Vakbonden: Stop race naar putje arbeidsmarkt (telegraaf.nl)


Vakbonden roepen in een brandbrief werkgevers op om ‘gezamenlijk de race naar het putje van de arbeidsmarkt te keren en mensen weer perspectief te geven’. ...

door Moskowfiets in Economie  ·  29 Reacties

  • 0
  • 620x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Yup mijn vrouw werkt al 10 jaar flex niet omdat zo leuk is maar omdat zo makkelijk en goedkoop is voor haar werkgevers!
Ze heeft altijd goede retenties van werkgevers maar meer dan een contract van 1 jaar komt er nooit uit.
Nu is zij 34 jaar geen vastigheid en nu komt het ze is TE OUD!
Gelukkig ben ik ondernemer waardoor wij over 15 jaar doei zeg tegen Nederland!

2
1 FuckTheEU

De vakbonden zijn zgn sociale partner van dit kabinet en dus mede verantwoordelijk voor het huidige arbeids-markt-beleid ....dus begin gewoon daar gewoon eens mee Vakbonden....
Daarnaast zouden EU en Den Den Haag eigenlijk gewoon beter eindelijk eens de arbeidsmarkt desastreuze spotgoedkope of gratis arbeidskrachten van buiten de grens drastisch moeten gaan beperken, want daartegen moeten concurreren is ondoenlijk ...hier Den Haag, de mensen die u in Nederland zegt te vertegenwoordigen deze mensen hebben nl ook een betaalde baan nodig!

2
2 Tjeempie

@2 Die werkgevers belazeren de boel. Ook buitenlanders moet je in principe gewoon minimumloon betalen.

2
3 Wild Rover

Verhogingen in centen en niet in procenten maakt de verschillen ook kleiner, waarom snappen ze dit nu niet bij de vakbonden.

1
4 corretje

De overheid en de vakbonden hebben het aannemen van personeel zeer onaantrekkelijk gemaakt.

Dan moet je niet vreemd opkijken wanneer er minder mensen worden aangenomen.

5
5 PostvakIN1

@1 Misschien een domme vraag maar wilt U over 15 jaar naar toe dan?
A. Je bent namelijk niet overal zomaar welkom
B. Bij ons thuis werd altijd gezegd dat je als je jong bent er op uit moet trekken en zodra je ouder wordt terug moet keren op je ouwe nest (vooral met oog op gezondheidzorg ect)
C. Ik ken maar weinig mensen die op hun 50ste kunnen rentenieren hoop voor U dat dit U gaat lukken (kan natuurlijk ook dat U met een zeer jonge vrouw getrouwd bent dan heb ik niks gezegd) het is dan nog gemiddeld 30 jaar wat U moet gaan overbruggen.
D. En als succesvolle ondernemer zou U Uw vrouw toch ook in dienst kunnen nemen?

4
6 psje

* Verwijderd door de redactie *

7 Captain Hero

* Verwijderd door de redactie *

8 Undertaker

Hmmm.
Ik hou van feitelijke onderbouwing.
CBS even geraadpleegd.
Ik had eerlijk gezegd verwacht dat er inderdaad minder werknemers met een vast contract zouden zijn (zoals in het artikel geopperd).
Echter, het aantal werknemers met vast contract stijgt nog steeds, de werkloosheid daalt, de werkgelegenheid stijgt. Dus de cijfers geven wat anders aan dan wordt geopperd in het artikel.
http://statline.cbs.nl/statweb/publication/?vw=t&dm=slnl&pa=80590ned&d1=10,12&d2=a&d3=0&d4=(l-26)-l&hd=160414-1419&hdr=t,g1&stb=g2,g3
http://statline.cbs.nl/statweb/publication/?vw=t&dm=slnl&pa=82575ned&d1=a&d2=a&d3=0&d4=(l-10)-l&hd=160414-1307&hdr=g2,t&stb=g1,g3
http://statline.cbs.nl/statweb/publication/?vw=t&dm=slnl&pa=82309ned&d1=0,2-10,22&d2=0&d3=0&d4=0&d5=(l-13)-l&hd=151216-1202&hdr=g1,g2,g3,t&stb=g4

5
9 beastyboy

@6
Inderdaad een jongere vrouw en ben werkzaam in een sector welke niet geschikt is voor mijn vrouw (industrie Reinigen)
Ik heb een bedrijf overgenomen op Fiji waardoor wij daar ook mogen verblijven.
In Nederland houd het dus voor mij over 15 jaar op en gaan de werkzaamheden op Fiji gewoon door maar dan wel op een laag pitje

1
10 FuckTheEU

@3 Het punt is juist dat het minimumloon de standaard word voor iedere soort werk en functie omdat door het binnenhalen van een ongelimiteerde hoeveelheid arbeidskrachten die bereid zijn welk werk dan ook voor het minimumloon te doen omdat dat in vergelijk met het salaris van hun herkomstland nog altijd riant is.
Van een zogenaamde marktwerking voor goede betaling van zware of onprettige banen is daardoor geen sprake meer.
Dus nogmaals het minimumloon word standaard in Nederland hierdoor.
En iedereen weet dat wil je echt kunnen leven en iets op kunnen bouwen een minimumloon ontoereikend is zeker als je dan ook nog een flexbaan hebt en iedere keer weer door een periode van werkeloosheid heen moet.

0
11 doxbar

met het binnenhalen van de vluchtelingen is voor ondernemend nederland een fantastisch strategische zet gedaan als het gaat om goedkope arbeidskrachten. nu er meer ruimte zou moeten zijn voor hogere salarissen wordt daar in het geheel nog geen gehoor aan gegeven. C en a krijgt de tijd tot 2020 of zo.....huren/hypotheken moeten betaald worden eikels, maar hoe kan dit van 10 euro per uur?

2
12 Lets keep it cool

@9 Hahaha nog een farytalebeliever....CBS zei u?

0
13 Lets keep it cool

@13
Lullig he dat sommige mensen het wel voor mekaar hebben.

9
14 FuckTheEU

@14 Erg lullige opmerking. Het is vooral lullig dat zoveel mensen het níét voor elkaar hebben.

0
15 thestranger

@9 ik zie in die tabel dat in drie jaar het aandeel flexibele contracten van 25% naar 27% is gestegen. Dat betekend 3.5% meer per jaar, dat is niet niks.

0
16 Myth63

De mensen hebben de vakbond in de steek gelaten willen wel van alles maar niet voor een bond betalen, wel de verhogingen natuurlijk opstrijken daar zeggen ze geen neen tegen.

De vakbond zal verhogingen in natura moeten afspreken, centen en geen procenten.
Door die procenten zijn de verschillen alleen maar groter geworden, die juist moeten weg.

0
17 corretje

@1

Waarom over 15 jaar pas? Ga nu! Dan ben je ook gelijk van die EU af.

7
18 WijzeDwaas

Om hetzelfde niveau van inkomstenbelasting te handhaven zullen we zien dat deze, als gevolg van loon nivelering, procentueel sterk zal stijgen. Wat werkgevers doen is inderdaad elkaar, bijv. in de transportsector,kapot concureren met buitenlandse chaufeurs die voor een habbekrats en belachelijke arbeidsvoorwaarden de klus klaren. Het bredere perspectief is dat die chauffeurs geen Euro te besteden hebben en dus geen BTW afdragen en producten afnemen. Daarin zit een spiraal die zeker doorbroken moet worden. Dat begint mijns inziens met een verbod op arbeidskrachten die uit een economie met een veel lagere standadaard dan Nederland komen.
Niet alleen brengen deze het loon niveau ongewenst naar beneden maar tevens zit er een werkloze Nederlander, met uitkering, thuis op de bank. Dus dat goedkope voor de werkgever draait uit op zeer duur voor de samenleving.

Doorbreek de spiraal door buitenlandse werknemers, die uit een economie met een veel lagere standaard dan Nederland komen, te weren van de NL arbeidsmarkt.

Gaat zeer lastig worden want de werkgevers, kortzichtig als zij zijn willen dat niet, en de politiek slaat zich op de borst wat een geweldige EU verworvenheid deze arbeidsmigratie wel niet is (geef ze een telraam met de Kerst).

Verder is het zeker zo dat een werkgever zich wel drie keer bedenkt, vanwege werknemers rechten, om personeel aan te nemen. Aan de andere kant hebben de werkgevers de reputatie van leeftijdsdiscriminatie en zeer opportuum om te springen met personeel als zij wettelijk de kans krijgen. Kortom het afbreken van werknemersrechten, en het daarmee gemakkelijker maken voor werkgevers om personeel aan te nemen, wringt met de reputatie van werkgevers die zonder die beschermende rechten werknemers behandelen als een noodzakelijk kwaad.

1
19 Hendrianus

Een volgend kabinet heeft een flinke kluif aan de arbeidsmarkt. Die doorbetaling bij ziekte is voor werkgevers ondanks dat de meeste werkgevers verzekerd zijn hiervoor te lang, en daar komen allerhande reïntegratie verplichtingen vanuit de wet Poortwachter nog bij. Daarom voorzie ik dat het volgende kabinet een aantal regels gaat veranderen en het belastingstelsel gaat herzien. Deze is werknemers en werkgevers slecht omdat de arbeid te duur is geworden

4
20 Arno82

@10 ; En uw bedrijf heeft geen receptioniste/telefoniste of administratie?

1
21 Mariska3

Ik doe HR en zie dus de salarissen van het hele bedrijf voorbij komen. Er is hier duidelijk sprake van een loonkloof:
- De meeste werknemers hier verdienen meer dan €3800.- bruto per maand in loondienst
- De top zit tussen de €8500.- en €10.000.- bruto per maand, mannetje of 8
- Maar dan heb je de 'assistenten' in loondienst, doen feitelijk hetzelfde werk als de 'seniors' maar geen van hen komt boven de €2300.- bruto per maand uit. Een loonkloof van €1500.- bruto per maand dus.
- Als laatste dan de uitzendkrachten die feitelijk ook hetzelfde werk doen als de seniors. Die komen tussen minimumloon tot max. €1800.- bruto per maand uit bij een fulltime inzet.

De seniors worden er langzaam uitgewerkt en vervangen door de 'assistenten' die daar geen loonsverhoging voor krijgen. Die assistenten zijn echter massaal aan het solliciteren. Niet omdat het werk niet leuk is maar omdat het salaris zo laag ligt. En de top moppert dat het verloop onder de goedkope assistenten zo hoog is...

0
22 Mariska3

Laten we beginnen met het stoppen van oneerlijke concurrentie , tegengaan dat werknemers uit landen met 6x lagere vaste lasten in Nederland baantjes inpikken van mensen die simpelweg niet voor minder loon kunnen werken....omdat ze anders hun vaste lasten niet kunnen betalen.

Daarnaast , werknemers uit die lage-lasten landen moeten een deel van hun loon aan de grens inleveren naar ratio van dat verschil in vaste lasten , anders worden feitelijk nederlandse werknemers uitgebuit...

0
23 Vageali6888

@10 waarom 15 jaar wachten? Als het hier allemaal niet deugt dan ga je nu toch? Of ben je een van honderdduizenden die het allemaal niks vinden hier, maar wel terug komen als ze wat mankeren? Dokter, tandarts, ziekenhuis, enz. Dat noem ik parasieten.

4
24 Arista

@23 ; Nederlanders MOGEN niet eens voor dat geld werken.

Het grootste knelpunt zijn de werkgeverslasten. Die komen zo ongeveer op de helft van het brutosalaris uit. Voor die MOElanders worden die werkgeverslasten doorgaans niet betaald door trucjes met 'detachering vanuit het MOEland'...

0
25 Mariska3

@18 , @24 Bent u persoonlijk beledigd of zo wanneer veel burgers vinden dat ondernemerschap in Nederland geen kans krijgt door te hoge of scheef gegroeide belastingen?

1
26 Conradijntje

* Verwijderd door de redactie *

27 Captain Hero

@10 En hoeveel lage-lonen-arbeiders uit de Oostbloklanden werken er in uw sector?
Dat maakt nederland onleefbaar, niet alleen voor u maar voor iedereen.

Bent u zelf wel een zuivere ondernemer die geen uitbuiting op arbeidsvoorwaarden pleegt?
Dan bent u een van de weinige want de meesten houden gewoon de concurrentie niet vol
Je kunt op loon niet concurreren tegen een veredelde slavenhandel.

0
28 Hollander1967

@25 Heeft u al iets gehoord van de aanpassing van het detacheringsverdrag door Marianne Thyssen dat in maart door 11 oostbloklanden werd voorzien van een "gele kaart" maar dat de europese commissie dit najaar toch wilde voorleggen?

Ik hoor daar helemaal niks meer over. We hebben nog iets meer dan een maand.

0
29 Hollander1967

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

3 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

32 minuten geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

1 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

1 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 😂...

1 uur geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
Sister Hard PornBdsm CoupleHot Romantic Sexy Porn VideoHitmoliBoob SuckVixen SexxxHoodhunniesLadt SonyaOnlyfans. OmKajal Sex PhotosXnxxx Mp4Ariel WintersexyNaughty America FuckChudail Ki VideoFifty Shades PornLesbian Girls Porn VideosPussy FartStephanie Mcmahon BoobPelícula Pornográfica Gratis En EspañolOchako HentaiMom Son Porn ForceMaitreyi Ramakrishnan SexPorn Bbw MassageLesbian Omegle PornHot Women Of PornAplicativos PornôBig But PornBfxx XMalu XxxSani Liyoni Xxx VideoFelicity FayIndian Desi SexvideoPriyq RaiPaulinaporizkova NudeJhaatSexiest Nude RedheadsPorn Con Mi MadrastraChimocurvesBangla Chuda Chudi Audio VideoIndian Sex With VoiceIndraja Sex VideosNasty Black PornPorn Games NewgroundsAsian Pornstar NewBaixar XvideoWww Telugu Porn ComKaos ComicsDog Knot WifeAunty Sleeping PornHoodamaturesPorn Xnxx FreeWarframehentaiSuper DekerAlex Meneses NudeShruti Haasan HotPoern VideoJav 中文Sloppy BjDirty Talk BlowjobPhx ListcrawlerBest Websites For Indian PornNurturing Mom Is Insatiable For Young CockCumming On Her TitsSexo VideospornoFat Pussy PornXxx Co ComLund Ki ChudaiHaleyxyzAnais PornPorn SneakyRenne Rose PornMaria Pie PornHusband And Wife Share A BbcNude ArchivePorn.games MobileLesbien Mature PornPornografia De BrasileirasTwivideosPeta JensonSnake Sex VideoBoys Blue FilmSex AltPussy VeidoMiss BrattMissionary Position VideoDickdrainersxLyla LeiFree Latin PornMoria Mills PornPornfree RedditSito PorniCumshot On FeetTamil Natural Sex VideoPussyfuck PicNaked Ronda RouseyNude Celebs LeaksBig Tiddy Goth GirlNude Big Breast WomenNiksindian XxxXxx Mom And Son SisterNudes In GotMelinie HicksGrupo PornHot Xxx ComZootopia HentaiImmoral SistersVogovGangbanghardcoreCatching Sister PornTs EscortPorn YuriJohn BroncoBokep SemokPorn CastleNavel Sex VideoBangla Boudi Xxx VideoAngel Youngs VrCaligula Nude ScenesPurenudisnBlue Sexy Full HdFull Hd Sex Video HdMikaylamilesPetter HegrePinpoenDeeper.fomThe Best Porn GayMom Nude PicsXx Sexy VideoFat Sex VideoHot Naked GirlsHelping Mom Sex VideosCumming On My SisXxx TikSexvidios NetбогкамсHentai ShowerSex Doll XvideosFucckingOld Man FukingXmastr ComTelugu Hd Sex ComAnal PoundersXogiseleXxx AdultCmnf EnfKarlyane MenezesKim Kardashian On PornFattestassTeenporn ImagesSexe Tv Gratuit