Experts inzake artificiële intelligentie vrezen dat de Zuid-Koreaanse universiteit met een wapenfabrikant samenwerkt om een leger autonome robots te ontwikkelen die "de doos van Pandora zou openen." Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Experts inzake artificiële intelligentie vrezen dat de Zuid-Koreaanse universiteit met een wapenfabrikant samenwerkt om een leger autonome robots te ontwikkelen die "de doos van Pandora zou openen." Illustratiebeeld. © Thinkstock

Professoren AI luiden alarmbel: "Zuid-Korea bouwt robotleger dat revolutie in oorlogsvoering zal ontketenen"

Experts op het vlak van artificiële intelligentie (AI) boycotten een Zuid-Koreaanse universiteit die volgens hen in samenwerking met een wapenfabrikant een geheim leger van robots aan het ontwikkelen is. Het Korea Advanced Institute of Science and Technology (Kaist) zou samen met wapenfabrikant Hanwha Systems robots ontwikkelen die, zo menen de academici, de doos van Pandora zouden openzetten en "de derde revolutie in oorlogsvoering" zouden ontketenen.

78 reacties

  • Peter Van de Velde

    6 jaar geleden
    Hoe belachelijk dom, waarom hebben die dingen een neus die niet kan ruiken, tanden om niets te eten, hoe kan zoiets zich nu snel verplaatsen...drones ja, dat is iets om bang van te zijn als ze die nog verder ontwikkelen.
  • Lila Nora

    6 jaar geleden
    Precies waar Stephan hawkins voor waarschuwde
  • Amanda Verbustel

    6 jaar geleden
    wat gebeurt er toch in de wereld kinderen die nog geboren moeten worden wat licht er op jullie te wachten ???????????????
  • Paul van de velde

    6 jaar geleden
    We kunnen hoogstens 5000 jaar terug gaan in de mensheid om te weten wat er gebeurde, maar het zal geen 5000 jaar meer duren om te weten of we vernietigd worden.
  • Jack Dereder

    6 jaar geleden
    Lav, Lebensborn en klonen hebben niets met elkaar te maken