt eerlijker van volgens mij?

65 lost    
ongeveer 1 jaar geleden door lost
2
Meld

Het Midden-Oosten conflict is simpel....
https://www.youtube.com/watch?v=Gex8DLrtTGM

66 PeKa    
ongeveer 1 jaar geleden door PeKa
2
Meld

@59 Dat noemen ze "communisme", en dat is al door heel wat landen uitgeprobeerd, en door allemaal afgeschaft, behalve Noord Korea en Venezuela, waar ze allemaal de moord steken.

De enige manier waarop we allemaal evenveel kunnen hebben is als we allemaal niks hebben.

https://tinyurl.com/comm-failed

67 Child in Time    
ongeveer 1 jaar geleden door Child in Time
5
Meld

@66 Het conflict is simpel, de oplossing niet.

http://tinyurl.com/islamnazi

68 Child in Time    
ongeveer 1 jaar geleden door Child in Time
3
Meld

@59 Je vergeet dat de mens een tribaal wezen is, altijd al geweest. Mensen vormen volksstammen en daarmee hun identiteit. Alle grenzen open en ongebreideld gaan mengen is een slecht idee en levert onherroepelijk problemen op.

69 PeKa    
ongeveer 1 jaar geleden door PeKa
0
Meld

@67

Welnee, dat had allemaal niets met echt communisme te maken. Als de leiders in een dure auto rondrijden en het vele malen beter hebben dan het volk, is dat geen communisme. Gewoon een vlaggetje wat de lading niet dekt.
Zo wordt ons wijsgemaakt dat we in een 'democratie' leven. De realiteit is dat de grote bedrijven de dienst uitmaken, de leiders leveren (Shell) en dat we dus gewoon in een gore oligarchie leven.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Oligarchie

70 weerman    
ongeveer 1 jaar geleden door weerman
2
Meld

@6
Dat jij als Neo-nazi berichten hier kan blijven plaatsen is ook bizar.

71 von Schnellensinken    
ongeveer 1 jaar geleden door von Schnellensinken
2
Meld

@2 : Klets niet man, met je gewauwel.

72 TonAlias    
ongeveer 1 jaar geleden door TonAlias
1
Meld

@4 Child in Time
Israel is de Jood onder de naties??
Israël is de adder onder de naties die de Libanese burgers bedreigt, Syrische terroristen steunt, journalisten uitschakelt, Palestijnen vermoord en als ik jou mag geloven ook nog met een atoomoorlog dreigt!

73 Uit Den Haag    
ongeveer 1 jaar geleden door Uit Den Haag
19
Meld

@5 GermenR
Pardon??
Israël steunt de terroristen met wapens en munitie!

Israël vergroot de steun voor de Syrische rebellen.
'Israël bewapent 7 verschillende groepen'
haaretz.com
Tientallen rebellen die spraken met de Israëlische analiste Elizabeth Tsurkov beschreven een belangrijke wijziging in het hoogte van de steun die zij uit Israël ontvangen. "Bovendien, ten minste zeven organisaties van de soennitische rebellen in de Syrische Golan krijgen nu wapens en munitie ...
https://www.nieuwskoerier.nl/news/255361-israel-vergroot-de-steun-voor-de-syrische-rebellen-israel-bewapent-7-verschillende-groepen

74 Uit Den Haag    
ongeveer 1 jaar geleden door Uit Den Haag
20
Meld

* Verwijderd door de redactie *

75 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

76 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel

@74 Volgens het Haaretz artikel dat je aanhaalt, steunt Israël de gematigd soennitische rebellen in de grensstreek met wapens en munitie, maar bestrijdt Israël de ISIS-terroristen die ten zuiden van het rebellengebied huizen. Ik ben pro-al Assad, maar helaas was al-Assad genoodzaakt om samen te werken met Hezbollah, een agressieve militie die de vernietiging van Israël tot doel heeft. Het is logisch dat Israël een bufferzone aanlegt tot de situatie gestabiliseerd is.
@76 "Zionist" is een eretitel. Ieder volk heeft recht op een land, alleen islamonazistische onderdrukkers en hun handlangers zijn hier tegen. Wij, Nederlanders, dus ook de Israëlieten. Ik ben zionist, zoals ik ook pro-Nederland, pro-Mapuche en pro-Koerdistan ben.

77 GermenR    
ongeveer 1 jaar geleden door GermenR
1
Meld

@76 : Tot voor kort was je voor mij iemand met een eigen mening, wat ook hoort.
Maar sinds jouw gebruik van het woord 'zionisten' val je voor mij van je voetstuk.

78 TonAlias    
ongeveer 1 jaar geleden door TonAlias
1
Meld

@77 GermenR
Je schrijft:
Volgens het Haaretz artikel dat je aanhaalt, steunt Israël de gematigd soennitische rebellen in de grensstreek met wapens en munitie, maar bestrijdt Israël de ISIS-terroristen die ten zuiden van het rebellengebied huizen.

Knap hoor!
Dingen citeren uit een artikel die er beslist niet staan!

Er staat nèrgens "steunt Israël de gematigd soennitische rebellen"
Er staat "steunt Israël de soennitische rebellen"
Soennitische rebellen zoals Al Qaida (bekend van de ingestorte Twin Towers in New York), Al Nusra (vriendjes van Al Qaida) en ISIS.

Er staat ook nèrgens "bestrijdt Israël de ISIS-terroristen"
Dit komt allemaal regelrecht uit je grote duim question
Kortom, alweer vieze leugentjes van Israël en haar fans question

79 Uit Den Haag    
ongeveer 1 jaar geleden door Uit Den Haag
15
Meld

@77 GermenR
Je schrijft:
"Ieder volk heeft recht op een land"

Prima!
Dan zijn we het er over eens dat Israël de bezette gebieden moet ontruimen omdat de Palestijnen recht hebben op een land!

80 Uit Den Haag    
ongeveer 1 jaar geleden door Uit Den Haag
15
Meld

@80 Nee daar zijn we het niet over eens, want de palestijnen hebben al een eigen land:

https://www.volkskrant.nl/archief/palestijnse-staat-is-er-al-lang-jordanie~a1072980/

81 Uzi    
ongeveer 1 jaar geleden door Uzi
4
Meld

@73 Je hebt net het punt van de schrijver van @4 bewezen.

82 Uzi    
ongeveer 1 jaar geleden door Uzi
1
Meld

@81 Je bent gloedjenieuw hier op NK question dus waarschijnlijk wist je het nog niet:
Het land van de Palestijnen is Palestina: https://nl.wikipedia.org/wiki/Palestina_(staat)
Palestina ofwel Staat Palestina is een land in Azië, in het Midden-Oosten, in de Levant. Het bestaat uit twee gebieden: de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever, voorheen de Palestijnse Gebieden genoemd.

83 Barbapapa-7,5    
ongeveer 1 jaar geleden door Barbapapa-7,5
19
Meld

@83 Gaza is van terreurorganisatie Hamas. Op de Westbank staan de A- en B-gebieden onder bestuur van de PA. Het C-gebied valt onder Israëlisch bestuur.

84 Dune    
ongeveer 1 jaar geleden door Dune
3
Meld

@81 Uzi
Alleen Israël, wat religekkies en soortgelijk volk denken hier zo over.
ALLE landen ter wereld vinden dat Israël de bezette gebieden Oost Jeruzalem, de Westelijke Jordaanoever en de Golan Hoogvlakten moet ontruimen.
Maar nee, jij kiest voor het deporteren (of uitmoorden met een uzi?) van miljoenen mensen van de plaats waar ze al generaties lang wonen naar het buurland Jordanië waar ze niet welkom zijn....

85 Uit Den Haag    
ongeveer 1 jaar geleden door Uit Den Haag
17
Meld

@85 Israël is het resultaat van een verjaardagsfeestje waarbij de taart twee keer is gedeeld. De eerste keer kreeg Palestijntje viervijfde van de taart (Transjordanië), de tweede keer kreeg Palestijntje nog eens de helft van Israëlletje. Alleen Palestijntje wilde de hele taart, dus ging Palestijntje meppen. Als gevolg pakte Israël haar stuk terug.

86 GermenR    
ongeveer 1 jaar geleden door GermenR
1
Meld

@86 GermenR
De Palestijnen hadden toen geen wapens en hebben in de bezette gebieden nog steeds geen wapens op 'n paar geweren en pistolen na.
Het zijn toch echt de terroristische Israëliërs die de levens van de Palestijnen verwoesten question
Dus jouw walgelijke verwijten naar de Palestijnen slaan nergens op!

87 Uit Den Haag    
ongeveer 1 jaar geleden door Uit Den Haag
13
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Rechtszaak Baudet en televisieprogramma Buite...
Forum voor Democratie (FVD) heeft omroep VPRO...

1 dag geleden door Nu.nl

Trump weerspreekt deskundigen: risico coronav...
Volgens Donald Trump vormt het nieuwe coronav...

1 dag geleden door RTL Nieuws

‘Nexit biedt Nederland grote economisch...
Het aandeel van de lidstaten van de EU is de...

1 dag geleden door Inter

Eerste besmetting coronavirus in Nederland
In Nederland is voor het eerst iemand besmet...

18 uur geleden door AD

Forum voor Democratie heeft lak aan de armen...
Ter zake: Sylvana Simons vroeg het college va...

1 dag geleden door Stampertje


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Graaier1000
Saoedische rapper wordt gearresteerd voor muz...
"Aljazeera heeft trouwens de desbetreffende v...

1 minuut geleden door Graaier1000

Wilmama
'Het coronavirus: feiten en fabels' samengeva...
@62Nogmaals: daar had en heb ik het niet ov...

1 minuut geleden door Wilmama

progressiefliberaal
Poolse immigratie op de Europese manier...
Om een idee te krijgen van hoe immigratie Pol...

1 minuut geleden door progressiefliberaal

xtremy
Migratie: Trump weert uitkeringstrekkers...
@2 Jij hebt er graag nog een hoop uitkeringst...

1 minuut geleden door xtremy

bosco
Vluchtelingen onderweg naar Griekenland, Turk...
@21 Dat land kunnen wij wel is hard nodig heb...

2 minuten geleden door bosco

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig