RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Formule 1 in Bahrein: revanche in de woestijn voor Max Verstappen

Max Verstappen vorig jaar op het circuit van Bahrein. Beeld © ANP

Zand, hitte, palmbomen en kunstlicht. Welkom bij de Grand Prix van Bahrein, race twee van dit seizoen. Max Verstappen wil in de woestijn de nare smaak van de openingsrace in Melbourne wegspoelen.

Verstappen heeft vertrouwen in een goed resultaat: “We waren competitief in Melbourne en proberen het opnieuw in Bahrein. Hopelijk zijn de rechte stukken niet te pijnlijk voor ons dan hebben we een goede kans.” Wat ook meehelpt, is dat inhalen in Bahrein makkelijker is.

Miniatuurvoorbeeld

 

De race in de olierijke eilandstaat Bahrein staat sinds 2004 op de F1-kalender. Alleen in 2011 ging de GP niet door, vanwege politieke onrust en protesten. Sinds 2014 wordt deze race in de avond gereden.

Vorig jaar viel Verstappen uit met remproblemen. Zijn beste resultaat hier is een zesde plek in 2016, toen nog voor Toro Rosso. Verstappen noemt het een technische baan: ”Je hebt langzame bochten, waarna je in een paar erg snelle bochten terecht komt.”

Winnaars

Recordhouders qua overwinningen hier zijn Fernando Alonso (2005, 2006 en 2010) en Sebastian Vettel (2012, 2013 en 2017). Lewis Hamilton was twee keer de snelste, kijk maar:

Hamilton pakt dit weekend een record als hij in de punten finisht. De Mercedes-coureur haalde al punten in de afgelopen 26 races. Het record is in handen van Kimi Räikkönen. De Fin haalde punten in 27 races, van Bahrein 2012 tot en met Hongarije 2013.

Melbourne

Verstappen baalde na de openingsrace in Australië. Hij zat klem achter langzamere wagens en inhalen was vrijwel onmogelijk. Er brak ook nog een onderdeel van zijn auto af en hij spinde een keer. Dat teamgenoot Daniel Ricciardo de snelste raceronde neerzette, geeft in ieder geval hoop.

Ook Hamilton wilde meer. Hij reed aan kop tot de virtual safety car. Maar rivaal Vettel maakte een slimme pitstop en kwam voor Hamilton terug de baan op. De Ferrari-coureur gaf de overwinning niet meer weg.



Miniatuurvoorbeeld

Felle strijd in Bahrein

Hamilton gelooft in zijn kansen: “We hebben een geweldige auto, zijn wereldkampioen en met een paar aanpassingen kunnen we de komende race winnen”. Dan moet de Britse wereldkampioen in ieder geval Ferrari en Red Bull verslaan. Verstappen is klaar voor die strijd na een korte vakantie in Australië: 

Tijdschema Grand Prix van Bahrein
Vrijdag 6 april:

13.00 – 14.30 uur: eerste vrije training
17.00 – 18.30 uur: tweede vrije training
 
Zaterdag 7 april:
14.00 – 15.00 uur: derde vrije training
17.00 uur: kwalificatie
 
Zondag 8 april:
17.10 uur: race