door Havermout in Binnenland  ·  28 Reacties

  • 2
  • 632x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En hoeveel kinderen moeten er straks boven hun kunnen werken? Hoeveel daarvan zullen afhaken omdat het te hoog gegrepen is, hoeveel zullen er straks depressief van worden?
Het gaat niet alleen om intelligentie, het gaat ook om werkethos, doorzettingsvermogen, vrienden, drinken, blowen, uitgaan niet belangrijker vinden dan hun schoolwerk.

4
1 gaulette

En de kinderen zijn uiteindelijk de dupe.
Komen ze in een niveau te zitten dat ze niet aan kunnen.

4
2 Jan met de korte achterlul

Als er geld is om te strijden dien je alles uit de kast te halen. Niet als een pvv of sp volgelinge alles maar te pikken

19
3 Ziggofan

Dat schooladvies is idd niet zelden subjectief cq. bevooroordeeld...

nog maar te zwijgen over fraude met de schooltoets.

7
4 TedjeR

@1 Men zei vroegah altijd "niet geschoten is altijd gemist", maar men gaat tegenwoordig eerder voor "niet gescheten, niet gestonken".
Nu probeert men sinds het invoeren van leningen voor studenten men lager gaat inschatten om eindeloze niet terug kunnen betalen van de lening question.

3
5 DikkeTor

* Verwijderd door de redactie *

6 de redelijkheid

@1 : Dat hoeft helemaal niet. Ze kunnen gewoon een niveau lager zakken, dus van havo naar vmbo. Andersom kost extra tijd, als het niet nodig is, Als je kind weet, dat het om te proberen is, en als het niet lukt, is zakken een optie, is er helemaal geen drama.

6
7 Wendel

Als je kind elke 3 maanden een andere leerkracht krijgt ( omdat de andere overwerkt is, vinden ze zelf ) hoe serieus moet je dan het oordeel nemen van iemand die jouw kind amper heeft meegemaakt? Logisch dat ouders andere wegen bewandelen. En die PO raad moet eens zich zorgen maken om de grote uitval van leerkrachten in plaats van te mopperen op de ouders.

8
8 Een hardwerkende ZZPer

Ook in het onderwijs is sprake van etnisch profileren. In dat opzicht kan ik een seconde opinion wel begrijpen.
Anderzijds zijn ouders tegenwoordig echt doorgedraaid ofzo. Als ze uiteindelijk meer kunnen dan het schooladvies in eerste instantie aangeeft, kunnen ze altijd nog doorleren toch. Ouders moeten het hun kinderen niet opdringen.

9
9 Yisrael

Een intelligentietest is enkel maar een momentopname en zegt dus helemaal niks. Alleen maar in het leven geroepen om mensen met een ietwat slechte score een stempel te geven. Ik zeg; afschaffen die handel, het is niet meer van deze tijd!

8
10 Victory!

Ik begrijp ook niet, waarom het verboden is, als ouders zelf die keuze te maken. En waarom zowel de lagere als de middelbare school zo strak vasthouden aan een door hun gezamenlijk uitgestippelde koers waar de ouder noch het kind iets in te zeggen hebben. Alsof scholen en leerkrachten onfeilbaar zouden zijn, en dus het recht zouden hebben, het leven van anderen zo ingrijpend dwingend te bepalen.

8
11 Wendel

@8
O dus krijgt de leraar de schuld
Als dochter lief de te hoog genoten opleiding niet haalt

4
12 Ylliw negarev

@10
Plus, die Cito is een particuliere instelling en veel te veel scholen/ouders laten alles afhangen van hun toetsen!

3
13 Jan met de korte achterlul

En straks weer de eerste zijn op jonge leeftijd met een burn-out.
Denk toch niet alleen maar aan de hoogste sport op de ladder, er is echt meer uit het leven te halen dan eeuwige student zonder werk te zijn.

2
14 corretje

En zo denkt iedere moeder dat ze Einstein heeft gebaard terwijl dat vrijwel zonder uitzondering niet waar is.
Ga gewoon naar het VMBO en leer een vak en blijkt dat je meer kunt dan ga je daarna gewoon met stappen naar meer theoretisch onderwijs. En kom je uiteindelijk bij je maximum en moet je onverhoopt toch afhaken dan heb je in ieder geval een aantal diploma's. Dat is beter dan hoog inschieten en een dropout te worden.
Ik had ooit een baas die ook met VMBO was begonnen, daarna VMBO-T of zoiets, MBO, HBO en tenslotte universitaire mastergraad in Scheikunde. Wie een hoog IQ heeft maar door speelsheid of zo een tikje langzamer is op 11-12 jarige leeftijd die komt er ook heus wel en zo niet dan heb je in ieder geval een vak geleerd.

3
15 PFL

Men heeft ook altijd de optie (mits genoeg vertrouwen in zoon of dochter) om naar een privéschool te sturen question

De overheid geregelde school belust op het moment op rendabel (niet precies of je het net wel of niet kan, maar eerder of het de overheid geld gaat kosten mits het faalt > wegens lening).

0
16 DikkeTor

@15
Dat is het probleem, ouders schatten het niveau van hun kinderen vaak te hoog in.

Wel wordt dat van boven in de hand gewerkt door socio figuren die beweren dat iedereen even slim is.

2
17 MARCUSAURELIUS

@15
U had dan een erg jonge baas, de VMBO bestaat pas sinds 1999!

4
18 Jan met de korte achterlul

Ik moet altijd weer denken aan een tekst die ik ergens heb opgepakt:

Een diploma laat zien wat je hebt geleerd, niet wat je kan!

1
19 upanddown

@18 question question

1
20 MARCUSAURELIUS

Ik zie het een beetje dubbel.
Een school kan een verkeerd advies geven en de school wordt er ook op aangesproken als ze de leerlingen een te hoge advies geven doordat de vervolgopleidingen anders leerlingen uit die school gaan weren.
Ouders gunnen hun kinderen een goede opleiding maar denken ook vaak dat ze meer kunnen dan dat ze echt aan kunnen.

Het is voor niemand goed als ze te hoog ingeschaald worden maar een VMBO opleiding stelt heel weinig voor tegenwoordig en het geeft geen garantie naar een goede baan of een baan überhaupt na de opleiding in de richting waar je studie voor was. (ik kan me goed indenken dat ouders dit niet willen voor hun kinderen)

Ik weet niet of alle VMBO opleidingen bagger zijn maar heb ze bij ons zien binnenkomen voor administratie maar we hadden er echt niets aan en hebben ze vervangen door hoger opgeleide die je niet na inwerken steeds nog het handje moet vasthouden.

Volgens mij is het grootste probleem dat de opleiding VMBO niet goed zijn en dan kunnen beter een baan zoeken dan een slechte opleiding volgen.
(er moeten gewoon betere VMBO opleidingen komen (wel onder een andere naam) die desnoods een paar jaar langer duren maar dat de studenten erna wel geschoold zijn en een goede kans maken op een mooie baan.)

Mensen die op LOM scholen hebben gezeten zijn ook niet dom maar ze hebben wat meer begeleiding nodig maar later kunnen ze wel goed functioneren in de maatschappij en zo is het ook met de mensen die VMBO advies krijgen, ze zijn niet dom maar hebben wel recht op een goede opleiding. Geef dan ook kwaliteit opleiding en ook ouders zullen dan niet snel klagen als ze iets langer erover kunnen doen maar wel goed geschoold worden.

4
21 TheoTheo

@1 @2 Soms zit het gewoon tegen kindermishandeling aan.

0
22 upanddown

@19 Het laat zien dat je zo'n examen KAN halen.
Anderen kunnen dat kennelijk niet.

1
23 MARCUSAURELIUS

@22
Klopt, zie dit ieder jaar weer opnieuw gebeuren.

2
24 Jan met de korte achterlul

Kinderen sjezen ook omdat de leerkracht niet door heeft, dat ze onderpresteren. Dat is ook een probleem.

9
25 Wendel

Is het dan tegenwoordig onmogelijk om nog op te stromen? Als dat nog steeds kan, kan/kon ze zich ook wel bewijzen op kader en zo een hoger niveau krijgen.

Dit klinkt als een ouder die denkt dat zijn/haar kind een speciaal sneeuwvlokje is

1
26 Grasshopper

@25 Tja dat denken de ouders van deze Einsteintjes. question

2
27 MARCUSAURELIUS

@16 : En als het de overheid geld gaat kosten als het kind toch naar een lager niveau terug moet, heeft het dat jaar havo gehad en dus een makkie bij dat lagere niveau. Danwel het kan daar dat jaar overslaan. Bovendien, hoe hoger het niveau, hoe hoger het te verwachten inkomen, levenslang, en dat is veel lucratiever dan op centen gaan zitten.

1
28 Wendel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Hij heeft inmiddels aan Bosma z'n excuses aangeboden en zal dit publiekelijk ook nog gaan doen.Bosma: Baudet heeft spijt van uitspraken tegen ...

3 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Briefje van Jan - aan Khalid Kasem - Buttkicken.nl

Natuurlijk stinkt dit zaakje. Geen overtuigend bewijs betekent niet, dat er "niets" gebeurd is, ze hebben alleen, het bewijs voor dat laatste, n...

7 minuten geleden geplaatst door Strongoli

welofniet
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

Eens komt de dag dat men zegt VOL is VOL....

8 minuten geleden geplaatst door welofniet

welofniet
Kamervoorzitter Bosma roept Baudet op matje vanwege bedreigen Klaver na debat

Klaver en ook Paternotte kunnen wel het bloed onder je nagels vandaan halen, probeer dan nog maar eens aardig te blijven tegen die 2 sadisten....

10 minuten geleden geplaatst door welofniet

maarten1234
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

"die buitenlanders hebben we straks nog hard nodig vanwege de pensioengolf en het tekort aan vakmensen en ander personeel om onze samenleving dr...

14 minuten geleden geplaatst door maarten1234

maarten1234
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

tja, dan vraag ik mij af waarom er een hek om de moestuintjes van een bepaal AZC staat met daarbij teksten in de trant van 'eigendom van...' in ...

20 minuten geleden geplaatst door maarten1234

LoydMorris
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

Ondertussen. . . . https://www.telegraaf.nl/nieuws/1601058670/steeds-vaker-geweld-en-agressie-door-jonge-asielmigranten-in-opvang-personeel-...

20 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

sockknitter
Meedogenloze Russen nu zelf slachtoffer van ‘heilige oorlog’

Rusland heeft de waarschuwingen vanuit het westen niet serieus genomen. De FSB heeft het veel te druk met het opsporen van Kremlincritici, dat z...

21 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Strongoli
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

@1Welke "vluchtelingen" worden hier nu eigenlijk bedoeld?En bij passende zorg, denk ik meer, dat een betere screening bij binnenkomst, het e...

22 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Actress Without ClothesWww Porporn ComSex Video Hindi Openпорно 365Aishwarya Rai Chudai VideoIncestfamily PornMilf FunAll Blck PornBella Thorne BikiniMaria Nagai AnalNude Celebrity LeakedHouston Porn StarMom At The GloryholeSankaku ComlexEnglish Hd Sex VideosAmoporno BrArobe XxxDesi Papa Sex VideosJogging Sex VideoMother And Son PormVideos Porno AmateurHistórias Em Quadrinhos PornograficasTamilfuckingAnniversary SexUncensored DoujinPriyanka Upadhyay NudeNice Boobs SuckingForced Sex TubeToy Story Jessie PornIndian X Hot VideoSpider-man Cosplay PornJessica All ButtViva.localRani Sex ComIndian Sex Video FullHindu BfLuna Star TwitterReallyriri OnlyfansHindi Hot Sex ComHindi Mein Indian BfWww Sunny Leon SexCloseup BjBaap Ne Beti Ki Chudai KiCyberpunk Edgerunner Rebecca PornKimmie NudeFull Porn Movie SiteSexy Police GirlCut PornSexpromTwo Mom Sex VideoTeamskeet.cokSexemodèlePornhubdoggystyleChudai MovieXxx HabsiDenise Masino NudeBathroom Sex Video HdXxxvidoIraqxnxxEbony Mature PornXxxvideosqSerjarabbitToochi Kash PornhubWooden DildoBech TitsBrazzers X VideosDasi Xxx VideoXxx Porn Teen GirlLittlexxxLucy & YakFrre Mom PornHentairelease3 Some PornNude Hot YoungCandice LucaNew Zealand Porn VideosAbigail Morris HotFnaf Gay PornXxx Video HorrorPoran Star ComDriving While MasturbatingOnly Fans.nudesFemdom PornvideosAmateur Couples PornReddit CrossdressersDaniel Knight PornMia Malkova Hot PicsBrazzers BeachPorn Video DownloadeLesbian Porn VifeosMadhuri Dixit Naked VideoBred By BbcSu PornImages PornografiquesFamous XxxReluctant PornTube8 ShemaleCanais De Putaria No TelegramSex English Picture VideoIndian Erotic NudeMiami PutasPorn When AsleepCock MandingoBlack Touch PornMav And Joey LeeMega PornsLesbian K DramasWholesome PornPublic Place Sex VideoTrisha XnxxCandid AsscrackZooey Deschanel NudePretty Black Nude WomenX Hammer XxxNushrat Bharucha NudeItni KhushiX Videos Telugu VillageIndian Open Sexy MovieIndianhotsex ComXxx BahanUnnatural Sex VideoCojiendo A Su HijaDesi X VideoSibel Kekilli PornoXev BIndian DickdrainersList VrawlerWikkifeetSexo AvivoBigfucktvNangi MovieTeen Rough AnalSunny Leone Hot Sex ComBig Busty XxxWonder Woman Animated SexMariam PradoFsiblogsElf PornhubHannaowoAsian Beauty PornCrazy Videos PornFree Bbc PornAnimated TwerkBengali Blue Film SexForbiddensexBlackpornPorn Comics OneDarmowe PornosPirates Porn VideosXxx Kerala Hot