Gaza is zelf verantwoordelijk voor leed (israeltoday.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Darling in Politiek  ·  231 Reacties

  • 26
  • 1228x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@199 nee idd Sorrie je hebt gelijk jij zit nooit klem je gaat gewoon naar een ander draadje toe wat een vergissing van mij

3
201 enzoe

@201
Ik zit op meer draadjes ja....iets mis mee?
Enne...is 'sorrie' de nieuwe spelling?...ik hou het toch liever op....sorryquestion

10
202 loki zegt

@198

Nee, het is er van gemaakt dat het "bezet" is. En dat is gewoon een politiek spelletje en politiek woordgebruik, om Israël dwars te zitten.

Feit is dat het gebied onderdeel was van het Brits Protectoraat. De Britten kregen het in handen nadat de Turken de Eerste Wereldoorlog hadden verloren; zij hadden de kant van de Duitsers gekozen, destijds. (Stomme streek). !n 1948 bezette buurland Jordanië het gebied Judea En Samaria, later denigrerend de Westbank genoemd. Zij annexeerden in begin jaren '50 dat gebied zelfs. In 1967 moesten ze het prijsgeven toen hun zoveelste aanval op Israël faliekant mislukt en Israël dat gebied terugpakte.
Er zijn verdragen uit begin vorige eeuw waarin Judea en Samaria aan het toen nog op te richten Israël waren toebedeeld. Logisch; het barst er van de joodse geschiedenis...
De fout die Israël mijns inziens in 1967 maakte, was het feit dat ze toen het gebied meteen hadden moeten confisqueren en als onderdeel aan Israël hadden moeten toevoegen. Het gebied zat vol met arabieen, die Jordanië daar heen had geschopt in de jaren '50, toen die "palestijnen" een mislukte opstand tegen de Jordaanse Koning deden. Er werden er vele tienduizenden uitgemoord, en velen werden uit Jordanië verbannen en naar die "Westbank" gedeporteerd, om daar de joden dwars te zitten. Ze woonden er nooit officieel, ze zijn er heen gestuurd door Jordanië...

Informeer je eens over de Westbank; zat artikelen over te vinden. Er was nooit een grote groep "palestijnen" die daar al eeuwen leefden. Hooguit honderdduizend man. De rest is verse import, uit Jordanië en later, toen Israël werknemers nodig had voor hun groeiende economie, mensen uit Egypte en andere landen. Maar dat was nooit een samenhangend volk. Dat is er later door moordenaar/terrorist/vliegtuigkaper/bommengooier Y. Arafat van gemaakt. Hij was een Egyptenaar, trouwens. Ook geen "palestijn". Ook te vinden op internet. Maar dan moet je wèl je huiswerk even doen en de mogelijkheid overwegen dat je er tot nu toe naast zat...!

4
203 weerman

@202 kijk dat zeg ik zit je vast met je leugens ga je het op de man spelen want er rest niks anders , en dan mijn antwoord uit de contex halen super joh jij bent het hoor , en nogmaals Sorrie dat je je aan mijn spelling stoort ik stoor mij aan jouw leugens wat zou nu erger zijn?

1
204 enzoe

@204
Welke leugens?

11
205 loki zegt

@203 dat is er niet van gemaakt als de meerderheid van de leden van de VN gestemd hebben om het als 'bezet' aan te merken.

Alles wat je daarna als rationalisatie voert is zovaak al debunked dat gaan wij niet overnieuw doen.

14
206 Mo[re]Slim.Al[er]t

@206 de Verenigde Naties zijn gewoon een antisemitische bende als men met dit soort VN-rapporten komt aanzetten.

https://christenenvoorisrael.nl/isreality/nieuws/bizar-als-palestijnse-mannen-vrouw-slaan-is-volgens-vn-schuld-israel

3
207 Snuggles

@206

Mooi, als dat zo is, moesten de arabieren maar heeeeel snel Israël officieel erkennen, dacht je ook niet? Want wat voor de één zou moeten gelden, moet dan ook voor de ander gelden...
Je kunt je wel verschuilen achter de VN (die meestal anti-Israël gericht is, door moslimlanden en olie leverende landen...) maar dat is gewoon onzin. De VN is geen wereldpolitie, maar een overlegorgaan. En geen beste ook nog eens. @207 heeft een "mooi" voorbeeld hier wat dat laat zien.

3
208 weerman

@207 wijs eens aan waar dat staat in het document?

Ik zal je helpen, uit het document: " they suffer the violence of the Israeli occupation," en ja ook het leven in male dominated society -- dus Israel is niet onschuldig, zoals je wilt doen voorkomen.

@208 tja, als israel ook geen poging doet om bezette gebieden op te geven waarom zouden dan anderen een bezettingsmacht moeten erkennen? En de VN statuten die door alle leden zijn ondertekend geven de VN wat meer middelen dan alleen een 'overleg orgaan'

10
209 Mo[re]Slim.Al[er]t

@209

Omdat volgens andere redenaties er helemaal niets "bezet" wordt. Ja; de Westelijke Sahara wordt door Marokko bezet, Tibet door China, de Krim en Oost-Oekraïne door Rusland. Maar Judea en Samaria worden niet 'bezet' om de doodeenvoudige reden dat het gebied al in de eerste verdeelplannen aan Israël was toebedeeld. Wat door Jordanië werd verhinderd toen zij het gebied in 1948 bezetten en zelfs annexeerden in de jaren '50. Israël pakt, omdat o.a. Jordanië aanviel in 1967, gewoon terug wat al voor hen was.
Dat die maffe Jordaniërs dat gestolen stukje land aan "palestijnen" gaven, is niets meer dan 'heling'. Gestolen goed aan een ander geven. Als jouw buurman je voortuin steelt en aan een andere buurman geeft en jij pakt het terug, dan zul jij het ook niet accepteren dat beide boze buren nu roepen dat jij dat stukje 'bezet'. Nee, je pakte terug wat al voor jou was.
Simpel, he?

3
210 weerman

@210 dat het in jouw boekje niet bezet is wilt niet zeggen dat dan de wereld dat moet accepteren -- bezet is bezet, al draai je het 200 keer om.

10
211 Mo[re]Slim.Al[er]t

@210 net zoals toen de engelsen het mandaatgebied palestina bezetten en daarmee stolen en het vervolgens aan de joden gaven. Dat accepteren de buurlanden natuurlijk ook niet. Het is nogal gek om te zeggen dat dat gebied wat ze '67 terugpakten al van hen was, want weer 20 jaar eerder bestond Israel niet eens.

6
212 Utrecht_83

@211

Je leest niet goed en je hebt geen inhoudelijk antwoord, maar dat is me al eerder opgevallen. question Het wordt door landen "bezet" genoemd omdat Jordanië, wat het eerst bezette en inpikte, het aan "palestijnen" gaf. En nogmaals, want je leest niet goed, je kunt geen gestolen land weggeven aan een ander. Maar dat wil jij niet weten. question

3
213 weerman

@212

"..mandaatgebied palestina bezetten en daarmee stolen... "

Verleden tijd van stelen is 'stalen'.

Nee, daar zit je fout. Het Ottomaanse Rijk moest z'n imperium opgeven en het werd verdeeld onder de overwinnaars van die Eerste Wereldoorlog: Frankrijk en Engeland. Engeland 'stal' dus niets, maar nam delen van dat Rijk over als Brits Protectoraat. DE Fransen kregen Libanon en Syrië onder hun hoede: Frans Protectoraat.
Heb je dat nooit met geschiedenisles gehad of zo? Lees het hier eens na en besef dan dat er niets 'gestolen' is, destijds. Als die oliedomme Turken zich niet bij Duitsland hadden aangesloten ten tijde van de Eerste Wereldoorlog, was de geschiedenis heel anders verlopen...

Hier een beginnetje: https://nl.wikipedia.org/wiki/Mandaatgebied_Palestina

4
214 weerman

@214 juist ja afgepakt van het Ottomaanse rijk dus. 100 jaar geleden was er niets Brits aan, en ook niet Israelisch. Wij hadden daar feitelijk weinig te zeggen. Het is toch als je er nu op terugkijkt idioot dat Engeland een stuk grond weggeeft aan een groep mensen die feitelijk alleen door religie verbonden zijn?
Ik heb het wel met geschiedenis gehad ooit. Maar daar ligt mijn interesse ook niet. Is niet goed blijven hangen.
Die details doen allemaal niets af aan mijn punt.

4
215 Utrecht_83

@214 maar ik zal het stuk even lezen, dan heb ik de feiten weer wat beter op een rij. Dan geef ik jou deze als huiswerk:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Door_Isra%C3%ABl_bezette_gebieden

1
216 Utrecht_83

@215 En van wie hebben de Ottomanen het weer gestolen?

Ik zal je helpen:
Van het Romeinse rijk.

En van wie hebben de Romeinen het weer gestolen?
Zoek dat zelf eens op. Je zult tot de ontdekking komen dat alle claims op een autonoom Palestina nergens op slaan. Terwijl in het verleden ooit maar een volk in dit gebied diverse koninkrijken had. Niet omdat dit in de bijbel staat, maar ook omdat dit bevestigd wordt in oude geschriften van de Egyptenaren en Perzen.

Palestina heeft nooit bestaan als zelfstandige staat. De Palestijnen die menen dat zij bepaalde rechten hebben, stammen af van nomaden die op doortocht waren van Egypte naar Mesopotamië (een streek in Irak). Het zijn de Israeliers die in een relatief korte tijd het gebied tot een welvarende staat hebben omgetoverd. Ondanks alle tegenwerking en agressie van hun buurlanden.

3
217 Belazerd

Land, lucht en een zee blokkade. Iseaël bepaalt volledig wie en wat er Gaza in of uit gaat. Waar is Gaza verantwoordelijk voor?

18
218 Hendrianus

@210 weerman

Je schrijft, 'Maar Judea en Samaria worden niet 'bezet' om de doodeenvoudige reden dat het gebied al in de eerste verdeelplannen aan Israël was toebedeeld.'

Geen enkerl verdeelplan is door beide partijen ooit aanvaard. Het laatste VN plan deelde de Westbank niet in als Joods gebied en ook geheel Jeruzalem niet. De eerdere verdeelplannen hebben geen enkele relevantie, wat er ook aan wie werd toegewezen, sinds het 1947 VN verdeelplan.

Opp

16
219 Hendrianus

* Verwijderd door de redactie *

220 Oebie

@217 alle historische claims op dat gebied slaan nergens op zeker niet op basis van 2000 jaar geleden. 70 jaar geleden woonde er bijna niemand, zijn allemaal nieuwkomers.

4
221 Utrecht_83

* Verwijderd door de redactie *

222 weerman

@222

Je kunt de verantwoordelijkheid van Hamas in Gaza niet los zien van het Palestijns/Israëlische conflict en alles wat daar mee gepaard gaat. Daar hoort ook bij, het in goede banen leiden van protesten tegen dat conflict en verzet tegen deoverheersing. Ik zal de laatste zijn om te beweren dat Hamas dat goed aanpakt. Maar even zwart/wit stellen dat de problemen in Gaza te wijten zijn aan Hamas en de Gaza en via een propaganda artikeltje slaat natuurlijk ook nergens op.

Geen woord in het artikel over de vernielde landbouwgronden in de laatste oorlog. Geen woord over het niet uit kunnen uitvoeren van anjers en tomaten omdat Israėl dat weigerde. Kortom, kort door de bocht propaganda artikeltje dat het goed doet bij blind pro Israël.

17
223 Hendrianus

@223

Off-topic. Het gaat hier over de verantwoordelijkheid van Hamas, niet dat Israël daar ook iets 'moet' doen. Dat zou inmenging in de binnenlandse aangelegenheden" betekenen, en dat mag niet. question
Er komen van jou ook geen woorden over de vele honderden raketten en mortieren die Hamas afvuurde. Dus klets niet zo en hou op de zielepiet te spelen. Hamas hoeft alleen maar vrede te sluiten, een niet-aanvalsverdrag te ondertekenen, Israël officieel erkennen en ze kunnen anjers en tomaten gaan uitvoeren bij de vleet. Dus klets niet zo dom en stop met het verdedigen van een terreurbende die 2,6 miljoen mensen gegijzeld houdt.

2
224 weerman

@224 Hamas heeft er alle belang bij om geen vrede te sluiten en Israël te erkennen. Op dat moment wordt namelijk hun eigen falen duidelijk en zal de Palestijnse bevolking zich massaal afkeren van deze corrupte terroristenorganisatie.

1
225 Belazerd

@222 nee hoor veranderd niets aan mijn standpunt. Is ook geen nieuwe informatie. De Palestijnen hebben net zoveel aanspraak als de Israëli. Ik zie geen enkele reden daar van af te wijken.

6
226 Utrecht_83

@226

Zo is het knul. Niets van onderbouwde argumenten aantrekken en lekker blijven volharden in je foute standpunt. Waarmee je meteen geen gesprekspartner meer kunt zijn; je bent liever blind dan verstandig. Succes er maar mee!

2
227 weerman

@227 nee joh aansteller. Ik neem je feiten gewoon aan, heb zelf nog wat dingen erbij gezocht en je argumenten gewogen.
Het veranderd alleen niets aan mijn conclusies. Niets mis met mijn standpunt, en nu niet meer huilen. Beide volkeren zitten er nu een jaar of 70 beide volkeren hebben bestaansrecht.

7
228 Utrecht_83

* Verwijderd door de redactie *

229 Pxf7+

@222 je bent trouwens nog de helft van je verhaal vergeten, lees hier nog eens verder.

5
230 Utrecht_83

@222 https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Resolutie_67/19_Algemene_Vergadering_Verenigde_Naties

Daar dus en lees ook nog even over de door jou ontkende bezette gebieden zie linkje in @216 .

Of ben je nou echt zo dom? Gewoon mijn argumenten negeren en volharden in je slechte standpunt.

5
231 Utrecht_83

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

4 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

4 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

4 uur geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

6 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

7 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

7 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

7 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

7 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

7 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

7 uur geleden geplaatst door Rinze

NK. App
West Indies Sex VideosIndian Nude Blue FilmGirls Bathroom Sex VideosPrn GifXxxmmmsOkusama Wa Moto Yariman 1Bondage TumblrPorn Hd Deshi3d Porn VideosNude Elle FanningPointy NipplesMalenia PornNude Soccer PlayersCarolina Ramirez TransTwinks TinyFree Live SexBig Dick In PussyLesbian Porn GifsHot Women In The NudeRiley Reid BtsStrip ContestTwitter Black PornTasty Blacks ComPunheta AmadorTrangranItsaliyahmarieAsian Sex Movie VideoGhar Me Sex VideoComuc PornFuck GamesOnlyjayus PornFree Sex CallWest Indies Xxx ComMartina SmithHardcor Sex VideoWww Xxx Malayalam ComBro Gay PornHd Porn AsainSexo Com DesconhecidoBig Cock HentaiPrivatecastingxJija Sali Ki Chudai VideoIndian PonrXxxxe VideoDaddy Punishment PornHentaigasmeBestsex ScenesSexvdeXx Video SisterTub8 ComMai Khalifa SexyFucking Story VideoThor Xxx An Axel Braun ParodyTamil Gay Sex PicSleepingpornSistr AnalHerlimit PornStep Sister Free PornXnxx Hot HdDesicinemaGay Boy Sex ComWho Is Hottest PornstarRoll Play SexJasper Blue PornTyra BanxxxsTransbbwPorn Telegram GroupsListe PornoPorn SpenishTrans PormMaggot Infested PussySexy Bhabhi Web SeriesOffice PronAsxyLa Cogen DormidaGay Bbc SuckingKorean Porn FilmSecret Crushes Keira Croft And Sonny MckinleyPornos De CortésFilmbokep JepangNude Amateur WivesHell Of A Boss PornPorn Vids In HdPornography BJaanese Mom PornBellesu PornRachel Mcadams HotTeensexxxMylifeinmiamiFapeningEbony Pegging TwitterTu EgaloreFreesexyindiandsAshley Judge NudeRajasthani Girl XxxSunny Leone Xxx Hd PhotoBhai Behan VideoSex Sex Tamil MovieNayara XxxPorntwinkAmeteur PornEating Creampies PornGay Poz PornFree PournTantalysViralvediotubeAnn Margret NakedBig Butt Latina PornMarnie HentaiJason Luv LenatheplugTelugu Teen PornViking Barbie Sex VideosIndohotPenelope PipperThreesomehandjobYpung DevotionPornografias En HdHottest Blonde PornstarsSwirting PornSexo PornolandiaManwhas NetVideos Caseiro De SexosSocialmediqgirlsFqtal ModelMassage Erotica VideosStars 145FamilypornhubBlacksexFist Time SaxZara Durose PornMouth Fuck PornNest AnalOpen Nanga DanceSex TapesHomemade Lesbians PornFilm De PornographiquesXvideo.comsexLorenza Izzo NudeBig China TitsForced To FuckSpring Breakers TitsNuru Oil MassageVoireanimeCreampie TumblrNala Fitness LeakedPorn Sexy HindiBangbrosbusNami Hentai MangaSandra RumeinBhabhi Nude Boobs