Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Ticketprijzen namen laatste jaren duikvlucht en het wordt nog goedkoper: "Binnenkort vlieg je gratis"

Vliegreizen zijn de laatste jaren een stuk betaalbaarder geworden. Lowcostmaatschappijen hebben de prijzen flink gedrukt. Niet alleen is luchtvaart niet meer enkel voor wie veel geld kan neertellen voor een ticket, we nemen ook vaker het vliegtuig dan vroeger. Dit jaar zal het aantal vliegtuigpassagiers in Europa voor het eerst meer dan 1 miljard bedragen. Maar die medaille heeft ook een keerzijde: luchtvaart is immers erg belastend voor het klimaat.

77 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Goed nieuws voor ons, dan kunnen we dikwijls de kleinkindjes in België opzoeken :-)
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Eerst en vooral Johan Emmers. Je zou misschien eens op internet kunnen kijken en de prijzen vergelijken. En als je je golfzak kan meesleuren naar ginder moet je niet op een frank zien, zoals ze zeggen. En daarom zijn het nog geen leugens wat men schrijft.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    De zegeningen van de neoliberale economie. Ik wacht gewoon op die restaurants waar je gratis eten krijgt. Mits het betalen van de toeslagen voor je bord, het bestek, je glas, je servet, de bediening, de stoel, de tafel, de parking, het gebruik van de menukaart en de afwas.
  • Peter Nols

    6 jaar geleden
    Ze zijn weer daar om extra taksen te innen. In autotermen: een verbruik van 1 op 39. Een Boeing 737 gebruikt 1 liter brandstof per 39 kilometer per passagier. En dat alles bij snelheden van 800 km/uur en meer. De door de overheid gesponsorde bedrijfsauto's vervuilen veelvouden hiervan.
  • Leon Mertens

    6 jaar geleden
    Mensen zijndom vliegen veel te veel vliegtuigen zijn de grootste vervuilers al die groenen die vliegen dat ze trein nemen stem nooit op groenen !