door Hadito in Wetenschap  ·  25 Reacties

  • 1
  • 510x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Kom d'r maar in klimaat skeptici...

7
1 rubbie

Als je de historie van de wereld en van het klimaat doorspit, zie je dat Nederland ook ooit in een ijstijd heeft gezeten en in een tropische tijd heeft gezeten.
Klimaat kun je niet beïnvloeden, het gaat gewoon zijn gang.

4
2 gaulette

En waarom is dit bericht erg?

3
3 malo morgen

@1 niemand is skeptisch tenopzichte van de veranderingen in het klimaat. Mensen zijn kritisch op de menselijke bijdrage ervan. De temperatuur heeft altijd gewisseld op aarde. 180 jaar geleden hadden we nog een mini ijstijd

3
4 Grasshopper

@4 Zelfs in 1963 bleef de sneeuw wekenlang liggen en veranderde alles in een ijsbaan. Wij hadden als tieners grote lol, met zijn vijven naast elkaar fietsen als je een bocht door moest en kijken of de eerste uitgleed, want gegarandeerd ging je alle vijf. ( gelukkig was het autoverkeer niet al te groot, zeker niet als je het vergelijkt met nu, maar er hadden ongelukken kunnen gebeuren. IJsbanen maken waar je maar kon. Iglo's bouwen.

3
5 gaulette

Op sommige plaatsen vriest het momenteel dik 60 graden daar en het is nog maar net herfst http://www.eldoradocountyweather.com/climate/world-extremes/world-temp-rainfall-extremes.php

3
6 El Matador

@5

U vergeet 1978

1
7 Grootmoeder

@5

kan ook 1979 zijn geweest
maar denk 't niet

1
8 Grootmoeder

De satellieten meten met waterdikte want ze kunnen niet onder het ijs kijken natuurlijk. Dat worden dan erg ingewikkelde formules met enorme afwijkingen die bovendien van aard al niet erg nauwkeurig zijn. 1463 km^2 (over een periode van 7 jaar!) kan met gemak 6x binnen de marges liggen. Er komt weer een hoop nep aan want Diederik. Het woord global duidt op wereldwijd, dus als de Noordpool smelt moet dat ook gebeuren op de Zuidpool. Maar daar neemt de hoeveelheid ijs toe. Dan kan de opwarming niet mondiaal zijn. Deze rare situatie wordt nu *bijgesteld* door aan de formules te sleutelen, zoals dat ook gebeurt bij de bepaling van de zeespiegel. De laatste jaren was er geen stijging en geen daling dus nu zijn de formules bijgesteld door er een paar millimeter bovenop te gooien. https://mynasadata.larc.nasa.gov/glossary/equivalent-water-thickness-2/

6
9 Ness

@8 Het moet 1989 zijn geweest, want toen woonde ik niet in Nederland en ik kan me dat niet herinneren.

2
10 gaulette

dit ging al zo voor dat de mens hier rondliep maar sommigen kwamen op het idee om de mensen dit in de schoenen te schuiven omdat er dan flink geld gemaakt kan worden.

5
11 ongelovenloos

http://www.clo.nl/indicatoren/nl0229-zeespiegelstand-nederland-en-mondiaal

Logica: hysterische conclusies aan de hand van het zien van smeltende gletschers ten spijt.

Conclusie: De zee voor onze kust stijgt met 2 millimeter per jaar zoals altijd.

6
12 purelogica

@8 1979. Sneeuwstorm in Groningen. Meters sneeuw!

1
13 purelogica

Disclaimer: als ik ook meer 1 moment dacht dat de aardbol opwarmde zou ik het zeggen, en meeknokken op 'links'. Want ik heb niks te winnen of te verliezen, ook geen ideologie of loyaliteit aan welke partij dan ook, al helemaal niet met olieboeren. Maar de CO2 hypothese is gewoon massale oplichterij. Eigenlijk wilde men CO2-krediet als nieuwe muntsoort invoeren. En misschien gaat men dat evengoed doorzetten, maar de basis is erg wankel want de CO2-stelling is flut en bovendien gaan we een periode van afkoeling in. Maar zolang er nog poen verdiend kan worden door bedrijfsleven, banken en roverheden, en zolang men er mensen mee kan dwingen en betuttelen en uit angst met allerlei maffe maatregelen kan laten instemmen liegt men stug door.

7
14 Ness

Laat ik even doorspammen over die formules: de afwijkingen zijn zo groot omdat er diverse keren gekwadrateerd moet worden en wortel getrokken. Bij iedere bewerking neemt de relatieve fout toe. Dat is de eerste makke. Ten tweede zijn sommige parameters ( in bv 3x is x de onbekende, 3 de parameter) geschat en andere zijn exacte vaste waarden. De diepte van de lagen ijs is een parameter bijvoorbeeld, en afkomstig van aannames, schattingen en metingen ter plekke, en daarover worden dan gemiddelden getrokken. Dat alles maakt het geheel wat wankel. Het voordeel van zulke formules is dat je er geweldig mee kan sjoemelen en van alles kan bijstellen.

Soms zit men goed fout: de Groenlandse ijskap bleek meen ik dunner omdat de hele bodem daar meer opveert dan in de wijde omgeving. Die bijstelling wordt dan gepresenteerd alsof de ijskap drastisch is afgesmolten. Van CO2 is bekend dat hoe meer er in de atmosfeer terecht komt, des te minder het opwarmend effect zal zijn (dit feit wordt domweg straal genegeerd), en bovendien werkt CO2 in de hoogste luchtlagen als reflector van zonne-uitbarstingen en heeft daar dan een koelend effect - en hoe meer CO2 op die plek des te meer het helpt koelen. De rol van CO2 wordt dus met opzet behoorlijk overschat.

6
15 Ness

@15 "omdat er diverse keren gekwadrateerd moet worden en wortel getrokken. Bij iedere bewerking neemt de relatieve fout toe"
Er komen echt nog wel meer bewerkingen aan te pas dan die paar die jij kent, wiskundige.
En die relatieve fouten (standaard in de orde van 1E-16) kun je zo klein krijgen als je wilt, indien dat nodig zou zijn.

"Van CO2 is bekend dat hoe meer er in de atmosfeer terecht komt, des te minder het opwarmend effect zal zijn (dit feit wordt domweg straal genegeerd)"
Toon dat maar eens aan. Je verzint je eigen 'waarheid' waar je vervolgens kritiek op hebt.

1
16 LanCaster

@13

klopt!

of je glibberde over ijs (op trottoir)
of je zat tot aan je navel in de sneeuw

0
17 Grootmoeder

Paar opties:
1. Alle onderzoekers zijn incompetent in hun vakgebied.
2. Alle onderzoekers spelen onder een hoedje met de overheid en/of industrie om de 'gewone burger' voor de gek te houden.
3. Onderzoekers weten waar ze over praten, daar hebben ze voor (door)geleerd.
4. Obi Wan Kenobi.

2
18 dani

Weer het woord "onderzoek" waar ik kippenvel van krijg. question

3
19 Scalple

Deed vanavond het vriesvak open.
Volgens mij ligt dat ijs daar.

0
20 m+m = Z

@16 : nee die kun je niet zo klein krijgen als je wilt. Een relatieve fout is afhankelijk van de absolute fout, en die absolute fout is een gegeven bij iedere meting. Een meting van bv 283 meter betekent dat de werkelijke meting tussen 282,5 en 283,49999etc ligt; beiden getallen worden dan afgerond naar 283. Maar een meting van 283,0 betekent dat de absolute fout een orde kleiner is: de werkelijke waarde ligt dan tussen 282,05 en 283,099999etc. De relatieve fout is dan de absolute fout gedeeld door de uitslag van de meting, hier bv 0,5/283; dat is een percentage. En die factor wordt bij iedere bewerking groter.

Voor zowel optellen als aftrekken moet je de relatieve fout optellen, bij vermenigvuldiging en deling moet je de relatieve fouten vermenigvuldigen en bij kwadrateren zowel als worteltrekken moet je ook de relatieve fouten kwadrateren. Kortom, hoe meer bewerkingen je doet des te groter die fout wordt. Je kunt 'm zo klein mogelijk maken door heel nauwkeurige metingen te doen. Maar ook die ontsporen snel als je heel veel bewerkingen in je formule stopt. En je krijgt die factor niet weggewerkt.

3
21 Ness

@6 Leuke lijst bedankt

heb het opgeslagen

1
22 RonMVV

In @21 is een getalletje weggevallen, 283,099999etc moet zijn 283,0499999etc.

2
23 Ness

@23 En bij die megamagnetron van je interesseren de significante cijfertjes je juist niks...

0
24 dani

@21 Je had het over fouten bij bewerkingen, dus door dat worteltrekken en kwadrateren waar je het over had.
Dààr reageer ik op. En dan begin je nu over de meetfouten. Dat is een heel ander verhaal, die fouten zijn over het algemeen ordes van grootte groter dan de afrondingsfouten bij die (computer-) bewerkingen.

Over het doorwerken van die fouten heb je, zoals gebruikelijk de klok wel horen luiden maar hoe het nou ook weer precies met die klepel zat...

"...en bij kwadrateren zowel als worteltrekken moet je ook de relatieve fouten kwadrateren"
Mis, 'wiskundige'. Bij kwadrateren verdubbelt de relatieve fout, bij worteltrekken halveert de relatieve fout.

Met jouw regeltje zou je een relatieve fout van, zeg, 0,01 terug kunnen brengen naar 0,00000001 simpelweg door het getal een keer te kwadrateren en vervolgens weer de wortel te trekken.
Snappie? Zal wel weer niet.

En jíj hebt lesgegeven? Tsss.

0
25 LanCaster

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

4 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

4 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

4 uur geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

6 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

7 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

7 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

7 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

7 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

7 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

7 uur geleden geplaatst door Rinze

NK. App
Honeymoon Sex IndianHitomi Tanaka VrYoung Blonde NudeBleach HentiaHantai GameAmina DangerX Rated VideosLesbian SwingersKendra Wilinson SextapeBeautiful PornographersLesbians FreepornBj With No TeethMother Bang TeensPorn GrandpaSisterporn TubesHospital Mein SexXosarahxHindi Chut Ki Chudai VideoSky Bri Onlyfans Leaked.Gayporn Games FreeSuperhentalAdult EmpirrSkibidi Toilet PornXxx Mms ComOld And Yiung PornPorn Stars Sexy VideosBengali Hot Porn VideoFree PornogrphyMature Porn VidzPorndpJav LibarryHentail FoundryVaitiare BanderaBlack Girl NudesBigtit FacialsErotic Massages PornNice BigtitsAmoursnth LeaksChinese Beauty PornHigh Heels HomicidePorn Stars Of 2000sRarby TorrentSasha Calle FeetPono VidosBangladeshi Girl XxxXxx Bhabhi MovieIndian Web Series BhabhiGirlfriend PornvideosWholesome HentaiAunty Sex Photos HdNofacemon77MompornCouples MasturbatingMassive Shemale CumshotsTwiter BokepAlia Bhatt NudeNude StarfireNaked Adrienne BarbeauLudellah HahnYoung Saggy TittiesVanessarose999Jazyln RaySonam Kapoor XxxIndian College Sex Video ComSobrino PornBathsexBruno Y MariaPornhdF E M J O YJapanees PornstarsXnxx.clomSuck My DiSamanarthiHard Sex Video XnxxMujer Teniendo Sexo Con Un CaballoNeighbor Sex VideosRyan Keely AnalReluctant BlowjobVideos Pornos CaseroDeepthroat BlackedSelena Gomez Fake PornLela Star VrEmma BugXtreemtoonsLena The Plug Jason Luv LeakTsuma Ni DamatteMadison Ivy GangbangLesbian Gif PornLesbian AnalfistingPalakkad SexSexy Video Blue Film SexyCorn PornGroped At The CinemaCar NakedDabooruNicki Minaj TittsDamnhomie NudesNakedmatureTelugu Desi PornNatalie Portman SexWestindies Porn VideoChubby RedheadpornJesse James Decker NudeBrazzers New PronFakecabApril Oneil LesbianKaty Perry In PornFreeporn DadSex Kahani MaaDesi Bhabhi Devar XxxJav Hd Porn DownloaderHotteensArmani Black AgeBeurrtte PornIndian Porn SexerJogo De PornografiaAnna Deville6ar6ie NudesNaiomi SwanAunty Real SexXxx Videos Son Force MomXxx Video In AssameseNaked Girls ShowEvilangel.ckmJewelz Blu HentaiedAzhotwifeBdsm GangbangedCam.cordova OnlyfansPorn Black CougarsMia Huffman NakedLiru PornHyperdreamsPor LesbiHd Altyazılı PornaRdr2 NudeFlorence Pugh SexiestTelugu Anchors NudeBig Boob Maid PornMoms Porn SexyHusbands Eating CreampiesVanessa Leone PornHentia TortureCeleb Porn GayB Elles Femmes NuesPornbimbosHavana GungerPrno IraniFull BrazersAunty Sex Video OpenXxx Vedio Brother And Sister