door Havermout in Binnenland  ·  40 Reacties

  • 9
  • 698x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Mooi de rest volgt Pia de Orgaanrover zal peentjes zweten straks.

11
1 welofniet

* Zucht * krijgen we deze onzin weer..

Ik begin steeds meer begrip te krijgen voor het afschaffen van het raadgevend referendum.

25
2 Gewoon een student

@2
Jij hebt het niet zo op met democratie he?
Zwitserland doet het toch goed, ondanks al die referendums.

12
3 loki zegt

@2
We zijn er nog niet, met een nieuw kabinet kan het ook zo maar weer opnieuw ingevoerd worden.

2
4 welofniet

@3
Hij is al besmet met het D666 virus dat is al erg genoeg.

11
5 welofniet

@3 Ik heb heel weinig op met 'directe' democratie inderdaad. Met onze parlementaire democratie heb ik verder vrij weinig problemen.

24
6 Gewoon een student

@6
Probleem bij het huidige D66 is dat ze het beiden niet hebben.

10
7 welofniet

@6
Ondanks dat min of meer bewezen is, dat het wel werkt ( in Zwitserland ) ?

11
8 loki zegt

@2 Beste beslissing ever. Pure geldverspilling en vooral een toy van de oppositie.

17
9 Yisrael

Die chappie van 50PLUS deed trouwens toch een poging voor een referendum over het eigenwoningforfait? Is dat mislukt of wat?

7
10 Yisrael

@8 Nederlanders zijn geen Zwitsers, zullen we maar zeggen.

13
11 Yisrael

@11
En Duitsers zijn ook geen Nederlanders zo lust ik er nog wel een paar.

7
12 welofniet

* Verwijderd door de redactie *

13 loki zegt

Om @6 nader toe te lichten.

Stel voor jezelf de vraag.

Zou je een bouwvakker een vliegtuig laten besturen?

Zou je een piloot je huis laten bouwen?

Zou je een chirurg je auto laten repareren?

Zou je een automonteur iemand laten opereren?

Als het antwoord op al die vragen nee is.

Waarom zou je dan iemand die niet over de bijbehorende vakkundigheid beschikt directe invloed laten hebben op het landbeleid? Is het niet veel slimmer om mensen slechts hun voorkeur te laten geven voor mensen die wel over die vakkundigheid beschikken? Zoals in een parlementaire democratie dus het geval is. Lijkt mij een stuk logischer.

Politicus zijn is ook gewoon een beroep waarbij bepaalde vaardigheden vereist zijn. Net als ieder ander beroep.

14
14 Gewoon een student

@12 Niet incorrect though.

2
15 Yisrael

* Verwijderd door de redactie *

16 boli!

@13 Faka bro.

6
17 Yisrael

Het referendum was een mooie toevoeging aan onze parlementaire democratie.

Maar helaas wordt het referendum door GeenStijl en co ge(mis)bruikt om even lekker tegen de regering / EU te schoppen. Jan Roos gaf het bij het Geenpeil referendum al toe. Hij wilde het referendum gebruiken om lekker tegen de EU te schoppen. Hij wist zelf niet eens wat het associatieverdrag inhield. En dat hadden meer mensen.

Dus prima dat referendum wordt afgeschaft. Blijkbaar kunnen Nederlanders niet serieus met een referendum omgaan en wordt het referendum misbruikt om opgekropte woede of haat jegens de regering te uiten. Maar daar is een referendum niet voor bedoeld.

11
18 Kimberly1995

@6 Directe democratie staat bij mij juist heel hoog in het vaandel want ondanks dat ik niet vertegenwoordigd wordt door een van de regeringspartijen mag ik dan toch mijn stem uitbrengen over een onderwerp waarover een referendum wordt gehouden .

8
19 El Matador

@14
je doet nu net alsof overal referenda voor gehouden moeten worden.
Sleepwet....gaat over de privacy
Donorwet..gaat over jouw lichaam.

Bij dat soort onderwerpen mag het volk best mee beslissen.

5
20 loki zegt

@16 kijk eens aan. Jij bewijst mijn @18 . Het gaat jou dus niet om de donorwet, maar puur om je haat jegens Pechtold.

8
21 Kimberly1995

@14
Dan vergeet u toch een heel belangrijk punt dat is dat de ministerposten verdeeld worden zonder dat er vaak geen enkele affiniteit is met de post die aan een bepaald persoon toegewezen wordt.
Voorbeelden te over maar dat wordt dan wel een hele lange lijst.
Klein tipje Hennis ministerie van Defensie.
Blok minister van wonen doet nu even tussen neus en lippen door buitenlandse zaken, staat straks gewoon voor joker.
De rest mag u zelf allemaal bedenken en aanvullen.

5
22 welofniet

@14 Je vergelijking klopt voor geen meter want binnen de politiek heersen er verschillende visies , een betere vergelijking zou dan ook zijn ; door welke chirurg wilt u geopereerd worden ?

4
23 El Matador

@6 @14
Jij gelooft dus nog wel in onze parlementaire democratie zoals we die in Nederland hebben? Nou ik ander helemaal niet meer. Het enige democratische wat ik nog zie is dat je met de verkiezingen mag bepalen wie er nu weer met zijn reet het pluche gaat bevuilen en verder niet. En om daar dan in de Tweede Kamer van ons belastinggeld hun salaris op te strijken, en dan ook hun tijd lopen te verknoeien door ondertussen vooral met hun smartphone te spelen. En wat ik vooral ook zie is dat de verdeeldheid in Nederland groter is dan ooit met steeds meer partijen en versplinteringen. Zodat je straks in de toekomst misschien wel 5 of nog meer partijen nodig hebt om nog een coalitie te vormen.

5
24 rebo

@22 Daar heeft u inderdaad wel een punt. Dat hebben ze in de VS bijvoorbeeld over het algemeen beter voor elkaar. Hoewel Trump daar nu natuurlijk ook nogal een potje van de ministerposten heeft gemaakt.

Ik zou in principe wel voorstander zijn van een kabinet met een minister-president en vice-minister uit de regeringspartijen, aangevuld met vakmensen op de overige ministerposten. Eén van de zeldzame punten waarop ik het met het FvD eens ben.

3
25 Gewoon een student

Dit moet wel te winnen zijn door de voorstanders van de wet.

Iedereen kent wel iemand die door transplantatie is gered. Natuurlijk, er zijn valide argumenten tegen de wet. Maar objectief bekeken zijn die er ook voor de wet en die krijgen makkelijk een gezicht in zo'n campagne.

En je kunt het ook echt niet maken om thuis te blijven als je voor de wet bent alleen maar om GeenStijl dwars te zitten. Of je moet wel heel egocentrisch redeneren. Dus kom maar op met dat referendum.

4
26 provo

@25
Toch leuk dat we het nu een keer eens zijn wat vakmensen betreft op bepaalde posten.
Vandaar een plusje van mij.

2
27 welofniet

@27 Hahaha bedankt. Als iemand in mijn ogen hele redelijke punten maakt zal ik dat gewoon altijd toegeven. Ook al ben ik het met die gene op andere punten wellicht vaak oneens.

Ik houd eigenlijk helemaal niet zo van dat wij/zij denken. Als er ergens gemeenschappelijke grond te vinden valt zou ik daar altijd voor gaan.

5
28 Gewoon een student

@16 Niet alleen om pechtold maar om de donorwet deze wet had geen doorgang moeten vinden, vandaar nog proberen om een referendum af te dwingen als laatste strohalm.

3
29 Billiger

* Verwijderd door de redactie *

30 Pxf7+

@28
ik heb zelfs doortjebont wel eens een plus gegeven .
als iemand op een bepaald punt gelijk heeft dan kijk ik niet naar wie dat is maar plus ik gewoon.
het gaat om de inhoud van de reactie en niet van welke persoon het afkomstig is.

0
31 ongelovenloos

Geenstijl wil weer een zomerprojectje,


Dit wordt waarschijnlijk dan het eerste referendum waar ik niet ga stemmen. Simpelweg omdat je nu al kunt stemmen op:
https://www.donorregister.nl/uwregistratie/digitaal#!/login

Gewoon voor of tegen orgaandonatie stemmen, bovendien gaat dit stemmen ook nog eens heel makkelijk met je Digid, en het kost geen 30 mln Euro

2
32 DaStef

@14 , en waar volgt men een opleiding ‘Politicus’ welk diploma geeft iemand met politieke ambities de beste voorbereiding op dit ‘vak’?

1
33 ILikeMeat

@33 Ooit gehoord van Politicologie? Daarnaast zijn er ook genoeg maatschappelijke studies die een belangrijke basis kunnen vormen voor een politicus. Daarnaast heb je bijvoorbeeld ook nog beleidskundigen etc.

2
34 Gewoon een student

Als er ooit een bindend referendum komt wil ik minstens een 60% opkomst minimum hebben. Dan kan de 30% die zich "het volk" door 30% normale mensen worden gecompenseerd.

2
35 Wetenschappertje

@34
Geloof je het nu echt zelf wat je nu zelf allemaal loopt te verkondigen? Het zijn tegenwoordig in vergelijking met de politici die je had toen ik jouw leeftijd had nu gewoon volslagen onkundige niksnutten. In het verleden had je bijvoorbeeld een Gerrit Braks als minister van landbouw. Zelf afkomstig uit een agrarische familie, en die precies wist waar het om ging op dit vakgebied. En een Neelie Smit kroes voor Verkeer en Waterstaat. Het was een onsympathiek en gehaaid wijf, maar zelf als dochter zijnde van de oprichter van een Rotterdamse transportonderneming wist ze wel precies waar ze het over had.

En nu? Nu hebben we bijvoorbeeld een Hoogervorst gehad als minister van Volksgezondheid. En niet geplaagd door ook maar enige medische kennis heeft hij mooi even het ziekenfonds om zeep geholpen. En het was voor hem in de politiek ook enkel maar een springplank naar het bedrijfsleven toe want daarna ging hij als de sodemieter het bedrijfsleven in om daar 2 a 3 keer de Balkenendenorm te gaan verdienen. Of een Relus ter Beek, nota bene iemand met pacifistische opvattingen om die dan als minister van Defensie te gaan benoemen.

Dit zijn enkel maar even een paar voorbeelden van de velen die er zijn.

3
36 rebo

@36 Ik had het nu gewoon over kamerleden. Ik heb in een eerdere reactie in dit draadje al gezegd dat ik in principe wel opensta voor een zakenkabinet met mensen uit het bijbehorende vakgebied op ministerposten.

2
37 Gewoon een student

@37
Oké sorry dan heb ik niks gezegd. question

0
38 rebo

@14

Stel je de vraag:

Een persoon (doet meerdere jaren over een studie geschiedenis, terwijl iemand anders dit binnen de helft van de tijd afrond), sluit zich aan bij een politieke partij en omdat die goed kan praten en netwerken lukt het die persoon om in de 2e kamer te komen.

Deze persoon stemt alleen mee met de tucht van de politieke partij, ook al gaat deze stemming tegen zijn geweten in.

De vaardigheid van polticus is veel praten en niks zeggen, soms hebben ze een interesse, dat moet dan doorslaggevend zijn.

1
39 garriet

@2 Ik denk dat jij gewoon je account moet opzeggen. Ben jij van dat gezeik af en de normaal denkenden van jouw onzin.

2
40 Bakgraag

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

2 uur geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

2 uur geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@60 Narcisten dus. Zou best kunnen....

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Volgens mij zijn woke/deugmensen alleen begaan met het lot van zichzelf, en willen ze continu de aandacht op zichzelf richten en daarmee de aand...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Graaier1000
Muziekdraadje

Tommy Boyd & Boyce Hart - I Wonder What She's Doing Tonighthttps://youtu.be/lFT0Xd_Eec0?si=bEqwfiBd21NLgE56...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
'Rutte wil wil deel soevereiniteit opgeven voor EU-kapitaalmarkt'

Wat ook goed zou zijn is dat Rutte een toontje lager gaat zingen. Hij is alweer bijna een jaar over zijn graf heen aan het regeren. De laatste v...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

DikkeTor
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@51 Het woord Woke komt van Sylvana XD https://www.youtube.com/watch?v=m2zZMg7SNWA&pp=ygUTd29rZSBkZWJhdGUgU3lsdmFuYQ%3D%3D...

2 uur geleden geplaatst door DikkeTor

wildersfan
Poetin

Ik denk dat Rutte zich vergist in wie Poetin is....

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Afrikansex80s Porn Stars4chaXnxx BrazzerRichelle Ryan NudeJacob Lord IafdRaashi Khanna PornAp XnxxSxce VideoRapes Mom PornReahub1Bouncing Boobie GifsTrippie Bri Onlyfans Leakedسكس دانيHiprrdexLocal Escort ServicesPorn DeepthoratErotic PituresTeen NudeBf Sex Video TeluguMaite SasdelliDownloadable PornhubClitorus NudeShad0selfBrazzer Vidoes FreeDogfart GangLeabian Mom PornKaruna SatoriOldies Gay PornMia Khalifa CryingGreat XxxHdpornhindiTonigth GirlfriendPerfectgirls PornFat Gay PornOrnhunBianca BluPorn Movie ClipsMallu Couple PornBig Boobed AnalFuskatorFree Amateur Porn SitesCumpantsMelody Parker PornBf VidoNai SuhagratBest Pon VideoJynx Maze ScatVer Películas PornografíasPornstar RussianAshley Carolina NudesYukayams NudeReal Xxx VideoInterracial XxxHot FemdomWhopperme OnlyfansHero HentaiPornography WebsitesPorn CarX Vidoes TeluguStefanie MafraCrocotubeMyfreeamVideo Sunny Leone XxxLesbian PussyplayMia MalkoveClipa Age ComBig Dick TeenHalle Barry PornTamanna Sex XxxSharing Bed XvideoHuge Tit MilkPron Movie ComMisscjmilesJapanese Sister And Brother SexJapan PorDownload Porn HdBlogfefolieEnglish Xx ComBrazzers Lesbian XxxJap Women NakedBeautiful Girl Bf VideoAnal Porn AnimationMonamour Full MovieIndian Facial PornLvl3toasterVideos De Lesvianas PornosエロビデオNight Sex MovieThief Porn VideosNaughty Sister PornSpy Cam PornhubUpcominghentaiSmall Tits PornMelanie Griffith NudeLesbianas MasturbandoseJacqueline Fernandez XxxxMlp HentaiActresse NudeAnal QuestGordas AnalesIndian Desi XmasterAunty Boy Sex VideoBang My Dr ComMms Sex ComGirlfriend Walking Around NakedGogo Fukme AnalJapa Ese PornBrazzers VideoxxxPics Big BoobBrazzers BrotherGay ThugpornMujeres Gordas DesnudandoseViral Pakistani Girl Natasha InstagramSkyrim Porn ComicNicevaginaHd Erotic Porn VideosMiya Khalifa Video DownloadEat My Pussy DogJaquie E MichelMulhernua FotoAdios Meaning In HindiImaizumin-chi Wa Douyara Gal No Tamariba Ni Natteru Rashii 4Beach NudityPorn Gf BfIndian Boudi Porn VideoAdriana Chechik CreampiedBest MilfsPorn MaduraSexxx ForceThe Sexy VideoPianful PornCumsodaTranny Videos XxxSexy Gay PornAunty SwxSpecial Porn VideosLadki Ki Bur Chudai야동왕Anime PeggingBrowser Porn GameMeru PornJason Luv NakedYoung CreampiedCadencd LuxHot Hard PornYuka KuramotiFrench Hentai ScanGirlsdoporn 239Mothers Day Porn