NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 6/4: Zuma voor de rechter en banken praten over klimaat

Goedemorgen! Vandaag komt Jacob Zuma voor de rechter, praten centrale banken over klimaatrisico's voor financiële instellingen en is er uitspraak in het hoger beroep tegen Syriëganger Martijn N.

Het wordt een vrij zonnige dag. Wel kan er soms wat bewolking overtrekken. Het wordt 12 tot 16 graden. In het weekend wordt het nog warmer, met plaatselijk zelfs temperaturen van 20 graden of hoger.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Jacob Zuma moet voor de rechter verschijnen. De voormalige Zuid-Afrikaanse president wordt verdacht van fraude, corruptie en machtsmisbruik. Zuma ontkent alle beschuldigingen.
  • De presidenten van de centrale banken van onder meer het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn in Amsterdam om te praten over de klimaatrisico's voor financiële instellingen.
  • Het Hof doet uitspraak in het hoger beroep van de zaak tegen Syriëganger Martijn N.. Hij was van plan zich als strijder aan te sluiten bij een jihadistische groep.

Wat heb je gemist?

President Trump is van plan om tussen de 2000 en 4000 militairen van de Nationale Garde naar de grens met Mexico te sturen. Afgelopen week zei hij al in het Witte Huis dat hij militairen naar de grens stuurt zolang zijn gedroomde muur daar niet staat. Aan boord van de Air Force One noemde Trump tijdens een binnenlandse vlucht voor het eerst aantallen. Hij is van plan ze daar te houden tot een "groot gedeelte van de muur is gebouwd".

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Voetballiefhebbers konden gisteren op de Iraanse staatstelevisie een opmerkelijke vorm van censuur zien. De staatsomroep heeft in de Champions League-uitzending het logo van AS Roma gecensureerd. Het was te zien tijdens de 4-1 nederlaag tegen Barcelona. Het logo van de Italiaanse club is een beeltenis van Romulus en Remus die worden gezoogd door de Capitolijnse Wolvin.

Dat bleek te ver te gaan voor de producenten bij de Iraanse televisie.

De gecensureerde tepels van Lupa Capitolina

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl