RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Trump belooft 'krachtige reactie' op gifgasaanval Syrië

Beeld © AFP

De Amerikaanse president Trump zegt dat hij 'vannacht of kort daarna' beslist over een Amerikaanse reactie op de dodelijke gifgasaanval in de Syrische stad Douma. De Verenigde Staten zullen met een 'krachtige' reactie komen.

"We hebben veel militaire opties in Syrië", zei de president. Eerder zei hij al: "Het beest Assad gaat een hoge prijs voor deze dodelijke aanval met chemische wapens betalen."

ZIE OOK: 'Ernstige zorgen' om dodelijke gifgasaanval in Syrië

Nikki Haley, de Amerikaanse VN-ambassadeur, wil dat de Veiligheidsraad van de VN stemt over een Amerikaans voorstel voor een nieuw onderzoek naar wie schuldig is aan het gebruik van chemische wapens in Syrië.

Laatste bolwerk

Bij de aanval met mogelijk giftige chemicaliën in Douma zouden zaterdag minstens 70 mensen om het leven zijn gekomen. Syrië ontkent de aanval. Hulpverleners vonden gestikte mensen in hun woningen.

De stad Douma is het laatste bolwerk van Syrische opstandelingen bij de hoofdstad Damascus. Het ligt voortdurend onder vuur van het Syrische leger. Gisteren vertrokken tientallen rebellen uit de stad na een akkoord met de Syrische regering.

Syrische kinderen van 7, na 7 jaar oorlog in Syrië

Zeven jaar is het vandaag oorlog in Syrië. Hoe lang zeven jaar is, bewijzen de foto’s van Chris de Bode. Hij maakte in een vluchtelingenkamp portretten van Syrische kinderen die even oud zijn als de oorlog nu duurt.