door website001internet in Binnenland  ·  92 Reacties

  • 25
  • 1580x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dat moesten er meer doen

0
51 knorkokkie

Schandalig dat onze regering discrimineert, Turken hoeven niet in te burgeren maar alle anderen wel.

2
52 Lias

Lulhannessen!!!!!!!

Surinamers hoeven GEEN inburgeringscursus te volgen als ze ABN spreken, en een diplomaatje hebben.
Deze vrouw spreekt waarschijnlijk beperkt Nederlands.

3
53 Destroyer

@44
Onzin, het is weer duidelijk dat je er niet bent geweest.

1
54 Lias

@44
Gelul zonder fundament.
Die lui spreken prima Nederlands.

Een Surinaams meisje naar Nederland halen is kinderlijk eenvoudig.
Naar ik meen is ze binnen maximaal 3 maanden al bij je.

In de praktijk is het enkele weekjes.

0
55 Destroyer

Nederland op z’n smalst en ik geef deze Surinaaanse vrouw groot gelijk.

3
56 Interessant

@2 Dit is een begin (zeg niet goed begin) de rest zal weldra volgen en als eerste degene die een uitkering ontvangen. Regels zijn heirvoor al van kracht moeten nu alleen nog maar nageleefd worden. U bent de Nederlandse taal niet machtig dus geen goede papieren voor de abeidsmarkt ! Ukrijgt dus als eerst een waarschuwing vervolgens de eeerste kortin dan de volgende en als laatst stop zetting van de gehele uitkering!
Moet je straks zien hoeveel er ineens huiswaarts keren dan wel naar de schoolbanken gaan (wat door hun zelf bekostigd zal moeten gaan worden).
Zolas vaker gezegd met rechten komen ook plichten!
in dit geval zou ik zeggen laat deze dame gewoon het inburgerings toets doen zonder hiervoor naar de cursus te gaan. En oordeel dan of ze kan/mag blijven

1
57 psje
58 psje

Kennelijk is het leven in Suriname toch niet zo slecht als verondersteld, anders had ze die voor haar overbodige inburgingscursus toch wel gevolgd.

2
59 Black65

@59
Bijna de helft van de Surinamers woont in Nederland en dat heb ik eigenlijk nooit begrepen. Er is geen oorlog, geen honger en het is misschien nog net geen Nederland maar ook zeer zeker geen 3de wereldland. Het gaat best wel goed met Suriname.

1
60 Reconquista

@60
Hier kunnen ze goed geld verdienen om tzt weer terug te keren naar Suriname.

1
61 Destroyer

De nederlandse taal beheersen is maar een onderdeel van het integreren
Daarom dag dag

3
62 Ikke44

@60 Inderdaad. Probleem is echter dat in Nederland geboren en getogen Surinamers de Surinaamse taal bepaald niet dan wel onvoldoende beheersen en bijgevolg aldaar niet volledig geaccepteerd worden. Ze vallen zogezegd tussen wal en schip.

1
63 Black65

Is al een tijd geleden, maar een Surinaamse vriend van mij woonde 11 jaar in Nederland. Toen moest hij ook een inburgeringscursus doen. Moest hij nog eerst terug naar Suriname voor een aantal weken om iets te regelen daar. En toen dus een paar maanden scholing.

Maar ging echt nergens over.

0
64 etymologie

" “Ik ga het niet doen, want de Turken hoeven het ook niet te doen"

Slap excuus. Als je in een ander land wilt wonen dien je je te intrigeren. Dat is overal zo, dus waarom zou Nederland een uitzondering moeten maken ? Ga maar lekker weer naar Suriname toe.

3
65 B55

@46 +++++++

Zoals gewoonlijk wordt hier gemeten met 2 maten. Zou mooi zijn als ze ALLE "ingevoerde" landverhuizers, dit zouden verplichten en geen vrijstelling voor geen enkele "ingestroomde medelander". zoniet ... vertrekken per omgaande, geen 2de paspoort!
Wat weer een heel slecht beleid, hebben notabene de Nederlandse nationaliteit! Krom, krommer, kromst!

1
66 Widaan

Ik lees het alweer, domme Nederlandse ambtenaren handelen weer eens naar de letter van de wet en weigeren de geest van de wet toe te passen.
Waarom heeft de verantwoordelijke Minister hier zelf geen uitzondering gemaakt, het is mij echt volledig een raadsel, toch niet vanwege het kleurtje hoop ik dan toch maar.
Zelf ken ik gelukkig vele hele goede en leuke Surinamers en maar enkele naarlingen en heb het geluk gehad een maand in het arme maar mooie land te verblijven, het heeft mijn blik enorm verruimd over dit mooie volk.

De meeste Nederlanders weten niet zoveel over Suriname en de Surinamers, in de regel zijn ze misschien wat minder hoog geschoold maar spreken ze beter Nederlands dan menigeen in dit land, Friesen Groningers en Limburgers kunnen van hun ABN uitspraak nog veel leren.
Bovendien hebben de meesten een keurige opvoeding genoten, vaak beter dan menigeen hier.

Af en toe walg ik gewoon van mijn land met zijn starre regeltjes fabriek, van nep agenten (handhavers) die maar bekeuringen uitdelen en agenten die schandalig hoge boetes uitdelen vaak voor de meest onbenullige zaken als wild-plassen als de nood veel te hoog is geworden als je heel jong of heel oud bent.
Vaak zo hoog dat als je van een minimum moet zien rond te komen je compleet in de financiële problemen raakt door alle opslagen en verdubbelingen als je maar een armoedzaaier bent.

Buitenlanders leggen ze geen stro breed in de weg ook als ze na 20 jaar nog geen behoorlijk NL kunnen spreken laat staan schrijven.
Ze laten uitgeprocedeerde gelukszoekers huizen kraken en in bezit nemen in plaats van ze echt uit ons landje te verwijderen.
NGO's halen ze zelfs op, met financiële steun van onze goede doelen clubs en BN'ers hebben een ophaal en welkom brigade in Griekenland etc., het is echt de wereld volledig op zijn kop.

Geert Wilders mijn steun heb je, weg met dat dubbele paspoorten onzin gedoe zeker in de bestuurlijke functies.

1
67 corretje

@66 Nog mooier net zoals in Oostenrijk of een Nederlands paspoort en afstand doen van je eerste paspoort of geen Nederlands paspoort. Aana zo'n recht (ik zie het als gunst) van een nederlands staatburgerschap zitten namelijk ook plichten aan vast! Als je het ene (de verplichtingen) niet wil dan waar basseer jij je recht dan op! Graag of niet

2
68 psje

@12 Wist je dat Japanners en Zuid-Koreanen ook niet hoeven inburgeren? Dat vinden de meeste mensen niet erg omdat ze doorgaans geen hinder ondervinden van die immigranten en omdat het geen moslims zijn. Maar vanuit het oogpunt van integratie is het naar mijn mening wel degelijk vreemd. Omdat Aziaten heel goed zijn in het creëren en in stand houden van een gesloten gemeenschap waarin ze zich bewegen en waar de buitenwereld geen grip op heeft. Dat kan niet wenselijk zijn.

1
69 Balling

@69 Is dat ook vanwege zo'n onzinnig verdrag, of is dat omdat het westerse migranten zijn?
Ik vind het dikke onzin. Waarom de ene groep wel en de andere niet. Alsof een Japanner de Nederlandse cultuur beter begrijpt dan een Surinaamse.

1
70 Yisrael

@68 Als er meerdere groepen zijn, die ontheffing kunnen aanvragen via gratis jurist, kan ik me voorstellen dat deze mevrouw pertinent weigert om deze inburgeringscursus te gaan doen, gelijke monniken gelijke kappen is toch het spreekwoord, dus.... wordt er zeker gemeten met twee maten en rechten en plichten moeten dan voor al onze 'medelanders" gaan gelden en niet het willekeurs beleid wat er nu wordt gevoerd!

0
71 Widaan

@45 Nee dat klopt, het gaat over inburgeren...
Maar omdat Polen geen Nederlander willen worden hebben ze zich als beschaafde Pool te gedragen.
Dat lijkt me hoe dan ook onder inburgeren te vallen.

0
72 shym

@69 Dat heeft te maken met een (handels)verdrag. Het gaat ook op voor inwoners van bijvoorbeeld de VS en Australië. En inderdaad, de kans dat een Surinamer meer snapt van Nederland dan een Koreaan is best groot question
Overigens hoeven Surinamers die kunnen aantonen dat ze op school Nederlands hebben geleerd geen inburgeringsexamen te doen. Zo heb ik geleerd van de IND.

0
73 Balling

Op de site achter onderstaande link staat toch nogal duidelijk dat een Surinaamse met schooldiploma geen inburgeringsexamen hoeft te doen. Dus DUO zit er naast, of het verhaal is anders dan in het artikel staat.

https://ind.nl/Paginas/Inburgering-in-Nederland.aspx

0
74 Balling

@73 was bedoeld als antwoord op @70 .

0
75 Balling

Meen dat de vrouw getrouwd is met een Nederlandse man, wat is nu precies de gang van zaken in zake inburgering.

0
76 briand

@65 "Als je in een ander land wilt wonen dien je je te intrigeren. "

Zij moet spioneren voor Bouterse ?......

2
77 21st Century Guy

Mooi, opzouten!!!

1
78 Querulijn Xaverius,

@77 Slechte comment zeg.

0
79 etymologie

@79 Dat is wat slechte spelling losmaakt. ^_^

1
80 21st Century Guy

" Turken met een verblijfsvergunning zijn in Nederland niet verplicht om een inburgeringscursus te volgen door een verdrag dat de Europese Unie met Turkije heeft afgesloten."

>>> Die hele inburgeringscursus moest er juist komen vanwege de problemen die we hebben met islamieten, en nou blijkt dat islamieten niet hoeven in te burgeren maar Nederlands sprekende Surinamers wel? Wat worden we toch geleid door een stel bedriegers.

0
81 zewa

@81 Turkse islamieten hoeven niet een inburgeringscursus te volgen,Surinaamse islamieten blijkbaar wel.

0
82 21st Century Guy

* Verwijderd door de redactie *

83 Robin

@80 Haha question)

0
84 etymologie

@71 Dus... Ik zeg toch mevrouw is pas het begin (voor haar is het zuur dat zij een van de eerste is)
De andere zullen op gelijke voet behandeld moeten gaan worden. De regel van de verplichte inburgering is er (zover ik het weet) vanaf 2015, men zal dan eerst moeten beginnen met de groep die vanaf die tijd hier gekomen is. (en later met terug werkende kracht de ander groep moeten aanpakken). Ze hebben hiernaast nog de mogelijkheid tot korting op een eventuele uitkering
(het is toch te zot dat meer dan de helft in de bijstand 273000 van de 512000 een niet westerse migratie achtergrond heeft terwijl ze maar ca 11 % van onze bevolking uitmaken)
Laten we maar eens de regels die er zijn naleven geen inburgering geen "gratis " geld hoe wil je anders "beschikbaar" zijn als je niet eens de taal machtig bent of onze gebruiken kent!

1
85 psje

@85 Klopt, dat er eindelijk eens echt iets aan gedaan moet worden, om deze misstanden onmogelijk te maken is heel duidelijk. Taal niet machtig dan alleen korte tijdelijke opvang geen uitkering en zo snel mogelijk terug naar land van origine. Hoop problemen zouden dan opgelost zijn en kost zeker minder euries voor "onze" BVNL.

1
86 Widaan

@76 Dan is het sowieso een wonder dat zij dan hier is zonder inburgering(welke men dan moet doen op eigen kosten in het land van herkomst)
Is namelijk een vereiste naast voldoende inkomen voor nederlanders als zij familie uit het buitenland hier naar toe willen halen

0
87 psje

@87 Die regels gelden niet voor Surinamers met een opleiding waar het vak Nederlands in zat. Die mensen hebben geen verplichting tot inburgeren.

0
88 Balling

@88 https://ind.nl/Paginas/Inburgering-in-Nederland.aspx

qoute
Een schooldiploma of getuigschrift in België of Suriname behaald. U hebt les gehad in het Nederlands en u hebt een voldoende behaald voor het vak Nederlands. Het gaat om een diploma middelbaar onderwijs of een diploma vergelijkbaar bent een Nederlands diploma mbo niveau 2 of hoger, hbo of universiteit.
unquote

Kan zijn dat haar diploma niet voldoet aan deze uitzonderingen (staat nergens wat zij voor een diploma heeft)

0
89 psje

@89 Precies, daar draait nu juist deze hele kwestie om. Die vrouw beroept zich op de vrijstellingsregel, maar DUO wil dat ze een inburgeringsdiploma haalt. Het artikel bevat niet voldoende info om te kunnen bepalen of DUO gelijk heeft of die vrouw.

0
90 Balling

@90 Uit deze link valt op te maken dat ze nederlands alleen maar op de basischool heeft gehad
Ergo ze heeft geen vrijstelling en zal dus toch moeten inburgeren (hoe wrang het ook is voor haar). Mensen uit het voormalig nederlands indien moet ook gewoon de inburgeringscursus doen. ook al spreken ze nederlands! Dus DUO heeft in deze gewoon gelijk!

https://wnl.tv/2018/03/15/surinaamse-vrouw-moet-inburgeren-spreekt-al-nederlands-turken-hoeven-ook/

quote
De Ronde volgde Nederlands als vak toen ze de lagere school volgde in dit land. Voor 1975, de onafhankelijkheid van Suriname, ging ze terug naar haar geboortegrond en wordt nu dus gezien als een migrant die moet inburgeren.
unquote

1
91 psje

By the way het is haar eigen keuze toch om terug te gaan, zij krijgt de kans toch om hier te blijven mits ze het examen doet wat toch een eitje voor haar moet zijn?
Ze mag blij zijn dat ze hier is en hier de cursus kan doen andere moet in eigen land dit doen!
Maar goed haar keus dus de gevolgen zijn ook voor haar zelf

0
92 psje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Muziekdraadje

The Nolans - I'm In the Mood for Dancinghttps://www.youtube.com/watch?v=XbAM2_6jKY0...

3 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Nicks R. Van
Hiphopper die zich achter vrouwenprotest in Iran schaarde, krijgt doodstraf

In dergelijke landen moet je niet openlijk partij kiezen als je leven je lief is. Dat kan een ieder weten. ...

5 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Bob Sleebaan
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

Dit is het niveau van onze klimaatminister. Een kind van 5 is nog slimmer:https://www.youtube.com/watch?v=TCVI2YM14Qg...

7 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Hoe Amazon rivalen en medewerkers tot wanhoop drijft

"Bezos werkt met een beoordelingssysteem voor werknemers waarbij hij jaarlijks de 10 procent van zijn personeelsbestand die het slechtste preste...

9 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

LoydMorris
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@7 Ik help je het hopen. . . echter, ik heb toch echt niet de illusie dat iedereen, die de afgelopen decennia vanuit het Midden Oosten en N...

11 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@23 Serieus, je begrijpt de vraag "Wat heeft kritiek op een regering met jodenhaat te maken" niet? Je lult net zo dom als de meesten hier. Ga d...

12 minuten geleden geplaatst door Bop

Strongoli
Ruim derde meer asielzoekers naar Nederland in eerste kwartaal dan jaar eerder

Dit soort "onderzoeken" zijn al lang niet meer relevant te noemen...

22 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@63 " Je blijft maar zeiken hè. . . ." Misschien moet jij eens inhoudelijk reageren, ipv anderen af te zeiken. Daar bego...

24 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Heeft geen zin om figuren die antisemitisme aanhangen, verplicht naar dat soort musea te sturen omdat ze altijd zullen ontkennen, dat die pogrom...

25 minuten geleden geplaatst door Strongoli

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@64 Ik citeer jou: gemeld 🤣...

26 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Twitter Porn RedditIndian Xxx XvideosDirty MaidGigantitsPorn VadiasXxxadultoAllie LeenXxxsrxHindi Heroine Sex MovieBig Tits And CreampieJenelle Evans PornLorraine Toussaint NudeSpanish Porn GayNaked Black MenVideos De XxxBig TitsaBritish Porn AmateurXnxx SisR PornKriss KissNaughty MilfBrazzers WorkoutXnxx BfHolly Jane PornKoria PornWar XxxPaula SartaSexo. PornografiaAllylotti PornFudi PhotoXxx Sex Xxx VideosItalia KashHospital Nurse XxxXxx Porn GangNude In The StreetsCumhot CompilationDexter Mom PornJenny BigheHd Hab4uBargarh Sex VideoXnxx IndiasKafe 104.1Missa X VideosNhdta 593After We Fell Sex ScenesPetite Brunette NudeSexsi Selena GomezSexy Wife NudeDemi Moore Oui MagXxx Video Indian BfRara AnzuiSeducing UncleCatun Xxx VideosHood Porn FreeXviddeosFamilia PornograficaRosalia NudeDeepika Padukone NudeToni Braxton NudeBrittany Furla. NudeIndian Xvideos2Xxx Bhabi BoobsIndian X Video FilmToy Story PornRule34.xxxxBeastly PornSexe Gros SeinsIncestos RealesAaliyahssofficiall OnlyfansBlack Raw Xxx VideoDerpixon PizzaCelebs NudezBusy Philipps NudeHot Naked CicksAtrack On Titan PornBlowjobs On A BoatGroping On The BusHistoires Pornos IncestesLesbian OrgysBra Sex HdBihari NudeJessica Nigri OnlyfansSexy Film Blue VideoJia Lissa New PornFamous Actresses NakedXvidio.Russian Nude ModelHot Animie PornBrasileirinhas FilmesLiv Morgan NudeVip Sex ComUtah NudesLesbian Clit LickingKeezemoviesRealitykingxxxKate Marley ThreesomeJessica Alba AssSnaff PornSexy Massive BoobsLight Skin Lesbian PornBrandi Love DreddSexing Naked WomenKajal Agarwal XnxxAnal Video For FreeHot South Indian Sex VideosMonster P O R NList CrwalerNude ShareSextoonsAmanda ThickkPorn On AmazonGermany Blue FilmCree PornEscort ListingsXhampstSister And Brother XnxxBlair IvolyAshley Hinshaw NudePorn BachiHindi Erotic PornWiki FeetMuve ReviewsCalvin BanksDerpixon The Cursed PrinceDiy Pocket PussySxecomDesi Villege SexMens Sucking BreastForhertube.cManga ScantradHot Gay Sex VideosSex Videos Aunty TeluguSexiest SuccubusGroup Sex AmericaTube PorMilky Peru Full VideosKimmy Granger Only FansSexo VideospornoXx Odia VideoBrazilian Porn HdXxx GralDoggy InterracialCoje RicoKatey Cuoco NakedXxx In DesiFiona Frost AnalPorn SqutringEvil Ange PornCoco Chat .frHuge Ebony Tittys