Duitse baby overleden na beet door hond in hoofd (nu.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Buitenland  ·  24 Reacties

  • 8
  • 750x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Stop de toelating van agressieve hondenrassen in ons lang en speciaal in gezinnen met jonge kinderen tot 12 jaar.
Vele ouders zijn zo naïef over het gevaar hiervan.

1
1 corretje

* Verwijderd door de redactie *

2 Chat Baker

Welke idioten laten een baby alleen met zoiets dan spoor je tóch niet helemaal

0
3 knorkokkie

@3

Precies en dat heeft niet veel met het ras van doen @1

Sommige rassen, bijvoorbeeld dieren die ontstaan zijn uit vechthondenrassen, staan bekend als agressief. Een feit is echter dat honden die ooit gefokt werden om te vechten met andere honden, juist naar mensen toe vaak erg aardig zijn. Het probleem is echter dat áls ze bijten, dat vaak ook hard gaat en de gevolgen ernstig zijn.

"TNS NIPO heeft eind 2007 een onderzoek gehouden naar het aantal hondenbeten in Nederland en welke rassen daarbij betrokken waren. Bij dit onderzoek is rekening gehouden met rashonden én look-alikes en met het feit dat sommige rassen meer gehouden worden dan andere.

Uit dit onderzoek blijkt dat American Staffordshire Terriers, Bull Terriers of Franse Buldoggen nauwelijks mensen bijten. Deze rassen veroorzaakten gemiddeld zo’n 0,6 procent van de bijtincidenten. Pitbull Terriers zijn in dit onderzoek niet als ras meegenomen omdat de Pitbull geen officieel ras is. Er zijn geen betrouwbare gegevens over het aantal Pitbulls (stamboomloze American Staffordshire Terriers of kruisingen met dit ras) in ons land.

Een groot deel van de bijtincidenten (10,4 procent) werd veroorzaakt door Jack Russell Terriers. Belgische en Duitse Herdershonden schreven respectievelijk 4,8 en 5 procent van de incidenten op hun naam en de Labrador en Golden Retriever ‘behaalden’ allebei een percentage van 2,9 procent. Beduidend meer dus dan de ‘vechthonden’. Laat je dus niet op het verkeerde been zetten: vechthonden zijn geen bijthonden."

https://www.houdenvanhonden.nl/kinderen-en-je-hond/hondenbeten/


Elke hond is een potentieel gevaar, en kun je feitelijk niet alleen laten met kinderen.

1
4 DaStef

Wanneer komt er eens een verbod op dit soort monsters op 4 pootjes.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Duitsland wordt opgeschikt door een agressieve hond. Vorige week vond de politie in een appartement in Hannover de lijken van een gehandicapte vrouw (53) en haar zieke zoon (27) die door hun staffordshire bullterriër waren doodgebeten. In de zaak in Bad König in Hessen is niet helemaal duidelijk wat voor hond het is. Volgens het Openbaar Ministerie gaat het waarschijnlijk om een kruising van een staffordshire bullterriër en een ander ras.

3
5 welofniet

@4 :
"Uit dit onderzoek blijkt dat American Staffordshire Terriers, Bull Terriers of Franse Buldoggen nauwelijks mensen bijten. "

Vrachtwagens veroorzaken over het algemeen veel minder ongelukken dan een personen auto. Maar om een bepaalde reden halen de vrachtwagens toch meer het nieuws. Zou het iets met de hoeveelheid schade te maken hebben?

3
6 Lobbus

@6

Wel eens gezien wat voor een schade zo een "lieve" mechelaar kan veroorzaken.

Let wel, het zijn niet mijn favoriete honden, verre van, maar dit soort bijtincidenten los je echt niet op door bepaalde hondenrassen te verbieden.

1
7 DaStef

@4 Daarom is de gevaarzetting van een vrachtwagen die door rood rijdt ook veel groter dan de Mini-cooper die door rood licht rijdt, een hogere boete voor de vrachtwagen....oh ....wacht.... de boete is gelijk.... want .....waarom eigenlijk. En bij honden gaat dat ook mis, elke honden-ras heeft een gelijke gevaarzetting is natuurlijk een fabeltje. +1 Lobbes

0
8 Ruud100

@8 = @6

1
9 Ruud100

@7 een "lieve" mechelaar is een politiehond en de politie heeft wel degelijk bewust voor een mechelaar gekozen in plaats van een chiwawa of een maltezer.

1
10 Ruud100

@5 In duitsland is inmiddels al een importverbod van kracht voor de Pit Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Staffordshire Bull Terrier of Bull Terrier omdat er veel ernstige bijtincidenten waren waarbij vooral kinderen en ouderen betrokken waren.

Daarnaast kent duitsland rasspecifieke maatregelen en wie toch zo'n risico-hond wil houden moet de noodzakelijke kennishebben en daarover een 28 pagina's lang examen doen. De eigenaar moet ook apart worden verzekert, de kosten variëren tussen de ca. 100 en 250 euro per jaar per hond.

Honden behorende tot de gevaarlijke rassen mogen nooit zonder lijn en muilkorf buiten komen. Tenzij er een intensieve karaktertest wordt afgenomen.

Na deze maatregelen nam het aantal bijtincidenten sterk af, en deden zich er geen dodelijke ongevallen meer voor.

Bron : https://dogzine.nl/nl/nieuwsartikelen/duitsland-vijfdubbele-belasting-en-muilkorf-voor-vechthond

0
11 Ruud100

@10

Punt is simpelweg niet het ras, punt is dat je nooit of te nimmer kleine kinderen bij een hond alleen laat, nee ook geen klein hondje.

0
12 DaStef

@7 : Mechelaren kunnen iemand ook aardig toetakelen. Maar dood bijten is om een of andere reden meestal toch een verdienste van vechthonden.

0
13 Lobbus

Wij hadden een schat van een labrador. Als er een baby of klein kind in huis kwam, zag je haar enthousiasme zien, ze was zo lief voor die kleintjes. Zelfs als ze een beetje gepest werd, bleef ze lief en aardig. Toch heb ik haar nooit maar dan ook nooit met een kleintje alleen gelaten. Honden zijn gewoon onvoorspelbaar.

1
14 gaulette

@14 Ik heb niet zo bang dat mijn hond iets fouts doet. Wel dat het kind iets fout doet wat een foute tegenreactie van de hond veroorzaakt. Daarom laat ik mijn hond niet bij echt kleine kinderen.

1
15 solidsteel

Als een hond (ongeacht welk ras) altijd alle aandacht en liefde kreeg en er komt een baby die alle aandacht ineens opeist kan het zijn dat de hond ongemerkt jaloers wordt en de reden aanpakt.

0
16 upanddown

Vreselijk en sterkte gewenst voor de ouders ook al hadden ze verstandiger geweest in zo’n moordenaar aan te schaffen en ik neem aan dat dit monster ook de dood is ingejaagd.

0
17 Interessant

@2 Zet een bril op. Willem heeft een veel grotere neus. question

0
18 1050 hPa

Doodmaken dus

2
19 chouffleur

@12

Met pitbullachtingen weet je dat de kans groot is dat het slachtoffer het niet zal overleven omdat dit soort honden niet loslaten. Vaak wordt dat hou vast gedrag door baasjes aangeleerd of gestimuleerd maar ja om een baasje in te laten slapen gaat weer even te ver. Persoonlijk vindt ik het spuuglelijke honden en wat er vaak naast loopt ook, tokkie spul.

0
20 Voorzittershamer

Nooit kinderen alleen laten met welke hond dan ook !Hoe lief ze ook zijn... ! een klein kind kan aan de haren trekken...etc.... en dan kan een hond uitvallen... Die hond ziet een kleintje als zijn mindere.. We hebben dat hier gehad... Mijn dochter heeft een klein hondje.. kruising cairn terrier , maltheser leeuw... Nooit boos geweest etc.. Maar ze zat op de bank, hondje er naast en mijn kleinzoon komt naar haar toe om een kusje te geven..(1.5 jaar). Hap zei het hondje in zijn wang.... Nu is hij 9 bijna en is dat hondje zijn vriendje...en beschouwt hem als zijn meerdere...

0
21 Sempre

Voor de zekerheid de vader ook even checken op gedrag!!!
Zo baas zo hond...
23 jaar en een baby van 7 maanden, rijkelijk vroeg om pappa te zijn..
Misschien en dat is nakaarten had ie het bij een hond moeten laten..
R.I.P klein kindje, kinderen hebben het zwaar tegenwoordig waar volwassenen het maar al te vaak af laten weten..

0
22 shym

@20

Er zijn ook genoeg voorbeelden van Rottweilers, Dobermans, Herders, Labradors enz.
En ja het is vooral typisch volk dat vechthonden aantrekkelijk vind, desondanks is het nooit of te nimmer wijs kleine kinderen alleen bij honden te laten, ongeacht het ras of de grootte.

0
23 DaStef

Eigenaar van de hond aanklagen voor dood door schuld.

0
24 niet-alles-geloven

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Halsema: discussie over verbod hoofddoek voor boa ’seksistisch’

Belachelijk en te gek voor woorden, om een uiting van vrouwen-onderdrukking te vergelijken met een haatbaard van mannen.Die Halsema is ècht b...

2 minuten geleden geplaatst door Strongoli

spookrijder
Offtopic

Pietje tegen Jantje: Weet jij waarom meisjes geen penis hebben?Jantje: Ja, ze vallen eraf, ik vond die van mijn zus onder haar bed....

5 minuten geleden geplaatst door spookrijder

DikkeTor
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@18 https://tenor.com/view/justin-trudeau-i-couldnt-agree-more-agree-gif-4996581XD maar zo ziek zijn we aan het worden....

5 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Malinois
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

@8"Dat laatste lijkt nu eindelijk op gang te komen."De hele Duitse economie zakt in elkaar. De ene na de andere multinational sluit hu...

5 minuten geleden geplaatst door Malinois

Hendrianus
Een jaar burgeroorlog in Sudan, een onderbelichte humanitaire crisis

@3Ja, het kwartje valt bij mij dat je de pest hebt aan Amnesty en daarom onzin neerzet. Zie,"Amnesty’s oproepAmnesty International r...

6 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

progressiefliberaal
Andere partijen niet blij met tweet Wilders, maar het zal hem 'worst zijn'

Van der Burg kan ook beter lid worden van D66. Mij een raadsel wat zo iemand bij de VVD doet.En Wilders heeft gelijk dat Eric beter vandaag ...

8 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Bop
Burgemeester Halsema: Hoofddoek is 'vergelijkbaar met mannen die een baard dragen'

@4 Niet iedereen blijft altijd zijn hele leven vastgeroest zitten aan zijn eerdere mening. Voortschrijdend inzicht hè....

8 minuten geleden geplaatst door Bop

Zie Hier
Burgemeester Halsema: Hoofddoek is 'vergelijkbaar met mannen die een baard dragen'

Voelt ze zich aangesproken?Dat hele gede over die hoofddoek is niets anders dan dat zij iedereen haar wil wil opdwingen!...

9 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Strongoli
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@17Als het aan Pia Dijkstra ligt, (uiteraard D66) en thans onze tijdelijke Minister op VWS, liggen die binnenkort, bij alle ouderen op het nac...

9 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Zie Hier
Halsema: discussie over verbod hoofddoek voor boa ’seksistisch’

Voelt ze zich aangesproken?Dat hele gede over die hoofddoek is niets anders dan dat zij iedereen haar wil wil opdwingen!...

10 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

NK. App
Hindi Prom VideoBig CoakNo Bra Pornhub02hentaiChatropolis Who ChatBegging For Cream PieXnxx Indian RandiXxx Video Mom NewStarfire PornIndiansex Bideoسكس بورنFilmes Pornor HdNurse Doctor Sex VideoXxx Sexy Bf HdJenny Scordamaglia PornSuhagrat SexBhai Behan XvideoToms Xxxl PornCanela Skin PovXev Bellringer CompilationBig Breast AnalHqpornesMrskin.clmPorne FrancesZoeybambiGay Porn MasageNude Jynx MazeXnxx MpviesWww Indian New Sex ComBrandi Sex VideoXxx New Video ComReddit PeeLana Rhoaded PornFilmes Pono BrasileirosRias Gremory Rule 34Xnxx Xnxx XnxxSani Leon Ka BfSunny Leone Video Sexy HdXvideo GayVideos Pornografico En EspañolFenoxo's BlogVoyeur HoudGordibuenaHindi Xxx XnxxMaddy MayxxxPorn Of The 70sIndian Sexy PicOriginal Real Sex VideoCock CumRomantic Japanese PornNicole ReyXxx SexvidoPublic Foot JobBest Brazzers VideosPorn Rape GayJaixpetitePerwooparKamasutra Blue MovieTuegaloreétudiantes Nues3x Bf VideoFc2 Ppv 3782247Kerala Sex Video AuntyWww Sexy Hd VideoHollywood Nude GirlsXxx HotsexyYoung Family PornGay 3d Anime PornSo PeladasGay Deep ThroatMeena VasuXxxx MasterCute Porn IndianIs Spankbang SafeBest PornhubTwitter Hard Core PornCock SelfieSysak TwinsCameltoephotosBest Bum PornTamil Pron MoviesAthena Fleurs PornErotic Female DominationBest Teenage BlowjobsGay JockpornXxx Videos PleaseGabbie Carter GolfingBbw Fart PornLivejasmineEris Greyrat HentaiXxx Com Video BfMom Son Free PornFortnite Erisa PornNaked TwitterTeenporn CartoonSex Dolls CheapAdult FriemdDiscord Porns4cam PtBrasileirinhas.com.brKristen ScottRedhead FuckSaxi PhotoWww X VideWww Hd Zog ComElly Clutch Full VideoXx Sunny Leone BfBf Sexy Bf Bf SexyPickup ProstituteExploitedmoms PornEscortaligatorDoujinsite.comToroporneXvideo TufusRoxanne BrewerXxx DuduWwwxxxvedoZackychaXxx Kannada NewHarassment Sex VideosCodi Vore BrazzersCrazy TrannyHomem Pelado GifsPerfectgonzoXxx By ChinaJames Angel Gay PornAmerican Bf VideoDanlod BrazzersXharmesterJohnny Sins Movies And Tv ShowsRashmi R Nair NudeMelody MarkXvideos ComHot Teens NideHindi Teen Sex VideoPornos MereKellydivineHd Big TittsShweta Tiwari Hot VideoShilpa Shetty Hot VideoNiki TakinkaJamelizz LeakPriya Aunty SexXxxzx VideoEbony Crack Head PornDojki ComAsshemaletube.comRomantic Gay SexKyoka'sWww Xvideos Com C Anal 12