In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Opnieuw aanhoudingen voor Grindr-mishandeling

De politie heeft vier mannen opgepakt voor het bedreigen en mishandelen van twee mannen in Dordrecht tijdens het paasweekend. De vier komen uit Dordrecht en zijn 18 tot 21 jaar oud. Eerder werden al twee jongens van 14 en 16 jaar opgepakt.

De slachtoffers hadden allebei een afspraak gemaakt via de homodatingapp Grindr. Toen ze op hun afspraak waren gearriveerd, werden ze belaagd door een groep mannen.

Date

Een bekende van een van de slachtoffers zegt tegen RTV Rijnmond dat er geen reden was om de date te wantrouwen. Op de afgesproken plek verscheen een man die er betrouwbaar uitzag en leek op de profielfoto in de datingapp.

Toen het slachtoffer met zijn date een stukje door het park liep, zou die plotseling geroepen hebben: "Kom uit de bosjes jongens, dit is hem". Vervolgens dook een groep mannen op die hem mishandelde.

Een nacht later overkwam een andere man bijna hetzelfde op een andere locatie. Hij werd achternagezeten maar wist te ontkomen aan zijn belagers. Hij deed net als het eerste slachtoffer aangifte.

Waarschuwing

Naar aanleiding van de incidenten waarschuwde burgemeester Kolff van Dordrecht om voorzichtig te zijn. "Wees alert met daten via apps en sites", zei hij.

Het COC deed de oproep om altijd melding te maken van anti-homogeweld. Volgens de organisatie durft niet iedereen het gebruik van Grindr toe te geven, maar moet er wel aangifte gedaan worden om de politie een goed beeld te geven van hoe vaak dit soort geweld voorkomt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl