BBC legt miljoenenclaim neer bij Gerard Joling

De BBC heeft een miljoenenclaim neergelegd bij Gerard Joling vanwege zijn T-shirtlijn TOPGEER. Dat onthult de zanger deze week in entertainmentblad Story. Joling presenteerde de shirtjes vorig jaar, maar de BBC vond ze te veel geïnspireerd op de titel van zijn wereldberoemde autoshow Top Gear. “De BBC vond dat ik met mijn T-shirtlijn Top Geer teerde op het succes van Top Gear. Ik werd door hen verplicht om de hele lijn waarop Top Geer voorkwam per meteen uit de handel te nemen.

De entertainer moest alle vermeldingen naar Top Geer verwijderen. “Als ik dat niet zou doen, zouden ze me voor de rechter slepen en miljoenen eisen. Ik kan je verzekeren dat je dan wel even schrikt.”

Het management heeft eerst nog wekenlang geprobeerd om de grap uit te leggen aan BBC. “Om hen te overtuigen dat ik geen oplichter of een gewiekste zakenman ben, stuurde mijn management ze alle dvd’s van de Toppers en bijna al mijn tv-programma’s, in de hoop dat ze zouden inzien dat ik niets kwaads in de zin had.”

Maar ze waren niet te vermurwen, aldus Joling. Hij haalde de shirts uit de handel. “We hadden de beste advocaten in merkenrecht in Nederland geconsulteerd met de vraag of we enige kans maakten als dit een rechtszaak zou worden. Ze hebben de zaak van alle kanten bekeken en kwamen tot de conclusie dat het bij lange na niet zeker was dat ik deze zaak zou winnen.”

En mocht ik het gevecht met die machtige BBC zijn aangegaan, dan zou me dat alleen al aan advocaatkosten een vermogen hebben gekost. Dan heb ik het nog niet eens over die miljoenen die ik kwijt zou zijn als ik in het ongelijk zou worden gesteld. Ik heb me er dus maar bij neergelegd dat ik Top Geer niet meer mag gebruiken.”

Een groot interview met Gerard Joling, waarin hij ook ingaat op zijn ruzie met Gordon, kunt u deze week lezen in de Story of via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen