Wilders: ‘OM gaat spijt krijgen van strafeis’ (elsevier.nl)


Dat het Openbaar Ministerie (OM) geen vrijspraak van PVV-leider Geert Wilders heeft geëist, is belachelijk en voor iedereen onbegrijpelijk, aldus de politicus zelf. Volgens hem heeft het OM zich bij de terroristen geschaard. ...

door Febee in Binnenland  ·  179 Reacties

  • 0
  • 991x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wat de heer Wilders niet wil begrijpen is dat niemand hem de mond wil snoeren maar slechts van hem verlangt om zijn mening binnen de grenzen van de vrijheid van meningsuiting te houden.

Dat houdt mijns inziens in dat zo'n geregisseerd stukje minder, minder, minder slecht opgevoerd wordt in de beslotenheid van de PVV fractiekamer.Van mijn part incluis vaandelzwaaien.

7
151 Hendrianus

@149

" hij bedreigt ook geen mensen"

We verbieden je heilige boek, de Koran. We sluiten je moskee en verbieden Islamitisch onderwijs. We heffen belasting op je kopvod.
Is bovenstaande bedreigend of niet?

Uitspraak Wilders, 'de Islam is een achterlijke zevende eeuwse fascistische ideologie'. Is dat niet moslims minderwaardig noemen? Deze hangen immers dat aan wat Wilders achterlijk vindt.

7
152 Hendrianus

@152 'de Islam is een achterlijke zevende eeuwse fascistische ideologie'

Als ik kijk naar landen kijk waar islam de dienst uitmaakt is dit wel zo ongeveer het beeld.

6
153 Dune

@151

"Wat de heer Wilders niet wil begrijpen is dat niemand hem de mond wil snoeren ..."

Ik denk dat je de heer Wilders dan echt onderschat. Wilders weet dat juist HEEL goed, maar hij misbruikt dat aspect om het slachtoffer uit te kunnen hangen. Denk je echt dat Wilders niet weet dat hij over de schreef is gegaan? Tuurlijk weet ie dat! Dondersgoed ... dat is ook precies wat hij heeft beoogd. Weloverwogen met het risico op een rechtszaak, heeft hij gesproken over "Marokkanen" en zeer bewust en in overleg met z'n hulpjes is daarbij het woordje "criminele" achterwege gelaten. Allemaal risico-calculatie, want wie weet draait het wel uit op en rechtszaak, en kan ik weer lekker huilie huilie doen en het oh zo - van alle kanten en door iedereen tegengewerkte - slachtoffer uithangen, zodat ik net kan doen alsof ik buiten de gevestigde elite sta, en alsof ik net zo ben als de "gewone" burger. Dit is allemaal een vooropgezet plan, en zijn fans slikken het voor zoete koek, denken dat hij daadwerkelijk de verlosser / de Messias is, en zullen daarom op hem stemmen ... om er dan uiteindelijk achter te komen dat hij niks kan en zal uitrichten ... maar hé, dat maakt niet uit. Zijn fans zullen het nog veel slechter gaan krijgen dan nu ... maar ze hebben in ieder geval hun stem gegeven aan de man die opkomt voor het "gewone" volk ... denken ze.

Wat was Wilders ook weer? Oh ja, ex-VVD ... jawel, met Wilders krijgen we gewoon weer 4 jaar VVD-beleid maar dan nóg erger dan nu, want de PVV en VVD zullen samen gaan werken omdat (ik breek nooit beloftes ... of toch wel) Rutte zijn hand zal uitreiken naar Wilders. Een stem op Wilders is dus gewoon 4 jaar lang VVD-beleid. Nee dank u, liever niet ...

9
154 Leef op je best!

Dit gaat Wilders mooi weer extra stemmen opleveren.

6
155 kelly11

Dit gaat Wilders mooi weer extra stemmen opleveren.

6
156 kelly11

@155

"Dit gaat Wilders mooi weer extra stemmen opleveren."

Leg eens uit waarom?

8
157 Leef op je best!

@154 "een vooropgezet plan"

Klopt helemaal wat je zegt. Maar het is nóg geraffineerder. Zijn extreme uitspraken hebben ertoe geleid dat de gevestigde politiek en media volledig zijn doorgeschoten in de andere richting. Ook mensen met 'gezonde' kritiek op het integratie- en immigratiebeleid worden nu gedemoniseerd en gemarginaliseerd. Problemen worden weggewoven of vergoeilijkt. En dit levert hem steeds meer stemmen op. Wilders gebruikt dezelfde strategie als Trump. En Clinton tuinde daar met open ogen in. Haar opmerking "basket of deplorables" heeft haar waarschijnlijk genekt.

3
158 Dune

@158

Klopt inderdaad. Wilders strooit zijn aanhangers zand in de ogen, wat hij werkelijk heel goed doet. Zijn fans hebben niet eens in de gaten dat ze voor zijn karretje worden gespannen en al jarenlang door hem voor de gek worden gehouden (hij zegt het een, maar stemt het ander). En omdat hij zo kundig is in het voor de gek houden van zijn aanhangers, krijgt hij er steeds meer. En de overige politieke partijen hebben inderdaad geen of een slecht weerwoord.

Wat ik zelf bijzonder vind en waar over decennia van nu nog veel over zal worden gefilosofeerd, is waarom mensen die niet tevreden zijn, bewust met hun volle verstand kiezen voor een nog slechter alternatief.

De PVV-aanhanger voelt zich niet gehoord ... hé, daar kan ik echt best wel inkomen. Maar waarom ga je dan PVV stemmen. Echt, waarom? Vraagt het de PVV-stemmer en de meesten zullen zeggen "uit protest, als kritiek op de gevestigde orde".

Laten we de politiek dan even met een restaurant vergelijken. Op een gegeven moment ga je al jarenlang naar hetzelfde restaurant. Bij dat restaurant serveren ze iedere dag spinazie met bloemkool. Niet super geweldig, maar het is te eten. Op een dag heb je echt genoeg van die spinazie met bloemkool en wil je wat anders. In plaats van op zoek te gaan naar een restaurant waar ze een lekker stukje vlees serveren, gaan de PVV-aanhangers voortaan naar een restaurant waar ze iedere dag een mengsel van hondenbrokken en menselijke uitwerpselen te eten krijgen. Ofwel, ze zijn nog veel slechter af dan daarvoor. Hé, het kan aan mij liggen, maar ik zie er de logica niet van in.

8
159 Leef op je best!

@3

Er zijn wel meer mensen in de politiek die denken boven de wet te kunnen staan. En om de 4 jaar steken er weer nieuwe almachtige de kop op. En....ook nog ongeschonden ermee wegkomen terwijl de burger kan bloeden voor de daden van dergelijke goden. Het proces tegen Wilders is gewoon een heksenjacht.

6
160 Robbedoes

@160

"Er zijn wel meer mensen in de politiek die denken boven de wet te kunnen staan."

Kunt u uw mening ook onderbouwen met feiten? Ik heb Wilders horen zeggen dat hij de Nederlandse rechtspraak niet serieus neemt en dat hij de uitspraak niet serieus zal nemen en een mogelijke straf naast zich neer zal leggen. Welke andere politicus heeft nog meer zulke uitspraken gedaan volgens u?

"Het proces tegen Wilders is gewoon een heksenjacht."

U vindt Wilders een heks? Zal ie vast niet aardig vinden. Anyhow, ook meneer Wilders heeft zich als inwoner van dit land gewoon aan de Nederlandse wet te houden en het is dan ook niet meer dan logisch dat er op dit moment een vervolgingstraject gaande is waarin wordt onderzocht of hij zich wel of niet heeft schuldig gemaakt aan een strafbaar feit. Zo werkt onze onafhankelijke rechtspraak namelijk. Dat dat niet in het straatje van meneer Wilders en zijn aanhangers past is hun probleem, maar IEDEREEN in dit land heeft zich aan de wet te houden. Dat heeft totaal niks met een heksenjacht te maken.

7
161 Leef op je best!

@108 Wat een onzin: de vrijheid van godsdienst wordt door dezelfde wetten beperkt als de vrijheid van meningsuiting.

3
162 oeioeioei

Ik hoop de Wilders zich aan zijn woord houdt bij een eventuele straf. Als hij deze naast zich neer wil leggen, zal hij moeten emigreren...

1
163 oeioeioei

@103
Sinds wanneer staan Joden in de statistieken op 80% criminaliteit? Bij de Marokkanen heeft 80% met de politie te maken gehad voor hun 25e... Marokkanen staan dagelijks tig keer in het nieuws met hun zware criminaliteit, liquidaties, plofkraken, zware mishandeling, sexuele intimidatie en erger, roven en stelen enz enz... Ik lees nooit van Joden dat die dat zo massaal doen. Dus dit is zelfs geen appels met peren dit is appels met kiezels vergelijken!

5
164 Bleke Betty

@164 Met de politie te maken gehad is wat anders dan criminaliteit...

1
165 oeioeioei

@165
"Bij de Marokkanen heeft 80% met de politie te maken gehad voor hun 25e..."

Je hebt wel wat met liegen en smaad hè?
Je weet dat smaad strafrechtelijk vervolgbaar is?

2
166 Luythaegen

@166 @164 "Bij de Marokkanen heeft 80% met de politie te maken gehad voor hun 25e..."

Het is geen 80% maar wel 4 tot 5 keer zo hoog als onder autochtonen volgens het CBS rapport 2012. Bijvoorbeeld 18-25 jaar 20,3% versus 4,5%.

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/hoeveel-criminaliteit-er-onder-marokkanen

0
167 Dune

132 vertel dan gelijk even hoeveel last jij van de Chinese onderwereld heb. En staan ze ook bij jou in het winkelcentrum de boel te terroriseren. En hoevaak zie je criminele chinezen bij opsporingverzocht. En hoevaak hebben ze chinezen bij jou in de buurt ingebroken. Hoevaak zijn chinezen betrokken bij winkeldiefstal. En hoevaak overvallen chinezen oude vrouwtjes. En hoevaak worden chinezen beschuldigt van aanranding en verkrachting.
En vergelijk dit nu eens met die moslim vriendjes van je.

3
168 Chinees

Vervolg op 168 dit vraag ik aan doortjebont

2
169 Chinees

@164
"Sinds wanneer staan Joden in de statistieken op 80% criminaliteit? "
Nu niet meer, maar in de aanloop van de holocaust werden ze ook beschuldigd van alles wat lelijk was.

https://www.google.be/search?q=antisemitist+propaganda&rlz=1C1CHFX_nlBE493BE493&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj83YHN9LTQAhVIrxoKHaKWC-QQsAQIHg&biw=1511&bih=708&dpr=0.9

0
170 morandi

Typische Wilders uitspraak, ' het OM heeft zich bij de terroristen geschaard, want zij willen ook zijn mond snoeren'.

De pertinente leugen, 'mondsnoeren', daargelaten is er verder het kleine nuance verschil dat Wilders mede via het OM een eerlijk proces krijgt. Wilders zijn uitspraken worden getoetst aan de Nederlandse wetgeving en dat dient hij als elk ander te accepteren. Je zou hem na zo'n opmerking toch een draai om de oren geven............wat een kinderachtig gedrag zeg. Dat heet dan politicus te zijn en leider van een politieke partij. Het is wederom tenenkrommend wat Wilders zich laat ontvallen.

1
171 Hendrianus

@170
De joden werden beschuldigd van van alles en nog wat maar deden niets.
Marokkanen wornde beschuldigd omdat ze het ook feitelijk en verwijdbaar doen, dat is nogal een ander verhaal.

@167
het is wel 80 % Ik kan de cijfers van vorig jaar er even niet bij halen, computer problemen.

Cijfers uit notabene 2010 (is hierna jaarlijks dramatisch gestegen, dus 80% klopt wel)
In 1984 werden ruim 87.000 jongens geboren. Voor het onderzoek zijn ze gesplitst in de etnische groepen Nederlands, Surinaams, Antilliaans, Turks, Marokkaans en overig.
Van de hele groep, jongens en meisje, had ruim 14 procent op 22-jarige leeftijd een misdrijf gepleegd. Bij Marokkaanse jongens ligt het percentage op 54 procent. Ook Surinaamse (43 procent) en Turkse jongens (41 procent) staan veel vaker in het politiesysteem dan gemiddeld. Autochtone Nederlandse jongens komen uit op ruim 20 procent.

1
172 Bleke Betty

@172

"Marokkanen wornde beschuldigd omdat ze het ook feitelijk en verwijdbaar doen ..."

Wat u zegt, geldt alleen voor Marokkanen die zich daadwerkelijk schuldig maken aan een strafbaar feit, maar niet voor ALLE Marokkanen. Dat is het probleem met de uitspraak van Wilders. Hij sprak over Marokkanen in algemene zin en niet over criminele Marokkanen.

Laat heel duidelijk zijn dat je criminele Marokkanen moet straffen, maar ga niet mensen op voorhand bestraffen OMDAT ze toevallig van Marokkaanse komaf zijn.

Ik ben niet-gelovig. Als een niet-gelovige Nederlander een misdaad begaat, dan wil ik daar niet op worden aangekeken. Ik heb daar namelijk helemaal niks mee te maken. Net zoals een grote groep Marokkanen niks heeft te maken, met het wangedrag van een stel andere Marokkanen.

4
173 Leef op je best!

@168
Omdat Chinese criminelen over het algemeen Chinese slachtoffers maken - intimidatie, afpersing, mensenhandel, hebben autochtone Nederlanders er niet zo veel last van, voor jou schijnt "last hebben van" de mate van criminaliteit te bepalen?

1
174 PuurHagelslag

@172
Dat "joden niets deden" is een uitspraak waar de meeste mensen in die tijd het absoluut niet eens zouden zijn geweest.
Ze vormden een probleem, mensen wilden minder joden en Hitler en zijn partij zouden daar wel eens wat aan doen. Griezelige gelijkenis met je vriend Wilders vind je niet?
En of er nu wel of geen criminele Marokkanen of Joden zijn doet er niet eens toe, zo groepen mensen wegzetten en verketteren is fout en leidt tot bijzonder onverkwikkelijke toestanden.

1
175 PuurHagelslag

@172
"De joden werden beschuldigd van van alles en nog wat maar deden niets."

Niet zo simpel doen, a.u.b.
Ook onder de Joden zaten gewoon criminelen, en terroristen.
Met name de Britten waren een doelwit van de Joodse terroristen.

En zoals nu alle Marokkanen worden aangekeken op de daden van een klein deel dat crimineel/terrorist is, werden toen de daden van een klein percentage criminele-/terroristische joden afgewenteld op de overgrote meerderheid die daar niets mee van doen had.


"Bij Marokkaanse jongens ligt het percentage op 54 procent."

54% of 80% is nog al een verschil.
Maar ook die cijfers kloppen dus van geen kant.

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/hoeveel-criminaliteit-er-onder-marokkanen
"In 2012 werden gemiddeld 572 van de 10.000 inwoners van Marokkaanse herkomst in Nederland verdacht van een misdrijf."

Feitelijk hebben we het dus over nog geen 6%!

2
176 Luythaegen

@174 wat een onzin. Die punten die jij noemt doen ook Nederlanders (bijv. Geurt Roos, Holleeder enz)
Turken (zie de sneep groep)
Dus jou inbreng zonder een gefundeerd antwoordt is dus onzin.

1
177 Chinees

@177
Goh, wat naar, dus ook Holleeder, Geurt Roos, Turken maken voornamelijk Chinese slachtoffers?
Over onzin gesproken, je laatste zin is totaal onbegrijpelijk.

1
178 PuurHagelslag

@178 jou reactie is zielig. Want jou antwoord klopt voor geen meter. Holleeder en roos maken geen Chinese slachtoffers. Het ging over de Chinese maffia . Sla jij de plank enorm mis. Als je de volgende keer weer bijdehand wil doen kijk dan even verder en zet jezelf niet zo voor lul

0
179 Chinees

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

25 minuten geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

1 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

1 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 😂...

1 uur geleden geplaatst door spookrijder

DikkeTor
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Dat gaat weer Miljoenen kosten ...

1 uur geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
PornmooviesThandie Newton SexyXhampster.cimHoli PornAngel DelucaDebbie Gallagher NakedPorn FilmoInterracial MissionaryGay Porn Straight GuysFree Sexy Video HdJapanese Oldman SexNaked MothersNude WebsitesLesbian Porn With MomMature TubebpornBengali Sexy Porn VideoDirty Talking Mom PornBest PmvOkusama Wa Moto YarimanIrina Shayk NakedReality Kings Sex VideosTarzan XnxTeen RimjobHindi Bhabi Xxx VideoJennifer Lawrence PornhubPoran Video DownloadLeah Gotti SexxxMatur PornLive Couple CamMaplestar Spy FamilyForeign PornBest Milf PornstarsBhoomika HotHot Devar Bhabi RomanceXvideo Hindi VideoServent FuckLesbian Anal PornPornos TeenBlair Williams BlackedBest Lesbian Hentaisفيلم سكس لزبينSoogs OnlyfansBangbros FreeIndian Cowgirl PornSleeping Hard PornMagdalene St MichaelTastypornKatey CummingsPornohBrizilan PornBbwebony PornKottayam Sex VideosCliphotTarzan HindiHomemade Threesome'sTamil Aunty Sex Video NewJayasudhayanamFat Lady Sex VideoSanilioni Xxx ComKareena Kapoor Blue MovieLily Lane CreampiePrime CuppsSpankbamgPornos LesbianosAna_lingus BbcTamil Sex TamilLand XxxHot Nangi GirlXxx DehatiShantal Monique OnlyfansPorm Sex Videoانمى هنتاىParasites PornBuzzers XnxxLesbian Squirt GifBrazzers Porn AdaFucklng HotShantae R34Free Lesbian Porn CideosXxxx Video BhojpuriMera Sex VideoNaughty America IndianFacebook Sex VideoMallu AexSex With Shraddha KapoorDillion Harper Double PenetrationTransgender Comics PornPorn HamsterCollegerulesNood BraTwinkwankXconfessinosRubi Rose NakedNaked Mature LadiesBelinda GavinReiko Kobayakawa UncensoredXxx Park VideoRebecca Klopper Video PornFilmes Pornô Brasileiro CompletoCreampied MomSaas Damad SexAmenda Cerny PlayboyZhongli PornNifty.orglEtre Naturiste .comLana Rohader XxxEgirl4uNsfwswipeVintage PornographicCatherine Ohara NudeGay Porn CampIndian Nri SexGirl CumKareena Sex Video DownloadMassage Roon PornLeaksloveRakul Preet XxxHot Model SexActress Nude LeakedSsis-834Kelsey Kane FreeonesHannahjames710 PornShizuku PornHorny VideosSites OmegleElsababy OnlyfansDebby Does DallasCliff JensenXnxx VodesThrilling Sex VideosSunny Sex ImageCojiendo Con MiermanaDoujin SitesLewd Games RedditInsesto BrasileiroFull Hd Xxx Videos DownloadTwitter Video HotRadha SharmaNude FilmNanga NachPorn Videos.xomFfmcreampieKrissy Lynn BondageFree ChaturbateSex LivHook Up SiteXvedios OrgPrince Yahshua XxxJeff Molina PornCelbrites Porn