RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Nieuw rolstoelbed voor Sylvia dankzij inzamelingsactie: 'Zonder bed kan ik niets'

Sylvia en haar oude rolstoelbed. Beeld © Sylvia Roording

​Een enorme opluchting voor de chronisch zieke Sylvia. Zij kon al weken haar huis niet uit nadat haar rolstoelbed werd gestolen. Dankzij een inzamelingsactie is er nu genoeg geld voor een nieuwe. "Straks heb ik mijn vrijheid weer terug."

Sylvia Roording kwam vorige maand voor een nare verrassing te staan: een speciaal voor haar gebouwd rolstoelbed werd mét aanhanger gestolen van haar erf. Sylvia heeft 24 uur per dag pijn en kan alleen met haar rolstoelbed naar buiten, want lopen gaat niet. "Het is alsof ik geen benen meer heb", vertelde ze in een eerder interview.

Ze deed een oproep via Facebook en onder andere bij RTL Nieuws: "Ik kan nergens meer heen. Dit bed betekent zo veel voor mij, zonder kan ik niets. Als iemand hem ziet, laat me dat dan alsjeblieft weten."

1800 euro

En ondanks dat haar oude kar niet is teruggevonden, is er nu dus toch goed nieuws. Dankzij een inzamelingsactie is er 1800 euro opgehaald. Genoeg voor de bouw van een nieuw rolstoelbed. "Ik ben verbaasd dat het zo snel gegaan is", zegt Sylvia tegen het AD.

Volgens de krant zal een bevriende kunstenaar het nieuwe bed voor Sylvia bouwen, en heeft iemand anders (die anoniem wil blijven) een nieuwe aanhangwagen gegeven

Terrasje pakken

Sylvia is al twintig jaar ziek, ze heeft last van het overdruksyndroom, dat veroorzaakt wordt door een cyste bij haar staartbeentje. Ze heeft 24 uur per dag last van zenuwpijn. Een rolstoel is voor haar geen optie omdat die niet voldoende schokken dempt.

Haar oude rolstoelbed had speciale ballonwielen waardoor ze de trillingen minder voelde. Door de vorm van het bed kon ze er zo op liggen dat het zo min mogelijk pijn deed.

Ze hoopt dat ze met haar nieuwe rolstoelkar snel weer naar buiten kan. "Het liefst zou ik voortaan in iedere maand een terrasje pakken."

Meer op rtlnieuws.nl:

Bron: RTL Nieuws