DonorReferendum: 23K handtekeningen in 48 uur (geenstijl.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Inter in Binnenland  ·  38 Reacties

  • 12
  • 1108x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Mooi, op naar de driehonderdduizend.

7
1 chouffleur

Mooi, op naar de volgende nederlaag.

28
2 WijzeDwaas

De elite wordt helemaal ziek van Geenstijl. question Zou het geen goed idee zijn om zelf referenda te gaan organiseren? Dat kan dan gewoon online. En de uitkomsten overleg je dan aan de Tweede Kamer. Zij schaffen referenda af en wij als burgers voeren het gewoon weer in. Kunnen de anti-democraten verder weinig aan doen.

7
3 Reconquista

@3
Moet GS van het internet verbannen worden of niet.
Dat lijkt me wel een prima onderwerp : )

22
4 Schildpad

* Verwijderd door de redactie *

5 Blitzkrieg

@3

Hehehehe…die fascisten van GS zoeken het maar uit. Het is slechts raadgevend…..Rutte vind wel een geitenpaadje….

22
6 WijzeDwaas

@4 GS = Geile simons ja die mag wel weg van internet tv en amsterdam

9
7 Ikke44

Niks mis met die wet. Als je geen donor wil zijn dan is dat heel makkelijk aan te geven.
En alsjeblieft niet weer zo'n onzinnig belastinggeld-verslindend referendum.

19
8 Jopie Osdorp

@8 omdat het kan.

9
9 chouffleur

@5
Ja maar dat doen ze nu ook. Ze schaffen het af omdat de burger vaak anders denkt over zaken en ze die burger dan continu moeten negeren en ze dus schofferen. Ze willen die blamage en ontzettend slechte publiciteit voorkomen door het referenda af te schaffen. Online referenda zouden dan vooral publiciteit als doel hebben om zo te kunnen blijven aantonen dat de politiek vaak een hele andere koers vaart dan de burger eigenlijk zou willen en ze gewoon schijt hebben aan onze mening.

5
10 Reconquista

@5 ..in de TK wuiven, net als nu, de uitslag dan gewoon weg.

Nee hoor, prima plan.
Zie het maar als een enquête over een sociaal vraagstuk.
Als de meerderheid er anders over denkt dan de regering, is dat een signaal dat meer dan de helft ontevreden is met het te voeren beleid.
Dan kan je als overheid wel eigenwijs je zin doordrukken maar wordt je er later genadeloos op afgerekend.
D66 is nu ook om met die sleepwet, omdat veel goed opgeleide jongeren, hun nieuwe electoraat, er op tegen is.
Er is dus alles voor te zeggen om die online enquêtes/referenda, buiten die machtswellustelingen om, te blijven houden.
Hoe meer nare verassingen hoe beter.
Tot we ze, mentaal suf gebeukt, op de knieën hebben.

4
11 in holland

Gewoon ons democratisch recht

7
12 chouffleur

@6
Ja dat weet ik, zo zijn de traditionele partijen en politici wel. Ze kunnen de uitslagen wel negeren maar die geitenpaadjes zijn natuurlijk wel beschadigend voor bepaalde partijen en mensen als Rutte. Vooral als hij een aantal malen per jaar geitenpaadjes moet gaan nemen. Ze schaffen het referendum niet voor niets af. Door zelf referenda te gaan organiseren gaat dit snode plannetje in ieder geval niet door.

@8
Organisator Bart Nijman is zelf voor de wet en al jaren donor. Daar gaat het ook niet om, waar het wel om gaat is dat we als volk zelf belangrijke beslissingen zouden moeten nemen. Die stropdassen in Den Haag varen veel te veel een eigen koers. Dit is ons land, wij zijn het volk en wij bepalen...toch?

4
13 Reconquista

@12
Nou heeft er iemand in Catalonië ook een enquête/referendum gehouden en die wordt nu door dat Franco regime vervolgd. Maar de halve bevolking hier achter de tralies zetten, zal wel niet gaan lukken.

4
14 in holland

Het zou mooi zijn als men een referendum platform bouwt. De politiek blijft zo steeds in de kijker van de publieke opinie. Dat zal ongetwijfeld een druk uitoefenen op die Haagse dictators .

4
15 sparta

@15
En dat Rutte III volkje dan van ellende bij de psychiater gaat klagen.
"Het volk begrijpt ons niet. Hoe kan dat nou? Altijd even rot voor ze geweest en nou flikken ze dit."

2
16 in holland

@13 Elders in Europa is gebleken dat een dergelijke wet veel meer donoren oplevert. Dat er dus veel meer mensen geholpen kunnen worden die zonder donoren ten dode opgeschreven zouden zijn. google 'donorwet spanje'. Dat is volgens mij belangrijk.

16
17 Jopie Osdorp

De overheid zou blij moeten zijn met dit middel om te kunnen valideren dat ze nog steeds voor het volk werkt.
Kennelijk is dit niet het geval. Vreemde gang van zaken in een zogenaamd democratisch land.
De burger is alleen interessant wanneer er verkiezingen aankomen. Daarna is de liefde direct weer over. Misschien verkiezingen dan ook maar afschaffen want daar hebben we volgens de overheid vast ook geen verstand van.

2
18 Bamischijf

Het is grappig als je 'gewone' mensen hoort over dit onderwerp. Want je verwacht niet dat ze er veel van weten, je verwacht dat ze braaf 'meegaan met de meerderheid' omdat ze hoe dan ook weinig op politieke zaken letten. Maar de hasbara blijkt dus niet te zijn aangeslagen. Mensen willen die wet niet. Ze vinden de omkering van vrijwillige donor naar 'altijd tenzij je anders aangeeft' stuitend, dwingend, raar, omdat er een beslissing wordt afgepakt die ze zelf willen nemen. Ongeacht of ze donor willen zijn of niet.

4
19 Ness

En dan nog een bezwaar dat vrijwel niet voor de jeugd geldt, maar wel voor iedereen die wel eens een overlijden van dichtbij heeft meegemaakt: mensen hopen rustig thuis te sterven, in hun eigen bed als het even kan. Maar ben je donor dan bestaat de kans wellicht dat je naar het ziekenhuis wordt vervoerd in vliegende vaart om aan het einde van je leven allerlei slangetjes en naaldjes in je lijf gepropt te krijgen, terwijl de mensen die jou graag in alle rust tot op het moment van de dood en even daarna zouden willen steunen hektisch de deur uit gebonjourd worden. Want ook dat moment, die laatste geste wordt een donor en de familie ontnomen. Mensen passen daarvoor.

4
20 Ness

@3 En ook jij mag meedokken voor deze onzin....

1
21 LoydMorris

@13 en dat kan het volk nu niet? Er zijn tal van instrumenten om als volk mee te doen. Maar de waarheid is de onderlaag wil schoppen maar niets constructiefs doen. Anders werd er wel interesse getoond in sl die verkiezingen .plaatselijk en landelijk en europees. Zoals die choufleur al zegt, het gaat puur om het mechanisme van schoppen omdat het kan..ziehier de onderlaagdemocraat.

8
22 God is dood

Ik heb al gestemd

Op https://www.donorregister.nl/uwregistratie/digitaal#!/login

Ik hoef niet nog een keer in een referendum, zonde van het geld, maar ja Geenstijl heeft weer een leuk voorjaarsdingetje.

5
23 DaStef

* Verwijderd door de redactie *

24 Captain Hero

@4 Absoluut niet! Waarom zou er geen tegengas gegeven mogen worden en zouden we alles moeten slikken wat er door onze strot wordt gedouwd door de regering?

1
25 upanddown

Hartstikke mooi. Dan gaat de Eerste Kamer mooi voor l*l met hun stemming uitstellen net zolang tot ze met de hakken over de sloot een mini-meerderheid hebben. Ze proberen daarmee te bewijzen, dat de meerderheid van de bevolking het ermee eens is, "democratisch besluit" enzo. Zal ik me ziek lachen als het referendum anders uitwijst. Dan verliest de Eerste Kamer gelijk het bestaansrecht, en na hun gedrag omtrent de zeggenschap over ons lichaam, helemaal terecht. Afschaffen die zooi.

1
26 Wendel

@22 : U rekent zichzelf uiteraard niet tot de onderlaag? Hoe zou u zichzelf omschrijven, in welke kaste hoort u thuis?

1
27 Wendel
28 Grootmoeder

Je mag kennelijk wel over een imaginaire onderlaag fantaseren, daarmee alle mensen met een minimum-inkomen schofferend, dat ze eenvormig stupide zijn, maar bijvoorbeeld dat alle moslims gewelddadig zouden zijn, mag je weer niet zeggen, dan word je voor de rechter gesleept.

1
29 Wendel

Ook vraag ik mij af, hoe hoog de kaste van mensen moet zijn voordat ze mogen stemmen, in het Utopia van "ons soort mensen".

2
30 Wendel

@29

zo te lezen mag U alles...

0
31 Grootmoeder

@30

blijft U zeuren?
U mag al alles bij @29

0
32 Grootmoeder

@17
Mensenrechten zijn belangrijker dan gezondheidszorg. Het opensnijden van onschuldige burgers zonder expliciete toestemming is mensenrechtenschending.

Al is de bedoeling nog zo goed, het blijft een inhumane wet.

1
33 Sterke

Blij te lezen dat het referendum leeft onder de bevolking. Heb het idee, maar kan het natuurlijk fout hebben, dat het ook steeds meer over de inhoud gaat ipv een protest stem.

0
34 PetrolHead

@27 Als ik mag gokken denkt hij dat hij hoort tot het" hoogstaande elite volk" die niet snapt dat de stem vsn de "plebs" net zoveel waarde heeft als die van hem

0
35 Lunatiek

@27 'Mensenrechten zijn belangrijker dan gezondheidszorg.' Spreek je bij overledenen nog wel mensenrechten? Het opensnijden van onschuldige burgers klinkt ook heel dramatisch, alsof ze nog leven of zo.

0
36 Jopie Osdorp
37 Grootmoeder

@37
Niets.

0
38 Sterke

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
maarten1234
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

"In principe worden de beelden niet langer dan veertien dagen bewaard....wordt de bewaartermijn opgerekt naar vier weken." @6 @7 genoeg tijd dat...

17 minuten geleden geplaatst door maarten1234

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

Als Wilders premier wordt, dan moet Rutte naar hem luisteren. 😃...

19 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@45 Jij moet ook wel gezien hebben dat ik hem gesteund heb in het begin. Dat ik hem positief heb benaderd - dat ik hem geprezen heb - dat ik h...

23 minuten geleden geplaatst door Querido not

21st Century Guy
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@37 Dat lijkt me vanzelfsprekend , maar dit artikel gaat over Joden....

24 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@36 Maak daar "mensen die andere mensen" van....

26 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Hoe Amazon rivalen en medewerkers tot wanhoop drijft

@5 Mooi zo. Dan is het vanaf nu jouw verantwoordelijkheid.Als je dit geregeld heb kan je naar de volgende die ook wat bereikt heeft in zijn/...

27 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@44 Ik denk dat het ook anders kan. ...

42 minuten geleden geplaatst door Bop

21st Century Guy
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Mensen die Joden het leven zuur maken horen niet in de maatschappij thuis, islamitisch, christelijk, extreem rechts, extreem links of wat ze ook...

1 uur geleden geplaatst door 21st Century Guy

Bop
Vandalen slaan erop los in kabouterbos: ‘De tranen stonden in mijn ogen’

@13 Ik gooi de handdoek in de ring. Het gaat helemaal nergens over. 🥱...

1 uur geleden geplaatst door Bop

Querido not
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@42 Dat doe je inderdaad - en ik geef je een toelichting. Mijn vraag is nu: eens of niet eens?...

1 uur geleden geplaatst door Querido not

NK. App
OldjeMom CxxCollege Girl Porn HdIfs PornAsian Cream Pie CompilationMommy Dom JoiEscourt Services Near MeFilmes PprnoPurenidismBig Boob PornPathan Gay Xxx PornXvideos101X Video Com SisterDase SaxHidden Xxx CamerasHd Fucking VideosIndian New Sex Video ComMohini Madhav PornStepdaughter BlowjobBelleca PornCums Down Her ThroatPoice PornThick Asian FuckedFirst Time Indian PornEscort SexHolly Randall PornTamil Xxx Blue FilmXxx With Dead BodyTiava ComPorne H DNudigraohyTiktok NudsPorn PlumbingNutse PornWww.xvideos. ComLesbian Busty PornFamilythetapy PornTessafowleronlyfansAngela White ForeskinCowgril PornTayler Hills NudesXxx Videos SmallNata Lee PornXxx Videos Indian DownloadSpanking RedditVivastreerSexy VanessaTryst LinkIncestos En FamiliaYespo Rn PleaseTiktok Po R NJessa Rhodes XxxPollas EnormesMonamour Movie Watch OnlineHollywood Movie Real Sex VideoTwinks BbcSexy DoctorTsukaso AoiGay Asian BdsmMan DickXvideo Indian RomanceSakura NekedAlexis Texas PornolarGirth Brooks PornGirlfriend CumingTamilauntiesYoga Pants FuckJackerman 3d HentaiAmateur CuckoldpornE绅士Footjob HentaiSister ThreesomePisceusHelene Price PornTs Ashley HunterBlacka AnalDesi Xnxx Videos ComVal2legit NudeNaughty America Sex Videos ComNaked Bengali WomenIndian Desi Sexy Blue FilmConnie Perignon BbcBlack Lipstick PornStripcgatNovinhas Sexo CaseirosTiktok Nip SlipLuxre PornVictoria CakexxxRosee DovineGirls Giving HandjobsHd Adult Movies DownloadOmegle PirnPointy NipplesToishi DensetsuFlorence Pugh NakedBengali College Girl SexChloe Night XxxSophia X VideosProperty Sex FullAll Telugu SexDolce4you69Bbw Black ThreesomesCeleb PussyDaughter Mom Dad PornNympho CreampiesSecret Benefits ComToomics PornBelle Dephone Onlyfansفیلم سکس پیرمردانAlanah RaeLizbeth Rodriguez NudesAlexandra Dadario NudesPorn Hollywood StarsFirst Time Porn AuditionVideo Caseiro PornosSookkaFamily Orgy'sAmerican Eagle Underwear MenSextumblrBlue Film Free DownloadDeshisex ComBbw CuckBelle Delphine PornographyMikayla Saravia NudeBrzars MomMaduras Videos XxxMaa Ko Dost Ne ChodaBeauty Xxx HdArabic PornsexReal Wife ThreesomeDescargar Videos PorntubeFemboy Sucking BbcFsdss-669Sexy Video Hindi PornIndian Sax Videos ComPorn ThailangFather And Son SexMother And Son Porn ComicsHannah Owo FapelloSite HentNudes FakesMatıre AnalKate Beckansale NudePornhuv GayHappy XxxAditi Rao Hydari XxxHot Guy MasturbatingSexnarutoHouse Wife KelleyXhamse