“Renster werd op WK in Qatar door politie bewust omver gereden wegens kledij”

© twitter

Het is exact een maand geleden dat het veelbesproken WK wielrennen in Qatar werd afgewerkt. In Noorwegen is er echter een hallucinant verhaal opgedoken over een wielrenster die door de Qatarese politie doelbewust omver zou zijn gereden... omdat ze een korte broek droeg.

vml

De Noorse junior Susanne Andersen werd in Qatar aangereden door een politiewagen toen ze na de tijdrit terug naar het hotel reed. ze werd naar het ziekenhuis overgebracht maar gelukkig voor Andersen kwam ze er met enkele schaafwonden en blauwe plekken beter vanaf dan haar fiets, die kapot was. Enkele dagen later zou ze zelfs nog brons pakken op de wegrit.

Volgens de Noorse federatie was het geen ongeluk maar een bewuste aanrijding. Dat zei sportdirecteur Hans Falk aan het Noorse TV2. “Ik ben ervan overtuigd dat het bewust was”, aldus Falk. “Hij reed recht op Suzanne. Natuurlijk kan ik dat niet bewijzen maar er waren geen remsporen en hij toonde geen enkele vorm van empathie. In plaats daarvan stak hij een sigaret op terwijl het meisje op de grond lag te schreeuwen. “

De reden is volgens Andersen zelf te gek voor woorden: “We kregen te horen dat het er niet ongebruikelijk is dat vrouwen met blote benen worden lastig gevallen, omdat het beschouwd wordt als controversiële kleding...”

Dat het verhaal pas een maand na de feiten pas opduikt, is geen toeval. Falk verduidelijkte dat de Noorse bond het incident in Qatar bewust stil had gehouden uit schrik dat Susanne Andersen het land niet zou mogen verlaten.

TV2 nam contact op met de UCI over het incident maar daar kregen ze te horen dat “de situatie ter plekke werd afgerond en aan de plaatselijke autoriteiten werd doorgegeven.” Die Qatarese autoriteiten waren niet bereikbaar voor commentaar.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen