door Havermout in Overig  ·  95 Reacties

  • 0
  • 923x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@46

Kan ... maar je veters niet kunnen strikken is wel weer heeel extreem question

0
51 Kopkaas

@46 Steven Hawking bijv
@51

Nu kan hij helemaal niks meer

2
52 Ikke44

@42 Waarom zou ik met mijn beperkte kennis een mening geven over iets waarvan deze mevrouw het veel beter kan uitleggen, en dat ook doet in dat filmpje van @5

@37 En wat begrijp je nu dan niet?

@34 Nee, dat mag en kan je dus niet zo zeggen, want het is niet waar. De één is anders opgeleid dan de ander. Wil niet zeggen dat de één slimmer is als de ander.

2
53 xtremy

@50 Nah, ik weet niet of dat zo verstandig is, Ron. Bier drinken ook niet. En een potje matten ook niet. Dat neem ik terug.
Maar neuken laat ik staan. question

1
54 1050 hPa

@53 Als je het zo'n goede vergelijking vindt, dan moet je kunnen beargumenteren waarom je dat vindt. Maar ja, waarom zou je er een eigen mening op na houden? Klakkeloos andermans mening overnemen en vooral niet te kritisch zijn of te veel zelf nadenken is lekker makkelijk. Is dat een voorbeeld van 'anders opgeleid' zijn?

1
55 Boelie123

@55 Als zij het nou precies zó zegt zoals ik het ook vind, waarom zou ik dan de moeite nemen het in eigen woorden te herhalen, zodat jij me dan misschien op een verkeerd geplaatste letter kan pakken?
Kansloos.

3
56 xtremy

Toch "grappig".
Nog niet zo lang geleden werd er vanuit de regering toch wel heel hard op aangedrongen dat mensen verder moesten leren en dat je er niet was met een Vmbo opleiding.
Nu trekt de economie aan, zijn er handwerkslieden nodig en plotseling is een Vmbo opleiding geweldig.
Men moet zich er gewoon niets van aantrekken, doe en leer gewoon wat je kan en waar je je prettig bij voelt!

0
57 PuurHagelslag

@54

als je n##k#n ook laat staan, houd je niets over question

0
58 Grootmoeder

@53

"Wil niet zeggen dat de één slimmer is als de ander."

Of is het ... dat de één slimmer is DAN de ander. PABOEM PATS!!! question

Nou ja, het hangt dus af van wat je onder slimmer verstaat. Heeft iemand die lager opgeleid is dezelfde geestelijke capaciteiten als iemand die hoger opgeleid is? In veel gevallen denk ik het niet. Je krijgt vanuit school een advies wat voor jou de beste opleiding is op basis van je behaalde resultaten en inzichten. Het heeft dus (vaak) wel met je geestelijke vermogens te maken.

3
59 Kopkaas

@58 Toch komt het er een keer van ben ik bang... question

2
60 1050 hPa

@57

plus!

zo hoorde ik op de radio, dat een jongen een technische opleiding deed
hij ging echter proberen bij de marechaussee te komen
'
zag zijn opleiding als 'achter de handje', waarbij hij altijd aan de bak kon komen

0
61 Grootmoeder

@59 Maar iemand die goed boeken kan lezen (lees: leren) is niet per definitie slimmer dan iemand die jouw brood bakt, of jouw auto repareert, of jouw huis metselt.
Mensen hebben verschillende capaciteiten, wat niks zegt over slimheid.

3
62 xtremy

@57

Sterke constatering. Ze hebben 'handjes' nodig en ineens is de bouwvakker de IT'er van 3 jaar geleden. Het draait allemaal om branding. Uiteindelijk moet je voor iets kiezen wat bij je past. Daar word je het gelukkigst van. En er zullen altijd mensen zijn die het beter voor elkaar hebben dan jij.

0
63 Kopkaas

@57 Dat was ook weer zo'n enorme blunder van d66 inderdaad. Die dacht dat als iedereen maar manager werd, het wel goed zou komen. Op elke afdeling (waar dan ook) minstens 10 managers, dat zou goed zijn, volgens d66.
Natuurlijk hadden ze dat fout. Natuurlijk heb je ook gewoon mensen nodig die met hun handen iets kunnen maken.
Maar ja, d66 hè. Managers partijtje.

3
64 xtremy

@57 ,

Luisteren naar jezelf is inderdaad beter. Wat de regering wil, als leidraad nemen zou een mens schizofreen maken.

De ene keer roepen ze inderdaad dat mensen door moeten leren, een leven lang het liefst. En vervolgens komt er een minister van Onderwijs (Bussemaker) wie doodleuk zegt dat het haar 'stoort dat iedereen alleen maar hogerop wil'.

0
65 progressiefliberaal

@58


Ooit komt de tijd...

1
66 1050 hPa

@56 De vraag die ik in eerste instantie aan jou stelde (Waarom vergelijk je een automonteur met een advocaat?) komt in het filmpje helemaal niet aan de orde, want zij vergelijkt een advocaat met een monteur zonder te beargumenteren waarom dat een goede vergelijking zou zijn. Dus als ik jou vraag waarom je het een goede vergelijking vindt, kun je niet naar filmpje verwijzen voor een antwoord.

2
67 Boelie123

Je kunt wel iedere keer een andere term ergens voor bedenken, je verandert de realiteit er niet mee. Mensen met vmbo ZIJN lager opgeleid dan bijna alle anderen. Is dat een probleem?

3
68 Wendel

@58 Trouwens, Grootje...
Mijn dochter heeft sinds kort verkering. Beste jongen, niks mis mee.
Maar nu wil het toeval dat ik zijn vader vroeger goed kende.
We gingen vaak op stap naar Groningen.
Hij klept me net wat teveel over die tijd.
Ik denk erover om hem eens best in elkaar te beuken. Ik ben tenslotte laagopgeleid, dus dat moet kunnen dunkt me.
Hoe denk jij erover?

2
69 1050 hPa

Iemand die tegenwoordig iets met zijn handen kan, verdient velen malen meer dan iemand op kantoor. Schaal 11? Lachen ze om.

0
70 Scalple

@70 : Precies. En kijk maar eens op de website van landen als Nieuw Zeeland, waar mensen hiervandaan naartoe zouden willen vluchten maar er niet in komen. ZIJ wel. Kijk maar naar de lijst met beroepen die daar - en overal ter wereld - gevraagd worden. En altijd gevraagd zullen worden.

1
71 Wendel

@69

wat ik denk houd ik voor me
ben toch zeker 'lieve Mona' niet question

0
72 Grootmoeder

@69 : Is het dan waar, wat ze zeggen, dat mensen met een lagere opleiding eerder gaan meppen? Zijn daar statistieken over?

1
73 Wendel

@72 Dan gaat ie voor de bijl. question

1
74 1050 hPa

@74

dacht dat U een blubberbuks bezat
bijl lijkt een tikkeltje te drastisch

(OT sodehannes begint hier te donderen en 't plenst!)

0
75 Grootmoeder
76 Oebie

Dat mensen laag- of hoogopgeleid worden genoemd maakt mij niets uit. Wat ik erger vindt is dat mensen die Havo-Vwo e.d hebben gevolgd gaan zeggen dat hun beter ontwikkeld zijn, intelligent en slim, dat ze iets betekenen dat zij de leuke banen hebben daardoor recht hebben op meer geld, dat ze zich kortom verheven voelen boven een ander dat vindt ik wel super erg.
Dan geven ze de ander het gevoel dat die persoon niets waard is in het leven. Dan hebben hun in mijn ogen door het vele leren een andere ontwikkeling laten liggen kijken naar je medemens wat deze mensen voor werk verrichten dat is in mijn ogen minstens zo belangrijk. Een ieder doet in mijn ogen keihard zijn/haar best en het één is niet beter dan ander.

Heb bewondering en diep respect voor zowel de laag- en hoogopgeleiden.

0
77 Erika

Gelukkig doen alle hoogopgeleiden niet hier aan.

0
78 Erika

@77

en zo is 't Erika!!!

0
79 Grootmoeder

@77

Je hebt helemaal gelijk, Erika.
Maar ik heb niet respect voor iedereen. Echt niet...

1
80 1050 hPa

@77 : Maar ze klagen allemaal, zonder uitzondering, over de prijs per uur van laag-opgeleide mensen, nietwaar? Andersom mogen die laag-opgeleiden niet vallen over hun prijs per jaar, zal ik maar zeggen.

1
81 Wendel

@81 Laat al die hoogopgeleiden maar lullen.
Ik hoef als laagopgeleide nooit meer te werken.
Ik doe het nog om wat bezig te zijn.

2
82 1050 hPa

Je kunt het beestje wel een andere naam geven maar daarmee verandert de attitude van de spreker niet.

Vergelijk het maar met achterbuurten (achterstandswijken, Vogelaarwijken, prachtwijken, krachtwijken) en kansenjongeren (dropouts). Niemand heeft een positiever gevoel gekregen bij het woord prachtwijk of kansenjongere.

Idem met de benaming van de opleiding. Geef een school een naam die bij het type onderwijsinstelling past. Door het te pas, maar vaker te onpas, gebruiken van woorden als "lyceum" (grafisch lyceum = vmbo plus mbo) wordt alleen maar benadrukt dat de zegsman het niveau van de onderwijsinstelling eigenlijk iets vindt om je voor te schamen.

http://www.encyclo.nl/begrip/lyceum

Ik pleit voor de terugkeer van het woord ambachtsschool. Die benaming dekt de lading en is tevens waardenvrij.

11
83 ~ Echelon II ~

* Verwijderd door de redactie *

84 Pxf7+

@4

Het is niet óf/óf. Je kunt ook universitair opgeleid zijn en over goede praktische vaardigheden beschikken. Ik denk daarbij met name aan techneuten, de snijdende specialisten (chirurgen) en tandartsen. Ik heb liever geen chirurg of tandarts met 2 linkerhanden.

Waardering zit niet in de omschrijving van het soort opleiding en het woord "lager" verbannen (Lts werd vMbo) leidt om de paar jaar tot dezelfde semantische discussie en inflatie van oorspronkelijk eenduidige begrippen.

13
85 ~ Echelon II ~

@84

Wat is er ouderwets aan het begrip "ambacht"? Moet je voor de grap eens kijken hoe duur zaken worden als ze "ambachtelijk bereid" heten te zijn question

12
86 ~ Echelon II ~

* Verwijderd door de redactie *

87 Pxf7+

Tsja, nu zie je in een keer mensen komen met dit soort thema's, niet toevalligerwijze omdat bedrijven geen mensen meer kunnen krijgen die nog daadwerkelijk iets van werk kunnen verzetten en met de handjes kunnen wapperen. Allemaal veel te laat natuurlijk, jaren lang werden mensen met technische kwaliteiten onderbetaald en als kostenpost weggezet.
Welnu nu is het eenmaal zover dat zelfs de miljoenen injecties kapitaal niet meer helpt, de jeugd snapt het inmiddels mamma werkt in ploegen in de zorg en pappa ook in ploegen als techneut in de fabriek en nog geen cent te makken. Zo'n leven wil de jeugd niet, en dan kun je wel klagen als goedbetaalde beleidsmedewerker op een een of ander ministerie en vloeken dat ouders moeten ophouden met maar proberen hun kinderen door te laten leren in plaats van het leren van een vak. Gaat hem niet worden, bekijk het maar denkt de jeugd.
Maar het komt vanzelf goed, ooit gaat bij die beleidsmakers iets kapot in hun huis en dan word het gewoon vet betalen.

0
88 doxbar

@87

En anders noem je het "vakschool". Ook heel ouderwets maar wel duidelijk. Een vakschool leidt vaklieden op, hoe duidelijk wil je het hebben?

11
89 ~ Echelon II ~

* Verwijderd door de redactie *

90 Pxf7+

We zijn met z'n allen best wel opgeleid.....hoe dat maakt eigenlijk niet uit, want je hebt elkaar allemaal op z'n tijd nodig.

0
91 GroenOog

@88

Ja en? Als de vakman een advocaat, notaris of medisch specialist nodig heeft is dat ook niet gratis.

Kortom, we zijn het beste af met een maatschappij waarin iedereen z'n specifieke talenten optimaal heeft kunnen ontwikkelen. Hoe het beestje heet is eigenlijk helemaal niet van belang. Zelf heb ik niet meer of minder respect voor de vuilnisman met of zonder mbo-opleiding niveau 1 (ja, ca 12 avonden en ook de medewerker afvalverwerking heeft een extra papiertje).

https://www.trouw.nl/home/ook-de-vuilnisman-heeft-straks-een-diploma~ad9a0864/

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1226622/utrechtse-vuilnismannen-halen-diploma.html

13
92 ~ Echelon II ~

Voorheen had je LBO/LTS en dan stroomde je wel of niet door naar MBO/MTS en daarna misschien HBO/HTS. Sinds enige jaren is LBO/MBO samengevoegd en is het niveau ook vereenvoudigd.

0
93 Eric

@93 Aha ik ben nog van de MTS en daarna HIO
MTS was toen ook MBO

Het MBO van nu is makkelijker dan
Want die MTS was toen toch best pittig

0
94 Ikke44

OK laagbetaalde of hoogbetaalde opleidingen of opleidingen met lage of hoge slagingspercentage voor een baan dan? (gemiddeld jaarinkomen mbo 25.000 hbo-er 50.000!langdurig werkeloosheid mbo 67.000 hbo 35.000)
Het probleem in deze maatschappij is dat wij een ieder gelijk willen zien en behandelen, daarom gaat deze maatschappij naar mijn optiek ook kapot! Mensen die met hun kop boven het maaiveld uitsteken worden gewoon neergehaald!
De schoolresultaten blijven achter ten opzichte van de norm dus wat doet men in Nederland men zorgt er niet voor dat het onderwijs beter wordt nee wij stellen de norm naar beneden bij!
Het blijft echter welzo dat het niveau tov de jaren terug toen het wel nog mts, meao ect heette drastisch naar beneden is gegaan. Toen leerde men nog een vak waar men wat aan had tegenwoordig wil een ieder kok, kapper ect worden. Werken met de handen is er niet meer bij wordt in huidige tijd als not done gezien. Een ieder wil gewoon een kantoorbaantje!
En het veranderen van naampje / stempel zal hier niets aan veranderen. Het werk en de verdienste zullen namelijk het zelfde blijven even als het niveau

0
95 psje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

16 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

1 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

1 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

1 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 😂...

2 uur geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
China CojePornbFacesitting CaptionsAidacortezIndia Local Xxx VideoEscorted IrelandNicole BexleySalice Rose NakedOdia Bhauja XxxPorn With RoleplayDesi Xn.xxPorntrexsHuge Pawg0livia NovaXxx DesBlue Sexy Video OpenMommy8 ComSuhagrat Sexy HdGame Of Thrones Xxx VideoTigerr Benson Anal成人 視頻Rubias 19Fresh PronBronhasBig Titty HdIndian Wife Sex StoriesFreeporn.omDomestic Discipline VideosDlsite EnglishLer HentaiVideos On BdsmXxx Videos PleaseHairy Armpit PornIndian Bhabi Hot SexHeroine Simran Sex VideosKannada Sax ComRiley Reid JoiNetd NudesBulgarian PornTw Porn StarsFurtani PornPleasure PornWww Porn PlusVirgin Teens AnalShadowheart Cosplay PornCouples Bang The BabysitterBig Tits FillipinaMmf Bi CumshotsEmo Babe PornCouples CamsBrazzers Latest Porn VideosDeeksha Seth Sex VideosNeha Sex VideoLena Paul TushyGirls Masturbate TogetherTg TubeCanlı PornosuBig ClitsMina MoonFurryanalAbella Danger Sexsسكس التانجوXnxx Full RomanceNude Indian Village GirlScreaming Sex VideosHolly Day PornstarShania Twain Sex TapeDiva Flawless OnlyfansSo Cinquenta ReaisHegre NudesGirlsdoporn 18Robert AxelDesi Aunty Hd PornBengali Sex FilmMature GilfReina Heart Gloryhole SwallowPiratebay PrgKowalskypagrSexythangyangBondageasianBig Fuck TvXvideos XGroupielustسكس نومHot ChootTamanna Kissing SceneVudeos PornosNaked SecWebteaseMegapersoanlNips No BraMelanie PavolaAnime Fart PornLesbian Hottest KissingTamil Aunty SexingLingerie CreampiesScenes Of SeductionMegan Rain Virtual RealitySite Porno JaponaisChatuirbateFuck BoyCarla Gugino NakedBest Latina PornstartsDesi Bbw NudeTamil Sex Movie HdPorn Video Page 2Doja Cat Blow JobBlakebloom OnlyfansOld Man Xnxx VideoCreampies BabesSexy Chut Ki ChudaiRedhead HairypussyBroken Sluts Eden IvyXxx Sasur JiThatsitcomshowKamasutra PosesDaughters With Big TitsPrivite Socity PornLana Rhoades True AnalVznd Ta CulotteAmanda Cerny RedditInterricial AnalBoobs PronPornstars In NudePorn GtaCatherine Zeta-jones NakedRasiya PornOnly Bengali Sex VideoYoung Mother 3 Online WatchMust PornCamryn Diaz PornBlue Film Sexy GirlBlojob VideoLimetorrent SafePeliculas Gratis PornDark Nipples3xxx Video IndianPron Story HindiFapfappyBatepapo Uol Cidades E RegiõesPorn MalaysianBillie Ellish NudesAggretsuko PornHairyassDesi Dhabi PornTristain SummersReddit Wife SharingIndian Sex XxxxIndian PorngirlOnline Bf